AKKEB sKLDGSTERBALSEM
SNOEKBAARS
u isgezin
#eneeömtböelen
<§eneeötotj?en
37
de bijgemaakte st. voor den ringvinger.
De 18 at., die, we nu hebben, verdeelen
we over de 3 naalden en breien hier
boven 34 toeren recht. Daarna minde
ren we voor den top, zooals bij den
pink is beschreven. De middelvinger
is nu klaar.
We nemen de overige 16 st. op en
eveneens de 2 lussen van de bijgemaakte
st. voor den middelvinger, verdeelen
deze st. over de 3 naalden en breien
hierboven 31 toeren recht. Daarna min
deren we voor den top, zooals bij den pink
is beschreven. De wijsvinger is nu klaar.
Voor den duim nemen we de 17 st.
van den hulpdraad op de naalden en wel
6 st. op de le en 2e naald en 5 st. op de
3e naald. Daarna nemen we op de 3e
naald nog de S lussen van de bijge
maakte st. Boven deze 20 st. breien
»ve als volgt:
7e toer: de le en 2e naald en 5 st. van
de 3e naald r., dan 2 st. r. te zamen
breien, 1 r., 2 st. r. te zamen breien.
2e toer: de le en 2e naald en 4 st. van
de 3e naald r., dan 2 maal 2 st. r. te
zamen breien.
We hebben nu neg 18 st. op de naal
den. Hierboven breien we 26 toeren
recht en minderen daarna voor den top.
zooals bij den pink is beschreven.
De linkerha ndschoen wordt op dezelfde
doch tegengestelde wijze gebreid. We
maken nu dus de meerderingen voor den
duim op de volgende manier:
le toer: le naald: in kabelpatroon;
2e naald: 6 r., 2 st. breien uit de 2
volgende st. (we meerderen dus 2 st.),
8 r.; 3e naald: 14 r., 2 av.
le toer: le en 2e naald, zooals be
schreven is bij den rechterhandschoen;
3e naald7 r., 1 av., 1 st. meerderen
door de verbindingslus tusschen de
beide r. st. r. verdr.. te breien, 1 r., 1 st.
meerderen op dezelfde wijze, 1 av., 4 r.,
2 av.
Hebben we alle meerderingen op deze
wijze gemaakt, dan breien we den hand
schoen verder op precies dezelfde
manier af.
Ten slotte persen we beide hand
schoenen luchtig onder een vochtigen
doek op!
vraagt onze belangstelling
GEKOOKTE SNOEKBAARS
'4 personen)
1 y2 kg. snoekbaars, 1 ui, 1 laurierblad,
stukje foelie, 3 eieren, zout, peper, 2 y2
lepel slaolie, het sa]) van 1 citroen, 3
lepels melk.
Maak de visch schoon. Breng water
met het zout, den ui, het laurierblad en
de foelie aan de kook en kook hierin de
visch in ongeveer 15 minuten gaar.
Neem de snoekbaars uit het water en
laat ze uitdruipen. Leg ze op een ver
warmden schotel en overgiet ze met een
zure saus. Klop hiervoor de eieren in een
pan met dikken bodem schuimig, voeg
er het zout en de peper bij, vervolgens
de melk en de slaolie en daarna onder
zeer goed kloppen het citroensap.
Laat de saus onder voortdurend
roeren au bain marie binden, maar
niet koken.
gesmolten boter, zout, peper, nootmus
kaat en het ei. Roer alles goed door tot
een glad deeg en vorm er korte dikke
croquetten van. Rol deze door het pa
neermeel, daarna door het eiwit dat met
een scheutje melk is losgeklopt en nog
maals door het paneermeel. Bak ze in
heet frituurvet bruin en gaar. Snijd
daarna met een zeer scherp mes een
kapje er af en hol de bakjes uit. Vul ze
met den vischragoüt. Smelt hiervoor de
boter, voeg de bloem er bij en onder goed
roeren den vischbouillon of de melk.
Laat het sausje onder voortdurend
roeren doorkoken en maak het op
smaak met zout' peper en een scheutje
bouillonaroma. Roer er de restjes snoek
baars en de fijngehakte peterselie door.
Zet op de bakjes de dekseltjes en presen
teer de bakjes warm als tusschen -
gerecht of als pikant hapje bij de
boterham.
GEBAKKEN SNOEKBAARS GESTOOFDE SNOEKBAARS
1 x/2 kg. snoekbaars, zout, peper, pa
neermeel, frituurvet.
Maak de snoekbaars goed schoon en
bestrooi de visch met zout en peper.
