hbtmbtu?
HOB STAAT
>s>
C OTat gullen toe
eten?
D CYfl MA beschermt u tegen
H C AU HM BODY ODOUR (B.O.)
Laat KOLYNOS
uw Glimlach
doen Schitteren
®3tlbe eenb
met smaaöappelcompöte
iJerfittaart
ilerötpubbinbjcö
KENNISSEN DAAROVER NIET MET U TE SPREKEN
UAL M.DWf
AIS U BOW ODOUR (B.O.) HEEFT. DURVEN ZELFS UW
47
Dag en nacht gaat U door met transpirerenDit is noodzakelijk
voor de gezondheid. En deze transpiratie, indien verwaar
loosd, veroorzaakt B.O. Maar het ergste van B.O. is, dat
het slachtoffer niet beseft, dat hij aanstoot geeft. Onderschat
het gevaar van B.O. niet! Denk er om: als de huidporiën
niet volkomen gereinigd worden, raken zij verstopt met
onaangenaam riekende uitwasemingsstoffen.
Bescherm Uzelf door wassen en baden met Rexona. Rexona
dringt door tot diep in de poriën en verwijdert al de onzui
verheden. Zorg, dat U geen aanstoot kan geven. Koop
een stuk Rexona-zeep en
U is zeker van
lichaamsfrisheid.
absolute
Gebruik Kolynos voor schitterende
tanden en gezond tandvleeschen
een prettige en als bloemen zoo
frissche mond.
De onschadelijke,
wetenschappelijke tandcream,
die ook zoo zuinig is.
van twee in koud water gestoken
theelepeltjes, kleine balletjes van, laat
deze in heet water glijden en plm. 10
minuten koken. Sehep den bouillon in
borden en leg er telkens eenige balletjes
en tevens wat fijne peterselieblaadjes in.
roerende, eenige minuten doorkoken.
Voeg er van het vuur de gebroeide en
gepelde amandelen, die in kleine stukjes
gehakt zijn, aan toe en klop er dan
luchtig het zeer stijfgeslagen eiwit
doorheen.
Doe de puddingmassa in met koud
water omgespoelde kopjes, stort de pud
dinkjes na bekoeling en garneer ze met
de sukade en roode vruchtjes.
(4 PERSONEN)
1 wilde eend, zout, 30 gram versch
spek, plm. 200 gram boter, een stukje 200 gram zelfrijzend meel, 200 gram
sinaasappelschil. suiker, 200 gram boter, 3 eieren. Voor
Voor de compote: 6 sinaasappelen, l het vulsel en de garneering: wat fram-
citroen, plm. 2 dl. water, plm. 50 gram bozen uit blik en wat frambozenjam,
suiker. 30 gram amandelen, liter slagroom,
Wasch de panklaar gemaakte eend, wat poedersuiker en wat vanillesuiker,
droog haar af en wrijf haar daarna in Hoer de boter tot room, roer er één
voor één de eieren
en daarna om en
^8 om een lepel sui-
ker en wat bloem
doorheen. Doe 't
OX v beslag in een be-
boterden en met
^8 bloem bestrooi-
y den springvorm
AA jf' en laat de taart
oo^'^vat
wentel het gebak
daarna door ge
schaafde aman
delen, die in den
met wat zout. Snijd het spek in dobbel- oven lichtbruin geroosterd zijn. Be
steentjes en laat het op een zacht vuur- strijk dan den bovenkant der taart
tje, met deksel op de pan, uithakken, met slagroom, die met wat poeder- en
Voeg er dan de boter bij, laat het vet vanillesuiker is stijfgeklopt, en garneer
en de boter lichtbruin worden en leg het gebak ten slotte met slagroomkopjes
er den vogel in. Braad de eend onder af en frambozen, die eerst in een zeef zijn
OOK ROOD EN WIT VORMEN DE GAR
NEERING VOOR ONZE KERSTTAART
en toe bedruipen aan alle zijden mooi
bruin, giet er, wanneer de jus te bruin
dreigt te worden, nu en dan 'n scheutje
water bij, voeg de laatste 10 minuten het
stukje sinaasappelschil toe en laat de
eend in het geheel plm. 1 \/2 uur braden.
Maak de jus met water af.
Bereid de compote door de sinaas
appels te schillen en dan zoodanig in
partjes te snijden, dat deze niet door de
vliezen worden afgesloten (het vrucht-
vleesch komt dus vrij). Breng het water
met een stukje citroenschil, de suiker en
wat citroensap aan de kook, laat het
eenigen tijd in een pan zonder deksel
inkoken tot het eenigszins strooperig
is geworden en leg er dan de sinaasappel
partjes in. Laat deze voorzichtig plm.
5 minuten in het stroopje koken, schep
ze met een schuimspaan uit het vocht in
een glazen schaal, giet er het nog warme
vocht overheen en laat de compóte
volkomen koud worden. Geef b\j de
wilde eend met sinaasappelcompöte
desverkiezend pommes frites.
(4 PERSONEN)
liter melk, liter room, 2 eiwit
ten, 50 gram suiker, 50 gram half bittere,
half zoete amandelen, 25 gram maïzena.
Voor de garneering: wat Fransche
vruchtjes en sukade.
Breng de melk met den room en de
suiker aan de kook. Roer de maïzena
met wat van de achtergehouden melk
tot een glad papje. Giet dit bij de ko
kende melk en laat den pudding,
uitgelekt.
<r^> <5=^ <J®b <J^ ir*i> Sr$
Zondag:
Maandag
Dinsdag
Vermicellisoep.
Roastbeef.
Appelmoes.
Aardappelen
Vanillevla.
Koud vleesch.
Savoyekool.
Aardappelen.
Fruit.
Zuurkoolschotel.
Maïzenapudding.
Macaronisoep.
Gebakken snoekbaars
Sla.
Aardappelen.
Donderdag: Krabbetjes.
Spruitjes.
Aardappelen.
Rijst met krenten.
Vrijdag: Magere aardappel
soep.
Flensjes.
ZaterdagGekookte schelvisch.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Karnemelksche pap.
die dieP m
gen, lcr n0. voldoen ^or<it ,pr b<
WlS de teek wgepas
Ar, ziio °ro Am huid W van
hul° L Sinds veie i-
EU* "«móiV verléscM,o0. me
gen, ie _no. vote06® vtfordi
druppel óc ,euk te toegepa &aeem>
ie ^bedaren en de N* ^dmg en
d0e"Iuiveren'! U Zweren, 4aandoenm'
ie IU' ti« slapen e an4ert 75 cent
«eer rustig ,vt aan flacons. y
•s morge^^: O.O.D- n
zuiveren 1 u ett Zweren, hui4aanu"—
te IU' tiK slapen e 4ert lb cent,
-WW