CREME MOUSON
I
OUDEJAARSAVOND
GERECHTEN
innemen'bij
OLIEBOLLEN
WAFELS
APPELBOLLEN
GEVULDE BROODJES
SINAASAPPELPUNCH
TANDEN als
de STERREN
van HOLLYWOOD
WAT ZULLEN WIJ
ETEN?
39
250 gr. bloem, 20 gr. gist, 2% dl.
lauwe melk, 50 gr. krenten en rozijnen,
een snufje zout, desverkiezende wat
geraspte citroenschil, frituurvet of sla
olie.
Vermeng de gist met een scheutje
lauwe melk. Doe de bloem in een kom
en maak in het midden een kuiltje.
Diet de gist er in en roer ze aan met wat
bloem, strooi over dit papje een gedeelte
van de omliggende bloem en laat het
zetsel onder een vochtigen doek op een
lauwe plaats rijzen gedurende ongeveer 1
kwartier. Voeg vervolgens aan het beslag
de goed gewasschen engedroogdekrenten
en rozijnen, de geraspte citroenschil, de
melk en het zout toe en vermeng dit
samen tot een glad deeg. Laat het nog
ongeveer 1 uur dichtgedekt onder een
vochtigen doek rijzen. Verwarm het
frituurvet of de slaolie tot er een blauwe
damp afslaat. Laat met twee lepels
wat deeg in de vloeistof glijden en bak
de bollen bruin en gaar in ongeveer 7
minuten. Laat ze vervolgens op een
grauw papier uitlekken en presenteer
ze warm, met poedersuiker bestoven.
150 gr. bloem, 150 gr. boter, wat ge
raspte citroenschil, een scheutje rum
of een pakje vanillesuiker, 3 eieren,
50 gr. suiker, ongeveer 3/4 dl. melk.
Roer de boter tot room. voeg de
suiker erbij en roer boter en suiker tot
een gladde massa. Voeg er dan één voor
één de eieren bij met het snaakje, de
melk en de bloem. Klop alles tot een
glad en luchtig beslag. Verwarm het.
wafelijzer en bestrijk liet met boter,
(riet een gedeelte van het beslag er in
en bak de wafels aan beide zijden licht
bruin en gaar. Laat ze opstijven en
afkoelen en presenteer ze, bestrooid
met poedersuiker-
200 gr. bloem, 200 gr. boter, plm. 3/4
dl. water, een snufje zout, 1 eierdooier,
10 zure appels, 200 gr. suiker, wat
kaneel en geraspte citroenschil.
Maak van de bloem, de boter, het
zout en het water een bladerdeeg,
zooals in een der voorgaande nummers
is besproken. Rol het deeg bij de laatste
bewerking uit tot een plak van ongeveer
Y2 cm. dik. Snijd er de ronde kanten af
en verdeel den lap daarna in vierkante
plakjes van ongeveer 15 cm. Boor en
schil de appels en zet op ieder lapje deeg
een appel. Vul de holte met een meng
sel van .suiker, kaneel en geraspte ci
troenschil. Sla het deeg vervolgens ruim
om den appel heen en plak het met wat
water vast. Zet de appels met den
dicht geplakten kant naar beneden op
een bakblik, dat met water is vochtig
gemaakt. Bestrijk de appelbollen met
den losgeklopten eierdooier en bak ze in
een heeten oven gaar en bruin in onge
veer 20 minuten.
(4 PERSONEN)
4 pistolets (puntige broodjes), 1 krop
je sla, mayonnaise, uitjes, augurkjes, 1
hardgekookt ei, l blikje zalm, een
scheutje soja, Engelsche saus of bouil
lonaroma, wat fijngehakte peterselie,
een paar plakjes roode biet-
Snijd het kapje van de broodjes af
en hol ze vervolgens uit. Maak een paar
uitjes en augurkjes, een gedeelte van het
hardgekookte ei en wat roode biet fijn
en vermeng dit met de zalm. Voeg er
wat mayonnaise bij en meng het geheel
tot een smakelijk slaatje. Giet er nog een
scheutje soja, Engelsche saus of bouil
lonaroma door. Leg in ieder broodje een
slablaadje, vul de broodjes met het
mengsel, giet over het geheel wat
mayonnaise en garneer den bovenkant
met plakjes hardgekookt ei, uitjes,
augurkjes en roode biet. Zet de brood
jes op een schotel en leg er hier en daar
een slablaadje tusschen.
