Moeder/ Nu is er Kwix
voor uw
gezin
Een heerlijk
ontbijt waar
ze eiken dag
opnieuw uon
smullen
WAT ZULLEN WE
ETEN?
<T
37
Daarna breien we met naalden nr. 3
weer 3 maal liet patroon en zijn dan
aan het armsgat gokomen. ITiervoor
kanten we aan weerskanten achtereen
volgens 4 st., 3 st., 2 st., 2 st., 1 st., 1
st., 1 st., 1 st. en nog eens 1 st. af.
Boven de overige 98 st. breien we nu
als volgt: eerst 12 naalden steeds af
wisselend 1 r. verdraaid, 1 av. (altijd r.
boven r. en av. boven av.) en daarna 12
naalden steeds afwisselend 1 av., 1 r.
verdraaid. Het patroontje verspringt
liier dus.
Deze laatste 24 naalden herhalen we
nu steeds. Zoodra we echter op deze
wijze 30 naalden gebreid hebben, kan
ten we de middelste 10 st. af en breien
verder iederen schouder afzonderlijk
boven 44 st. af.
Voor den hals kanten we daarbij ach
tereenvolgens nog 3 st.., 2 st., 1 st., 1 st.,
1 st., 1 st., 1 st. en nog eens 1 st. af.
Boven de overige 33 st. breien we dan
door tot we in totaal 52 naalden in
het patroontje 1 r. verdraaid, 1 av. ge
breid hebben (niet vergeten om telkens
na 12 naalden te verspringen!). Daarna
kaïiten we den schouder in drie maal af
we kanten dus drie maal telkens 11 st. af.
Den tweeden schouder breien we op
dezelfde doch tegengestelde wijze af.
HET RUGPAND
We breien dit tot en met het armsgat
hetzelfde als het voorpand. Zoodra we
echter 6 naalden in het patroontje van
het platstuk gebreid hebben, breien we
eerst den rechterschouder afzonderlijk
boven 52 st. af. Zoodra het armsgat even
lang is als het armsgat van het voor
pand kanten we voor den schouder ook
drie maal 11 st. af en daarna de overige
19 st. voor den hals in één keer.
Voor den linkerschouder zijn er nu
nog 46 st. over. Voor we hieraan begin
nen, nemen we echter in het midden 6
st. erbij op en breien dan dezen schou
der op dezelfde doch tegengestelde
wijze af.
HET MOUWTJE
Met naalden nr. 2j4 zetten we 66
st. op. Hierboven breien we eerst 10
naalden steeds afwisselend 1 r. ver
draaid, 1 av. Daarna gaan we verder
met naalden nr. 3 in het schelppatroon.
Aan het einde van iedere naald maken
we er 1 st. bij tot we 80 st. op de naald
hebben. Daarna maken we er aan het
einde van iedere volgende naald telkens
2 st. bij tot we 126 st. op de naald
hebben. Hierboven breien we door in
patroon tot we in totaal 2 maal het pa
troon gebreid hebben. Aan het begin
van elk der volgende 10 naalden kanten
we telkens 2 st. af; aan het begin van
elk der daaropvolgende 10 naalden kan
ten we telkens 1 st. af; aan het begin
van elk der volgende 8 naalden kanten
we telkens 2 st. af en aan het begin van
elk der daaropvolgende 8 naalden kanten
we telkens 1 st. af. Vervolgens kanten
we aan het begin van iedere volgende
naald nog telkens 1 st. af, tot we ten
slotte nog 24 st. over hebben. Deze kan
ten we in één keer af.
HET MANCHETJE
We zetten met bruine wol 28 st. op
en daarbij aansluitend met donkergroene
wol ook nog 28 st. (te samen 56 st.).
Hierboven breien we in tricotsteek
(heengaande recht, teruggaande ave
recht); alleen de eerste en laatste 4
st. van iedere naald breien we steeds
recht, zoodat aan weerskanten oen ge
ribbeld randje ontstaat.
Zoodra we 20 naalden op deze wijze
gebreid hebben, gaan we verder als volgt
21e naald: 24 st. r. breien, omkeeren
en r. terugbreien.
Zoo breien we achtereenvolgens 20 st.,
beien, schijfjes banaan
of gestoofde vruchten.
16 st.., 12 st., 8 st. en 4 st. heen en terug
in ribbelpatroon.
