VIM reini9t zac'1t
ITI -kr nooit
WAT ZULLEN WE ETEN?
Indanthren -prijsvraag
Wat is Indanthren?
met f.2000 r aan prijzen
Wat een
'schitterende tegels!
Hoe houd je die
toch zo
helder?
2*
Ik schuur
ze nooit, maar
reinig ze zacht
met VIM!
Ons Menu
indanthren
37
Boven het verkregen aantal steken
breien we nu 6 naalden. Vervolgens
zetten we aan het begin van de vol
gende naald 1 steek erbij op en herhalen
dit. om de 10 naalden tot we in het
geheel 7 maal gemeerderd hebben. Na
de laatste meerdering breien we nog S
naalden en kanten dan voor het arms
gat achtereenvolgens aan weerskanten
eerst 14 st. ineens af en daarna aan het
begin van de volgende 16 naalden tel
kens I st. Boven het verkregen aantal
steken breien we nog 6 naalden en kan
ten dan af.
Voorpand. We breien het voorpand
op dezelfde manier als het rugpand,
alleen kanten we reeds af na de laatste
mindering voor het armsgat, zoodat
de hals van het voorpand iets lager
wordt dan die van het rugpand.
Kruisje. Hiervoor zetten we 3 st.
op en breien hierboven in tricotsteek.
Aan het begin van iedere naald zetten
we er 1 st. bij op tot er in het geheel
22 st. op de naald staan. Vervolgens
minderen we op dezelfde manier als in
het begin gemeerderd werd, totdat er
nog 3 st. op de naald staan. De ver
schillende deelen worden nu onder een
voclitigen doek geperst en in elkaar
gezet. Vervolgens beginnen we aan de
garneering. Hiervoor haken we langs
den hals van het voorpand 2 toeren
vasten van iedere kleur. Achtereenvol
gens krijgen we dus 2 toeren met
groene wol, 2 toeren met gele wol. 2
toeren met blauwe wol en 2 toeren met
witte wol.
Bij het haken nemen we beide
st.eeklu.ssen op. Langs den rughals haken
we eveneens op dezelfde manier een
aantal toeren vasten. Vervolgens begin
nen we met de armsgaatjes. Hiervoor
haken we aan weerskanten van het
voor-halsje 33 lossen met roode wol.
Voor het rughalsje haken we 2 eindjes
elk van 25 lossen en bevestigen deze
evenals aan den voorkant aan de hoe
ken van het halsje. Nu nemen we de
groene wol en haken hiermede boven
de 25 lossen van het. rugpand, vervol
gens langs het armsgat en boven de
30 lossen van het voorpand 2 toeren
vasten. Met de andere kleuren gaan
we op dezelfde wijze te werk. Het
andere armsgat wordt op dezelfde
manier afgewerkt.Langs den geheelen
omtrek van hals en armsgaten haken
we ten slotte nog een toer vasten met
roode wol, waarbij we tegelijkertijd aan
de schoudertjes van het voorpand een
lusje haken dat, met een knoopje dat op
het rugschoudertje wordt genaaid de
sluiting vormt. Langs de, pijpjes haken
we nog zeer losjes een toer vasten met
roode wol.
Zondag: Witte ragofitsoep.
Vogelnestjes van gehakt.
Appelmoes.
Aardappelen.
Chocoladevla met cake en
marasquin.
MaandagV arkensfricandeau.
Andijvie met kaassaus.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Dinsdag: Kop bouillon.
Koud vleesch.
Koolraap.
Aardappelen.
Woensdag: Gestoofde runderpoulet.
Raapstelen.
Aardappelen.
Macaroni met krenten en
rozijnen.
DonderdagKrabbetjes.
Snijboonen met witte boo-
nen.
Aardappelen.
Vruchtensoufflé.
Vrijdag: Harde eieren.
Brusselsch lof.
Aardappelkoekjes.
Pannekoekjes van beschui
ten.
Zaterdag: Vermicellisoep.
