I7w£ een glans!
Ik zie, dat je geen
scherpe schuur
middelen meer
gebruikt.
V
reinigt zacht
- krast nooit
'chatmqaw
Ja, voortaan
reinig ik alles
zacht met
VIM!
WAT ZULLEN WE ETEN?
TANDEN als
de STERREN
van HOLLYWOOD
41
Het mouwtje. Dit breien we ook in
tricotsteek. We zetten 16 st. op en
maken er aan liet einde van de le en
2e naald 3 st. bij (22 st.). Verder maken
we er aan het einde van iedere vol
gende naald 2 st. bij, tot we 82 st. op
de naald hebben. Aan het einde van de
volgende 2 naalden maken we er nog
telkens 3 st. bij en hebben dan 88 st.
op de naald. Hierboven breien we
verder tot we vanaf den opzetrand
gerekend 54 naalden hebben. Dan persen
we dit gedeelte eerst op en breien bij de
55e naald de steken van de naald steeds
2 aan 2 te zamen, zoodat we nog slechts
44 st. overhouden. Hierboven breien
we dan nog 19 naalden in ribbelpatroon
(heen- en teruggaande geheel reelit),
waarna we afkanten.
We persen nu de verschillende deelen
luchtig onder een vochtigen doek op
en naaien ze in elkaar.
Het kraagje. Dit bestaat uit 2 helf
ten. Voor de eerste helft nemen we
langs den hals 34 st. op. Hierboven
breien we steeds in ribbelpatroon.
4e naald: 2 st. breien uit iederen
volgenden 7en steek (38 st.).
Se naald: 2 st. breien uit den 3en
steek on uit iederen volgenden 8en
steek (43 st..).
12e naald: 2 st. breien uit den 8en
steek en verder uit iederen volgenden
9en steek (47 st.).
16e naald: 2 st. breien uit den 4eri
steek en verder uit iederen volgenden
lOen steek (52 st.).
20e naald: 2 st. te zamen breien, dan
2 st. breien uit den 8en steek en verder
uit iederen volgenden 11 en steek en de
laatste 2 st. weer te zamen breien.
Aan het begin en einde van de 21e, 22e,
23e en 24e naald breien we verder nog tel
kens 2 st. te zamen en kanten tegelijker
tijd bij de 24e naald alle steken af.
De tweede helft van het kraagje
breien we op dezelfde doch tegenge
stelde wijze af.
Het ceintuurtje. We zetten 8 st. op en
breien hierboven steeds in ribbelpatroon,
tot we een lengte van ongeveer 70 cm.
bereikt hebben; daarna kanten we af.
Voor het patje, dat bij wijze van gar
neering onder het kraagje wordt aan
gebracht, zetten we 8 st. op en breien
hierboven steeds in ribbelpatroon. Aan
het begin en einde van de 5e, 9e, 15e,
21e en 27e naald maken we er 1 st. bij
(18 st.).
Aan het begin en einde van de 31e,
32e, 33e, 34e, 35e en 36e naald breien
we 2 st. te zamen, waarna we bij de
37e naald de overige steken afkan
ten.
Met bruine wol haken we nu om dit
patje een toer vasten. Vervolgens haken
we met gele wol in iedere vaste 3 dub
bele stokjes, zoodat een ruche ontstaat.
Daarna naaien we ook dit patje op.
Om het ceintuurtje en beide kraag
helften haken we vervolgens op dezelfde
wijze als bij het pakje ook een ruche.
Voor de ruches op de mouwtjes
zetten we met bruine wol een aantal
lossen op ter wijdte van het mouwtje
(ongeveer 38 lossen) en haken vervol
gensin iedere losse met gele wol 3 dub
bele stokjes. Deze ruche naaien we zoo
als de afbeelding zieii laat op het
mouwtje.
Aan weerskanten opzij in de taille
haken we een lusje van lossen en halen
hierdoor het ceintuurtje. We sluiten dit
met 2 drukknoopjes en naaien bij wijze
van garneering 2 groote paarlmoeren
knoopen op de ceintuur. We naaien
eveneens op het patje onder het kraagje
een grooten paarlmoeren knoop. Tegen
over de knoopsgaatjes op den rug zetten
we de kleine paarlmoeren knoopjes.
