VIM reini9t zac'1t ITI -kr nooit WAT ZULLEN WE ETEN? Indanthren -prijsvraag Wat is Indanthren? met f.2000 r aan prijzen Wat een 'schitterende tegels! Hoe houd je die toch zo helder? 2* Ik schuur ze nooit, maar reinig ze zacht met VIM! Ons Menu indanthren 37 Boven het verkregen aantal steken breien we nu 6 naalden. Vervolgens zetten we aan het begin van de vol gende naald 1 steek erbij op en herhalen dit. om de 10 naalden tot we in het geheel 7 maal gemeerderd hebben. Na de laatste meerdering breien we nog S naalden en kanten dan voor het arms gat achtereenvolgens aan weerskanten eerst 14 st. ineens af en daarna aan het begin van de volgende 16 naalden tel kens I st. Boven het verkregen aantal steken breien we nog 6 naalden en kan ten dan af. Voorpand. We breien het voorpand op dezelfde manier als het rugpand, alleen kanten we reeds af na de laatste mindering voor het armsgat, zoodat de hals van het voorpand iets lager wordt dan die van het rugpand. Kruisje. Hiervoor zetten we 3 st. op en breien hierboven in tricotsteek. Aan het begin van iedere naald zetten we er 1 st. bij op tot er in het geheel 22 st. op de naald staan. Vervolgens minderen we op dezelfde manier als in het begin gemeerderd werd, totdat er nog 3 st. op de naald staan. De ver schillende deelen worden nu onder een voclitigen doek geperst en in elkaar gezet. Vervolgens beginnen we aan de garneering. Hiervoor haken we langs den hals van het voorpand 2 toeren vasten van iedere kleur. Achtereenvol gens krijgen we dus 2 toeren met groene wol, 2 toeren met gele wol. 2 toeren met blauwe wol en 2 toeren met witte wol. Bij het haken nemen we beide st.eeklu.ssen op. Langs den rughals haken we eveneens op dezelfde manier een aantal toeren vasten. Vervolgens begin nen we met de armsgaatjes. Hiervoor haken we aan weerskanten van het voor-halsje 33 lossen met roode wol. Voor het rughalsje haken we 2 eindjes elk van 25 lossen en bevestigen deze evenals aan den voorkant aan de hoe ken van het halsje. Nu nemen we de groene wol en haken hiermede boven de 25 lossen van het. rugpand, vervol gens langs het armsgat en boven de 30 lossen van het voorpand 2 toeren vasten. Met de andere kleuren gaan we op dezelfde wijze te werk. Het andere armsgat wordt op dezelfde manier afgewerkt.Langs den geheelen omtrek van hals en armsgaten haken we ten slotte nog een toer vasten met roode wol, waarbij we tegelijkertijd aan de schoudertjes van het voorpand een lusje haken dat, met een knoopje dat op het rugschoudertje wordt genaaid de sluiting vormt. Langs de, pijpjes haken we nog zeer losjes een toer vasten met roode wol. Zondag: Witte ragofitsoep. Vogelnestjes van gehakt. Appelmoes. Aardappelen. Chocoladevla met cake en marasquin. MaandagV arkensfricandeau. Andijvie met kaassaus. Aardappelen. Griesmeelvla. Dinsdag: Kop bouillon. Koud vleesch. Koolraap. Aardappelen. Woensdag: Gestoofde runderpoulet. Raapstelen. Aardappelen. Macaroni met krenten en rozijnen. DonderdagKrabbetjes. Snijboonen met witte boo- nen. Aardappelen. Vruchtensoufflé. Vrijdag: Harde eieren. Brusselsch lof. Aardappelkoekjes. Pannekoekjes van beschui ten. Zaterdag: Vermicellisoep. Gehakt. Andijvie. Aardappelen. Uit Menu VOGELNESTJES VAN GEHAKT (4 pers.) 4 ons gehakt (half varkens- en half rundergehakt), zout, peper, nootmus kaat, 5 eieren, paneermeel, boter. Maak liet, gehakt, aan met, een eier dooier, zout, peper en nootmuskaat. Vorm er vier ringen van, haal ze door het losgeklopte eiwit en daarna door paneermeel, bak het gehakt in gebruinde boter bruin en gaar. Sla er daarna in het midden een ei in stuk, bestrooi het met zout en peper en laat het op een zacht vuurtje stollen. Leg de vogelnestjes op een verwarmde schaal en presenteer ze als vleesch bij aardappelen en groente of als warm hapje bij de boterham. ANDIJVIE MET KAASSAUS (4 pers.) 6 struiken andijvie, l/4 liter melk, 1 lepel boter, 2 V2 lepel bloem, 25 gr. geraspte kaas, zout. Maak de andijvie goed schoon en snijd ze in stukjes. Wasch ze in ruim water en doe ze na het uitlekken in een pan. Plaats deze op het vuur en kook de andijvie gaar in ongeveer 3 kwartier. Laat ze daarna op een vergiet uitlekken, bewaar het kookvocht voor soep. Smelt voor de kaassaus de boter, voeg de bloem er bij en onder voortdurend roeren de melk. Laat het sausje door koken tot de bloem gaar is. Maak het op smaak met zout, en roer de kaas er grootendeels door. Laat de andijvie in dit sausje stoven. Strooi vlak voor het opdienen de rest van de kaas in een dekschaal op de groente. AARDAPPELKOEKJES (4 pers.) 500 gr. aardappelen, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat, een scheutje melk. paneermeel, peterselie, boter of vet. Schil de aardappelen, wasch ze en zet ze op met water en zout. Kook ze gaar en maak ze na het, afgieten fijn met een stamper of maal ze door een molen. Vermeng ze daarna met zout, peper, nootmuskaat, de eieren en het scheutje melk en klop de puree wit en smeuïg. Wasch de peterselie en hak ze fijn. Roei ze door de puree. Vorm van de massa platte koekjes en wentel ze door paneer meel. Bak ze vervolgens in het vet, of de boter, in een koekenpan. Het begrip INDANTHREN heeft thans in de geheele wereld burgerrecht verkregen, leder weet, dat stoffen en artikelen, INDANTHREN geverfd, onover troffen waschechtzonecht en weerecht zijn. Wat er al zoo van INDANTHREN-stoffen gemaakt wordt, kunt U zelf nagaan, indien U het fraai ge- illustreerde (gratis) stalenboekje aanvraagt bij Uw stoffen handelaar, manufacturier, woninginrichting of stoffeerder. Bovendien heeft U groote kans, dat Uw moeite beloond wordt met een der belangrijke geld- of andere prachtige prijzen, die wij voor de goede oplossers uitloven. Waar niet verkrijgbaar wende men zich tot de INDANTHREN-PROPAGANDA AFDEELING, Postbox 1022 Amsterdam. INDANTHREN, ONOVERTROFFEN WASCHECHT, ZONECHT, WEERECHT Scherpe schuurmiddelen bederven Uw tegels voor U het weet Ze vernielen de oppervlakte en maken de tegels dof en ruw. In de krassen blijft vuil zitten. De zachte dubbele werking van Vim reinigt de tegels volkomen. Vim maakt het vuil eerst los en verwijdert het daarna zonder krassen te veroorzaken Houd tegels en glanzende voorwerpen in Uw huis schoon met Vim. Op elke bus een geschenkenbon op de reuzenbus twee!

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37