Een paar minuten y, 'A CREME MOUSON DROSTE tkw- llw dcLctfrnSitixt! onderhuid Wat zuil en we eten met sche werking 39 Een kaasschotel vormt het slot van den Oudejaarsavandmaaltijd. ut. Voor het sausje: 2 dl. half bouillon, vlug bruin. Bestrooi ze met fijn tafel- lf witte wijn (Rijn- of Moezelwijn), zout en leg ze ter garneering om de i gram boter, 25 gram bloem, een gehaktrondjes, die met de blokjes selderij iiuig citroensap, 1 sjalotje, een weinig zijn gevuld. Giet over de selderij een ivennepeper, wat zout, 1 eierdooier, weinig van de gehaktjus, die (les- terselie. verkiezend met wat tomatenpuree iR Snijd van het broodje, waarvan de vermengd. >rsten verwijderd zijn, vier groote plak- GEMBERPEREN (4 PERSONEN) gemberkoekjes, 4 stukjes in in de lengte af. Rooster deze in een atig warmen oven en bedek ze met de hijven warmen roastbeef. Strooi er at zout en peper overheen. Maak het usje, door de boter met de bloem «erende aan de kook te brengen en erbij den bouillon, die met den wijn irwarmd is, al roerende te gieten. Maak saus op smaak met het zeer fijn hakte sjalotje, het citroensap, de ivennepeper en wat zout en roer er T - geschilde peren in. Laat deze plm ■n slotte zeer voorzichtig den eierdooier V i L, ooiheen. Giet het daarnaover den roast 4 gemberkoekjes, 4 stukjes natte gember, 2 fijne, zachte handperen, 1 dl. water, 30 gram suiker, een stukje citroenschil. Breng het water met de suiker en het stukje citroenschil aan de kook. Laat het stroop je eenigen tijd in koken en leg er dan de gehalveerde, minuten in het stroopje koken. Schep de peren uit het vocht, laat ze bekoelen teefien bestrooi het met fijn gehakte r,r, ettrselie. Dien het gerecht warm op. Zondag: GETRUFFEERDE GEHAKT- PONDJES MET SELDERIJ FN POM MES ALUMETTES (4 PERSONEN) Voor het gehakt: 350 gram kalfs ehikt, 50 gram oud 'brood zonder soupeetje ont, y2 ei, peper, zout en nootmuskaat, kbin uitje, 1 blikje truffelschillen, een jhettje madera, boter, paneermeel, ooi de selderij: 9 selderijknollen, wat ouiIon. Voorde pommes alumettes: 6 8 groote aardappelen, frituurvet of holé, tafelzout. Wiek het, oude brood in water of iclk, knijp het tusschen twee vorken uit a meng het gehakt op de bekende wijze in. Voeg er tevens liet, fijngehakte, in at boter gefruite uitje, de fijngehakte uffelschillen en een scheutje madera an toe (de drie laatstgenoemde ingre- iënten kan men ook achterwege laten), brm van het gehakt 8 ronde, tamelijk ooge koekjes en maak in het midden pn kuiltje. Wentel het gehakt door wat aneermeel en bak de rondjes in heete oter aan beide zijden bruin en gaar in lm. l/2 uur. Schil de selderijknollen, erdeel ze in dobbelsteentjes en kook eze in plm. 3 kwartier in water met Jout, of liever nog in wat bouillon, gaar. Schil voor de pommes alumettes de aardappelen en snijd ze in lange, dunne rjepjes. Droog deze zorgvuldig tusschen en leg ze daarna op de gemberkoekjes. Vul de peren met een stukje gember en leg er fijn gehakte gember omheen. KAASSCHOTEL Leg op een liefst metalen schotel verschillende soorten kaas, kaaskoekjes enz. en dien de kaas tot slot van het Maandag: Dinsdag: evri schoonen doek af en leg ze iflfrituur- vt of slaolie, die zóó heet motr zijn gtnaakt, dat de vloeistof begin te dmpen. Laat de aardappelreepjes lic.t- gel van kleur te worden, schep ze me rt- schuimspaan uit het vet of de olie, leg ze in een vergiet en laat het vet opaieuw zóó heet worden, dat het begint te dampen. Leg er dan voor den tweeden keer de aardappelreepjes in en bak ze Groentesoep. Kalfslapjes. Spruitjes. Aardappelen. Chocoladevla Huzarensla. Biefstuk. Bloemkool. Aardappelen. Fruit. Bloemkoolsoep. Koud vleesch. Savoyekool. Aardappelen. fV ooisdag: Krabbetjes. Gestoofde prei. Aardappelen. Rijstebrij. Donderdag: Gebakken spek. Bietenstamppot. Maizenavla. Vrijdag: Kaascroijuetteii. Sla. Gebakken aardappe len. Wentelteefjes. Zaterdag: Kop bouillon. Gestoofde poulet. Koolraap. Aardappelen. BONBONS- PASTILLES-CHOCOLADE VERPLEEGSTER CACAO Wat U ook neemt „Droste" op ieder artikel. waarborgt prima kwaliteit ALTIJD WELKOM Vraagt naar onze nieuwste lekkernij: Droste Kerst-kaarsjes. Spaart plaatjes voor het nieuwe album „Het Water op Hoe II Jong en begeerlijk blijft Celaatsbehandeling: Mas seert overvloedig met Creine Mouson zóó, alsof U rimpels en oneffenheden wilde wegvegen. Oogcnbcliaiulcliiig: 13c huid om de oogleden heen. metCreine Mouson alleen aantippen, niet mas^ecren. niet wrijven. Kinbeliandeling: Hoofd om hooghouden. 3 4 maal met Creme Mouson inwrijven en naar boven en beneden masseeren. Halsbeliandcliiig: Meerdere malen met Creme Mouson inwrij ven en met de vlakke hand van de kin af naar beneden strijken. Met Creme Mouson bereikt U de diepstliggende lagen van de huid. De onderhuidswerk- zame stoffen van de creme versterken en spannen de huid. maken haar glad en geven haar van binnenuit nieuw leven. In enkele seconden zuigt Uw huid de Creme Mouson op- zóó verlangt zij daarnaar. In enkele minuten heeft Uw huid een jeugdig frisch en zachtrose uiterlijk- zoo snel verbeteren de onderhuids- werkzame stoffen Uw huid. Deze natuurljk.e huidbehandeling met Creme Mouson geeft U j die natuurlijke schoonheid, die men allerwegen I bewondert en begeert. Generaal Vertegenwoordigers: F.L Vollemans Zonen. Rotterdam, 1 trccht. Amsterdam.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 39