Een paar minuten
y,
'A
CREME MOUSON
DROSTE
tkw- llw dcLctfrnSitixt!
onderhuid
Wat zuil
en we
eten
met
sche
werking
39
Een kaasschotel vormt het slot van den Oudejaarsavandmaaltijd.
ut. Voor het sausje: 2 dl. half bouillon, vlug bruin. Bestrooi ze met fijn tafel-
lf witte wijn (Rijn- of Moezelwijn), zout en leg ze ter garneering om de
i gram boter, 25 gram bloem, een gehaktrondjes, die met de blokjes selderij
iiuig citroensap, 1 sjalotje, een weinig zijn gevuld. Giet over de selderij een
ivennepeper, wat zout, 1 eierdooier, weinig van de gehaktjus, die (les-
terselie. verkiezend met wat tomatenpuree iR
Snijd van het broodje, waarvan de vermengd.
>rsten verwijderd zijn, vier groote plak-
GEMBERPEREN
(4 PERSONEN)
gemberkoekjes, 4 stukjes
in in de lengte af. Rooster deze in een
atig warmen oven en bedek ze met de
hijven warmen roastbeef. Strooi er
at zout en peper overheen. Maak het
usje, door de boter met de bloem
«erende aan de kook te brengen en
erbij den bouillon, die met den wijn
irwarmd is, al roerende te gieten. Maak
saus op smaak met het zeer fijn
hakte sjalotje, het citroensap, de
ivennepeper en wat zout en roer er T
- geschilde peren in. Laat deze plm
■n slotte zeer voorzichtig den eierdooier V i L,
ooiheen. Giet het daarnaover den roast
4 gemberkoekjes, 4 stukjes natte
gember, 2 fijne, zachte handperen, 1
dl. water, 30 gram suiker, een stukje
citroenschil.
Breng het water met de suiker en
het stukje citroenschil aan de kook.
Laat het stroop je eenigen tijd in
koken en leg er dan de gehalveerde,
minuten in het stroopje koken. Schep
de peren uit het vocht, laat ze bekoelen
teefien bestrooi het met fijn gehakte r,r,
ettrselie. Dien het gerecht warm op.
Zondag:
GETRUFFEERDE GEHAKT-
PONDJES MET SELDERIJ
FN POM MES ALUMETTES
(4 PERSONEN)
Voor het gehakt: 350 gram kalfs
ehikt, 50 gram oud 'brood zonder soupeetje
ont, y2 ei, peper, zout en nootmuskaat,
kbin uitje, 1 blikje truffelschillen, een
jhettje madera, boter, paneermeel,
ooi de selderij: 9 selderijknollen, wat
ouiIon. Voorde pommes alumettes: 6
8 groote aardappelen, frituurvet of
holé, tafelzout.
Wiek het, oude brood in water of
iclk, knijp het tusschen twee vorken uit
a meng het gehakt op de bekende wijze
in. Voeg er tevens liet, fijngehakte, in
at boter gefruite uitje, de fijngehakte
uffelschillen en een scheutje madera
an toe (de drie laatstgenoemde ingre-
iënten kan men ook achterwege laten),
brm van het gehakt 8 ronde, tamelijk
ooge koekjes en maak in het midden
pn kuiltje. Wentel het gehakt door wat
aneermeel en bak de rondjes in heete
oter aan beide zijden bruin en gaar in
lm. l/2 uur. Schil de selderijknollen,
erdeel ze in dobbelsteentjes en kook
eze in plm. 3 kwartier in water met
Jout, of liever nog in wat bouillon, gaar.
Schil voor de pommes alumettes de
aardappelen en snijd ze in lange, dunne
rjepjes. Droog deze zorgvuldig tusschen
en leg ze daarna op de gemberkoekjes.
Vul de peren met een stukje gember en
leg er fijn gehakte gember omheen.
KAASSCHOTEL
Leg op een liefst metalen schotel
verschillende soorten kaas, kaaskoekjes
enz. en dien de kaas tot slot van het
Maandag:
Dinsdag:
evri schoonen doek af en leg ze iflfrituur-
vt of slaolie, die zóó heet motr zijn
gtnaakt, dat de vloeistof begin te
dmpen. Laat de aardappelreepjes lic.t-
gel van kleur te worden, schep ze me
rt- schuimspaan uit het vet of de olie,
leg ze in een vergiet en laat het vet
opaieuw zóó heet worden, dat het begint
te dampen. Leg er dan voor den tweeden
keer de aardappelreepjes in en bak ze
Groentesoep.
Kalfslapjes.
Spruitjes.
Aardappelen.
Chocoladevla
Huzarensla.
Biefstuk.
Bloemkool.
Aardappelen.
Fruit.
Bloemkoolsoep.
Koud vleesch.
Savoyekool.
Aardappelen.
fV ooisdag: Krabbetjes.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Rijstebrij.
Donderdag: Gebakken spek.
Bietenstamppot.
Maizenavla.
Vrijdag: Kaascroijuetteii.
Sla.
Gebakken aardappe
len.
Wentelteefjes.
Zaterdag: Kop bouillon.
Gestoofde poulet.
Koolraap.
Aardappelen.
BONBONS- PASTILLES-CHOCOLADE
VERPLEEGSTER CACAO
Wat U ook neemt
„Droste" op ieder artikel.
waarborgt prima kwaliteit
ALTIJD WELKOM
Vraagt naar onze nieuwste lekkernij: Droste Kerst-kaarsjes.
Spaart plaatjes voor het nieuwe album „Het Water op
Hoe II Jong en begeerlijk blijft
Celaatsbehandeling: Mas
seert overvloedig met Creine
Mouson zóó, alsof U rimpels en
oneffenheden wilde wegvegen.
Oogcnbcliaiulcliiig: 13c huid
om de oogleden heen. metCreine
Mouson alleen aantippen, niet
mas^ecren. niet wrijven.
Kinbeliandeling: Hoofd om
hooghouden. 3 4 maal met
Creme Mouson inwrijven en naar
boven en beneden masseeren.
Halsbeliandcliiig: Meerdere
malen met Creme Mouson inwrij
ven en met de vlakke hand van
de kin af naar beneden strijken.
Met Creme Mouson bereikt U de diepstliggende lagen van de huid. De onderhuidswerk-
zame stoffen van de creme versterken en spannen de huid. maken haar glad en geven
haar van binnenuit nieuw leven. In enkele seconden zuigt Uw huid
de Creme Mouson op- zóó verlangt zij daarnaar. In enkele minuten
heeft Uw huid een jeugdig frisch en zachtrose
uiterlijk- zoo snel verbeteren de onderhuids-
werkzame stoffen Uw huid. Deze natuurljk.e
huidbehandeling met Creme Mouson geeft U j
die natuurlijke schoonheid, die men allerwegen I
bewondert en begeert.
Generaal Vertegenwoordigers: F.L Vollemans Zonen. Rotterdam, 1 trccht. Amsterdam.