OU.
Witte tanden:
Chlorodont
Tandpasta
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
Ons Menu
CORRESPONDENTIE
DOOR QUAKER
OPNIEUW IN
TOP-VORM
Laat ook Uw kind
prof iteeren van dit
voedzame ontbijt
4<L
■sa
yPy
r<k
J i
MAAKT H-0 OF QUAKER DE SPIL VAN UW ONTBIJT,
H-O en QUAKER Havermout
NEDER LAN DSC H FABRIKAAT
Tube 25 cent. Groote tube 45 cent.
41
Zondag: Aspergesoep.
Varkensrollade.
Postelein.
Aardappelen.
Sinaasappelgelei.
Maandag: Kond vleeseh.
Koolraap.
Aardappelen.
R ijstcroq netten
DinsdagKalfsearboriade.
Brusselsch lof.
Aardappelen.
Choeoladevla.
Woensdag: Macaroni soep.
Gehakt.
Savoyekool.
Aardappelen.
Donderdag: Runderlapjes.
Raapstelen.
Aardappelen.
Beschuit niet- bessensap.
Vrijdag: Ragout van garnalen.
Sla.
Aardappelen.
Flensjes.
Zaterdag: Witte-booriensoep.
Lainscoteletten
Worteltjes.
Aardappelen.
Uit ons Menu
Aspergesoep
(4 pers.)
V. pond asperges, 1 liter bouillon.
'4 liter water. 50 gr. boter, 45 gr. bloem,
een scheutje room, 1 eierdooier, zout,
peper.
Schil de asperges dun af en snijd ze
in stukjes. Kook ze gaar in het water
met zout, gedurende ongeveer 25 minu
ten. Smelt de boter, voeg de bloem toe
en giet er daarna onder goed roeren deti
bouillon bij. Laat de soep doorkoken
en voeg er vervolgens het kooknat
met de stukjes asperges aan toe. Maak
de soep af met den eierdooier, die met
den room is losgeklopt en met wat zont
eu peper.
Verwarm de soep na het toevoegen
van den dooier niet meer, om te voor
komen, dat deze schift, maar presenteer
ze direct.
Postelein
(4 pers.)
I kg. postelein, 25 gr. boter, zout,
nootmuskaat, desverkiezend wat aan
gemengde bloem of maizena.
Zoek de postelein zorgvuldig uit en
wasch ze daarna in ruim water verschil
lende malen, tot het water geheel hel
der is. Laat de groente gedeeltelijk uit
lekken en zet ze daarna met. het nog
aanhangende water en het zout op.
Laat ze in ongeveer 25 minuten gaar
koken. Mocht de groente te vochtig zijn,
bind het vocht dan met wat aange
mengde bloem of maizena. Is'g de boter
op de groente en stoof ze ongeveer vijf
minuten onder af en toe omroeren op
een zacht pitje. Strooi er voor het pre
senteoren wat nootmuskaat over.
Ragout van garnalen
(4 pers.)
300 gr. garnalen, 4 <11. melk, 2 lepels
boter. 4 lepels bloem, zout, peper, noot
muskaat, fijngehakte peterselie. 1 ei.
een paar druppels citroensap.
Wasch d<' garnalen good schoon en
laat ze op een vergiet uitlekken. Smelt
<le boter voor de saus. voeg de bloem
toe en onder goed roeren de melk. Laat
liet sausje doorkoken en maak het
daarna op smaak met zout, peper, noot
muskaat. Roer den eierdooier los en giet
hem roerende bij de saus, laat hem bin
den. Schep de garnalen met de fijnge
hakte peterselie door de saus en laat
ze op het vuur warm worden. Druppel
er vlak voor het presenteeren wat ci
troensap door, om te voorkomen dat
het ei in het sausje schift.
Rijstcroquetten
(4 pers.)
50 gr. rijst, l/2 liter melk, een snufje
zout, 75 gr. suiker, 100 gr. rozijnen, 3
eierdooiers, 1 a 2 eiwitten, paneermeel,
frituurvet.
Zet de melk op met het zout en breng
ze aan de kook. Strooi er de rijst in en
kook er op een zacht vuur een dikke
rijstebrij van in ongeveer I y2 uur.
Schud af en toe aan de pan om aan
branden te voorkomen. Wasch de ro
zijnen in warm water af en voeg ze de
laatste tien minuten bij de rijst, zoo
dat ze kunnen opzwellen. Roer de eier
dooiers met de suiker en klop ze luch
tig door de rijst. Laat de massa daarna
geheel afkoelen. Vorm er met twee lepels
<Toquetten van en rol ze door paneer
meel. Ilaai ze daarna door het losgeklop
te eiwit ên vervolgens nogmaals door
paneermeel. Bak de croquetten in heet
frituurvet bruin. Laat ze op grauw
papier uitlekken en presenteer ze opge
stapeld op een schotel als warm nage
recht.
Sinaasappelgelei
(4 pers.)
*/4 liter water, het- sap van fi groote
sinaasappelen, het sap van 1 citroen.
250 gr. suiker, 20 blaadjes gelatine,
de seliil van y, sinaasappel en '4 ci
troen, 3 sinaasappelen.
Breng het water met de suiker en de
schillen van den sinaasappel en den ci
troen aan de kook en laat het ongeveer
15 minuten op een zacht pitje trekken.
Verwijder daarna de schillen en los de
gelatine in de vloeistof op, laat ze ech
ter niet meer doorkoken. Voeg er van
het vuur het. vruchtensap bij en giet
een gedeelte van de gelei in een met
koud water omgespoelden pudding
vorm. Laat dit geheel koud worden.
Schil intusschen de sinaasappelen en
verdeel ze in partjes. Leg op de laag ge
stolde gelei een gedeelte van de partjes
netjes neer eu giet er zooveel gelei op.
dat ze juist omler staan. Laat deze laag
weer stollen en leg hierop weer een laag
sinaasappelpartjes. Vul den vorm op
deze wijze vol en laat den pudding (laar-
na geheel stijf worden. Stort hem op een
glazen schaal en garneer hem desver-
kiezende met geslagen room of eiwit en
partjes sinaasappel.
Mej. J. v. L. te Nijmegen. Probeert u
eens de moddervlekken van uw gummi
regenjas te verwijderen door ze af te
nemen met een doekje dat gedrenkt is
in water waaraan een scheutje, ammo
niak is toegevoegd
Merr. II. te Veldhoren. IJ kunt de
eieren in het waterglas wel ongeveer
oen jaar goedhouden, doch u kunt er
geen nieuwe aan toevoegen, wat bij
inmaak in kalkwater wel het geval is.
Cf
M
63
fit
BB
n 1 a«
9
9 A
2
TrainerAis je zoo gauw moe wordt, kom
je nooit in 't eerste elftal!
HansIk weet zelf niet, wat me eigenlijk
scheelt.
Trainer Waarschijnlijk ligt het eenvoudig
aan de voeding. Je bent anders toch
niet zoo'n slap ventje. Probeer het eens
met Quaker havermout, die voedt en
geeft je de noodige vitamine B.
HansZeg Moeder, die Quaker smaakt
fijn. Ook als het niet om de sport ging,
zou ik ze graag blijven eten.
Moeder: Goed kerel, ik maak het graag
voor je klaar. Het gaat zoo vlug en
't is gezond en goedkoop.
TrainerBravo Hans. Ik zet het al. Quaker
doet wonderen Bij de volgende match
ben jij de spil!
want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element
van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid.
Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het
kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn
bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels,
rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus,
voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar
sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver
mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld,
zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag
nog een pak in huis.
NEERLANDS POPULAIRE ZUINIGE ONTBIJT I
QUAKER