25 m Wees qertist: U kunt H-O onveranderd cent ,7 CORRESPONDENTIE Waf zullen e eten? of Quaker regelmatig krijgen riff* Geef al uw huisgenooten dagelijks een bord beerlijk H-O of Quaker die hei £t\£rr0,'Wr"- 37 1 l .l_ *0 0 VOORPAND RUGPAND MOUW ZAKJE (we laten den draad weer vóór liggen), afkanten voor den kop van de mouw Vanaf de geheele naald door herhalen en wel aan beide kanten eerst 6 steken en eindigen met een gewonen rechten en vervolgens telkens 1 st., tot we een steek. - hoogte van 58 cm. verkregen hebben. Deze 2e naald herhalen we nu voort- Dan kanten we alle steken hij de vol- durend. Hebben we een hoogte van 35 gende naald in één keer af. cm. bereikt, dan kanten we voor de,#» Het zakje. armsgaten aan weerskanten achtereen- Ook dit breien we geheel volgens het volgens 4 st., 3 st., 3 st., 2 st., 2 st., afgebeelde knippatroontje. Het klepje 1 st., 1 st. en nogmaals 1 st. af. wordt geheel recht gebreid, zoodat Zoodra we voor het armsgat een ribbels ontstaan. Het zakje zelf wordt hoogte van 16.5 cm. gebreid hebben, in tricotsteek gebreid (alle heengaande kanten we bij de eerstvolgende heen- naalden r., alle teruggaande naalden gaande naald de middelste 10 st. voor av.). Alleen een randje van plm. 1% den hals af en breien nu eerst de rech- cm. breedte wordt in ribbelpatroon terschouderhelft (rechts in het dragen) uitgevoerd. af. Aan den kant van den hals kanten Om het doorschuiflusje te vormen we telkens nog 2 st. af. moeten we in het midden van het Wanneer het armsgat 17 cm. hoog is, zakje het benoodigde aantal steken kanten we de steken van den schouder afkanten en deze bij de volgende naald in drie keer af. weer opzetten. We breien hierboven De andere schouderhelft breien we weer een aantal naalden gewoon door vervolgens op dezelfde doch tegen- en kanten dan nogmaals hetzelfde gestelde wijze af. aantal steken af, die we er hij de vol- Het rugpand. Dit breien we hetzelfde gende naald weer bij opzetten, als het voorpand. Alleen belioeveh we Zijn alle deelen klaar, dan naaien we hier voor de halsuitsnijdingen géén ze in elkaar, nemen met de breinaalden steken af te kanten. zonder knop de steken rondom den De mouw. hals op en breien hierboven in de We zetten het noodige aantal steken rondte een boord (steeds afwisselend op en breien hierboven weer een boord 1 r., 1 av.) van plm. 12 A 14 cm. hoogte, van 7 cm. hoogte. Hierna gaan we ver- waarna we afkanten. der in den patentsteek. Aan het begin en In tegenstelling met ander breiwerk einde van iedere naald meerderen we persen we dezen pullover niet op, daar (zie knippatroon) tot we een hoogte van anders de rekbaarheid grootendeels ver- 46 cm. bereikt hebben. Dan gaan we loren zou gaan. Zondag W Mej. A. v. 11. te Horssen. Wij raden u aan, de jas nogmaals gelijkmatig op te persen, zoodat het goed gelijkmatig vochtig wordt en de vlekken verdwijnen. Mevr. T. W. te Arnhem. Van resten konijn kunt u een zeer smakelijke konijnepeper maken, waarvan wij het recept laten volgen: Resten konijn, 40 gram boter, 35 gram spekvet (gestold), plm. liter water, y2 kopje azijn, 2 laurierbladeren, 2 kruidnagelen, desverkiezend 2 a 3 tomaten, 1 groote ui, wat zout en peper, een mespuntje suiker en wat bloem. Laat het spekvet smelten, voeg er daarna de boter bij en laat in de jus den gesnipperden ui fruiten. Bestrooi de stukken konijn met wat peper, leg ze te zamen met de kruiden en de in stukken gesneden tomaten in de jus, voeg den azijn toe en laat de massa op een zacht vuurtje plm. 3 kwartier sto ven. Maak de jus ten slotte met de sui ker en zoo noodig met wat zout op smaak en bind de jus daarna nog met een weinig bloem, die met wat koud water tot een dun papje is aangemaakt. V ermicellisoep Gehakt. Andijvie. Aardappelen. Vanillevla. Maandag: Krabbetjes. Roodekool. Aardappelen. Griesmeelpudding. Dinsdag: Kop bouillon. Croquet jes van soepvleesch. Worteltjes. Aardappelen. Woensdag: Erwtensoep. Pannekoek van restjes brood. Donderdag: Gebakken spek. Stamppot van savoyekool. Fruit. Vrijdag: Gestoofde snoekbaars. Sla. Aardappelen. Maïzenapap. Zaterdag: Witte-boonensoep. Gestoofde niertjes. Gesmoorde uien. Aardappelen. Voorraad maken van het heer lijke en voor Uw gezondheid onmisbare H-O of Quaker is dus overbodig. Niet elk pak havermout is H-O of Quaker. Sta er dus op, dat inen U het origineele pak geeft. Dan alleen kunt U er zeker van zijn de onveranderde gewaarborgde kwaliteit te ontvangen. Vlug kokend H-O of Quaker geeft U energie voor den lieelen dag. Het bespaart U tijd en gas. Uw heele gezin vindt het heerlijk. GRATIS beschikbaar zoolang dc voorraad strekt „Het meesterboek der Tooverkunst" voor 2 Quaker of H-O mannetjes. Knip ze uit de Ouaker, H-O of Kwix pakkeu en zend ze gefrankeerd, met Uw adres, aan Quaker, afd. A, Postbus 905, Rotterdam. Aan één adres niet meer dan 2 boeken. fijn bord belang. w»nt Oat is van gr Uamine Ht. de onin'*ba*e|lt va„ ge- het edele e (iagelijk* zondevoeding- Uchoair opnieuw door z.jn „orden opgenomen. '■Q""ker maa/. maarU«>spiero "e, iS<loorZlj„ VU>U;Uu,blor(iJ d"'n belan ^"=0",hloor 'toffen, ij* J" '"inarulo ^er£:;">>h°V,hor,,s. ""f oor,,»J"S ven/, --baar u -g ""'hei</ on. Bij het ontbijt, of als nagerecht, altijd smaakt H-O of Quaker even heerlijk. Dit tien keer geroosterd havermout wordt gemaakt van de beste zongerijpte haver ter wereld, volgens een speciaal procédé. Dit is dc reden, dat alleen bij Quaker en H-O de volle voedings waarde en de heerlijke smaak voor U be houden blijven. De lekkere H-O of Quaker, in elk opzicht gezond, besparen U tijd en geld en uw geheele gezin smult er van. Denk er aan koop vandaag nog een pak bij uw kruidenier. en onver,,,,, .1- Rtrrl" '"•vendien niter',,?""' bet gel,ruik oor,'ee/ig NEERLANDS POPULAIRE, ZUINIGE ONTBIJT

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37