y ^elkaar: JGmsaplast Qe&iede*t? dan direct „elastisch" GEKLEEDE JURKJES WAT DOEN WE MET DE RESTJES? Een artist DOET WONDEREN met een PENSEEL ii 39 77. Japon van zijde, hoogopge- knipte rok, voor pand met ruimte verwerkt, fluweel- garneering. Be- noodigde stof; 4 m. van 90 cm. breed. 78. Japon van zijde, dof en glim mend, hoogopge- knipte hals, lange mouw, taille met ceintuur. Benoo- digde stof: 4 m. van 90 cm. breed. 79. Japon van geruite zijde, hoo- ge hals, lange mouw, breede ceintuur. Benoo- digde stof: 3.50 m. van 90 cm. breed. 80. Eenvoudige japon, hals met kleinen kraag, lan ge mouw met plooitjes, ingezet voor- en rugpand. Benoodigde stof: 2.75 m. van 1 40 cm. breed. 81Japon van dunne stof, V-hals met revers, garneering van zijde, ruim voorpand, lange mouw. Benoodigde stof: 2.75 m. van 140 cm. breed. VERKRIJGB. IN DE MATEN 42, 44, 46, 48 Yan alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het mode-album ,,Winterweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van .50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschtc maatnummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293031; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan bet PATRON ENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verscnuïdigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. KERRIESCHOTEL VAN RESTEN VLEESCH (4 personen). ]/2 pond rijst, 400 gr. resten vleesch, 50 gr. boter of vet, een paar uitjes, een mespuntje kerrie, zout, wat magere jus of wat bouillon, paneermeel. Wasch de rijst en zet ze op met tweemaal zooveel water en het zout. Smelt de boter of het vet en fruit de uitjes met de kerrie er in. Giet er daarna de magere jus of den bouillon bij. Snijd het vleesch in stukjes en voeg het bij de vloeistof. Laat de massa even door koken. Boer er de rijst, zoodra deze gaar is, doorheen en doe de massa over in een met boter besmeerd vuurvast schoteltje. Strooi over het geheel een laagje paneermeel, leg er hier en daar een klontje boter op en laat het schotel tje in een warmen oven bruin worden. Presenteer het als hoofdschotel bij het middagmaal of als warm hapje bij de boterham. GEVULDE UIEN (4 personen). 4 groote uien, 200 gr. resten vleesch, 20 gr. boter, 15 gr. bloem, 1 yz dl. bouillon of melk, fijngehakte peterselie, zout, peper, paneermeel, wat boter. Schil de uien en kook ze gaar in water met zout. Hol ze uit en bewaar de stukjes ui èn het kookvocht voor soep. Smelt voor het vulsel de boter, voeg de bloem er bij en laat deze licht bruin fruiten. Giet er daarna onder goed roeren den bouillon bij, laat het sausje binden en gaar worden. Maak het op smaak met zout en peper. Koer de peterselie en het vleesch, dat in stukjes gesneden is, er door. Vul met dit meng seltje de uien. Zet ze in een vuurvast schoteltje, giet op den bodem wat kookvocht en leg op de uien hier en daar een klontje boter, nadat ze met paneer meel bestrooid zijn. Laat de uien in den oven bruin worden. Presenteer ze met aardappelen als hoofdgerecht, als warm tusscliengerecht of als warm hapje bij de boterham. PANNEKOEKJES MET RESTEN BROOD (4 personen). 100 gr. oud bruin- of wittebrood, wat geraspte citroenschil, 1 ei, 25 gr. suiker, 2 dl. melk, boter of vet om te bakken. Zet, de melk met de suiker op en breng ze aan de kook. Kruimel het brood fijn en roer het door de vloeistof tot een glad papje gevormd is. Neem de massa van het vuur, voeg de geraspte citroen schil er bij en laat de pap afkoelen. Koer er vervolgens den eierdooier door en klop het eiwit stijf. Schep dit luchtig door de massa. Smelt de boter, leg in de koekenpan kleine hoeveelheden van het deeg en bak de pannekoekjes aan beide kanten bruin en gaar. Strooi er, als het noodig mocht zijn, nog wat suiker over. VRUCHTENBROODJES (4 personen). 4 harde broodjes, 50 gr. boter, 400 gr. resten vruchtenmoes of compote, wat aardappelmeel of maizena. Breng het vruchtenmoes of de com pote even aan de kook, maak het aard appelmeel of de maïzena aan met een scheutje water en bind hiermede de massa, tot ze zoo dik is dat ze niet meer uitloopt. Snijd het kapje van de brood jes af en hol ze uit. Smelt de boter en bestrijk de broodjes aan den binnenkant flink met de gesmolten boter. Vul ze vervolgens met vruchtenmoes of com pote, zet het dekseltje er weer op. Be smeer daarna den buitenkant met de gesmolten boter en bak de broodjes in een warmen oven bruin en knappend. Presenteer ze warm als nagerecht. U kunt wonderen doen met een tandenborstel. Probeer alleen maar eens 1 c.M. Kolynos op een drogen borstel, twee maal per dagen let op het opmerkelijke verschil van Uw tanden. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN ZIJN HET BEDERF VOOR UW WOLLEN GOED ft// Deze eigengebreide truien zien er uit als nieuwToch zijn ze al verscheiden keren gewassen en wel.... in Lux. Op koude dagen komt een dikke, wollen trui altijd te pas - zowel voor de dames als voor de heren. En wat een gemak heeft U al niet van zo'n eigen- gebreide truiU kan hem wassen zo vaak U wil - als U het maar in Lux doet! Lux is volkomen veilig voor het wassen van wollen goed. Met Lux voorkomt U, dat er onopgeloste zeepdeeltjes in het goed achterblijven, die het weef sel aantasten en vernielen. Lux lost dadelijk op, zelfs in koud water, zodat er een weelde van zacht, reinigend schuim ontstaat, dat al het vuil aan het weefsel onttrekt op een volkomen veilige manier. Door de snelle oplosbaarheid van Lux is krimpen uitgesloten, wat niet het geval is met gewone zeep vlokken en zeeppoeders. Het gewone pak kost 121 ct., het reuzenpak slechts 25 ct. Koop nu Lux voor het behoud van Uw wollen goed en andere fijne stoffen. Lux helpt U in deze moeilijke tijd sparenen daar komt het nu op aan. Lux icordt nooit los verkocht i Losse zeepvlokken zijn geen Lu antiseptisch snelverband Zulk 'n eenvoudig en practisch snelverband komt dan goed van pas. Het desinfecteerend werkende gaaskussentje werkt tegelijk bloedstillend; de elas tische pleister maakt, dat U ongehinderd Uw werkzaam heden kunt voortzetten.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 39