Kwix op uw tafel geeft blijde gezichten1 lik* WAT ZULLEN WE ETEN? Luister Naar uw Tandarts Hij Zegt: KOLYNOS Wij zijn allemaal dol op dat ge zonde lekkere goedje! 37 sfc. op en breien hierboven 8 naalden in ribbelpatroon. Nu haken we 4 coeardes n.l. 2 voor het badpakje en 2 voor het vestje. Met gele wol zetten we 16 lossen op en sluiten deze tot een ring. 2e loer4 lossen (tellen voor l dubbel stokje), nu nog 2 dubbele stokjes in het zelfde gaatjedan verder in elk der 3 volgende lossen 1 dubbel stokje haken; daarna in de volgende losse 5 dubbele stokjes; in elk der 3 volgende lossen 1 dubbel stokje; in de volgende losse 5 dubbele stokjes; in elk der 3 volgende lossen 1 dubbel stokje; in de volgende losse 5 dubbele stokjes; in elk der 3 vol gende lossen 1 dubbel stokje en dan nog 2 dubbele stokjes in het beginpunt (dus in het gaatje waar al 3 dubbele stok jes in gehaakt zijn). Met. een halve vas te sluiten we nu den ring. 3e toer: met blauwe wol haken we op ioderen hoek (dus in het 3e dubbele stokje van de 5 onderliggende dubbele stokjes, die in één gaatje gehaakt, zijn) ook weer 5 du blade stokjes in één gaatje, terwijl we telkens tusschen 2 hoeken in 7 dubbele stokjes haken. We sluiten den toer weer met 1 halve vaste en hechten den draad af. We naaien 2 van deze cocardes op bet voorpand. Opzij laten we zooals de afbeelding zien laat, een stukje open om het cein tuurtje door te halen. Het vestje (rugpand). We zetten 79 st op en breien hierboven eerst 4 naalden in ribbelpatroon, waarna we in het patroon van het badpakje- verder breien. Aan het begin van de 91e en 92e naald kanten we voor de armsgaten 4 st. af; aan het begin van de 93e en 94e naald 3 st.aan het begin van de 95e en 96e naald 2 st-, terwijl we aan het. begin en einde van de 97e naald 2 st. te zamen breien. Boven de overige 59 st. breien we door tot we in totaal 126 naalden hebben. 127e naald: 30 st. breien, omkeeren. Boven deze 30 st. breien we nu eerst den rechterschouder af. Voor den hals kanten we aan het begin van de 128e naald 10 st. af; aan het begin van de 130e naald 4 st.aan het begin van de 132e. naald 3 st. en aan het begin van de 134e en 136e naald nog 2 st. Bij de 139e naald kanten we de overige 9 st. af. Den linkerschouder breien we nu op dezelfde doch tegengestelde wijze af. Daar we 1 st. minder hebben dan bij den rechterschouder kanten we voor den hals den eersten keer ook 1 st. min der af. Het voorpand. We zetten 42 st. op en breien hierboven eerst 4 naalden in rib belpatroon. 3e naald: 3 r., 39 st. in patroon. 4e naald: 39 st. in patroon, 3 r. We herhalen deze 2 naalden voort durend, zoodat midden-vóór een gerib beld randje ontstaat. Voor het armsgat kanten we aan het begin van de 92e naald 5 st. af; aan het begin van de 94e naald 3 st.aan het begin van de 96e naald 2 st. en aan het begin van de 98e naald 1 st. Boven de overige 31 st. breien we door tot we vanaf den opzet- rand gerekend 116 naalden hebben. Voor den hals kanten we aan het begin van de 117e naald 10 st. af; aan het begin van de 119e naald 4 st.; aan het begin van de 121e naald 3 st.; aan het begin van de 123e naald 2 st.; aan bet begin van de 125e naald 2 st, en aan het begin van de 127e naald nog 1 st. De overige 9 st. kanten we bij de 140e naald af. Het tweede voorpandje breien we op dezelfde doch tegengestelde wijze af. Het mouwtje. We zetten 15 st. op en breien hierboven in patroontje. Aan het einde van de le en 2e naald maken we er 3 st. bij (21 st.); aan het einde van de 3e,"4e, 5e én 6e naald 2 st. (29 st.); aan hot einde van do 7e en 8e naald 1 st. (31 st.); aan het einde van de 9e en 10e naald 2 st. (35 st.)aan het einde van de 11e en 12e naald 1 st. (37 st.); aan het einde van de 13e en 14e naald 2 st. (41 st.); aan het einde van de 15e en 16e naald 1 st. (43 st.); aan het einde van de 17e, 18e, 19e en 20e naald 1 st, (47 st.); aan het einde van de 21e en 22e naald 2 st. (51 st,); aan het einde van de 23e en 24e naald 1 st. (53 st.); aan het einde van de 25e en 26e naald 3 st. (59 st.). Boven deze 59 st. breien we nog 20 naalden en hebben dan dus 46 naalden gebreid. 47e naald: de gelieele naald door steeds iederen volgenden 9en en lOen steek te zamen breien (we breien dus steeds afwisselend8 st., 2 st. te zamen breien). Boven de steken die we dan nog overhouden breien we nog 3 naalden in ribbelpatroon en kanten af. We persen de verschillende deelen luchtig onder een voehtigen dook op en naaien ze in elkaar. Het belegje rondom den hols. Met gele wol zetten we 7 st. op en nemen daarbij aansluitend de steken rondom den hals op in totaal 107 st. op de naald). Hier boven breien we met naalden nr. 31 /2 le naald: recht. Verder breien we steeds afwisselend 1 r. verdraaid, 1 av. (altijd r. boven r. en av. boven av.). Vanaf de 4e naald breien we weer met naalden nr. 3. 5 e naald: 4 st. breien, 3 st. af kan ten voor liet knoopsgat (bij de volgende naald deze steken weer opzetten) en de naald uitbreien. Vanaf de 8e naald breien we met blauwe wol. Bij de 11e naald breien we op dezelfde wijze als bij de 5e naald een knoopsgat in. 13c naald: 7 st. breien en verder de geheele naald door de steken 2 aan 2 te zamen breien. 14e naaldafkanten. Zondag Bruine soep. Roastbeef. Spinazie. Aardappelen. Rijsttaart. Maandag Koud vleesch. Worteltjes. Aardappelen. Griesmeelvla. Dinsdag Varkenslapjes. Bloemkool. Aardappelen. Wentelteefjes. Woensdag Bloemkoolsoep. Runderpoulet. Andijvie. Aardappelen. Donderdag Gehakt. Rabarber. Aardappelen Vanille vla. Vrijdag Harde eieren. Sla. Gebakken aardappelen. Flensjes. Zaterdag Groentesoep. Lamscoteletten. Stamppot van raapstelen. Aardappelen. Wegens zijn buitengewone wetenschappe lijke, onschadelijke reinigende werking. Gebruik Kolynos en U verkrijgt schitte rende tanden en een prettigen glimlach. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Kwix is kant en klaar. Strooi de porties zóóuit het pak op diepe bor den. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruch tensap, rabarber, aard beien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. F In ieder pak is een bon voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud-Hollandschen leiter-iheelepel Tracteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel ge roosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toetasten, ze water tanden al, als ze het zien! Licht verteer baar en buitengewoon gemakkelijk! Niets te koken, niets te verwarmen, kost dus geen gas en geen tijdDe drie voudige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet ze ook eens als nagerecht of s avonds eten. De wetenschap zegt; Wat U met graagte eet is dubbel goed voor U. Denk er omKoop het ori- gineele, groote pak Kwix nog vandaag bij uw kruidenier. QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37