<ëjJ
I
ALS DE
KLOK
I
TWAALF
SLAAT
Een soupeetje
voor
Oudejaarsavond
po-
aolie, t
Week
ïelk kn
Wasch het poulet en voeg het bij het water. Voeg hierbij tevens alle
andere genoemde ingrediënten en laat den inhoud der pan aan de kook
komen en daarna minstens 4 uur op een zeer zacht
vuurtje trekken (niet meer koken!). Zeef den bouillon
totdat hij glashelder is geworden en dien hem met een
partje citroen, toast, of beschuitjes.
ROASTBEEF-SANDWICl
(4 PERSONEN
1 klein casino -
broodje, 4 schijven
roastbeef, peper en
ut. Vo<
lf Wlt1
ginig ei
s-vnne
Terse hi
rsten
in in d
atig wi
ii r zout
.erende
erbij d
•V anil
■hakte
venue
ill slott'
ooiheei
K<
eef en
etirseln
\oor
l elukt,
ort, Yi
kbin u
heft je-
oof de
pui Ion.
i meng
in. Vo<
at boti
■uffelsc
an toe
iënten
orm i
ooge k
en kuilt
aneerm
oter aa
lm. Yï
erdeel
eze in
„but. of
Schil
aardapp
nep j es.
en schc
vit of
Uoewel velen
van ons
het oude jaar
zullen uitlui
den onder het
genot van de
bekende lek
kernijen, die iedere
huisvrouw op dezen
avond pleegt op te
dienen, geven an
deren er toch de
voorkeur aan, het
Oudejaarsavond
festijn te vieren met
'n warm soupeetje.
De gerechten, die
wij voor zulk een
souper kiezen, moe
ten op de eerste
plaats licht gijn, ter
wijl, in tegenstel
ling met een diner,
slechts weinig gangen op het
menu mogen worden geplaatst.
Als algemeen schema zou men
kunnen nemenbouillon, al of
niet voorafgegaan door oesters
of een hors d'oeuvre; een
warm tusschengerechtje,
b.v. saucijzenbroodjes, een
schelpje of een warme sand
wich een hoofdschotel,
waarvoor een of andere
licht verteerbare vleesch-
soort, b.v. kip, kalfsvleeseh
of iets dergelijks wordt ge
kozen; pudding of Oude
jaarsavondgebak fruit of kaas.
Aan de hand van dit zoo juist ge
noemde schema stelden wij een menuutje samen, dat,
mocht het onzen lezeressen niet in zijn geheel voldoen,
toch zeker, naar wij vertrouwen, nuttige recepten kan
verstrekken en dat bovendien zéér gemakkelijk kan
gewijzigd worden.
KOP BOUILLON
(4 PERSONEN)
V4 liter water, 300 gram runderpoulet, 200 gram
kalfsbeentjes, wat zout, 1 ui, waarin gestoken is: 1 kruid-
1 laurierblad, 1 takje peterselie; tevens wat
tijm en een stukje wortel.
1 Een ko-p bouillon
dienen we met toast
of beschuitjes en een partje citroen.
2 Deze warm e roastbeef-sandwich vormt
het tusschengerecht van ons Oudejaars
avondsoupeetje.
3 De hoofdschotel bestaat uit getruffeerde
gehaktrondjes met selderij -
knol en pommes alumettes.
4 Voor gemberperen nemen
we peren uit blik of eert
fijne soort handperen.
dmpen
gel vai
ee* sch
led ze
opiieuv
te dam
keer d<