Kwix Witte tanden: Chlorodont Tandpasta Oud en jong verlangt naar ZANDTAARTJES MET VRUCHTEN Een gehaakt kraag je met bijpassende manchetjes Het nieuwe, heerlijke ontbijt voor U allen NEDERLANDSCH FABRIKAAT Tube 25 cent. Groote tube 45 cent. 37 1 >estrooidcn zandtaarfcvorm. Vul den deegbodem met de in stukjes gesneden abrikozen of pruimen (uit welke laatste de pitten verwijderd zijn), die een nacht in water geweekt hebben, strooi er flink wat suiker overheen en vorm van het overgebleven deeg een rondje en vier reepjes, die volgens afbeelding op het vulsel worden gelegd. Strijk over het deeg wat geklopt ei, plaats den vorm in de bovenste helft van een matig warmen oven en laat het gebak in plm. 55 minuten lichtbruin en gaar worden. Laat 't volkomen koud worden alvorens het te gebruiken. In plaats van gedroogde vruchten kan men ook versch fruit nemen, dat echter pas na het bakken aan de taart wordt toegevoegd. (Zie voor het bakken onderstaand recept.) Bereid deze volgens bovenstaand recept, doch gebruik er kleine vormpjes voor. Leg in ieder deegbodempje vóór het bakken een propje papier, dat voor komt, dat het deeg in elkaar vloeit. Vul de bakjes na bekoeling met versch fruit, b.v. aardbeien, en bedek dit met wat bessen-, kersen- of aardbeienjam. VOOR ONZE DONKERE JURKJES QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM Iedere vrouw houdt er van om wat variatie in haar garderobe te brengen; de meeste voldoening ondervindt ze echter vooral dan, wanneer ze met wei nig middelen haar oude jurkjes weer een nieuw en fleurig aanzien kan geven. Vooral een eenvoudig donker japonnetje kan altijd met veel succes weer eens opgevroolijkt worden met een aardig frisch garnituurtje. Benoodigdheden zijn ongeveer 80 gr. witte gemerceriseerde ka toen (glansgaren) nr. 30, een haaknaald nr. 8, en 3 witte paarl- moeren knoopen. Maten. Hoogte van het kraagje: 8 cm.; hoogte van het manchetje: 6 cm. Het kraagje. We beginnen te haken aan den binnenkant van den hals. We zetten een aantal lossen op ter lengte van ongeveer 38 cm. en gaan daarna als volgt te werk: le toer: in iedere losse één vaste haken. 2e toer: in iedere vaste van den vorigen toer weer één vaste haken. Op den 2en toer wordt vervolgens een ruche gehaakt als volgt: 5 lossen, in de 3e vaste van den vorigen toer 1 vaste haken; dan het werk omkeeren en in het zooeven gehaakte los- senboogje 6 vasten ha ken. Dan weer het werk omkeeren en in ieder van deze (i vasten weer 1 vaste haken. Dan steken we nog eens in de 3e vaste van den vorigen toer in en haken nog eens in dit gaatje 1 vaste. Vanaf herhalen. 3e toer: in iedere vaste van den 2en toer weer 1 vaste haken. 4e toer: in iedere vaste van den 3en toer weer 1 vaste haken. We haken nu boven den 4en toer weer een ruche op dezelfde ma nier als boven is be schreven. Daarna volgen weer 2 toe ren vasten, waarna we weer een ruche haken. Hierop volgen 20 toeren vasten, waar bij we langzamerhand meerderen door 2 vasten in I vaste te haken om de juiste ronding te verkrijgen. Daarna volgt de buitenste rand. Deze bestaat uit 4 ruches. Tusschen twee ruches in haken we weer telkens 2 toeren vasten. Nadat we de laatste ruche gehaakt hebben, maken we het kraagje nog af met 1 toer vasten. De manchet. We zetten een aantal lossen op ter lengte van 20 cm. We haken hierltoven 5 ruches zooals dat bij het kraagje is be schreven (dus telkens tus schen 2 ruches in 2 toeren vasten liaken). Daarna haken we verder uit sluitend vasten, totdat de man chet een hoogte van 6 cm. be reikt heeft. Zoowel het kraagje als de manchetjes worden gesloten met een lusje van lossen en een knoopje. In ieder pak is een bon voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud-Hollandschen leüer-theelepel X racteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel ge roosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toetasten! Smakelijk, licht verteerbaar en buitengewoon gemakkelijk. Niets te koken, niets te verwarmen, kost dus geen gas en geen tijd! De drievoudige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet 't ook eens als na gerecht of 's avonds eten. Denk er omKoop het origineele, groote pak Kwix nog vandaag bij uw kruidenier. Kwix is kant en klaar, strooi de porties zóó uit het pak op diepe bor den. Voegdaarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruch tensap, rabarber, aard beien, schijfjes banaan of gestoofde

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37