Kwix
Witte tanden:
Chlorodont
Tandpasta
Oud en jong
verlangt naar
ZANDTAARTJES MET
VRUCHTEN
Een gehaakt kraag je
met bijpassende
manchetjes
Het nieuwe,
heerlijke ontbijt
voor U allen
NEDERLANDSCH FABRIKAAT
Tube 25 cent. Groote tube 45 cent.
37
1 >estrooidcn zandtaarfcvorm. Vul den
deegbodem met de in stukjes gesneden
abrikozen of pruimen (uit welke laatste
de pitten verwijderd zijn), die een nacht
in water geweekt hebben, strooi er flink
wat suiker overheen en vorm van het
overgebleven deeg een rondje en vier
reepjes, die volgens afbeelding op het
vulsel worden gelegd. Strijk over het
deeg wat geklopt ei, plaats den vorm
in de bovenste helft van een matig
warmen oven en laat het gebak in plm.
55 minuten lichtbruin en gaar worden.
Laat 't volkomen koud worden alvorens
het te gebruiken. In plaats van gedroogde
vruchten kan men ook versch fruit
nemen, dat echter pas na het bakken
aan de taart wordt toegevoegd. (Zie
voor het bakken onderstaand recept.)
Bereid deze volgens bovenstaand
recept, doch gebruik er kleine vormpjes
voor. Leg in ieder deegbodempje vóór
het bakken een propje papier, dat voor
komt, dat het deeg in elkaar vloeit. Vul
de bakjes na bekoeling met versch
fruit, b.v. aardbeien, en bedek dit met
wat bessen-, kersen- of aardbeienjam.
VOOR ONZE DONKERE JURKJES
QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM
Iedere vrouw houdt er van om wat
variatie in haar garderobe te brengen;
de meeste voldoening ondervindt ze
echter vooral dan, wanneer ze met wei
nig middelen haar oude jurkjes weer een
nieuw en fleurig aanzien kan geven.
Vooral een eenvoudig donker japonnetje
kan altijd met veel succes weer eens
opgevroolijkt worden
met een aardig frisch
garnituurtje.
Benoodigdheden zijn
ongeveer 80 gr. witte
gemerceriseerde ka
toen (glansgaren) nr.
30, een haaknaald nr.
8, en 3 witte paarl-
moeren knoopen.
Maten. Hoogte van
het kraagje: 8 cm.; hoogte van het
manchetje: 6 cm.
Het kraagje. We beginnen te haken aan
den binnenkant van den hals. We zetten
een aantal lossen op ter lengte van
ongeveer 38 cm. en gaan daarna als
volgt te werk:
le toer: in iedere losse één vaste haken.
2e toer: in iedere vaste van den vorigen
toer weer één vaste haken. Op den 2en
toer wordt vervolgens een ruche gehaakt
als volgt:
5 lossen, in de 3e vaste van den
vorigen toer 1 vaste haken; dan het
werk omkeeren en in het zooeven
gehaakte los-
senboogje 6
vasten ha
ken. Dan weer het werk omkeeren en in
ieder van deze (i vasten weer 1 vaste
haken. Dan steken we nog eens in de
3e vaste van den vorigen toer in en
haken nog eens in dit gaatje 1 vaste.
Vanaf herhalen.
3e toer: in iedere
vaste van den 2en toer
weer 1 vaste haken.
4e toer: in iedere
vaste van den 3en
toer weer 1 vaste
haken.
We haken nu boven
den 4en toer weer een
ruche op dezelfde ma
nier als boven is be
schreven. Daarna volgen weer 2 toe
ren vasten, waarna we weer een ruche
haken.
Hierop volgen 20 toeren vasten, waar
bij we langzamerhand meerderen door
2 vasten in I vaste te haken om de
juiste ronding te verkrijgen. Daarna
volgt de buitenste rand. Deze bestaat
uit 4 ruches. Tusschen twee ruches in
haken we weer telkens 2 toeren vasten.
Nadat we de laatste ruche gehaakt
hebben, maken we het kraagje nog af
met 1 toer vasten.
De manchet. We zetten een aantal
lossen op ter lengte van 20 cm. We
haken hierltoven
5 ruches zooals
dat bij het
kraagje is be
schreven (dus
telkens tus
schen 2 ruches
in 2 toeren
vasten liaken).
Daarna haken
we verder uit
sluitend vasten,
totdat de man
chet een hoogte
van 6 cm. be
reikt heeft.
Zoowel het
kraagje als de
manchetjes
worden gesloten
met een lusje
van lossen en
een knoopje.
In ieder pak is een
bon voor een keurigen,
zwaar verzilverden,
Oud-Hollandschen
leüer-theelepel
X racteer uw gezin eiken dag bij het
ontbijt op die brosse, goudgeel ge
roosterde vlokken. Zet een pak Kwix
op tafel en laat ze toetasten! Smakelijk,
licht verteerbaar en buitengewoon
gemakkelijk. Niets te koken, niets te
verwarmen, kost dus geen gas en geen
tijd! De drievoudige verpakking houdt
de lekkere Kwix steeds versch en
croquant. U moet 't ook eens als na
gerecht of 's avonds eten. Denk er
omKoop het origineele, groote pak
Kwix nog vandaag bij uw kruidenier.
Kwix is kant en klaar,
strooi de porties zóó uit
het pak op diepe bor
den. Voegdaarna melk
en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt
ook heerlijk met vruch
tensap, rabarber, aard
beien, schijfjes banaan
of gestoofde