WAT ZULLEN WIJ ETEN? Ons Menu Een artist DOET WONDEREN met een PENSEEL Moeders! Nu is er Kwix vooruwgezin! Een heerlijk ontbijt, waar ze eiken ochtend opnieuw van smullen! Zondag: Groentesoep. Duitsche biefstuk. Worteltjes. Aardappelen. Rabarber met schuimkop. .1/ tuindagKalfsnierstuk. Bloemkool. Aardappelen. Rijst mef frambozensaus. Dinsdag: Koud vleescli. Spinazie. Aardappelen. Sinaasappels. WoensdagSpinaziesoep. Hamcroquetten Sla. Aardappelen. Donderdag: Ruuderrolletjes. Gesmoorde uien. Aardappelen. Vanillevla. Vrijdag: Kerriesoep van witte boo- nen. Gevulde bieten. Gebakken aardappelen. 'Zaterdag: Saucijsjes. Stamppot van andijvie. Karnemelk vla. Uit ons Menu GEVULDE BIETEN (4 pers.) 4 bieten. 4 eieren, mayonnaise, zout, peper, zure uitjes, augurkjes, fijnge hakte peterselie. Kook de bieten gaar in water in ongeveer 2 tot 3 uur. Wrijf de schil er af en wascb ze even in koud water. Kook de eieren hard en pel ze. Hak de uitjes en de augurkjes fijn en vermeng ze met de fijngesneden eieren. Hol de bieten uit en snijd het uitgeholde vleeseh in blokjes. Schep het door de eieren en maak de massa aan met mayonnaisemaak alles op smaak met peper en zout. Vul de afgekoelde bieten met het slaatje en strooi over het geheel wat fijngehakte peterselie. Presenteer ze als slaatje vooraf en geef ze met gebakken aardappelen. HAMCROQUETTEN (4 pers.) y4 liter melk, 2 lepel boter, 5 lepels bloem, 1 eierdooier, 1 eiwit, 200 gr. rauwe ham, 100 gr. gaargekookte selde rijknol, fijngehakte peterselie, zout, 5 blaadjes gelatine, peper, paneermeel, frituurvet. Smelt de boter, voeg de bloem toe en onder voortdurend roeren de melk. Laat het sausje doorkoken en binden. Klop den eierdooier los en werk hem door de saus. Hak den selderijknol en de ham fijn en voeg de gehakte peterselie er bij. Roer deze massa door de saus. Los de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine in het sausje op en laat de massa op een diep bord uitge streken koud worden. Klop het eiwit met wat koud water los. Vorm met twee lepels croquetten van de koucl- geworden saus en rol ze door paneer meel. Vorm ze met de hand even bij en haal ze daarna door het losgeklopte eiwit en nogmaals door het paneermeel. Bak de croquetten in heet frituurvet bruin, laat ze op grauw papier uitlekken en dien ze warm op een schaal, die met een vingerdoekje is gedekt. Leg er voor garneering desgewenscht een toefje peterselie bij. Presenteer de croquetten met sla en aardappelen of als warm hapje na de soep of bij de lunch. DUITSCHE BIEFSTUK (4 pers.) 500 gr. mager malsch rund vleeseh, zout, peper, 1 flinke ui, 100 gr. rundvet. boter. Maal het vleeseh met het vet fijn, hak den ui fijn en vermeng dezen met het vleeseh. Maak het op smaak met peperen zout. Vorm van het vleeseh ronde lapjes I als biefstuk. Smélt de boter en bak de lapjes aan beide zijden mooi bruin. Maak daarna de jus als biefstukjus met een scheutje melk af. Leg den bief stuk dakpansgewijs op een verwarmde schaal en giet er een gedeelte van de jus over, presenteer de rest er in een jus- kom bij. RABARBER MET SCHUIM (4 pers.) 1 bos rabarberstelen, 200-250 gr. suiker. 2 eieren. Schil de stelen dun af en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. lengte, wasch ze vlug af in koud water en zet ze daarna met, het aanhangende water op. Kook de rabarber tot moes en wrijf de stukjes met een houten lepel fijn. Roer de eierdooiers met de suiker en klop ze luchtig door het moes. Doe het over in een vuurvast schoteltje. Klop de eiwitten zeer stijf en schép ze in een dikke laag over de rabarber, strooi er wat suiker over en laat den schuimkop in een lieeten oven stijf en bruin wor den. Presenteer het schoteltje warm. RIJSTPUDDING MET FRAMBOZENSAUS (4 pers.) liter melk, 60 gr. rijst, 25 gr. bloem, 1 ei, 75 gr. suiker, een snufje zout. Voor de saus: 1 flesebje frambozen- sap, het sap van y2 citroen, y4 liter water, 50 gr. suiker, wat aardappelsago of aardappelmeel. Zet de melk op met het zout en laat ze aan de kook komen. Strooi er de gewassehen rijst in en kook deze gaar in ongeveer 11/2 uur. Roer den eier dooier met de suiker en voeg de bloem er aan toe. Schep dit mengsel door de rijstebrij en laat de massa op het vuur onder goed roeren binden eni stijf wor den. Klop het eiwit zeer stijf en schep het luchtig door den pudding. Doe den pudding in een met koud water omge- spoelden vorm en laat hem afkoelen. Stort den pudding op een glazen schaal en giet er wat frambozensaus om. Presenteer de rest, van de saus apart er bij. Vermeng voor deze saus liet. fram- bozensap met het citroensap, het water en de suiker en laat alle,: laraen aan de kook komen. Meng de aardappelsago of het aardappelmeel aan met een scheutje water en giet het roerende bij de kokende vloeistof. Laat het sausje even doorkoken, koel het af onder af en toe roeren. U kunt wonderen doen met een tandenborstel. Probeer alleen maar eens 1 c.M. Kolynos op een drogen borstel, twee maal per dagen let op het opmerkelijke verschil van Uw tanden. Laaf KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Kwix is kant en klaar, strooi de porties zóó uit het pak op diepe bor den. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suikertoe. Kwixsmaakt ook heertijk met vruch tensap, rabarber, aard beien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. In ieder pak is een bon voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud-Hollands chen leiier-iheelepel I racteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel ge roosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toetasten! Smakelijk, licht verteerbaar en buitengewoon gemakkelijk. Niets te koken, niets te verwarmen, kost dus geen gas en geen tijd! De drievoudige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet het ook eens als na gerecht of 's avonds eten. Denk er omKoop het origineele, groote pak Kwix nog vandaag bij uw kruidenier. QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 39