WAT ZULLEN WIJ ETEN?
Ons Menu
Een artist DOET
WONDEREN met
een PENSEEL
Moeders!
Nu is er Kwix
vooruwgezin!
Een heerlijk ontbijt,
waar ze eiken
ochtend opnieuw
van smullen!
Zondag: Groentesoep.
Duitsche biefstuk.
Worteltjes.
Aardappelen.
Rabarber met schuimkop.
.1/ tuindagKalfsnierstuk.
Bloemkool.
Aardappelen.
Rijst mef frambozensaus.
Dinsdag: Koud vleescli.
Spinazie.
Aardappelen.
Sinaasappels.
WoensdagSpinaziesoep.
Hamcroquetten
Sla.
Aardappelen.
Donderdag: Ruuderrolletjes.
Gesmoorde uien.
Aardappelen.
Vanillevla.
Vrijdag: Kerriesoep van witte boo-
nen.
Gevulde bieten.
Gebakken aardappelen.
'Zaterdag: Saucijsjes.
Stamppot van andijvie.
Karnemelk vla.
Uit ons Menu
GEVULDE BIETEN
(4 pers.)
4 bieten. 4 eieren, mayonnaise, zout,
peper, zure uitjes, augurkjes, fijnge
hakte peterselie.
Kook de bieten gaar in water in
ongeveer 2 tot 3 uur. Wrijf de schil er
af en wascb ze even in koud water.
Kook de eieren hard en pel ze. Hak de
uitjes en de augurkjes fijn en vermeng
ze met de fijngesneden eieren. Hol de
bieten uit en snijd het uitgeholde
vleeseh in blokjes. Schep het door de
eieren en maak de massa aan met
mayonnaisemaak alles op smaak met
peper en zout. Vul de afgekoelde bieten
met het slaatje en strooi over het geheel
wat fijngehakte peterselie. Presenteer
ze als slaatje vooraf en geef ze met
gebakken aardappelen.
HAMCROQUETTEN
(4 pers.)
y4 liter melk, 2 lepel boter, 5 lepels
bloem, 1 eierdooier, 1 eiwit, 200 gr.
rauwe ham, 100 gr. gaargekookte selde
rijknol, fijngehakte peterselie, zout, 5
blaadjes gelatine, peper, paneermeel,
frituurvet.
Smelt de boter, voeg de bloem toe
en onder voortdurend roeren de melk.
Laat het sausje doorkoken en binden.
Klop den eierdooier los en werk hem
door de saus. Hak den selderijknol en de
ham fijn en voeg de gehakte peterselie
er bij. Roer deze massa door de saus.
Los de in koud water geweekte en goed
uitgeknepen gelatine in het sausje op
en laat de massa op een diep bord uitge
streken koud worden. Klop het eiwit
met wat koud water los. Vorm met
twee lepels croquetten van de koucl-
geworden saus en rol ze door paneer
meel. Vorm ze met de hand even bij en
haal ze daarna door het losgeklopte
eiwit en nogmaals door het paneermeel.
Bak de croquetten in heet frituurvet
bruin, laat ze op grauw papier uitlekken
en dien ze warm op een schaal, die met
een vingerdoekje is gedekt. Leg er voor
garneering desgewenscht een toefje
peterselie bij. Presenteer de croquetten
met sla en aardappelen of als warm
hapje na de soep of bij de lunch.
DUITSCHE BIEFSTUK
(4 pers.)
500 gr. mager malsch rund vleeseh,
zout, peper, 1 flinke ui, 100 gr. rundvet.
boter.
Maal het vleeseh met het vet fijn,
hak den ui fijn en vermeng dezen met het
vleeseh. Maak het op smaak met peperen
zout. Vorm van het vleeseh ronde lapjes I
als biefstuk. Smélt de boter en bak de
lapjes aan beide zijden mooi bruin.
Maak daarna de jus als biefstukjus
met een scheutje melk af. Leg den bief
stuk dakpansgewijs op een verwarmde
schaal en giet er een gedeelte van de jus
over, presenteer de rest er in een jus-
kom bij.
RABARBER MET SCHUIM
(4 pers.)
1 bos rabarberstelen, 200-250 gr.
suiker. 2 eieren.
Schil de stelen dun af en snijd ze in
stukjes van ongeveer 2 cm. lengte,
wasch ze vlug af in koud water en zet
ze daarna met, het aanhangende water
op. Kook de rabarber tot moes en wrijf
de stukjes met een houten lepel fijn.
Roer de eierdooiers met de suiker en
klop ze luchtig door het moes. Doe het
over in een vuurvast schoteltje. Klop
de eiwitten zeer stijf en schép ze in een
dikke laag over de rabarber, strooi er
wat suiker over en laat den schuimkop
in een lieeten oven stijf en bruin wor
den. Presenteer het schoteltje warm.
RIJSTPUDDING MET
FRAMBOZENSAUS
(4 pers.)
liter melk, 60 gr. rijst, 25 gr.
bloem, 1 ei, 75 gr. suiker, een snufje
zout.
Voor de saus: 1 flesebje frambozen-
sap, het sap van y2 citroen, y4 liter
water, 50 gr. suiker, wat aardappelsago
of aardappelmeel.
Zet de melk op met het zout en laat
ze aan de kook komen. Strooi er de
gewassehen rijst in en kook deze gaar
in ongeveer 11/2 uur. Roer den eier
dooier met de suiker en voeg de bloem
er aan toe. Schep dit mengsel door de
rijstebrij en laat de massa op het vuur
onder goed roeren binden eni stijf wor
den. Klop het eiwit zeer stijf en schep
het luchtig door den pudding. Doe den
pudding in een met koud water omge-
spoelden vorm en laat hem afkoelen.
Stort den pudding op een glazen schaal
en giet er wat frambozensaus om.
Presenteer de rest, van de saus apart
er bij.
Vermeng voor deze saus liet. fram-
bozensap met het citroensap, het water
en de suiker en laat alle,: laraen aan de
kook komen. Meng de aardappelsago
of het aardappelmeel aan met een
scheutje water en giet het roerende bij
de kokende vloeistof. Laat het sausje
even doorkoken, koel het af onder af en
toe roeren.
U kunt wonderen doen met een
tandenborstel. Probeer alleen
maar eens 1 c.M. Kolynos op een
drogen borstel, twee maal per
dagen let op het opmerkelijke
verschil van Uw tanden.
Laaf KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Kwix is kant en klaar,
strooi de porties zóó uit
het pak op diepe bor
den. Voeg daarna melk
en desgewenscht wat
suikertoe. Kwixsmaakt
ook heertijk met vruch
tensap, rabarber, aard
beien, schijfjes banaan
of gestoofde vruchten.
In ieder pak is een
bon voor een keurigen,
zwaar verzilverden,
Oud-Hollands chen
leiier-iheelepel
I racteer uw gezin eiken dag bij het
ontbijt op die brosse, goudgeel ge
roosterde vlokken. Zet een pak Kwix
op tafel en laat ze toetasten! Smakelijk,
licht verteerbaar en buitengewoon
gemakkelijk. Niets te koken, niets te
verwarmen, kost dus geen gas en geen
tijd! De drievoudige verpakking houdt
de lekkere Kwix steeds versch en
croquant. U moet het ook eens als na
gerecht of 's avonds eten. Denk er
omKoop het origineele, groote pak
Kwix nog vandaag bij uw kruidenier.
QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM