OU. Witte tanden: Chlorodont Tandpasta WAT ZULLEN WIJ ETEN? Ons Menu CORRESPONDENTIE DOOR QUAKER OPNIEUW IN TOP-VORM Laat ook Uw kind prof iteeren van dit voedzame ontbijt 4<L ■sa yPy r<k J i MAAKT H-0 OF QUAKER DE SPIL VAN UW ONTBIJT, H-O en QUAKER Havermout NEDER LAN DSC H FABRIKAAT Tube 25 cent. Groote tube 45 cent. 41 Zondag: Aspergesoep. Varkensrollade. Postelein. Aardappelen. Sinaasappelgelei. Maandag: Kond vleeseh. Koolraap. Aardappelen. R ijstcroq netten DinsdagKalfsearboriade. Brusselsch lof. Aardappelen. Choeoladevla. Woensdag: Macaroni soep. Gehakt. Savoyekool. Aardappelen. Donderdag: Runderlapjes. Raapstelen. Aardappelen. Beschuit niet- bessensap. Vrijdag: Ragout van garnalen. Sla. Aardappelen. Flensjes. Zaterdag: Witte-booriensoep. Lainscoteletten Worteltjes. Aardappelen. Uit ons Menu Aspergesoep (4 pers.) V. pond asperges, 1 liter bouillon. '4 liter water. 50 gr. boter, 45 gr. bloem, een scheutje room, 1 eierdooier, zout, peper. Schil de asperges dun af en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in het water met zout, gedurende ongeveer 25 minu ten. Smelt de boter, voeg de bloem toe en giet er daarna onder goed roeren deti bouillon bij. Laat de soep doorkoken en voeg er vervolgens het kooknat met de stukjes asperges aan toe. Maak de soep af met den eierdooier, die met den room is losgeklopt en met wat zont eu peper. Verwarm de soep na het toevoegen van den dooier niet meer, om te voor komen, dat deze schift, maar presenteer ze direct. Postelein (4 pers.) I kg. postelein, 25 gr. boter, zout, nootmuskaat, desverkiezend wat aan gemengde bloem of maizena. Zoek de postelein zorgvuldig uit en wasch ze daarna in ruim water verschil lende malen, tot het water geheel hel der is. Laat de groente gedeeltelijk uit lekken en zet ze daarna met. het nog aanhangende water en het zout op. Laat ze in ongeveer 25 minuten gaar koken. Mocht de groente te vochtig zijn, bind het vocht dan met wat aange mengde bloem of maizena. Is'g de boter op de groente en stoof ze ongeveer vijf minuten onder af en toe omroeren op een zacht pitje. Strooi er voor het pre senteoren wat nootmuskaat over. Ragout van garnalen (4 pers.) 300 gr. garnalen, 4 <11. melk, 2 lepels boter. 4 lepels bloem, zout, peper, noot muskaat, fijngehakte peterselie. 1 ei. een paar druppels citroensap. Wasch d<' garnalen good schoon en laat ze op een vergiet uitlekken. Smelt <le boter voor de saus. voeg de bloem toe en onder goed roeren de melk. Laat liet sausje doorkoken en maak het daarna op smaak met zout, peper, noot muskaat. Roer den eierdooier los en giet hem roerende bij de saus, laat hem bin den. Schep de garnalen met de fijnge hakte peterselie door de saus en laat ze op het vuur warm worden. Druppel er vlak voor het presenteeren wat ci troensap door, om te voorkomen dat het ei in het sausje schift. Rijstcroquetten (4 pers.) 50 gr. rijst, l/2 liter melk, een snufje zout, 75 gr. suiker, 100 gr. rozijnen, 3 eierdooiers, 1 a 2 eiwitten, paneermeel, frituurvet. Zet de melk op met het zout en breng ze aan de kook. Strooi er de rijst in en kook er op een zacht vuur een dikke rijstebrij van in ongeveer I y2 uur. Schud af en toe aan de pan om aan branden te voorkomen. Wasch de ro zijnen in warm water af en voeg ze de laatste tien minuten bij de rijst, zoo dat ze kunnen opzwellen. Roer de eier dooiers met de suiker en klop ze luch tig door de rijst. Laat de massa daarna geheel afkoelen. Vorm er met twee lepels <Toquetten van en rol ze door paneer meel. Ilaai ze daarna door het losgeklop te eiwit ên vervolgens nogmaals door paneermeel. Bak de croquetten in heet frituurvet bruin. Laat ze op grauw papier uitlekken en presenteer ze opge stapeld op een schotel als warm nage recht. Sinaasappelgelei (4 pers.) */4 liter water, het- sap van fi groote sinaasappelen, het sap van 1 citroen. 250 gr. suiker, 20 blaadjes gelatine, de seliil van y, sinaasappel en '4 ci troen, 3 sinaasappelen. Breng het water met de suiker en de schillen van den sinaasappel en den ci troen aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten op een zacht pitje trekken. Verwijder daarna de schillen en los de gelatine in de vloeistof op, laat ze ech ter niet meer doorkoken. Voeg er van het vuur het. vruchtensap bij en giet een gedeelte van de gelei in een met koud water omgespoelden pudding vorm. Laat dit geheel koud worden. Schil intusschen de sinaasappelen en verdeel ze in partjes. Leg op de laag ge stolde gelei een gedeelte van de partjes netjes neer eu giet er zooveel gelei op. dat ze juist omler staan. Laat deze laag weer stollen en leg hierop weer een laag sinaasappelpartjes. Vul den vorm op deze wijze vol en laat den pudding (laar- na geheel stijf worden. Stort hem op een glazen schaal en garneer hem desver- kiezende met geslagen room of eiwit en partjes sinaasappel. Mej. J. v. L. te Nijmegen. Probeert u eens de moddervlekken van uw gummi regenjas te verwijderen door ze af te nemen met een doekje dat gedrenkt is in water waaraan een scheutje, ammo niak is toegevoegd Merr. II. te Veldhoren. IJ kunt de eieren in het waterglas wel ongeveer oen jaar goedhouden, doch u kunt er geen nieuwe aan toevoegen, wat bij inmaak in kalkwater wel het geval is. Cf M 63 fit BB n 1 a« 9 9 A 2 TrainerAis je zoo gauw moe wordt, kom je nooit in 't eerste elftal! HansIk weet zelf niet, wat me eigenlijk scheelt. Trainer Waarschijnlijk ligt het eenvoudig aan de voeding. Je bent anders toch niet zoo'n slap ventje. Probeer het eens met Quaker havermout, die voedt en geeft je de noodige vitamine B. HansZeg Moeder, die Quaker smaakt fijn. Ook als het niet om de sport ging, zou ik ze graag blijven eten. Moeder: Goed kerel, ik maak het graag voor je klaar. Het gaat zoo vlug en 't is gezond en goedkoop. TrainerBravo Hans. Ik zet het al. Quaker doet wonderen Bij de volgende match ben jij de spil! want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid. Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels, rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus, voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld, zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag nog een pak in huis. NEERLANDS POPULAIRE ZUINIGE ONTBIJT I QUAKER

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 41