WAT ZULLEN WIJ ETEN? Kwix" Ons Menu Gladde en schuimige omelettes CORRESPONDENTIE Laat KOLYNOS uw Glimlach doen Schitteren m, 1, 1 „Geef mij voortaan maar eiken ochtend 37 Zondag: Kerriesoep. Roastbeef. Spinazie. Aardappelen. Gesouffleerde omelet. Maandag: Koud vleesch. Rabarber. Aardappelen. Lammetjespap. Dinsdag: B ruineboonensoep Kalfslapjes. Gestoofde prei. Aardappelen. Woensdag Lamscoteletten. Worteltjes. Aardappelen. Rijst met bessensap. Donderdag: Verschc worst Gestoofde bieten. Aardappelen. Sneeuw pudding. Vrijdag: Melksoep. Gebakken schol. Molsla. Aardappelen. Zaterdag: Varkenslapjes. Gestoofde peertjes. Aardappelen. Caramelvla. De tijd, dat de eieren overvloedig aan de markt komen en goedkoop worden, breekt onderhand weer aan. De huis vrouwen kunnen dan ook weer gaan denken over pikante zoowel als zoete kapjes, die zij van eieren kunnen bereiden. Heel smakelijk b.v. zijn de omeletten, die van eieren worden ge maakt en op verschillende manieren op tafel worden gebracht. Wij gebruiken ze zoowel voor toespijs als voor een warm tusschengerecht of hartig hapje bij de boterham en kunnen ze als gladde omelet (al of niet met een vulsel) of als schuimomelet presenteeren. Gladde omelet (4 pers.) 8 eieren, 4 lepels melk of water, een snufje zout en peper, boter, een takje peterselie. Breek de eieren in een kom en voeg ile peper en het zout toe, klop ze los en giet de melk of het water er bij. Koer de massa om tot het vocht goed door de eieren is geklopt. Smelt een kluitje boter in een koekepan .of in een flensjes- pan en giet er zooveel van het eiermeug- sel in, tot de bodem van de ttan met een dun laagje is bedekt. Laat de omelet op een zacht vuur stollen en lichtbruin worden en til de omelet onder het bak ken op, om te controleeren of ze niet aan den bodem van de pan blijft kleven. Sla de omelet vervolgens tot op de helft dicht en schuif ze voorzichtig op een verwarmde schaal. Garneer de schaal zoo gauw de omeletten zijn gebakken en netjes naast elkaar zijn gelegd met een toefje peterselie. Omelet met verschillende kruiden (4 pers.) 8 eieren, 4 lepels melk of water, een snufje zout, een mespuntje peper, boter, peterselie, kervel, dragon, ui. Bereid het mengsel voor een omelet als hierboven is beschreven. Maak de kruiden schoon en hak ze zeer fijn. Schep ze door de massa en bak de omelet als in het vorig recept is be sproken. Omelet met spinazie (4 pers.) 8 eieren, 4 lepels melk of water, een snufje zout en peper, boter om te bak ken, 500 gr. spinazie, beschuit kruim of paneermeel. Kook de spiuazie na zorgvuldig schoonmaken met het aanhangende water en zout gaar, hak ze fijn en strooi er wat paneermeel of bescliuitkruim door om het vocht te binden. Stoof de groente vervolgeus met wat boter. Maak van de eieren een beslag als voor de gladde omelet en bak zo gaar. Leg daarna op het midden van de omelet een gedeelte van de spinazie en sla ze in drieën dicht. Schuif ze op een verwarmde schaal en zorg dat eeu gedeelte van hot vulsel aan de uiteinden te zien is. Presenteer ze als warm hapje bij de lunch of bij gebakken aardappelen. Schuimomelet (4 pers.) 4 eieren, geraspte schil van citroen of wat vanillesuiker, 20 gr. boter, 100 gr. striker, een snufje zout, poedersuiker. Roer de eierdooiers met de suiker, het zout en de geraspte citroenschil of de vanillesuiker door elkaar. Klop het eiwit stijf en schep het luchtig door de dooiers. Smelt de boter in eeu pan, doe de massa er in en laat de omelet op een zacht pitje gaar en bruin worden. Schuif de omelet vervolgens half uit de pan op een verwarmde schaal en sla ze dicht. Bestrooi ze met poedersuiker en brand er desverkiezende met een gloeiende naald ruiten op. Presenteer de schuim omelet warm als nagerecht. Gesouffleerde omelet (4 pers.) 4 eieren, geraspte schil van citroen of een pakje vanillesuiker, 20 gr. boter, 100 gr. suiker, een snufje zout, frambozen- jam. Roer de dooiers met het zout en de suiker door elkaar. Voeg de geraspte citroenschil of de vanillesuiker er bij. Klop het eiwit zeer stijf en schep het door de dooiers. Besmeer een vuurvast schoteltje met boter en schep de massa hierin. Laat het mengsel in een heeten oven bruin en gaar worden. Roer de frambozen jam met wat water dun vloeibaar en bedek het schoteltje met een laagje jam. Presenteer de omelet onmiddellijk nadat zij uit den oven genomen is, om te voorkomen dat de massa zakt. Mej. E. V. tr Purmerend. liet meer deren bij het mouwtje van het door u bedoelde jumpertje gebeurt slechts 1 maal en wel bij de 50e naald. Gebruik Kolynos voor schitterende tanden en gezond tandvleeschen een prettige en als bloemen zoo frissche mond. 1 V— De onschadelijke, wetenschappelijke tandcream, die ook zoo zuinig is. QUAKER OATS GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM Kwix is kant en klaar, strooi de porties zóó uit het pak op diepe bor den. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruch tensap, rabarber, aard beien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. In ieder pak is een bon voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud-Hollandschen leiter-iheelepel radeer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel geroosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toetasten! Smakelijk, licht verteerbaar en buitengewoon gemakkelijk. Niets te koken, niets te verwarmen, kost dus geen gas en geen tijd! De drievou dige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet het ook eens als nagerecht of 's avonds eten. Denk er om Koop het origineele, groote pak Kwix nog vandaag bij uw kruidenier. Het is het lekkerste ontbijt dat ik ooit geproefd heb I

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37