Moeder/ Nu is er Kwix voor uw gezin Een heerlijk ontbijt waar ze eiken dag opnieuw uon smullen WAT ZULLEN WE ETEN? <T 37 Daarna breien we met naalden nr. 3 weer 3 maal liet patroon en zijn dan aan het armsgat gokomen. ITiervoor kanten we aan weerskanten achtereen volgens 4 st., 3 st., 2 st., 2 st., 1 st., 1 st., 1 st., 1 st. en nog eens 1 st. af. Boven de overige 98 st. breien we nu als volgt: eerst 12 naalden steeds af wisselend 1 r. verdraaid, 1 av. (altijd r. boven r. en av. boven av.) en daarna 12 naalden steeds afwisselend 1 av., 1 r. verdraaid. Het patroontje verspringt liier dus. Deze laatste 24 naalden herhalen we nu steeds. Zoodra we echter op deze wijze 30 naalden gebreid hebben, kan ten we de middelste 10 st. af en breien verder iederen schouder afzonderlijk boven 44 st. af. Voor den hals kanten we daarbij ach tereenvolgens nog 3 st.., 2 st., 1 st., 1 st., 1 st., 1 st., 1 st. en nog eens 1 st. af. Boven de overige 33 st. breien we dan door tot we in totaal 52 naalden in het patroontje 1 r. verdraaid, 1 av. ge breid hebben (niet vergeten om telkens na 12 naalden te verspringen!). Daarna kaïiten we den schouder in drie maal af we kanten dus drie maal telkens 11 st. af. Den tweeden schouder breien we op dezelfde doch tegengestelde wijze af. HET RUGPAND We breien dit tot en met het armsgat hetzelfde als het voorpand. Zoodra we echter 6 naalden in het patroontje van het platstuk gebreid hebben, breien we eerst den rechterschouder afzonderlijk boven 52 st. af. Zoodra het armsgat even lang is als het armsgat van het voor pand kanten we voor den schouder ook drie maal 11 st. af en daarna de overige 19 st. voor den hals in één keer. Voor den linkerschouder zijn er nu nog 46 st. over. Voor we hieraan begin nen, nemen we echter in het midden 6 st. erbij op en breien dan dezen schou der op dezelfde doch tegengestelde wijze af. HET MOUWTJE Met naalden nr. 2j4 zetten we 66 st. op. Hierboven breien we eerst 10 naalden steeds afwisselend 1 r. ver draaid, 1 av. Daarna gaan we verder met naalden nr. 3 in het schelppatroon. Aan het einde van iedere naald maken we er 1 st. bij tot we 80 st. op de naald hebben. Daarna maken we er aan het einde van iedere volgende naald telkens 2 st. bij tot we 126 st. op de naald hebben. Hierboven breien we door in patroon tot we in totaal 2 maal het pa troon gebreid hebben. Aan het begin van elk der volgende 10 naalden kanten we telkens 2 st. af; aan het begin van elk der daaropvolgende 10 naalden kan ten we telkens 1 st. af; aan het begin van elk der volgende 8 naalden kanten we telkens 2 st. af en aan het begin van elk der daaropvolgende 8 naalden kanten we telkens 1 st. af. Vervolgens kanten we aan het begin van iedere volgende naald nog telkens 1 st. af, tot we ten slotte nog 24 st. over hebben. Deze kan ten we in één keer af. HET MANCHETJE We zetten met bruine wol 28 st. op en daarbij aansluitend met donkergroene wol ook nog 28 st. (te samen 56 st.). Hierboven breien we in tricotsteek (heengaande recht, teruggaande ave recht); alleen de eerste en laatste 4 st. van iedere naald breien we steeds recht, zoodat aan weerskanten oen ge ribbeld randje ontstaat. Zoodra we 20 naalden op deze wijze gebreid hebben, gaan we verder als volgt 21e naald: 24 st. r. breien, omkeeren en r. terugbreien. Zoo breien we achtereenvolgens 20 st., beien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. 