<ëjJ I ALS DE KLOK I TWAALF SLAAT Een soupeetje voor Oudejaarsavond po- aolie, t Week ïelk kn Wasch het poulet en voeg het bij het water. Voeg hierbij tevens alle andere genoemde ingrediënten en laat den inhoud der pan aan de kook komen en daarna minstens 4 uur op een zeer zacht vuurtje trekken (niet meer koken!). Zeef den bouillon totdat hij glashelder is geworden en dien hem met een partje citroen, toast, of beschuitjes. ROASTBEEF-SANDWICl (4 PERSONEN 1 klein casino - broodje, 4 schijven roastbeef, peper en ut. Vo< lf Wlt1 ginig ei s-vnne Terse hi rsten in in d atig wi ii r zout .erende erbij d •V anil ■hakte venue ill slott' ooiheei K< eef en etirseln \oor l elukt, ort, Yi kbin u heft je- oof de pui Ion. i meng in. Vo< at boti ■uffelsc an toe iënten orm i ooge k en kuilt aneerm oter aa lm. Yï erdeel eze in „but. of Schil aardapp nep j es. en schc vit of Uoewel velen van ons het oude jaar zullen uitlui den onder het genot van de bekende lek kernijen, die iedere huisvrouw op dezen avond pleegt op te dienen, geven an deren er toch de voorkeur aan, het Oudejaarsavond festijn te vieren met 'n warm soupeetje. De gerechten, die wij voor zulk een souper kiezen, moe ten op de eerste plaats licht gijn, ter wijl, in tegenstel ling met een diner, slechts weinig gangen op het menu mogen worden geplaatst. Als algemeen schema zou men kunnen nemenbouillon, al of niet voorafgegaan door oesters of een hors d'oeuvre; een warm tusschengerechtje, b.v. saucijzenbroodjes, een schelpje of een warme sand wich een hoofdschotel, waarvoor een of andere licht verteerbare vleesch- soort, b.v. kip, kalfsvleeseh of iets dergelijks wordt ge kozen; pudding of Oude jaarsavondgebak fruit of kaas. Aan de hand van dit zoo juist ge noemde schema stelden wij een menuutje samen, dat, mocht het onzen lezeressen niet in zijn geheel voldoen, toch zeker, naar wij vertrouwen, nuttige recepten kan verstrekken en dat bovendien zéér gemakkelijk kan gewijzigd worden. KOP BOUILLON (4 PERSONEN) V4 liter water, 300 gram runderpoulet, 200 gram kalfsbeentjes, wat zout, 1 ui, waarin gestoken is: 1 kruid- 1 laurierblad, 1 takje peterselie; tevens wat tijm en een stukje wortel. 1 Een ko-p bouillon dienen we met toast of beschuitjes en een partje citroen. 2 Deze warm e roastbeef-sandwich vormt het tusschengerecht van ons Oudejaars avondsoupeetje. 3 De hoofdschotel bestaat uit getruffeerde gehaktrondjes met selderij - knol en pommes alumettes. 4 Voor gemberperen nemen we peren uit blik of eert fijne soort handperen. dmpen gel vai ee* sch led ze opiieuv te dam keer d<

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 38