I7w£ een glans! Ik zie, dat je geen scherpe schuur middelen meer gebruikt. V reinigt zacht - krast nooit 'chatmqaw Ja, voortaan reinig ik alles zacht met VIM! WAT ZULLEN WE ETEN? TANDEN als de STERREN van HOLLYWOOD 41 Het mouwtje. Dit breien we ook in tricotsteek. We zetten 16 st. op en maken er aan liet einde van de le en 2e naald 3 st. bij (22 st.). Verder maken we er aan het einde van iedere vol gende naald 2 st. bij, tot we 82 st. op de naald hebben. Aan het einde van de volgende 2 naalden maken we er nog telkens 3 st. bij en hebben dan 88 st. op de naald. Hierboven breien we verder tot we vanaf den opzetrand gerekend 54 naalden hebben. Dan persen we dit gedeelte eerst op en breien bij de 55e naald de steken van de naald steeds 2 aan 2 te zamen, zoodat we nog slechts 44 st. overhouden. Hierboven breien we dan nog 19 naalden in ribbelpatroon (heen- en teruggaande geheel reelit), waarna we afkanten. We persen nu de verschillende deelen luchtig onder een vochtigen doek op en naaien ze in elkaar. Het kraagje. Dit bestaat uit 2 helf ten. Voor de eerste helft nemen we langs den hals 34 st. op. Hierboven breien we steeds in ribbelpatroon. 4e naald: 2 st. breien uit iederen volgenden 7en steek (38 st.). Se naald: 2 st. breien uit den 3en steek on uit iederen volgenden 8en steek (43 st..). 12e naald: 2 st. breien uit den 8en steek en verder uit iederen volgenden 9en steek (47 st.). 16e naald: 2 st. breien uit den 4eri steek en verder uit iederen volgenden lOen steek (52 st.). 20e naald: 2 st. te zamen breien, dan 2 st. breien uit den 8en steek en verder uit iederen volgenden 11 en steek en de laatste 2 st. weer te zamen breien. Aan het begin en einde van de 21e, 22e, 23e en 24e naald breien we verder nog tel kens 2 st. te zamen en kanten tegelijker tijd bij de 24e naald alle steken af. De tweede helft van het kraagje breien we op dezelfde doch tegenge stelde wijze af. Het ceintuurtje. We zetten 8 st. op en breien hierboven steeds in ribbelpatroon, tot we een lengte van ongeveer 70 cm. bereikt hebben; daarna kanten we af. Voor het patje, dat bij wijze van gar neering onder het kraagje wordt aan gebracht, zetten we 8 st. op en breien hierboven steeds in ribbelpatroon. Aan het begin en einde van de 5e, 9e, 15e, 21e en 27e naald maken we er 1 st. bij (18 st.). Aan het begin en einde van de 31e, 32e, 33e, 34e, 35e en 36e naald breien we 2 st. te zamen, waarna we bij de 37e naald de overige steken afkan ten. Met bruine wol haken we nu om dit patje een toer vasten. Vervolgens haken we met gele wol in iedere vaste 3 dub bele stokjes, zoodat een ruche ontstaat. Daarna naaien we ook dit patje op. Om het ceintuurtje en beide kraag helften haken we vervolgens op dezelfde wijze als bij het pakje ook een ruche. Voor de ruches op de mouwtjes zetten we met bruine wol een aantal lossen op ter wijdte van het mouwtje (ongeveer 38 lossen) en haken vervol gensin iedere losse met gele wol 3 dub bele stokjes. Deze ruche naaien we zoo als de afbeelding zieii laat op het mouwtje. Aan weerskanten opzij in de taille haken we een lusje van lossen en halen hierdoor het ceintuurtje. We sluiten dit met 2 drukknoopjes en naaien bij wijze van garneering 2 groote paarlmoeren knoopen op de ceintuur. We naaien eveneens op het patje onder het kraagje een grooten paarlmoeren knoop. Tegen over de knoopsgaatjes op den rug zetten we de kleine paarlmoeren