16 st.., 12 st., 8 st. en 4 st. heen en terug in ribbelpatroon. Daarna breien we ook aan den an deren kant op dezelfde wijze boven de andere kleur een punt en kanten af. HET KRAAGJE We zetten 48 st. op. Hiervan zetten we de middelste 40 st. met bruine wol op en aan weerskanten de buitenste 4 st. met donkergroene wol. De eerste en laatste 4 st. van iedere naald breien we steeds recht, terwijl we de overige steken in triebtsteek breien. Ie naald: boven allo steken recht. 2e naald: 4 r., 40 av., 4 r. 3e naald: 4 r., uit den len bruinen steek 2 st. breien en nog 1 r.om keeren. ie naald: 3 av., 4 r. ■5e naald: 4 r., uit den len bruinen steek 2 st. breien en nog 5 r.om keeren. 6e naald: 7 av., 4 r. 7e naald: 4 r., uit den len bruinen steek 2 st. breien, en nog 9 r.omkeeren. 8e naald: 11 av,, 4 r. Op deze wijze gaan we nu steeds verder tot we ten slotte 34 st. op de naald hebben. Daarna breien we boven alle steken van de naald nog 20 naalden, vervolgens nog 5 naalden met groene wol in ribbelpatroon (heen- en terug gaande recht) en kanten af. De tweede helft van het kraagje breien we op dezelfde doch tegengestelde wijze. Het middengedeelte breien we nu echter met groene wol en de randen met bruine wol. HET CEINTUURTJE Met bruine wol zetten we 9 st. op en breien hierboven in ribbelpatroon tot we de vereischte lengte bereikt hebben. Vervolgens persen we de verschil lende deelen luchtig ouder een vochtigon doek op en naaien ze in elkaar. Bij liet opnaaien van de manchetjes moeten we er op letten dat de hoogste kant op het midden van de mouw komt te zitten. Achteraan bij het splitje naaien we een knoopje en maken hiertegenover 'n lusje. Zondag: Bloemkoolsoep. Gebakken lever. Gebakken appelen. Aardappelen. Blanc manger. Maandag: Krabbetjes. Babarber. Aardappelen. Griosmeelvla Dinsdag: Boastbeef. Postelein. Aardappelen. Karnemelksche pap. Woensdag: Kop bouillon. Koud vleescli. Worteltjes. Aardappelen. DonderdagPoulet. Gestoofde tomaten. Aardappelen. Caramelvla. V riidag Melksoep. Harde eieren. Sla. Aardappelen. Zaterdag: Gebakken spek. Capucijners. Aardappelen. Gebakken beschuiten. Kwix is kant en klaar. Strooi de porties zóó uit het pak op diepe bor den. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruch tensap, rabarber, aard- In ieder pak is een bonverzamel ze voor een keurigen, zwaar verzilverden, Oud- Hollandschen letter- theelepel. I racteer uw gezin eiken dag bij het ontbijt op die brosse, goudgeel geroosterde vlokken. Zet een pak Kwix op tafel en laat ze toe tasten, ze watertanden al ais ze het zien! Licht verteerbaar en buitengewoon gemak kelijk! Niets te koken, niets tè verwarmen, kost dus geen gas en geen tijdDe drie voudige verpakking houdt de lekkere Kwix steeds versch en croquant. U moet ze ook eens als nagerecht of 's avonds eten. De wetenschap zegt: Wat U met graagte eet, is dubbel goed voor U. Denk er om Koop het origineele, groote pak Kwix. nog van daag bij uw kruidenier. QUAKER OATS-GRAANPRODUCTEN N.V. - ROTTERDAM IV» t>V*>CO{CV e schoonheid der welverzorgde, patricische vrouw in de 16e eeuw inspi reerde de kunstenaars tot prachtige scheppingen. De kostbare, tijdrovende teintverzorging van die dagen heeft thans plaats gemaakt voor de eenvoudige Vinolia-hehandeling der huid. Viuolia Vanishing Cream is uiterst heilzaam voor de huid en wrijft door de fijne emulgering gemakkelijk uit. Voorts is zij de ideale onderlaag voor poeder. Gebruik Vmolia Vanishing Cream in combinatie met Vinolia Cold Cream, die de huid gedurende de nacht voedt en verjongt

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37