H
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
Indanrhren -prijsvraag
Wat is Indanthren
met f.2000 aan prijzen
Ons Menu
VOORJAARS
GERECHTEN
[ndanthren
45
Zondag: Aspergesoep.
Jonge haantjes.
Appelmoes.
Aardappelen.
Custard met. chocoladesaus.
Maa ndagV arkensfricandeau
Brusselsch lof.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
Dinsdag: Kond vleesch.
Raapstelen.
Aardappelen.
Griesmeelpudding.
WoensdagKervelsoep.
Gehakt.
Snijboonen (uit blik).
Aardappelen.
Donderdag: Kalfscarbonade.
Andijvie.
Aardappelen.
Sagosehoteltje.
Vrijdag: Gekookte schelviseh.
Molsla.
Aardappelen.
Drie in de pan.
Zaterdag: Gebakken spek.
Capueijners.
Aardappelen.
Sinaasappelen
de sneetjes op een schaal, die met een
vingerdoekje is gedekt.
KERVEL
wordt over het algemeen gebruikt als 1
groente voor soep, vooral kervelsoep
met stukjes asperges of paling als vulsel
is buitengewoon smakelijk.
KERVELSOEP
4 personen
1 y2 liter water of bouillon, 40 gr.
rijst, 5 eetlepels gehakte kervel, zout,
desverkiezende enkele stukjes asperges
of mootjes paling.
Zet het water op met de rijst en het
zout. Kook het mengsel gaar in ongeveer
20 minuten. Voeg de gehakte kervel er
bij en laat de soep even doorkoken.
Maak ze op smaak met zout. Zet bij
gebruik van paling of asperges deze
direct met het water en zout op, kook
ze ongeveer vijf minuten eu voeg ver
volgens de rijst er bij. Laat de rijst
gaar koken en voeg er daarna de gehakte
kervel bij. Maak de soep desverkiezende
met. een scheutje bouillonaroma af.
De eerste nieuwe voorjaarsgroenten
zijn er en worden door ons huis
vrouwen met vreugde begroet.
Wij laten hieronder verschillende
recepten van voorjaarsgerechten volgen
en twijfelen er niet aan of de fijne smaak
van de spijzen zal, als zij op deze wijze
worden bereid, nog extra op den voor
grond treden.
RADIJS
kan op verschillende manieren worden
verwerkt. Men gebruikt ze zoowel als
!>elegsel op het brood als voor garneering
bij een fijne hors d'oeuvre.
Verwijder, bij het klaarmaken van de
radijsjes, de blaadjes en de worteltjes.
Laat een klein stukje van de steeltjes
aan de radijsjes, zoodat ze gemakkelijk
kunnen worden vastgenomen. Wasch ze
in ruim water, tot al het zand is ver
dwenen en laat ze op een zeef uitlekken.
Leg ze op een schaaltje met de steeltjes
naar boven en presenteer ze met fijn
tafelzout.
RADIJS ALS GARNEERING
VOOR HORS D'OEUVRE
Maak de radijs op de gewone wijze
schoon, maak een inkeping met een
scherp mes over de schil en trek deze
naar beneden, zoodat er kleine lipjes
ontstaan. Leg de radijsjes hier en daar
tusschen de hors d'oeuvre.
RADIJSBROODJES
Maak de radijsjes schoon en snijd ze
in schijfjes, bestrooi ze met zout en
peper. Verwijder van sneetjes witte
brood de korstjes en verdeel ze in punten.
Besmeer ze met boter en schik de
schijfjes radijs op het brood. Presenteer
ASPERGES
zijn zoowel in soep als bij wijze van
groente buitengewoon smakelijk, terwijl
een koude aspergeschotel met mayon
naise niet te versmaden is.
GESTOOFDE ASPERGES
(4 personen
800 gr. asperges, y2 liter melk, 40 gr.
bloem, 45 gr. boter, zout, nootmuskaat.
Schil de asperges zeer dun af en snijd
de harde stukjes er af. Snijd ze ver
volgens in stukjes van ongeveer 5 cm.
lang, wasch ze in schoon water en kook I
ze daarna met water en zout gaar. I
Laat ze op een vergiet uitlekken en
bewaar het kookvocht voor soep. Smelt
voor de saus de boter, voeg de bloem er
bij en onder goed roeren de melk. Laat
de saus ongeveer vijf minuten door
koken en maak ze op smaak met zout.
Doe de asperges in de saus en laat de
groente ongeveer vijf minuten op een
zacht vuurtje stoven. Doe ze over in
een dekschaal en rasp er nootmuskaat
over.
JONGE HAANTJES
vormen in het voorjaar samen met de
fijne jonge groente of compote heerlijke
schotels, die door ieder zeer gewaardeerd
worden. Over het algemeen worden de
jonge haantjes gebraden, al of niet
onder toevoeging van verschillende
kruiden.
GEBRADEN HAANTJES
4 personen
2 jonge haantjes, zout, 100 gr. boter.
1 lepel fijngehakte peterselie.
Wasch de jonge haantjes onder stroo-
inend water af, droog ze vervolgens met
een doek en bestrooi ze van binnen met
zout. Doe tevens wat boter en fijn
gehakte peterselie in de haantjes. Smelt
de rest van de boter in een pan of
braadslede en laat ze bruineeren. leg
de haantjes er in en bak ze bruin. Voeg
dan een klein scheutje water bij de
boter en leg een deksel op de pan of de
braadslede en laat het gevogelte op een
zacht vuurtje gaar worden in ongeveer
tot 1 uur. Bedruip het vleesch
geregeld met de boter. Neem de haantjes
uit de boter, maak de jus af met water.
Snijd de haantjes in stukken, leg ze op
een verwarmde schaal eu giet er wat
jus over.
Het begrip INDANTHREN heeft thans in
de geheele wereld burgerrecht verkregen, leder weet,
dat stoffen en artikelen, INDANTHREN geverfd, onover
troffen waschechtzonecht en weerecht zijn.
Wat er al zoo van INDANTHREN-stoffen
gemaakt wordt, kunt U zelf nagaan, indien U het fraai ge-
illustreerde (gratis) stalenboekje aanvraagt bij Uw stoffen
handelaar, manufacturier, woninginrichting of stoffeerder.
Bovendien heeft U groote kans, dat Uw
moeite beloond wordt met een der belangrijke geld- of
andere prachtige prijzen, die wij voor de goede oplossers
uitloven. Waar niet verkrijgbaar wende men zich tot de
INDANTHREN-PROPAGANDA AFDEELING,
Postbox 1022 Amsterdam.
INDANTHREN, ONOVERTROFFEN WASCHECHT, ZONECHT, WEERECHTI