y
^elkaar:
JGmsaplast
Qe&iede*t?
dan direct
„elastisch"
GEKLEEDE
JURKJES
WAT DOEN WE MET DE RESTJES?
Een artist DOET
WONDEREN met
een PENSEEL
ii
39
77. Japon van
zijde, hoogopge-
knipte rok, voor
pand met ruimte
verwerkt, fluweel-
garneering. Be-
noodigde stof; 4
m. van 90 cm.
breed.
78. Japon van
zijde, dof en glim
mend, hoogopge-
knipte hals, lange
mouw, taille met
ceintuur. Benoo-
digde stof: 4 m.
van 90 cm. breed.
79. Japon van
geruite zijde, hoo-
ge hals, lange
mouw, breede
ceintuur. Benoo-
digde stof: 3.50
m. van 90 cm.
breed.
80. Eenvoudige
japon, hals met
kleinen kraag, lan
ge mouw met plooitjes, ingezet voor- en
rugpand. Benoodigde stof: 2.75 m. van
1 40 cm. breed.
81Japon van dunne stof, V-hals met revers,
garneering van zijde, ruim voorpand, lange
mouw. Benoodigde stof: 2.75 m. van 140
cm. breed.
VERKRIJGB. IN DE MATEN 42, 44, 46, 48
Yan alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het
mode-album ,,Winterweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van .50 ets.
voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschtc maatnummer.
Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293031;
door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan bet
PATRON ENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verscnuïdigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
KERRIESCHOTEL VAN RESTEN
VLEESCH (4 personen).
]/2 pond rijst, 400 gr. resten vleesch,
50 gr. boter of vet, een paar uitjes, een
mespuntje kerrie, zout, wat magere
jus of wat bouillon, paneermeel.
Wasch de rijst en zet ze op met
tweemaal zooveel water en het zout.
Smelt de boter of het vet en fruit de
uitjes met de kerrie er in. Giet er daarna
de magere jus of den bouillon bij. Snijd
het vleesch in stukjes en voeg het bij
de vloeistof. Laat de massa even door
koken. Boer er de rijst, zoodra deze gaar
is, doorheen en doe de massa over in
een met boter besmeerd vuurvast
schoteltje. Strooi over het geheel een
laagje paneermeel, leg er hier en daar
een klontje boter op en laat het schotel
tje in een warmen oven bruin worden.
Presenteer het als hoofdschotel bij het
middagmaal of als warm hapje bij de
boterham.
GEVULDE UIEN (4 personen).
4 groote uien, 200 gr. resten vleesch,
20 gr. boter, 15 gr. bloem, 1 yz dl.
bouillon of melk, fijngehakte peterselie,
zout, peper, paneermeel, wat boter.
Schil de uien en kook ze gaar in water
met zout. Hol ze uit en bewaar de
stukjes ui èn het kookvocht voor soep.
Smelt voor het vulsel de boter, voeg de
bloem er bij en laat deze licht bruin
fruiten. Giet er daarna onder goed
roeren den bouillon bij, laat het sausje
binden en gaar worden. Maak het op
smaak met zout en peper. Koer de
peterselie en het vleesch, dat in stukjes
gesneden is, er door. Vul met dit meng
seltje de uien. Zet ze in een vuurvast
schoteltje, giet op den bodem wat
kookvocht en leg op de uien hier en daar
een klontje boter, nadat ze met paneer
meel bestrooid zijn. Laat de uien in den
oven bruin worden. Presenteer ze met
aardappelen als hoofdgerecht, als warm
tusscliengerecht of als warm hapje bij
de boterham.
PANNEKOEKJES MET RESTEN
BROOD (4 personen).
100 gr. oud bruin- of wittebrood,
wat geraspte citroenschil, 1 ei, 25 gr.
suiker, 2 dl. melk, boter of vet om te
bakken.
Zet, de melk met de suiker op en breng
ze aan de kook. Kruimel het brood fijn
en roer het door de vloeistof tot een
glad papje gevormd is. Neem de massa
van het vuur, voeg de geraspte citroen
schil er bij en laat de pap afkoelen.
Koer er vervolgens den eierdooier door
en klop het eiwit stijf. Schep dit luchtig
door de massa. Smelt de boter, leg in
de koekenpan kleine hoeveelheden van
het deeg en bak de pannekoekjes aan
beide kanten bruin en gaar. Strooi er,
als het noodig mocht zijn, nog wat
suiker over.
VRUCHTENBROODJES (4 personen).
4 harde broodjes, 50 gr. boter, 400 gr.
resten vruchtenmoes of compote, wat
aardappelmeel of maizena.
Breng het vruchtenmoes of de com
pote even aan de kook, maak het aard
appelmeel of de maïzena aan met een
scheutje water en bind hiermede de
massa, tot ze zoo dik is dat ze niet meer
uitloopt. Snijd het kapje van de brood
jes af en hol ze uit. Smelt de boter en
bestrijk de broodjes aan den binnenkant
flink met de gesmolten boter. Vul ze
vervolgens met vruchtenmoes of com
pote, zet het dekseltje er weer op. Be
smeer daarna den buitenkant met de
gesmolten boter en bak de broodjes in
een warmen oven bruin en knappend.
Presenteer ze warm als nagerecht.
U kunt wonderen doen met een
tandenborstel. Probeer alleen
maar eens 1 c.M. Kolynos op een
drogen borstel, twee maal per
dagen let op het opmerkelijke
verschil van Uw tanden.
Laat KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
ZIJN HET BEDERF
VOOR UW WOLLEN
GOED
ft//
Deze eigengebreide truien zien er uit als
nieuwToch zijn ze al verscheiden keren
gewassen en wel.... in Lux.
Op koude dagen komt een dikke, wollen trui altijd
te pas - zowel voor de dames als voor de heren.
En wat een gemak heeft U al niet van zo'n eigen-
gebreide truiU kan hem wassen zo vaak U wil -
als U het maar in Lux doet!
Lux is volkomen veilig voor het wassen van wollen
goed. Met Lux voorkomt U, dat er onopgeloste
zeepdeeltjes in het goed achterblijven, die het weef
sel aantasten en vernielen. Lux lost dadelijk op,
zelfs in koud water, zodat er een weelde van zacht,
reinigend schuim ontstaat, dat al het vuil aan het
weefsel onttrekt op een volkomen veilige manier.
Door de snelle oplosbaarheid van Lux is krimpen
uitgesloten, wat niet het geval is met gewone zeep
vlokken en zeeppoeders. Het gewone pak kost
121 ct., het reuzenpak slechts 25 ct. Koop nu Lux
voor het behoud van Uw wollen goed en
andere fijne stoffen. Lux helpt U in
deze moeilijke tijd sparenen daar
komt het nu op aan.
Lux icordt nooit los verkocht
i Losse zeepvlokken zijn geen Lu
antiseptisch snelverband
Zulk 'n eenvoudig en practisch
snelverband komt dan goed
van pas. Het desinfecteerend
werkende gaaskussentje werkt
tegelijk bloedstillend; de elas
tische pleister maakt, dat U
ongehinderd Uw werkzaam
heden kunt voortzetten.