kersttafel
DE EENDVOGEL WORDT OP EEN WARMEN SCHOTEL, OVERGOTEN
MET JUS, OPGEDIEND,
DEN PUDDING STEMMEN WE DOOR DE GARNEERING VAN ROOD EN
GROEN SPECIAAL OP KERSTMIS AF.
Leg in een hors d'oeuvre-schaaltje eenige rolletjes
van liam of zalm uit blik, waarin een augurkje is
gedaan en garneer de rolletjes met wat kappertjes,
zure uitjes, een blaadje sla en takjes peterselie. Vul
een tweede schaaltje met een blaadje sla, plaats
hierop een gelialveerden, uitgeholden citroen, die
het
|éér zorgen en méér interesse dan op andere dagen
in het jaar zullen onze huisvrouwen betoonen, wan
neer 't gaat om de samenstelling van 'n Kerstmenu.
Dat zulk een menu, met het oog op het welslagen van
het zoo huiselijke en intieme Kerstfeest, noodzakelijk een
lange lijst van uitzonderlijke gerechten zou moeten bevat
ten, ontkennen wij beslist, maar dit wil niet zeggen, dat
niet zéér wensehelijk is, op onze Kersttafel iets spe
ciaals feestelijks, iets wat we dus niet bij de gewone,
dagelijksche maaltijden opdienen, te doen verschij
nen.
Mogen wij u bij het samenstellen van een eenvoudig
doch smakelijk Kerst
etentje eens de helpende
hand reiken?
We zullen beginnen
met 'n paar hartige voor-
gerechtjes, laten daarna
een niet kostbaar, doch
zeer smakelijk soepje vol
gen, plaatsen vervolgens
den hoofdschotel van
onzen maaltijd, t.w. een wilde eend met sinaasappel-
compote -^p-ens menu en geven als dessert fees
telijk gegarneerde puddinkjes of een taart.
i^ors ö'oeubrr
Om die eieren leggen
we een ring van tomaat,
bespuiten ze daarna met
wat mayonnaise en gar-
neeren ze ten slotte met
eenige kappertjes en tak
jes peterselie. De hors
d'oeuvre wordt met toast
en boterballetjes opge
diend.
ï^tlöere kalfsbouillon
met tomatenballetjes
(4 PERSONEN)
ALS VULSEL VOOR DE SOEP GEBRUIKEN WE SMAKELIJKE
TOMATENBALLETJES.
met uitjes en kappertjes word
gevuld, en plaats er, bijwijze
van hengseltje, een smal reepje
citroenschil overheen. Leg rond
om dit „mandje" wat sardines
of ansjovisjes. Ook de bodem
van het derde schaaltje wordt
eerst weer met een blaadje sla
bedekt, waarop in het midden
een gehalveerde tomaat met
den ronden kant naar boven
wordt geplaatst. In die tomaat
steken we eenige frissche takjes
peterselie en leggen er eenige
uitjes en wat kappertjes op.
terwijl we om de tomaat ge
halveerde,' hardgekookte eieren
plaatsen, waarvan ook weer de
bolle kant
naar boven''
moet komen.
1 liter kalfsbouillon,
getrokken van 350 gram
kalfspoulet, waaraan
ruim 1 liter water, een
•stukje foelie, wat tijm, een wortel en een stukje
Spaansche peper is toegevoegd. Voor het vulsel:
2 eieren, plm. 3 eetlepels zelfrijzend meel, 2 eet
lepels tomatenpurée, peper en zout naar smaak.
Maak de balletjes door de eieren flink te kloppen
en er dan, beetje voor beetje, de bloem doorheen
te roeren. Voeg er vervolgens de
purée en wat peper en zout naar
maak bij, vorm er, met behulp
EEN AARDIGE GEVARI
EERDE HORS D'OEUVRE,
DIE 'T OP IEDERE KERST
TAFEL GOED DOEN ZAL.