Ten slotte zoomen we het rokje 2 a
3 cm. tegen. Desgewensclxt kunnen we
het rokje natuurlijk ook nog langer
breien door vanaf de 105e naald op de
zelfde wijze als tevoren te blijven meer
deren.
Zondag
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag
Donderdag
Vrijdag:
Zaterdag:
Kerriesoep.
Roastbeef.
Spinazie.
Aardappelen.
Blanc manger.
Koud vleesch.
Koolraap.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Saucijsjes.
Bloemkool.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
Bloemkoolsoep.
Kalfskarbonade.
Andijvie.
Aardappelen.
Varkenslapjes.
Rabarber.
Aardappelen.
Sneeuwpudding.
Gekookte schelvisck.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Broodschoteltje.
Magere groentesoep.
Harde eieren.
Sla.
Aardappelen.
KOUDE HAPJES VOOR
DE LUNCH
EIERBROODJES
4 personen)
4 eieren, 45 gr. boter, zout, peper,
enkele zure augurkjes, 8 sneetjes brood,
peterselie.
Kook de eieren hard, pel ze en laat ze
afkoelen. Verwijder de korstjes van
liet brood en rooster het in den oven of
op een rooster lichtbruin en knappend.
Roer de boter tot room, hak de gekookte
eieren zeer fijn en vermeng ze met
boter. Houd een gedeelte van het ge
hakte ei achter voor de garneering.
Maak het mengsel op smaak met zout
en peper. Smeer het met een mes hoog
op de sneetjes brood, zorg dat de boven
kant glad is. Garneer de broodjes met
het achtergehouden gehakte ei en fijn
gehakte peterselie. Schik ze op een
schotel, die met een gevouwen vinger
doekje is gedekt, en leg er hier en daar
een toefje peterselie tusschen en een
augurkje, dat tot een waaiertje ge
sneden is.
ASPERGES MET MAYONNAISE
EN HAM
(4 personen)
1% kg. asperges, mayonnaise, zout,
2 ons rauwe ham, peterselie, 1 hard
gekookt ei.
Schil de asperges dun af, wasch ze en
zet ze op met water en zout. Kook ze
in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze
daarna op een vergiet uitlekken. Be
waar het kookvocht voor het bereiden
van soep. Leg de asperges netjes naast
en op elkaar met de koppen naar een
kant op een plank en snijd de stengels
in drieën, zoodat ze gemakkelijk van
den schotel kunnen worden genomen.
Iiak de ham fijn, leg een laag asperges
in hun model op een schotel, strooi er
een laagje ham op en dek het af met
asperges. Stapel op deze wijze de asper
ges met de ham op en giet over het
geheel een dikke laag mayonnaise.
Garneer den schotel met een toef peter
selie en het in schijven gesneden ei.
Wees niet jaloersch op de mooie tanden
van de filmsterren. Ook U kunt schit
terende tanden en een prettigen glim
lach hebben. U behoeft alleen maar
Kolynos te gebruikende tandcream,
die door duizenden tandartsen wordt
aanbevolen wegens haar opmerkelijke
onschadelijke en reinigende werking.
Laat KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Gebruik nooit scherpe schuurmiddelen,
als U niet wil, dat Uw tegels en emaille
al hun glans verliezen. Scherpe schuur
middelen veroorzaken krassen en
deze raken gevuld met vuil, dat er
niet meer uit te krijgen is. Maar Vim
reinigt op veilige en zachte wijze.
Door de speciale dubbele werking
maakt Vim het vuil los en houdt
het dan vast, waardoor het gemakke
lijk weggeveegd kan worden, zonder
krassen. Houd alle glanzende opper
vlakken schoon en glanzend met Vim 1
OP ELKE BUS
EEN BON VOOR
GESCHENKEN
V 130-0141
Grossmith's zuivere
Lavendelzeep en
Lavendelwater... de ideale
combinatie voor elegante
dames! Verrukkelijk is
de frissche échte.,-
bloemengeur