hbtmbtu? HOB STAAT >s> C OTat gullen toe eten? D CYfl MA beschermt u tegen H C AU HM BODY ODOUR (B.O.) Laat KOLYNOS uw Glimlach doen Schitteren ®3tlbe eenb met smaaöappelcompöte iJerfittaart ilerötpubbinbjcö KENNISSEN DAAROVER NIET MET U TE SPREKEN UAL M.DWf AIS U BOW ODOUR (B.O.) HEEFT. DURVEN ZELFS UW 47 Dag en nacht gaat U door met transpirerenDit is noodzakelijk voor de gezondheid. En deze transpiratie, indien verwaar loosd, veroorzaakt B.O. Maar het ergste van B.O. is, dat het slachtoffer niet beseft, dat hij aanstoot geeft. Onderschat het gevaar van B.O. niet! Denk er om: als de huidporiën niet volkomen gereinigd worden, raken zij verstopt met onaangenaam riekende uitwasemingsstoffen. Bescherm Uzelf door wassen en baden met Rexona. Rexona dringt door tot diep in de poriën en verwijdert al de onzui verheden. Zorg, dat U geen aanstoot kan geven. Koop een stuk Rexona-zeep en U is zeker van lichaamsfrisheid. absolute Gebruik Kolynos voor schitterende tanden en gezond tandvleeschen een prettige en als bloemen zoo frissche mond. De onschadelijke, wetenschappelijke tandcream, die ook zoo zuinig is. van twee in koud water gestoken theelepeltjes, kleine balletjes van, laat deze in heet water glijden en plm. 10 minuten koken. Sehep den bouillon in borden en leg er telkens eenige balletjes en tevens wat fijne peterselieblaadjes in. roerende, eenige minuten doorkoken. Voeg er van het vuur de gebroeide en gepelde amandelen, die in kleine stukjes gehakt zijn, aan toe en klop er dan luchtig het zeer stijfgeslagen eiwit doorheen. Doe de puddingmassa in met koud water omgespoelde kopjes, stort de pud dinkjes na bekoeling en garneer ze met de sukade en roode vruchtjes. (4 PERSONEN) 1 wilde eend, zout, 30 gram versch spek, plm. 200 gram boter, een stukje 200 gram zelfrijzend meel, 200 gram sinaasappelschil. suiker, 200 gram boter, 3 eieren. Voor Voor de compote: 6 sinaasappelen, l het vulsel en de garneering: wat fram- citroen, plm. 2 dl. water, plm. 50 gram bozen uit blik en wat frambozenjam, suiker. 30 gram amandelen, liter slagroom, Wasch de panklaar gemaakte eend, wat poedersuiker en wat vanillesuiker, droog haar af en wrijf haar daarna in Hoer de boter tot room, roer er één voor één de eieren en daarna om en ^8 om een lepel sui- ker en wat bloem doorheen. Doe 't OX v beslag in een be- boterden en met ^8 bloem bestrooi- y den springvorm AA jf' en laat de taart oo^'^vat wentel het gebak daarna door ge schaafde aman delen, die in den met wat zout. Snijd het spek in dobbel- oven lichtbruin geroosterd zijn. Be steentjes en laat het op een zacht vuur- strijk dan den bovenkant der taart tje, met deksel op de pan, uithakken, met slagroom, die met wat poeder- en Voeg er dan de boter bij, laat het vet vanillesuiker is stijfgeklopt, en garneer en de boter lichtbruin worden en leg het gebak ten slotte met slagroomkopjes er den vogel in. Braad de eend onder af en frambozen, die eerst in een zeef zijn OOK ROOD EN WIT VORMEN DE GAR NEERING VOOR ONZE KERSTTAART en toe bedruipen aan alle zijden mooi bruin, giet er, wanneer de jus te bruin dreigt te worden, nu en dan 'n scheutje water bij, voeg de laatste 10 minuten het stukje sinaasappelschil toe en laat de eend in het geheel plm. 1 \/2 uur braden. Maak de jus met water af. Bereid de compote door de sinaas appels te schillen en dan zoodanig in partjes te snijden, dat deze niet door de vliezen worden afgesloten (het vrucht- vleesch komt dus vrij). Breng het water met een stukje citroenschil, de suiker en wat citroensap aan de kook, laat het eenigen tijd in een pan zonder deksel inkoken tot het eenigszins strooperig is geworden en leg er dan de sinaasappel partjes in. Laat deze voorzichtig plm. 5 minuten in het stroopje koken, schep ze met een schuimspaan uit het vocht in een glazen schaal, giet er het nog warme vocht overheen en laat de compóte volkomen koud worden. Geef b\j de wilde eend met sinaasappelcompöte desverkiezend pommes frites. (4 PERSONEN) liter melk, liter room, 2 eiwit ten, 50 gram suiker, 50 gram half bittere, half zoete amandelen, 25 gram maïzena. Voor de garneering: wat Fransche vruchtjes en sukade. Breng de melk met den room en de suiker aan de kook. Roer de maïzena met wat van de achtergehouden melk tot een glad papje. Giet dit bij de ko kende melk en laat den pudding, uitgelekt. <r^> <5=^ <J®b <J^ ir*i> Sr$ Zondag: Maandag Dinsdag Vermicellisoep. Roastbeef. Appelmoes. Aardappelen Vanillevla. Koud vleesch. Savoyekool. Aardappelen. Fruit. Zuurkoolschotel. Maïzenapudding. Macaronisoep. Gebakken snoekbaars Sla. Aardappelen. Donderdag: Krabbetjes. Spruitjes. Aardappelen. Rijst met krenten. Vrijdag: Magere aardappel soep. Flensjes. ZaterdagGekookte schelvisch. Gestoofde bieten. Aardappelen. Karnemelksche pap. die dieP m gen, lcr n0. voldoen ^or<it ,pr b< WlS de teek wgepas Ar, ziio °ro Am huid W van hul° L Sinds veie i- EU* "«móiV verléscM,o0. me gen, ie _no. vote06® vtfordi druppel óc ,euk te toegepa &aeem> ie ^bedaren en de N* ^dmg en d0e"Iuiveren'! U Zweren, 4aandoenm' ie IU' ti« slapen e an4ert 75 cent «eer rustig ,vt aan flacons. y •s morge^^: O.O.D- n zuiveren 1 u ett Zweren, hui4aanu"— te IU' tiK slapen e 4ert lb cent, -WW

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 47