Kwix op uw tafel geeft
blijde gezichten1
lik*
WAT ZULLEN WE ETEN?
Luister Naar
uw Tandarts
Hij Zegt: KOLYNOS
Wij zijn allemaal
dol op dat ge
zonde lekkere
goedje!
37
sfc. op en breien hierboven 8 naalden in
ribbelpatroon.
Nu haken we 4 coeardes n.l. 2 voor het
badpakje en 2 voor het vestje.
Met gele wol zetten we 16 lossen op
en sluiten deze tot een ring.
2e loer4 lossen (tellen voor l dubbel
stokje), nu nog 2 dubbele stokjes in het
zelfde gaatjedan verder in elk der 3
volgende lossen 1 dubbel stokje haken;
daarna in de volgende losse 5 dubbele
stokjes; in elk der 3 volgende lossen
1 dubbel stokje; in de volgende losse
5 dubbele stokjes; in elk der 3 volgende
lossen 1 dubbel stokje; in de volgende
losse 5 dubbele stokjes; in elk der 3 vol
gende lossen 1 dubbel stokje en dan nog
2 dubbele stokjes in het beginpunt (dus
in het gaatje waar al 3 dubbele stok
jes in gehaakt zijn). Met. een halve vas
te sluiten we nu den ring.
3e toer: met blauwe wol haken we
op ioderen hoek (dus in het 3e dubbele
stokje van de 5 onderliggende dubbele
stokjes, die in één gaatje gehaakt, zijn)
ook weer 5 du blade stokjes in één gaatje,
terwijl we telkens tusschen 2 hoeken
in 7 dubbele stokjes haken. We sluiten
den toer weer met 1 halve vaste en
hechten den draad af.
We naaien 2 van deze cocardes op
bet voorpand.
Opzij laten we zooals de afbeelding
zien laat, een stukje open om het cein
tuurtje door te halen.
Het vestje (rugpand). We zetten 79 st
op en breien hierboven eerst 4 naalden
in ribbelpatroon, waarna we in het
patroon van het badpakje- verder
breien. Aan het begin van de 91e en
92e naald kanten we voor de armsgaten
4 st. af; aan het begin van de 93e en 94e
naald 3 st.aan het begin van de 95e
en 96e naald 2 st-, terwijl we aan het.
begin en einde van de 97e naald 2 st.
te zamen breien. Boven de overige 59 st.
breien we door tot we in totaal 126
naalden hebben.
127e naald: 30 st. breien, omkeeren.
Boven deze 30 st. breien we nu eerst
den rechterschouder af.
Voor den hals kanten we aan het
begin van de 128e naald 10 st. af; aan
het begin van de 130e naald 4 st.aan
het begin van de 132e. naald 3 st. en
aan het begin van de 134e en 136e naald
nog 2 st. Bij de 139e naald kanten we
de overige 9 st. af.
Den linkerschouder breien we nu
op dezelfde doch tegengestelde wijze af.
Daar we 1 st. minder hebben dan bij
den rechterschouder kanten we voor
den hals den eersten keer ook 1 st. min
der af.
Het voorpand. We zetten 42 st. op en
breien hierboven eerst 4 naalden in rib
belpatroon.
3e naald: 3 r., 39 st. in patroon.
4e naald: 39 st. in patroon, 3 r.
We herhalen deze 2 naalden voort
durend, zoodat midden-vóór een gerib
beld randje ontstaat. Voor het armsgat
kanten we aan het begin van de 92e
naald 5 st. af; aan het begin van de 94e
naald 3 st.aan het begin van de 96e
naald 2 st. en aan het begin van de 98e
naald 1 st. Boven de overige 31 st.
breien we door tot we vanaf den opzet-
rand gerekend 116 naalden hebben.
Voor den hals kanten we aan het
begin van de 117e naald 10 st. af; aan
het begin van de 119e naald 4 st.; aan
het begin van de 121e naald 3 st.; aan
het begin van de 123e naald 2 st.; aan
bet begin van de 125e naald 2 st, en aan
het begin van de 127e naald nog 1 st.
De overige 9 st. kanten we bij de 140e
naald af.
Het tweede voorpandje breien we op
dezelfde doch tegengestelde wijze af.
