25
m
Wees qertist: U kunt H-O
onveranderd
cent
,7
CORRESPONDENTIE Waf zullen
e eten?
of Quaker
regelmatig
krijgen
riff*
Geef al uw huisgenooten
dagelijks een bord beerlijk
H-O of Quaker
die hei £t\£rr0,'Wr"-
37
1
l
.l_
*0
0
VOORPAND
RUGPAND
MOUW
ZAKJE
(we laten den draad weer vóór liggen), afkanten voor den kop van de mouw
Vanaf de geheele naald door herhalen en wel aan beide kanten eerst 6 steken
en eindigen met een gewonen rechten en vervolgens telkens 1 st., tot we een
steek. - hoogte van 58 cm. verkregen hebben.
Deze 2e naald herhalen we nu voort- Dan kanten we alle steken hij de vol-
durend. Hebben we een hoogte van 35 gende naald in één keer af.
cm. bereikt, dan kanten we voor de,#» Het zakje.
armsgaten aan weerskanten achtereen- Ook dit breien we geheel volgens het
volgens 4 st., 3 st., 3 st., 2 st., 2 st., afgebeelde knippatroontje. Het klepje
1 st., 1 st. en nogmaals 1 st. af. wordt geheel recht gebreid, zoodat
Zoodra we voor het armsgat een ribbels ontstaan. Het zakje zelf wordt
hoogte van 16.5 cm. gebreid hebben, in tricotsteek gebreid (alle heengaande
kanten we bij de eerstvolgende heen- naalden r., alle teruggaande naalden
gaande naald de middelste 10 st. voor av.). Alleen een randje van plm. 1%
den hals af en breien nu eerst de rech- cm. breedte wordt in ribbelpatroon
terschouderhelft (rechts in het dragen) uitgevoerd.
af. Aan den kant van den hals kanten Om het doorschuiflusje te vormen
we telkens nog 2 st. af. moeten we in het midden van het
Wanneer het armsgat 17 cm. hoog is, zakje het benoodigde aantal steken
kanten we de steken van den schouder afkanten en deze bij de volgende naald
in drie keer af. weer opzetten. We breien hierboven
De andere schouderhelft breien we weer een aantal naalden gewoon door
vervolgens op dezelfde doch tegen- en kanten dan nogmaals hetzelfde
gestelde wijze af. aantal steken af, die we er hij de vol-
Het rugpand. Dit breien we hetzelfde gende naald weer bij opzetten,
als het voorpand. Alleen belioeveh we Zijn alle deelen klaar, dan naaien we
hier voor de halsuitsnijdingen géén ze in elkaar, nemen met de breinaalden
steken af te kanten. zonder knop de steken rondom den
De mouw. hals op en breien hierboven in de
We zetten het noodige aantal steken rondte een boord (steeds afwisselend
op en breien hierboven weer een boord 1 r., 1 av.) van plm. 12 A 14 cm. hoogte,
van 7 cm. hoogte. Hierna gaan we ver- waarna we afkanten.
der in den patentsteek. Aan het begin en In tegenstelling met ander breiwerk
einde van iedere naald meerderen we persen we dezen pullover niet op, daar
(zie knippatroon) tot we een hoogte van anders de rekbaarheid grootendeels ver-
46 cm. bereikt hebben. Dan gaan we loren zou gaan.
Zondag
W
Mej. A. v. 11. te Horssen. Wij raden
u aan, de jas nogmaals gelijkmatig op te
persen, zoodat het goed gelijkmatig
vochtig wordt en de vlekken verdwijnen.
Mevr. T. W. te Arnhem. Van resten
konijn kunt u een zeer smakelijke
konijnepeper maken, waarvan wij het
recept laten volgen:
Resten konijn, 40 gram boter, 35
gram spekvet (gestold), plm. liter
water, y2 kopje azijn, 2 laurierbladeren,
2 kruidnagelen, desverkiezend 2 a 3
tomaten, 1 groote ui, wat zout en peper,
een mespuntje suiker en wat bloem.
Laat het spekvet smelten, voeg er
daarna de boter bij en laat in de jus
den gesnipperden ui fruiten. Bestrooi
de stukken konijn met wat peper, leg
ze te zamen met de kruiden en de in
stukken gesneden tomaten in de jus,
voeg den azijn toe en laat de massa op
een zacht vuurtje plm. 3 kwartier sto
ven. Maak de jus ten slotte met de sui
ker en zoo noodig met wat zout op
smaak en bind de jus daarna nog met
een weinig bloem, die met wat koud
water tot een dun papje is aangemaakt.
V ermicellisoep
Gehakt.
Andijvie.
Aardappelen.
Vanillevla.
Maandag: Krabbetjes.
Roodekool.
Aardappelen.
Griesmeelpudding.
Dinsdag: Kop bouillon.
Croquet jes van soepvleesch.
Worteltjes.
Aardappelen.
Woensdag: Erwtensoep.
Pannekoek van restjes
brood.
Donderdag: Gebakken spek.
Stamppot van savoyekool.
Fruit.
Vrijdag: Gestoofde snoekbaars.
Sla.
Aardappelen.
Maïzenapap.
Zaterdag: Witte-boonensoep.
Gestoofde niertjes.
Gesmoorde uien.
Aardappelen.
Voorraad maken van het heer
lijke en voor Uw gezondheid
onmisbare H-O of Quaker is
dus overbodig. Niet elk pak
havermout is H-O of Quaker.
Sta er dus op, dat inen U het
origineele pak geeft. Dan alleen
kunt U er zeker van zijn de
onveranderde gewaarborgde
kwaliteit te ontvangen. Vlug
kokend H-O of Quaker geeft U
energie voor den lieelen dag.
Het bespaart U tijd en gas. Uw
heele gezin vindt het heerlijk.
GRATIS beschikbaar zoolang dc
voorraad strekt „Het
meesterboek der Tooverkunst" voor 2
Quaker of H-O mannetjes. Knip ze uit de
Ouaker, H-O of Kwix pakkeu en zend ze
gefrankeerd, met Uw adres, aan Quaker,
afd. A, Postbus 905, Rotterdam. Aan
één adres niet meer dan 2 boeken.
fijn bord belang. w»nt
Oat is van gr Uamine Ht.
de onin'*ba*e|lt va„ ge-
het edele e (iagelijk*
zondevoeding- Uchoair
opnieuw door z.jn
„orden opgenomen.
'■Q""ker maa/.
maarU«>spiero
"e, iS<loorZlj„
VU>U;Uu,blor(iJ d"'n
belan ^"=0",hloor
'toffen, ij* J" '"inarulo
^er£:;">>h°V,hor,,s.
""f oor,,»J"S ven/,
--baar u -g ""'hei</ on.
Bij het ontbijt, of als nagerecht, altijd smaakt
H-O of Quaker even heerlijk. Dit tien keer
geroosterd havermout wordt gemaakt van de
beste zongerijpte haver ter wereld, volgens
een speciaal procédé. Dit is dc reden, dat
alleen bij Quaker en H-O de volle voedings
waarde en de heerlijke smaak voor U be
houden blijven. De lekkere H-O of Quaker,
in elk opzicht gezond, besparen U tijd en geld
en uw geheele gezin smult er van. Denk er aan
koop vandaag nog een pak bij uw kruidenier.
en onver,,,,, .1- Rtrrl"
'"•vendien niter',,?""'
bet gel,ruik oor,'ee/ig
NEERLANDS POPULAIRE, ZUINIGE ONTBIJT