Uit ons Menu
Laat KOLYNOS
uw Glimlach
doen Schitteren
Zeg, wat is die
Kwioc toch lekker
En zoo gezond
voor ons allemaal
Geeft ook U het
eens als nage
recht, U heeft er
succes mee
37
QUAKER PATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM
Kwix is kant en klaar,
strooi de porties zóóuit
het pak op diepe bor
den. Voeg daarna melk
en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt
ook heerlijk met vruch
tensap, rabarber, aard
beien, schijfjes banaan
of gestoofde vruchten.
In ieder pak is een
bon voor een keurigen,
zwaar verzilverden,
Oud-Hollandschen
leder-theelepel.
Met behulp van een centimeter en
spelden zetten we er den cirkel (die als
middellijn de breedte van de stof heeft)
op uit om dezen vervolgens uit te knip
pen. Is dit gebeurd, dan nemen we de
lapjes van elkaar en maken in een helft
een inknip vanaf de ronde buitenlijn
tot 10 cm. onder het middelpunt. Dit
wordt de gleuf, waardoor wij het wasch -
goed in den zak stoppen.
Dezen inknip rijgen wij eerst om met
boorband om dit vervolgens te stikken
op de machine. Uit de hoekpunten die
overgeschoten zijn knippen wij twee
cirkeltjes van 10 cm. middellijn. Deze
boren wij met het band om en stikken
ze daarna over het middelpunt van elk
dei- twee helften, zoodat we in elke helft
een versterkt middelpunt krijgen. Nu
maken wij uit de overgeschoten restjes
eerst een bies van twee centimeter breed
en 25 cm. lang. Deze naaien wij op de
bovenste helft van den waschzak op het
versterkte middelpunt stevig vast, zoo
dat de zak, als hij klaar is, opgehangen
kan worden. (De bovenste helft van den
zak is de helft met den inknip.) Is dit
gebeurd, dan leggen we de helften weer
precies op elkaar (beide goede kanten
buiten) om ze vervolgens te rijgen en om
te boren met het band. Hebben we dit
gedaan dan maken wij van het strenge
tje splijtzijde een kwastje en bevestigen
dit aan het versterkte middelpunt van
den onderkant van de onderste helft
van den zak.
MAGERE GROENTESOEP
(4 PERSONEN)
D/ü liter water, verschillende groenten
(zooals1 stukje wortel, wat doperwten,
1 stukje selderijknol, 1 stuk bloemkool,
wat prei, peterselie), zout, 25 gram
boter, een scheutje bouillonaroma, 25 gr.
rijst.
Maak de groenten schoon en laat ze
op een vergiet even uitlekken. Smelt de
boter en voeg de groenten behalve de
peterselie aan de boter toe. Laat ze op
SLA VAN KOMKOMMERS
EN TOMATEN
(4 PERSONEN)
1 komkommer, 4 groote tomaten, zout,
peper, 2 eetlepels slaolie, 4 eetlepels
azijn, fijngehakte peterselie, 1 hard
gekookt ei.
Schil de komkommer en snijd ze daar
na in dunne plakjes en leg ze bestrooid
met peper en zout in een vergiet. Leg
op de groente een schoteltje en zet er
een zwaar voorwerp op. Laat de kom
kommer op deze wijze een paar unr
staan. Snijd intusschen de tomaten in
schijven, nadat ze zijn afgewasschen en
bestrooi ze met peper en zout. Laat er
het zout en de peper een tijdje intrek
ken. Roer de olie en den azijn door elkaar
en schep de komkommers en de tomaten
er door. Doe de sla over in een glazen
schaal. Garneer den bovenkant met het
in plakken gesneden hardgekookte ei en
de gehakte peterselie.
WAT ZULLEN WE ETEN
ZondagLondonderrvsoep
Varkensrollade.
Spinazie.
Aardappelen.
Heldere geleipudding.
Maandag: Koud vleesch.
Bloemkool.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Dinsdag: Bloemkoolsoep.
Kalfslapjes.
Worteltjes.
Aardappelen.
Woensdag: Runderrolletjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Caramelvla.
DonderdagGehakt.
Doperwten.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
Vrijdag: Magere groentesoep.
Harde eieren.
Sla van tomaten en kom
kommers.
lebakken aardappelen.
Zaterdag: Gepaneerde varkenskarbo
nade.
Peultjes.
Aardappelen.
Sagopap.
GEPANEERDE
VARKENSKARBONADE
(4 PERSONEN)
tiöO gr. varkenskarbonade met been,
zoutpeper, 1 ei, paneermeel, 50 gr. vet
of boter.
Bestrooi het vleesch met peper en
zout en laat liet. even liggen om liet
zout en de peper gelegenheid te geven
in het vleesch te trekken. Klop het ei los
en haal het vleesch er door. Wentel het
daarna door paneermeel. Smelt het vet
in een koekenpan en laat het bruin wor
den. Braad het vleesch hierin aan beide
zijden mooi bruin, giet vervolgens een
scheutje water bij de jus en laat het
vleesch in de dichtgedekte pan nog j
ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Leg
het daarna op een verwarmden schotel,
giet er wat jus over. Presenteer de rest
van de jus er in een juskom bij.
een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten
smoren. Giet er daarna het water bij,
voeg het zout toe en laat de massa nog
ongeveer720 minuten koken. Wasch de
rijst en strooi deze door de soep. Kook
ze gaar in een half uur. Maak de soep
op smaak af met een scheutje bouillon'-
aroma en roer er voor het presenteeren
de gehakte peterselie door.
racteer uw gezin eiken dag bij het
ontbijt op die brosse, goudgeel ge
roosterde vlokken. Zet een pak Kwix
op tafel en laat ze toetasten, ze water-
tandenal,alsze hetzien! Licht verteer
baar en buitengewoon gemakkelijk!
Niets te koken, niets te verwarmen,
kost dus geen gas en geen tijdDe drie
voudige verpakking houdt de lekkere
Kwix steeds versch en croquant. U
moet ze ook eens als nagerecht of
's avonds eten. De wetenschap zegt:
Wat U met graagte eet is dubbel goed
voor U. Denk er omKoop het ori-
gineele, groote pak Kwix nog vandaag
bij uw kruidenier.
Gebruik Kolynos voor schitterende
tanden en gezond tandvleeschen
een prettige en als bloemen zoo
frissehe mond.
De onschadelijke,
wetenschappelijke tandcream,
die ook zoo zuinig is.