Gehakt.
Andijvie.
Aardappelen.
Uit
Menu
VOGELNESTJES VAN GEHAKT
(4 pers.)
4 ons gehakt (half varkens- en half
rundergehakt), zout, peper, nootmus
kaat, 5 eieren, paneermeel, boter.
Maak liet, gehakt, aan met, een eier
dooier, zout, peper en nootmuskaat.
Vorm er vier ringen van, haal ze door
het losgeklopte eiwit en daarna door
paneermeel, bak het gehakt in gebruinde
boter bruin en gaar. Sla er daarna in het
midden een ei in stuk, bestrooi het met
zout en peper en laat het op een zacht
vuurtje stollen. Leg de vogelnestjes op
een verwarmde schaal en presenteer ze
als vleesch bij aardappelen en groente
of als warm hapje bij de boterham.
ANDIJVIE MET KAASSAUS
(4 pers.)
6 struiken andijvie, l/4 liter melk, 1
lepel boter, 2 V2 lepel bloem, 25 gr.
geraspte kaas, zout.
Maak de andijvie goed schoon en snijd
ze in stukjes. Wasch ze in ruim water
en doe ze na het uitlekken in een pan.
Plaats deze op het vuur en kook de
andijvie gaar in ongeveer 3 kwartier.
Laat ze daarna op een vergiet uitlekken,
bewaar het kookvocht voor soep.
Smelt voor de kaassaus de boter, voeg
de bloem er bij en onder voortdurend
roeren de melk. Laat het sausje door
koken tot de bloem gaar is. Maak het op
smaak met zout, en roer de kaas er
grootendeels door. Laat de andijvie in
dit sausje stoven. Strooi vlak voor het
opdienen de rest van de kaas in een
dekschaal op de groente.
AARDAPPELKOEKJES
(4 pers.)
500 gr. aardappelen, 2 eieren, zout,
peper, nootmuskaat, een scheutje melk.
paneermeel, peterselie, boter of vet.
Schil de aardappelen, wasch ze en zet
ze op met water en zout. Kook ze gaar
en maak ze na het, afgieten fijn met een
stamper of maal ze door een molen.
Vermeng ze daarna met zout, peper,
nootmuskaat, de eieren en het scheutje
melk en klop de puree wit en smeuïg.
Wasch de peterselie en hak ze fijn. Roei
ze door de puree. Vorm van de massa
platte koekjes en wentel ze door paneer
meel. Bak ze vervolgens in het vet, of de
boter, in een koekenpan.
Het begrip INDANTHREN heeft thans in
de geheele wereld burgerrecht verkregen, leder weet,
dat stoffen en artikelen, INDANTHREN geverfd, onover
troffen waschechtzonecht en weerecht zijn.
Wat er al zoo van INDANTHREN-stoffen
gemaakt wordt, kunt U zelf nagaan, indien U het fraai ge-
illustreerde (gratis) stalenboekje aanvraagt bij Uw stoffen
handelaar, manufacturier, woninginrichting of stoffeerder.
Bovendien heeft U groote kans, dat Uw
moeite beloond wordt met een der belangrijke geld- of
andere prachtige prijzen, die wij voor de goede oplossers
uitloven. Waar niet verkrijgbaar wende men zich tot de
INDANTHREN-PROPAGANDA AFDEELING,
Postbox 1022 Amsterdam.
INDANTHREN, ONOVERTROFFEN WASCHECHT, ZONECHT, WEERECHT
Scherpe schuurmiddelen bederven Uw tegels voor U het weet
Ze vernielen de oppervlakte en maken de tegels dof en ruw.
In de krassen blijft vuil zitten. De zachte dubbele werking van
Vim reinigt de tegels volkomen. Vim maakt het vuil eerst los
en verwijdert het daarna zonder krassen te veroorzaken
Houd tegels en glanzende voorwerpen in Uw huis schoon
met Vim.
Op elke bus een geschenkenbon op de reuzenbus twee!