Laat ze een tijdje op een vergiet uit
lekken. Wentel de visch vervolgens door
paneermeel, giet N een koekenpan een
laag frituurvet en laat dit zoo heet wor
den dat er een blauwe damp afslaat. Leg
er de visch in en bak deze aan alle kan
ten bruin en gaar. Laat de snoek na het
bakken desverkiezend op grauw papier
uitlekken. Presenteer het gerecht op een
verwarmden schotel met sla en gebakken
aardappelen.
AARDAPPELBAKJES MET
RAGOUT VAN SNOEKBAARS
(4 personen)
1 y2 kg. aardappelen, 1 ui, 50 gr. boter,
een scheutje melk, 1 eiwit, zout, peper,
nootmuskaat, paneermeel, 250 gr. rest
jes snoekbaars, 2 dl. vischbouillon of
melk, 1 lepel boter, 2 lepels bloem, fijn
gehakte peterselie, een scheutje bouillon-
aroma.
Kook de aardappelen gaar en maak ze
daarna zeer fijn, vermeng ze met de
1 y2 kg. snoekbaars, zout, peper, het
sap van y2 citroen, 50 gr. boter, 1 eet
lepel fijngehakte peterselie, fijngemalen
geroosterd brood of paneermeel. Maak
de visch schoon en bestrooi ze met peper
en zout. Smelt de boter, leg er de visch
in en bak ze bruin. Maak de boter dan af
met het citroensap en voeg er wat pa
neermeel aan toe om de saus te binden.
Stoof de visch verder gaar en roer er
vlak voor het presenteeren de fijngehak
te peterselie door.
SNOEKBAARS MET SPEK
1 kg. snoekbaars, 150 gr. vet spek, 1
ui, zout, peper, een scheutje soja. Snijd
het spek in blokjes en laat het op een
zacht vuurtje uithakken. Bestrooi de
visch met zout en peper, nadat ze zorg
vuldig is schoongemaakt. Snipper den ui
en voeg dezen met de visch bij het
spek. Laat alles samen bruin en gaar
bakken. Maak de saus op smaak met een
scheutje soja, voeg er als het noodig
is een scheutje water bij en bind ze
desverkiezende met wat aangemengde
bloem.
Als wondmiddel onmiddellijk verzachtend en ge
nezend bij oude en nieuwe wonden, brandblaren,
ontvellingen, snijwonden, schrammen, insectenbe
ten, doorrijden en wonde- of doorgeloopen plekken.
Als huid-middel bij winterhanden en wintervoeten,
springende handen uilslag, ring- en dauwworm.
Als wrijf-middel ongeëvenaard tegen pijn in
spieren en gewrichten, rheumatische aandoenin
gen, spit in den rug, spierverrekkingen, verstui
kingen, heupjicht, zadelpijn, lendenpijn enz.
Prijs per halve pot f 0.6272. Per heele pot f 1.04
Annonces betreffende
en
worden in dit blad slechts
opgenomen, indien zij vooraf
voorzien zijn van bet stempel
,,Geei> bezwaar'' tegen de
plaatsing, afgegeven door de
Commissie van Controle op
de Aanprijzing van Genees
middelen en Geneeswijzen,
waarvan bet Secretariaat is
gevestigd SegbroeLlaan 33,
s-Gravenba^e.
Thans kan Hij twee keer
in zijn oude Pak
Is het dan mogelijk
in korten tijd aan
zienlijk te vermage
ren Tegenwoordig
kan men deze vraag
gelukkig zondermeer
bevestigend beant
woorden. Het is een
uitspraak van de
moderne weten
schap, dat het dik
worden niet zoo
zeer met veel eten
samenhangt, doch
veeleer zijn oorzaak
vindt in het feit, dat het lichaam het
opgenomen voedsel verkeerd verwerkt.
Op deze overweging is de samenstelling
van de Dragées Negentien gebaseerd. Zij
vormen het resultaat van de onder
zoekingen van Prof. Dr. H. Much. Met
behulp van Dragées Negentien kan men
op gezonde wijze bereiken, in een paar
weken eenige ponden af te vallen.
Dragées „NEGENTIEN"
ziin een zuiver natuurproduct, veroor
zaken geen krampen en kunnen zonder
bezwaar dagelijks ingenomen worden.
PRIJS PER
Kr-rrrs\ 40 STUKS £1.25
Verkrijgbaar bij alle
apothekers en
drogisten.
Dr. H. Nanning,
Haag, Korte Poten Ta