Daarna breien we ook aan den an
deren kant op dezelfde wijze boven de
andere kleur een punt en kanten af.
HET KRAAGJE
We zetten 48 st. op. Hiervan zetten
we de middelste 40 st. met bruine wol
op en aan weerskanten de buitenste 4
st. met donkergroene wol.
De eerste en laatste 4 st. van iedere
naald breien we steeds recht, terwijl we
de overige steken in triebtsteek breien.
Ie naald: boven allo steken recht.
2e naald: 4 r., 40 av., 4 r.
3e naald: 4 r., uit den len bruinen
steek 2 st. breien en nog 1 r.om
keeren.
ie naald: 3 av., 4 r.
■5e naald: 4 r., uit den len bruinen
steek 2 st. breien en nog 5 r.om
keeren.
6e naald: 7 av., 4 r.
7e naald: 4 r., uit den len bruinen
steek 2 st. breien, en nog 9 r.omkeeren.
8e naald: 11 av,, 4 r.
Op deze wijze gaan we nu steeds
verder tot we ten slotte 34 st. op de
naald hebben. Daarna breien we boven
alle steken van de naald nog 20 naalden,
vervolgens nog 5 naalden met groene
wol in ribbelpatroon (heen- en terug
gaande recht) en kanten af.
De tweede helft van het kraagje breien
we op dezelfde doch tegengestelde wijze.
Het middengedeelte breien we nu echter
met groene wol en de randen met
bruine wol.
HET CEINTUURTJE
Met bruine wol zetten we 9 st. op
en breien hierboven in ribbelpatroon
tot we de vereischte lengte bereikt
hebben.
Vervolgens persen we de verschil
lende deelen luchtig ouder een vochtigon
doek op en naaien ze in elkaar. Bij liet
opnaaien van de manchetjes moeten we
er op letten dat de hoogste kant op het
midden van de mouw komt te zitten.
Achteraan bij het splitje naaien we een
knoopje en maken hiertegenover 'n lusje.
Zondag: Bloemkoolsoep.
Gebakken lever.
Gebakken appelen.
Aardappelen.
Blanc manger.
Maandag: Krabbetjes.
Babarber.
Aardappelen.
Griosmeelvla
Dinsdag: Boastbeef.
Postelein.
Aardappelen.
Karnemelksche pap.
Woensdag: Kop bouillon.
Koud vleescli.
Worteltjes.
Aardappelen.
DonderdagPoulet.
Gestoofde tomaten.
Aardappelen.
Caramelvla.
V riidag
Melksoep.
Harde eieren.
Sla.
Aardappelen.
Zaterdag: Gebakken spek.
Capucijners.
Aardappelen.
Gebakken beschuiten.
Kwix is kant en klaar.
Strooi de porties zóó uit
het pak op diepe bor
den. Voeg daarna melk
en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt
ook heerlijk met vruch
tensap, rabarber, aard-
In ieder pak is een
bonverzamel ze voor
een keurigen, zwaar
verzilverden, Oud-
Hollandschen letter-
theelepel.
I racteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt
op die brosse, goudgeel geroosterde vlokken.
Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toe
tasten, ze watertanden al ais ze het zien!
Licht verteerbaar en buitengewoon gemak
kelijk! Niets te koken, niets tè verwarmen,
kost dus geen gas en geen tijdDe drie
voudige verpakking houdt de lekkere Kwix
steeds versch en croquant. U moet ze ook
eens als nagerecht of 's avonds eten. De
wetenschap zegt: Wat U met graagte eet,
is dubbel goed voor U. Denk er om Koop
het origineele, groote pak Kwix. nog van
daag bij uw kruidenier.
QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM
IV» t>V*>CO{CV
e schoonheid der welverzorgde,
patricische vrouw in de 16e eeuw inspi
reerde de kunstenaars tot prachtige
scheppingen. De kostbare, tijdrovende
teintverzorging van die dagen heeft thans
plaats gemaakt voor de eenvoudige
Vinolia-hehandeling der huid. Viuolia
Vanishing Cream is uiterst heilzaam
voor de huid en wrijft door de fijne
emulgering gemakkelijk uit. Voorts is zij
de ideale onderlaag voor poeder. Gebruik
Vmolia Vanishing Cream in combinatie
met Vinolia Cold Cream, die de huid
gedurende de nacht voedt en verjongt