Het mouwtje. We zetten 15 st. op en
breien hierboven in patroontje.
Aan het einde van de le en 2e naald
maken we er 3 st. bij (21 st.); aan het
einde van de 3e,"4e, 5e én 6e naald 2 st.
(29 st.); aan hot einde van do 7e en 8e
naald 1 st. (31 st.); aan het einde van
de 9e en 10e naald 2 st. (35 st.)aan het
einde van de 11e en 12e naald 1 st.
(37 st.); aan het einde van de 13e en
14e naald 2 st. (41 st.); aan het einde
van de 15e en 16e naald 1 st. (43 st.);
aan het einde van de 17e, 18e, 19e en
20e naald 1 st, (47 st.); aan het einde
van de 21e en 22e naald 2 st. (51 st,);
aan het einde van de 23e en 24e naald
1 st. (53 st.); aan het einde van de 25e
en 26e naald 3 st. (59 st.).
Boven deze 59 st. breien we nog 20
naalden en hebben dan dus 46 naalden
gebreid.
47e naald: de gelieele naald door
steeds iederen volgenden 9en en lOen
steek te zamen breien (we breien dus
steeds afwisselend8 st., 2 st. te zamen
breien). Boven de steken die we dan nog
overhouden breien we nog 3 naalden in
ribbelpatroon en kanten af.
We persen de verschillende deelen
luchtig onder een voehtigen dook op en
naaien ze in elkaar.
Het belegje rondom den hols. Met gele
wol zetten we 7 st. op en nemen daarbij
aansluitend de steken rondom den hals
op in totaal 107 st. op de naald). Hier
boven breien we met naalden nr. 31 /2
le naald: recht.
Verder breien we steeds afwisselend
1 r. verdraaid, 1 av. (altijd r. boven r.
en av. boven av.). Vanaf de 4e naald
breien we weer met naalden nr. 3.
5 e naald: 4 st. breien, 3 st. af kan ten
voor liet knoopsgat (bij de volgende
naald deze steken weer opzetten) en de
naald uitbreien.
Vanaf de 8e naald breien we met
blauwe wol. Bij de 11e naald breien we
op dezelfde wijze als bij de 5e naald een
knoopsgat in.
13c naald: 7 st. breien en verder de
geheele naald door de steken 2 aan 2 te
zamen breien.
14e naaldafkanten.
Zondag Bruine soep.
Roastbeef.
Spinazie.
Aardappelen.
Rijsttaart.
Maandag Koud vleesch.
Worteltjes.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Dinsdag Varkenslapjes.
Bloemkool.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
Woensdag Bloemkoolsoep.
Runderpoulet.
Andijvie.
Aardappelen.
Donderdag Gehakt.
Rabarber.
Aardappelen
Vanille vla.
Vrijdag Harde eieren.
Sla.
Gebakken aardappelen.
Flensjes.
Zaterdag Groentesoep.
Lamscoteletten.
Stamppot van raapstelen.
Aardappelen.
Wegens zijn buitengewone wetenschappe
lijke, onschadelijke reinigende werking.
Gebruik Kolynos en U verkrijgt schitte
rende tanden en een prettigen glimlach.
Laat KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Kwix is kant en klaar.
Strooi de porties zóóuit
het pak op diepe bor
den. Voeg daarna melk
en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt
ook heerlijk met vruch
tensap, rabarber, aard
beien, schijfjes banaan
of gestoofde vruchten.
F In ieder pak is een
bon voor een keurigen,
zwaar verzilverden,
Oud-Hollandschen
leiter-iheelepel
Tracteer uw gezin eiken dag bij het
ontbijt op die brosse, goudgeel ge
roosterde vlokken. Zet een pak Kwix
op tafel en laat ze toetasten, ze water
tanden al, als ze het zien! Licht verteer
baar en buitengewoon gemakkelijk!
Niets te koken, niets te verwarmen,
kost dus geen gas en geen tijdDe drie
voudige verpakking houdt de lekkere
Kwix steeds versch en croquant. U
moet ze ook eens als nagerecht of
s avonds eten. De wetenschap zegt;
Wat U met graagte eet is dubbel goed
voor U. Denk er omKoop het ori-
gineele, groote pak Kwix nog vandaag
bij uw kruidenier.
QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM