AKKEB sKLDGSTERBALSEM SNOEKBAARS u isgezin #eneeömtböelen <§eneeötotj?en 37 de bijgemaakte st. voor den ringvinger. De 18 at., die, we nu hebben, verdeelen we over de 3 naalden en breien hier boven 34 toeren recht. Daarna minde ren we voor den top, zooals bij den pink is beschreven. De middelvinger is nu klaar. We nemen de overige 16 st. op en eveneens de 2 lussen van de bijgemaakte st. voor den middelvinger, verdeelen deze st. over de 3 naalden en breien hierboven 31 toeren recht. Daarna min deren we voor den top, zooals bij den pink is beschreven. De wijsvinger is nu klaar. Voor den duim nemen we de 17 st. van den hulpdraad op de naalden en wel 6 st. op de le en 2e naald en 5 st. op de 3e naald. Daarna nemen we op de 3e naald nog de S lussen van de bijge maakte st. Boven deze 20 st. breien »ve als volgt: 7e toer: de le en 2e naald en 5 st. van de 3e naald r., dan 2 st. r. te zamen breien, 1 r., 2 st. r. te zamen breien. 2e toer: de le en 2e naald en 4 st. van de 3e naald r., dan 2 maal 2 st. r. te zamen breien. We hebben nu neg 18 st. op de naal den. Hierboven breien we 26 toeren recht en minderen daarna voor den top. zooals bij den pink is beschreven. De linkerha ndschoen wordt op dezelfde doch tegengestelde wijze gebreid. We maken nu dus de meerderingen voor den duim op de volgende manier: le toer: le naald: in kabelpatroon; 2e naald: 6 r., 2 st. breien uit de 2 volgende st. (we meerderen dus 2 st.), 8 r.; 3e naald: 14 r., 2 av. le toer: le en 2e naald, zooals be schreven is bij den rechterhandschoen; 3e naald7 r., 1 av., 1 st. meerderen door de verbindingslus tusschen de beide r. st. r. verdr.. te breien, 1 r., 1 st. meerderen op dezelfde wijze, 1 av., 4 r., 2 av. Hebben we alle meerderingen op deze wijze gemaakt, dan breien we den hand schoen verder op precies dezelfde manier af. Ten slotte persen we beide hand schoenen luchtig onder een vochtigen doek op! vraagt onze belangstelling GEKOOKTE SNOEKBAARS '4 personen) 1 y2 kg. snoekbaars, 1 ui, 1 laurierblad, stukje foelie, 3 eieren, zout, peper, 2 y2 lepel slaolie, het sa]) van 1 citroen, 3 lepels melk. Maak de visch schoon. Breng water met het zout, den ui, het laurierblad en de foelie aan de kook en kook hierin de visch in ongeveer 15 minuten gaar. Neem de snoekbaars uit het water en laat ze uitdruipen. Leg ze op een ver warmden schotel en overgiet ze met een zure saus. Klop hiervoor de eieren in een pan met dikken bodem schuimig, voeg er het zout en de peper bij, vervolgens de melk en de slaolie en daarna onder zeer goed kloppen het citroensap. Laat de saus onder voortdurend roeren au bain marie binden, maar niet koken. gesmolten boter, zout, peper, nootmus kaat en het ei. Roer alles goed door tot een glad deeg en vorm er korte dikke croquetten van. Rol deze door het pa neermeel, daarna door het eiwit dat met een scheutje melk is losgeklopt en nog maals door het paneermeel. Bak ze in heet frituurvet bruin en gaar. Snijd daarna met een zeer scherp mes een kapje er af en hol de bakjes uit. Vul ze met den vischragoüt. Smelt hiervoor de boter, voeg de bloem er bij en onder goed roeren den vischbouillon of de melk. Laat het sausje onder voortdurend roeren doorkoken en maak het op smaak met zout' peper en een scheutje bouillonaroma. Roer er de restjes snoek baars en de fijngehakte peterselie door. Zet op de bakjes de dekseltjes en presen teer de bakjes warm als tusschen - gerecht of als pikant hapje bij de boterham. GEBAKKEN SNOEKBAARS GESTOOFDE SNOEKBAARS 1 x/2 kg. snoekbaars, zout, peper, pa neermeel, frituurvet. Maak de snoekbaars goed schoon en