WAT ZULLEN WIJ ETEN?
Kwix"
Ons Menu
Gladde en
schuimige
omelettes
CORRESPONDENTIE
Laat KOLYNOS
uw Glimlach
doen Schitteren
m,
1,
1
„Geef mij
voortaan maar
eiken ochtend
37
Zondag:
Kerriesoep.
Roastbeef.
Spinazie.
Aardappelen.
Gesouffleerde omelet.
Maandag:
Koud vleesch.
Rabarber.
Aardappelen.
Lammetjespap.
Dinsdag:
B ruineboonensoep
Kalfslapjes.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Woensdag
Lamscoteletten.
Worteltjes.
Aardappelen.
Rijst met bessensap.
Donderdag:
Verschc worst
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Sneeuw pudding.
Vrijdag:
Melksoep.
Gebakken schol.
Molsla.
Aardappelen.
Zaterdag:
Varkenslapjes.
Gestoofde peertjes.
Aardappelen.
Caramelvla.
De tijd, dat de eieren overvloedig aan
de markt komen en goedkoop worden,
breekt onderhand weer aan. De huis
vrouwen kunnen dan ook weer gaan
denken over pikante zoowel als zoete
kapjes, die zij van eieren kunnen
bereiden. Heel smakelijk b.v. zijn de
omeletten, die van eieren worden ge
maakt en op verschillende manieren op
tafel worden gebracht. Wij gebruiken
ze zoowel voor toespijs als voor een warm
tusschengerecht of hartig hapje bij de
boterham en kunnen ze als gladde
omelet (al of niet met een vulsel) of
als schuimomelet presenteeren.
Gladde omelet
(4 pers.)
8 eieren, 4 lepels melk of water, een
snufje zout en peper, boter, een takje
peterselie.
Breek de eieren in een kom en voeg
ile peper en het zout toe, klop ze los en
giet de melk of het water er bij. Koer de
massa om tot het vocht goed door de
eieren is geklopt. Smelt een kluitje boter
in een koekepan .of in een flensjes-
pan en giet er zooveel van het eiermeug-
sel in, tot de bodem van de ttan met een
dun laagje is bedekt. Laat de omelet op
een zacht vuur stollen en lichtbruin
worden en til de omelet onder het bak
ken op, om te controleeren of ze niet aan
den bodem van de pan blijft kleven.
Sla de omelet vervolgens tot op de
helft dicht en schuif ze voorzichtig op een
verwarmde schaal. Garneer de schaal zoo
gauw de omeletten zijn gebakken en
netjes naast elkaar zijn gelegd met een
toefje peterselie.
Omelet met verschillende
kruiden
(4 pers.)
8 eieren, 4 lepels melk of water, een
snufje zout, een mespuntje peper, boter,
peterselie, kervel, dragon, ui.
Bereid het mengsel voor een omelet
als hierboven is beschreven. Maak de
kruiden schoon en hak ze zeer fijn.
Schep ze door de massa en bak de
omelet als in het vorig recept is be
sproken.
Omelet met spinazie
(4 pers.)
8 eieren, 4 lepels melk of water, een
snufje zout en peper, boter om te bak
ken, 500 gr. spinazie, beschuit kruim of
paneermeel.
Kook de spiuazie na zorgvuldig
schoonmaken met het aanhangende
water en zout gaar, hak ze fijn en strooi
er wat paneermeel of bescliuitkruim door
om het vocht te binden. Stoof de groente
vervolgeus met wat boter. Maak van de
eieren een beslag als voor de gladde
omelet en bak zo gaar. Leg daarna op het
midden van de omelet een gedeelte van
de spinazie en sla ze in drieën dicht.
Schuif ze op een verwarmde schaal
en zorg dat eeu gedeelte van hot vulsel
aan de uiteinden te zien is. Presenteer
ze als warm hapje bij de lunch of bij
gebakken aardappelen.
Schuimomelet
(4 pers.)
4 eieren, geraspte schil van citroen of
wat vanillesuiker, 20 gr. boter, 100
gr. striker, een snufje zout, poedersuiker.
Roer de eierdooiers met de suiker, het
zout en de geraspte citroenschil of de
vanillesuiker door elkaar. Klop het eiwit
stijf en schep het luchtig door de dooiers.
Smelt de boter in eeu pan, doe de
massa er in en laat de omelet op een
zacht pitje gaar en bruin worden. Schuif
de omelet vervolgens half uit de pan op
een verwarmde schaal en sla ze dicht.
Bestrooi ze met poedersuiker en brand
er desverkiezende met een gloeiende
naald ruiten op. Presenteer de schuim
omelet warm als nagerecht.
Gesouffleerde omelet
(4 pers.)
4 eieren, geraspte schil van citroen of
een pakje vanillesuiker, 20 gr. boter, 100
gr. suiker, een snufje zout, frambozen-
jam.
Roer de dooiers met het zout en de
suiker door elkaar. Voeg de geraspte
citroenschil of de vanillesuiker er bij.
Klop het eiwit zeer stijf en schep het
door de dooiers. Besmeer een vuurvast
schoteltje met boter en schep de massa
hierin. Laat het mengsel in een heeten
oven bruin en gaar worden. Roer de
frambozen jam met wat water dun
vloeibaar en bedek het schoteltje met
een laagje jam. Presenteer de omelet
onmiddellijk nadat zij uit den oven
genomen is, om te voorkomen dat de
massa zakt.
Mej. E. V. tr Purmerend. liet meer
deren bij het mouwtje van het door u
bedoelde jumpertje gebeurt slechts
1 maal en wel bij de 50e naald.
Gebruik Kolynos voor schitterende
tanden en gezond tandvleeschen
een prettige en als bloemen zoo
frissche mond.
1 V—
De onschadelijke,
wetenschappelijke tandcream,
die ook zoo zuinig is.
QUAKER OATS GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM
Kwix is kant en klaar,
strooi de porties zóó uit
het pak op diepe bor
den. Voeg daarna melk
en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt
ook heerlijk met vruch
tensap, rabarber, aard
beien, schijfjes banaan
of gestoofde vruchten.
In ieder pak is een
bon voor een keurigen,
zwaar verzilverden,
Oud-Hollandschen
leiter-iheelepel
radeer uw gezin eiken dag bij
het ontbijt op die brosse, goudgeel
geroosterde vlokken. Zet een pak
Kwix op tafel en laat ze toetasten!
Smakelijk, licht verteerbaar en
buitengewoon gemakkelijk. Niets te
koken, niets te verwarmen, kost dus
geen gas en geen tijd! De drievou
dige verpakking houdt de lekkere
Kwix steeds versch en croquant.
U moet het ook eens als nagerecht
of 's avonds eten. Denk er om
Koop het origineele, groote pak
Kwix nog vandaag bij uw kruidenier.
Het is het lekkerste ontbijt
dat ik ooit geproefd heb I