Uit ons Menu Laat KOLYNOS uw Glimlach doen Schitteren Zeg, wat is die Kwioc toch lekker En zoo gezond voor ons allemaal Geeft ook U het eens als nage recht, U heeft er succes mee 37 QUAKER PATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM Kwix is kant en klaar, strooi de porties zóóuit het pak op diepe bor den. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruch tensap, rabarber, aard beien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. In ieder pak is een bon voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud-Hollandschen leder-theelepel. Met behulp van een centimeter en spelden zetten we er den cirkel (die als middellijn de breedte van de stof heeft) op uit om dezen vervolgens uit te knip pen. Is dit gebeurd, dan nemen we de lapjes van elkaar en maken in een helft een inknip vanaf de ronde buitenlijn tot 10 cm. onder het middelpunt. Dit wordt de gleuf, waardoor wij het wasch - goed in den zak stoppen. Dezen inknip rijgen wij eerst om met boorband om dit vervolgens te stikken op de machine. Uit de hoekpunten die overgeschoten zijn knippen wij twee cirkeltjes van 10 cm. middellijn. Deze boren wij met het band om en stikken ze daarna over het middelpunt van elk dei- twee helften, zoodat we in elke helft een versterkt middelpunt krijgen. Nu maken wij uit de overgeschoten restjes eerst een bies van twee centimeter breed en 25 cm. lang. Deze naaien wij op de bovenste helft van den waschzak op het versterkte middelpunt stevig vast, zoo dat de zak, als hij klaar is, opgehangen kan worden. (De bovenste helft van den zak is de helft met den inknip.) Is dit gebeurd, dan leggen we de helften weer precies op elkaar (beide goede kanten buiten) om ze vervolgens te rijgen en om te boren met het band. Hebben we dit gedaan dan maken wij van het strenge tje splijtzijde een kwastje en bevestigen dit aan het versterkte middelpunt van den onderkant van de onderste helft van den zak. MAGERE GROENTESOEP (4 PERSONEN) D/ü liter water, verschillende groenten (zooals1 stukje wortel, wat doperwten, 1 stukje selderijknol, 1 stuk bloemkool, wat prei, peterselie), zout, 25 gram boter, een scheutje bouillonaroma, 25 gr. rijst. Maak de groenten schoon en laat ze op een vergiet even uitlekken. Smelt de boter en voeg de groenten behalve de peterselie aan de boter toe. Laat ze op SLA VAN KOMKOMMERS EN TOMATEN (4 PERSONEN) 1 komkommer, 4 groote tomaten, zout, peper, 2 eetlepels slaolie, 4 eetlepels azijn, fijngehakte peterselie, 1 hard gekookt ei. Schil de komkommer en snijd ze daar na in dunne plakjes en leg ze bestrooid met peper en zout in een vergiet. Leg op de groente een schoteltje en zet er een zwaar voorwerp op. Laat de kom kommer op deze wijze een paar unr staan. Snijd intusschen de tomaten in schijven, nadat ze zijn afgewasschen en bestrooi ze met peper en zout. Laat er het zout en de peper een tijdje intrek ken. Roer de olie en den azijn door elkaar en schep de komkommers en de tomaten er door. Doe de sla over in een glazen schaal. Garneer den bovenkant met het in plakken gesneden hardgekookte ei en de gehakte peterselie. WAT ZULLEN WE ETEN ZondagLondonderrvsoep Varkensrollade. Spinazie. Aardappelen. Heldere geleipudding. Maandag: Koud vleesch. Bloemkool. Aardappelen. Griesmeelvla. Dinsdag: Bloemkoolsoep. Kalfslapjes. Worteltjes. Aardappelen. Woensdag: Runderrolletjes. Andijvie. Aardappelen. Caramelvla. DonderdagGehakt. Doperwten. Aardappelen. Wentelteefjes. Vrijdag: Magere groentesoep. Harde eieren. Sla van tomaten en kom kommers. lebakken aardappelen. Zaterdag: Gepaneerde varkenskarbo nade. Peultjes. Aardappelen. Sagopap. GEPANEERDE VARKENSKARBONADE (4 PERSONEN) tiöO gr. varkenskarbonade met been, zoutpeper, 1 ei, paneermeel, 50 gr. vet of boter. Bestrooi het vleesch met peper en zout en laat liet. even liggen om liet zout en de peper gelegenheid te geven in het vleesch te trekken. Klop het ei los en haal het vleesch er door. Wentel het daarna door paneermeel. Smelt het vet in een koekenpan en laat het bruin wor den. Braad het vleesch hierin aan beide zijden mooi bruin, giet vervolgens een scheutje water bij de jus en laat het vleesch in de dichtgedekte pan nog j ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Leg het daarna op een verwarmden schotel, giet er wat jus over. Presenteer de rest van de jus er in een juskom bij. een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten smoren. Giet er daarna het water bij, voeg het zout toe en laat de massa nog ongeveer720 minuten koken. Wasch de rijst en strooi deze door de soep. Kook ze gaar in een half uur. Maak de soep op smaak af met een scheutje bouillon'- aroma en roer er voor het presenteeren de gehakte peterselie door. racteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel ge roosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toetasten, ze water- tandenal,alsze hetzien! Licht verteer baar en buitengewoon gemakkelijk! Niets te koken, niets te verwarmen, kost dus geen gas en geen tijdDe drie voudige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet ze ook eens als nagerecht of 's avonds eten. De wetenschap zegt: Wat U met graagte eet is dubbel goed voor U. Denk er omKoop het ori- gineele, groote pak Kwix nog vandaag bij uw kruidenier. Gebruik Kolynos voor schitterende tanden en gezond tandvleeschen een prettige en als bloemen zoo frissehe mond. De onschadelijke, wetenschappelijke tandcream, die ook zoo zuinig is.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 43