CREME MOUSON I OUDEJAARSAVOND GERECHTEN innemen'bij OLIEBOLLEN WAFELS APPELBOLLEN GEVULDE BROODJES SINAASAPPELPUNCH TANDEN als de STERREN van HOLLYWOOD WAT ZULLEN WIJ ETEN? 39 250 gr. bloem, 20 gr. gist, 2% dl. lauwe melk, 50 gr. krenten en rozijnen, een snufje zout, desverkiezende wat geraspte citroenschil, frituurvet of sla olie. Vermeng de gist met een scheutje lauwe melk. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Diet de gist er in en roer ze aan met wat bloem, strooi over dit papje een gedeelte van de omliggende bloem en laat het zetsel onder een vochtigen doek op een lauwe plaats rijzen gedurende ongeveer 1 kwartier. Voeg vervolgens aan het beslag de goed gewasschen engedroogdekrenten en rozijnen, de geraspte citroenschil, de melk en het zout toe en vermeng dit samen tot een glad deeg. Laat het nog ongeveer 1 uur dichtgedekt onder een vochtigen doek rijzen. Verwarm het frituurvet of de slaolie tot er een blauwe damp afslaat. Laat met twee lepels wat deeg in de vloeistof glijden en bak de bollen bruin en gaar in ongeveer 7 minuten. Laat ze vervolgens op een grauw papier uitlekken en presenteer ze warm, met poedersuiker bestoven. 150 gr. bloem, 150 gr. boter, wat ge raspte citroenschil, een scheutje rum of een pakje vanillesuiker, 3 eieren, 50 gr. suiker, ongeveer 3/4 dl. melk. Roer de boter tot room. voeg de suiker erbij en roer boter en suiker tot een gladde massa. Voeg er dan één voor één de eieren bij met het snaakje, de melk en de bloem. Klop alles tot een glad en luchtig beslag. Verwarm het. wafelijzer en bestrijk liet met boter, (riet een gedeelte van het beslag er in en bak de wafels aan beide zijden licht bruin en gaar. Laat ze opstijven en afkoelen en presenteer ze, bestrooid met poedersuiker- 200 gr. bloem, 200 gr. boter, plm. 3/4 dl. water, een snufje zout, 1 eierdooier, 10 zure appels, 200 gr. suiker, wat kaneel en geraspte citroenschil. Maak van de bloem, de boter, het zout en het water een bladerdeeg, zooals in een der voorgaande nummers is besproken. Rol het deeg bij de laatste bewerking uit tot een plak van ongeveer Y2 cm. dik. Snijd er de ronde kanten af en verdeel den lap daarna in vierkante plakjes van ongeveer 15 cm. Boor en schil de appels en zet op ieder lapje deeg een appel. Vul de holte met een meng sel van .suiker, kaneel en geraspte ci troenschil. Sla het deeg vervolgens ruim om den appel heen en plak het met wat water vast. Zet de appels met den dicht geplakten kant naar beneden op een bakblik, dat met water is vochtig gemaakt. Bestrijk de appelbollen met den losgeklopten eierdooier en bak ze in een heeten oven gaar en bruin in onge veer 20 minuten. (4 PERSONEN) 4 pistolets (puntige broodjes), 1 krop je sla, mayonnaise, uitjes, augurkjes, 1 hardgekookt ei, l blikje zalm, een scheutje soja, Engelsche saus of bouil lonaroma, wat fijngehakte peterselie, een paar plakjes roode biet- Snijd het kapje van de broodjes af en hol ze vervolgens uit. Maak een paar uitjes en augurkjes, een gedeelte van het hardgekookte ei en wat roode biet fijn en vermeng dit met de zalm. Voeg er wat mayonnaise bij en meng het geheel tot een smakelijk slaatje. Giet er nog een scheutje soja, Engelsche saus of bouil lonaroma door. Leg in ieder broodje een slablaadje, vul de broodjes met het mengsel, giet over het geheel wat mayonnaise en garneer den bovenkant met plakjes hardgekookt ei, uitjes, augurkjes en roode biet. Zet de brood jes op een schotel en leg er hier en daar een slablaadje tusschen. 5 sinaasappelen, 2 citroenen, i ons suikerklontjes, 150 gram suiker, 1 V, liter Meiwijn of vruchtenwijn, een klein stukje foelie, 2 kruidnagelen (kogeltje verwijderen), 1 dm. pijpkaneel, 1 liter thee. Wasch de sinaasappelen en de citroe nen, droog ze stevig af en rasp de schil len daarna af met de suikerklontjes. Giet op de suikerklontjes den wijn, voeg er het uitgeperste, gezeefde sap der vruchten en tevens de kruiden bij en laat het mengsel op een heel zachl vuurtje warm worden in een goed ge sloten pan, doch zorg er voor, dat het niet kookt. Zeef het na plm. 3 kwartier en vermeng het met de heete thee. Dien de punch, met een dun schijfje sinaas appel er in, in punchglazen op. Wees niet jaloersch op de mooie tanden van de filmsterren. Ook U kunt schit terende tanden en een prettigen glim lach hebben. U behoeft alleen maar Kolynos te gebruikende tandcream, die door duizenden tandartsen wordt aanbevolen wegens haar opmerkelijke onschadelijke en reinigende werking. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Creme Mouson inwrijven, tot de huid verzadigd is en een laagje op de huid achterblijft. ZoridagK erriesoep Kalfsfricandeau. Andijvie. Aardappelen. Vruchtensla. Maandag: Koud vleesch. Koolraap. Aardappelen. Beschuit met bessensap. Dinsdag: Kop bouillon. Saucijsjes. Roodekool. Aardappelen. WoensdagHaché. Gestoofde uien. Aardappelen. Grie8meelvla. DonderdagSchapenvleesch- ragout. Worteltjes. Aardappelen. Macaroni met krenten en rozijnen. 20-30 minuien wachten. De onder huids-werkzame stoffen maken de huid strak en glad. verjongen haar en geven haar nieuw leven. De onderhuids-w erkzame hestand- deelen der Creme Mouson maken de huid slrak en glad. en versterken haar, terwijl zij de onderste huid- weefsels soepel maken. Een strakke gladde huid geeft L steeds een jeug dig en bekoorlijk uiterlijk. ïen verrassende schoonheidskuur Probeert U vandaag nog eens deze 20 minuten-kunr en onderzoekt dan Uw huid voor de spiegel, liet resultaat zal U er toe brengen, tleze schoonheidsbehandeling regel matig toe te passen en ook voor Uw dagelijksche gelaats verzorging slechts deze eene Creme Mouson te gebruiken. Creme Mouson bedekt tie huid niet en maakt haar niet vet: zij verfraait de huid van binnenuit op natuurlijke wijze. Dat IS ook de oorzaak van haar buitengewone resultaten. Het gelaat met een schoone doek afwrijven. I w huid is schoon en zachtrose, l" ziet er jonger en mooier uit. Generaal Vertegenwoordigers. F. L. VoUemans Zonen, Rotterdam, Utrecht. Amsterdam Vrijdag: Zaterdag Magere tomatensoep. Gebakken schol. Sla van Brusselsch lof. Aardappelen. Erwtensoep met kluif Drie in de pan. Bteng deill„e tne jÏ^IavYub e° tttg Qexe VetsteI dttect natfte Gf™uï*-- - doot daftfi? LurVe d'ttcCt Ykoest<s^' Chten vefït** d<= meeste set iUttj'itg dans1 Prt\* VapoRub

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 39