5 sinaasappelen, 2 citroenen, i ons
suikerklontjes, 150 gram suiker, 1 V,
liter Meiwijn of vruchtenwijn, een klein
stukje foelie, 2 kruidnagelen (kogeltje
verwijderen), 1 dm. pijpkaneel, 1 liter
thee.
Wasch de sinaasappelen en de citroe
nen, droog ze stevig af en rasp de schil
len daarna af met de suikerklontjes.
Giet op de suikerklontjes den wijn,
voeg er het uitgeperste, gezeefde sap
der vruchten en tevens de kruiden bij
en laat het mengsel op een heel zachl
vuurtje warm worden in een goed ge
sloten pan, doch zorg er voor, dat het
niet kookt. Zeef het na plm. 3 kwartier
en vermeng het met de heete thee. Dien
de punch, met een dun schijfje sinaas
appel er in, in punchglazen op.
Wees niet jaloersch op de mooie tanden
van de filmsterren. Ook U kunt schit
terende tanden en een prettigen glim
lach hebben. U behoeft alleen maar
Kolynos te gebruikende tandcream,
die door duizenden tandartsen wordt
aanbevolen wegens haar opmerkelijke
onschadelijke en reinigende werking.
Laat KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Creme Mouson inwrijven, tot de
huid verzadigd is en een laagje op
de huid achterblijft.
ZoridagK erriesoep
Kalfsfricandeau.
Andijvie.
Aardappelen.
Vruchtensla.
Maandag: Koud vleesch.
Koolraap.
Aardappelen.
Beschuit met
bessensap.
Dinsdag: Kop bouillon.
Saucijsjes.
Roodekool.
Aardappelen.
WoensdagHaché.
Gestoofde uien.
Aardappelen.
Grie8meelvla.
DonderdagSchapenvleesch-
ragout.
Worteltjes.
Aardappelen.
Macaroni met krenten
en rozijnen.
20-30 minuien wachten. De onder
huids-werkzame stoffen maken de
huid strak en glad. verjongen haar
en geven haar nieuw leven.
De onderhuids-w erkzame hestand-
deelen der Creme Mouson maken
de huid slrak en glad. en versterken
haar, terwijl zij de onderste huid-
weefsels soepel maken. Een strakke
gladde huid geeft L steeds een jeug
dig en bekoorlijk uiterlijk.
ïen verrassende
schoonheidskuur
Probeert U vandaag nog eens deze 20 minuten-kunr en
onderzoekt dan Uw huid voor de spiegel, liet resultaat
zal U er toe brengen, tleze schoonheidsbehandeling regel
matig toe te passen en ook voor Uw dagelijksche gelaats
verzorging slechts deze eene Creme Mouson te gebruiken.
Creme Mouson bedekt tie huid niet en maakt haar niet
vet: zij verfraait de huid van binnenuit op natuurlijke wijze.
Dat IS ook de oorzaak van haar buitengewone resultaten.
Het gelaat met een schoone doek
afwrijven. I w huid is schoon
en zachtrose, l" ziet er jonger
en mooier uit.
Generaal Vertegenwoordigers. F. L. VoUemans Zonen, Rotterdam, Utrecht. Amsterdam
Vrijdag:
Zaterdag
Magere tomatensoep.
Gebakken schol.
Sla van Brusselsch
lof. Aardappelen.
Erwtensoep met kluif
Drie in de pan.
Bteng deill„e tne jÏ^IavYub e°
tttg
Qexe
VetsteI
dttect
natfte Gf™uï*-- -
doot daftfi? LurVe d'ttcCt Ykoest<s^'
Chten vefït** d<=
meeste set
iUttj'itg
dans1
Prt\*
VapoRub