bestrooi de visch met zout en peper. Laat ze een tijdje op een vergiet uit lekken. Wentel de visch vervolgens door paneermeel, giet N een koekenpan een laag frituurvet en laat dit zoo heet wor den dat er een blauwe damp afslaat. Leg er de visch in en bak deze aan alle kan ten bruin en gaar. Laat de snoek na het bakken desverkiezend op grauw papier uitlekken. Presenteer het gerecht op een verwarmden schotel met sla en gebakken aardappelen. AARDAPPELBAKJES MET RAGOUT VAN SNOEKBAARS (4 personen) 1 y2 kg. aardappelen, 1 ui, 50 gr. boter, een scheutje melk, 1 eiwit, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel, 250 gr. rest jes snoekbaars, 2 dl. vischbouillon of melk, 1 lepel boter, 2 lepels bloem, fijn gehakte peterselie, een scheutje bouillon- aroma. Kook de aardappelen gaar en maak ze daarna zeer fijn, vermeng ze met de 1 y2 kg. snoekbaars, zout, peper, het sap van y2 citroen, 50 gr. boter, 1 eet lepel fijngehakte peterselie, fijngemalen geroosterd brood of paneermeel. Maak de visch schoon en bestrooi ze met peper en zout. Smelt de boter, leg er de visch in en bak ze bruin. Maak de boter dan af met het citroensap en voeg er wat pa neermeel aan toe om de saus te binden. Stoof de visch verder gaar en roer er vlak voor het presenteeren de fijngehak te peterselie door. SNOEKBAARS MET SPEK 1 kg. snoekbaars, 150 gr. vet spek, 1 ui, zout, peper, een scheutje soja. Snijd het spek in blokjes en laat het op een zacht vuurtje uithakken. Bestrooi de visch met zout en peper, nadat ze zorg vuldig is schoongemaakt. Snipper den ui en voeg dezen met de visch bij het spek. Laat alles samen bruin en gaar bakken. Maak de saus op smaak met een scheutje soja, voeg er als het noodig is een scheutje water bij en bind ze desverkiezende met wat aangemengde bloem. Als wondmiddel onmiddellijk verzachtend en ge nezend bij oude en nieuwe wonden, brandblaren, ontvellingen, snijwonden, schrammen, insectenbe ten, doorrijden en wonde- of doorgeloopen plekken. Als huid-middel bij winterhanden en wintervoeten, springende handen uilslag, ring- en dauwworm. Als wrijf-middel ongeëvenaard tegen pijn in spieren en gewrichten, rheumatische aandoenin gen, spit in den rug, spierverrekkingen, verstui kingen, heupjicht, zadelpijn, lendenpijn enz. Prijs per halve pot f 0.6272. Per heele pot f 1.04 Annonces betreffende en worden in dit blad slechts opgenomen, indien zij vooraf voorzien zijn van bet stempel ,,Geei> bezwaar'' tegen de plaatsing, afgegeven door de Commissie van Controle op de Aanprijzing van Genees middelen en Geneeswijzen, waarvan bet Secretariaat is gevestigd SegbroeLlaan 33, s-Gravenba^e. Thans kan Hij twee keer in zijn oude Pak Is het dan mogelijk in korten tijd aan zienlijk te vermage ren Tegenwoordig kan men deze vraag gelukkig zondermeer bevestigend beant woorden. Het is een uitspraak van de moderne weten schap, dat het dik worden niet zoo zeer met veel eten samenhangt, doch veeleer zijn oorzaak vindt in het feit, dat het lichaam het opgenomen voedsel verkeerd verwerkt. Op deze overweging is de samenstelling van de Dragées Negentien gebaseerd. Zij vormen het resultaat van de onder zoekingen van Prof. Dr. H. Much. Met behulp van Dragées Negentien kan men op gezonde wijze bereiken, in een paar weken eenige ponden af te vallen. Dragées „NEGENTIEN" ziin een zuiver natuurproduct, veroor zaken geen krampen en kunnen zonder bezwaar dagelijks ingenomen worden. PRIJS PER Kr-rrrs\ 40 STUKS £1.25 Verkrijgbaar bij alle apothekers en drogisten. Dr. H. Nanning, Haag, Korte Poten Ta

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37