knoopjes. Ten slotte zoomen we het rokje 2 a 3 cm. tegen. Desgewensclxt kunnen we het rokje natuurlijk ook nog langer breien door vanaf de 105e naald op de zelfde wijze als tevoren te blijven meer deren. Zondag Maandag: Dinsdag: Woensdag Donderdag Vrijdag: Zaterdag: Kerriesoep. Roastbeef. Spinazie. Aardappelen. Blanc manger. Koud vleesch. Koolraap. Aardappelen. Griesmeelvla. Saucijsjes. Bloemkool. Aardappelen. Wentelteefjes. Bloemkoolsoep. Kalfskarbonade. Andijvie. Aardappelen. Varkenslapjes. Rabarber. Aardappelen. Sneeuwpudding. Gekookte schelvisck. Gestoofde bieten. Aardappelen. Broodschoteltje. Magere groentesoep. Harde eieren. Sla. Aardappelen. KOUDE HAPJES VOOR DE LUNCH EIERBROODJES 4 personen) 4 eieren, 45 gr. boter, zout, peper, enkele zure augurkjes, 8 sneetjes brood, peterselie. Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Verwijder de korstjes van liet brood en rooster het in den oven of op een rooster lichtbruin en knappend. Roer de boter tot room, hak de gekookte eieren zeer fijn en vermeng ze met boter. Houd een gedeelte van het ge hakte ei achter voor de garneering. Maak het mengsel op smaak met zout en peper. Smeer het met een mes hoog op de sneetjes brood, zorg dat de boven kant glad is. Garneer de broodjes met het achtergehouden gehakte ei en fijn gehakte peterselie. Schik ze op een schotel, die met een gevouwen vinger doekje is gedekt, en leg er hier en daar een toefje peterselie tusschen en een augurkje, dat tot een waaiertje ge sneden is. ASPERGES MET MAYONNAISE EN HAM (4 personen) 1% kg. asperges, mayonnaise, zout, 2 ons rauwe ham, peterselie, 1 hard gekookt ei. Schil de asperges dun af, wasch ze en zet ze op met water en zout. Kook ze in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze daarna op een vergiet uitlekken. Be waar het kookvocht voor het bereiden van soep. Leg de asperges netjes naast en op elkaar met de koppen naar een kant op een plank en snijd de stengels in drieën, zoodat ze gemakkelijk van den schotel kunnen worden genomen. Iiak de ham fijn, leg een laag asperges in hun model op een schotel, strooi er een laagje ham op en dek het af met asperges. Stapel op deze wijze de asper ges met de ham op en giet over het geheel een dikke laag mayonnaise. Garneer den schotel met een toef peter selie en het in schijven gesneden ei. Wees niet jaloersch op de mooie tanden van de filmsterren. Ook U kunt schit terende tanden en een prettigen glim lach hebben. U behoeft alleen maar Kolynos te gebruikende tandcream, die door duizenden tandartsen wordt aanbevolen wegens haar opmerkelijke onschadelijke en reinigende werking. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Gebruik nooit scherpe schuurmiddelen, als U niet wil, dat Uw tegels en emaille al hun glans verliezen. Scherpe schuur middelen veroorzaken krassen en deze raken gevuld met vuil, dat er niet meer uit te krijgen is. Maar Vim reinigt op veilige en zachte wijze. Door de speciale dubbele werking maakt Vim het vuil los en houdt het dan vast, waardoor het gemakke lijk weggeveegd kan worden, zonder krassen. Houd alle glanzende opper vlakken schoon en glanzend met Vim 1 OP ELKE BUS EEN BON VOOR GESCHENKEN V 130-0141 Grossmith's zuivere Lavendelzeep en Lavendelwater... de ideale combinatie voor elegante dames! Verrukkelijk is de frissche échte.,- bloemengeur

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 41