KLOVEN KRUSCHEN SALTS Uit ons Menu KLOOSTERBALSEM WAT ZULLEN WE ETEN? 37 We persen nu de verschillende deelen luchtig onder een voclitigen doek op en naaien ze in elkaar. Rondom deii hals nemen we alle steken op en breien hier boven met de donkerblauwe wol eerst 14 naalden steeds afwisselend 1 r., 1 av. (we breien r. boven r. en av. boven av.). Bij de derde naald breien we een knoopsgat in, door 3 st. vanaf den kant gerekend 2 st. af te kanten en deze bij de volgende naald weer op te zetten. Met de lichtblauwe wol breien we vervolgens 6 naalden geheel recht (3 ribbels) en kanten daarna alle steken af. Aan den achterkant bij het splitje naaien we ten slotte drie knoopjes tegenover de knoopsgaatjes. KONINGINNESOEF (4 PERSONEN) F/4 liter water, resten van kip, 4 bouillonblokjes, 45 gr. boter, 40 gr. bloem, zout, een scheutje melk, desver- kiezende 1 eierdooier. Zet het water op en los er de bouillon blokjes in op. Smelt vervolgens de boter, voeg de bloem er bij en roer liet samen tot een glad papje. Giet er dan onder voortdurend roeren den bouillon bij en laat de soep doorkoken en bindeu. Voeg er vervolgens de melk bij en de restjes kip, die in stukjes worden gesneden; maak de soep met wat zout op smaak. Roer in de soepterrine den dooier los en giet de soep onder goed kloppen er bij. Presenteer ze daarna direct. KIP MET RIJST (4 PERSONEN) l soepkip, zout, 1 stukje selderijknol, 1 ui, wat selderijgroen, 150 gr. rijst, 2 eetlepels tomatenpurée, 1 y2 eetlepel boter, 3 eetlepels bloem, een scheutje melk. Maak de kip schoon en zet ze met water, zout, den ui, het selderijgroen en den selderijknol op. Kook ze in ongeveer 1 uur gaar. Neem ze daarna uit den bouillon en haal het vleesch geheel van de beentjes af; snijd het dan in stukjes. Kook intusschen de rijst met water en zout op de gewone wijze gaar en droog in ongeveer 20 minuten. Druk deze in een rijstrand en stort den rand op een verwarmden schotel. Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem erbij en vervolgens ongeveer 3 tot 3% dl. kip- ponbouillon. Laat de saus doorkoken en voeg er de tomatenpurée aan toe. - Vermeng de stukjes kip met de saus en giet dit mengsel in de opening van den rijstrand. Presenteer dezen schotel met doperwten of worteltjes of geef het ge recht als warm pikant hapje bij de lunch. SPRUITJES MET KASTANJES (4 PERSONEN) 1 kg. spruitjes, 250 gr. kastanjes, zout, 50 gr. boter. Verwijder van de spruitjes de buiten ste blaadjes en snijd een stukje vin het stronkje af. Wasch ze in ruim water en zet ze vervolgens met het aanhangende water en zout op. Kook ze gaar in onge veer 25 minuten. Laat ze op een vergiet uitlekken. Wasch intusschen de kastan jes en maak over het platte gedeelte een kruis met een scherp mes. Kook ze daarna vlug gaar en snijd ze in stukken. Roer ze door de spruitjes. Smelt de boter en Iaat de groente hierin nog ongeveer 10 minu ten stoven. j WARME BIETENSLA (4 PERSONEN) 1 kg. bieten, zout, peper, 2 eetlepels slaolie, 4 eetlepels azijn. Wasch de bieten en zet ze op met ruim water. Kook ze gaar in ongeveer 2 tot 3 uur. Wrijf vervolgens de schil er af en snijd de bieten in plakken. Verdeel deze weer in stokjes. Vermeng de olie met den azijn, het zout en de peper. Schep de groente er door en laat den smaak even goed doortrekken. Presenteer de sla APPELTAART 200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. suiker, 1 ei, wat geraspte citroenschil, een snufje zout, appelen, suiker, des- verkiezend wat kaneel. Doe de bloem in een kom met de suiker, snijd de boter er door, voeg het ei, het zout en de geraspte citroenschil er bij en kneed alles samen tot een glad deeg. Smeer een, springvorm in met boter en voer dezen met het deeg. Vul den vorm met de appelen, die geschild en in schijfjes gesneden zijn. Strooi tusschen de lagen een mengsel van ka neel en suiker of alleen suiker. Garneer den bovenkant met reepjes deeg, die ruitsgewijs over de taart worden gelegd. Bestrijk ze met geklopt ei en bak de taart vervolgens in een warmen oven gedurende ongeveer Vó uur. Laat het gebak opstijven en neem het daarna uit den vorm. Laat de taart op een treet je uitwasemen. Gesprongen handen zijn pijnlijk,lastig en leelijk om te zienMaar daaraan sukkelen is nu niet- meer noodig! Ge behoeft ze niet te krijgen en Ge kunt er dadelijk af zijn, mits Ge Uw handen met den verzachtenden Kloosterbalsem verzorgt. Kloosterbalscni is een bijzondere balsem, die heerlijk verzacht en die Uw huid prachtig glad en gaai maakt, dank zij d< aromatische en lmidgenczeude bestand deelen die Uw huid als 't ware verjongen. Kloosterbalsem dringt diep in de weef sels en maakt deze weer gezond en soepel. Akker's Ivloostcrbalsem bijt niet, zooal- andere middelen, en is ook niet te ver gelijken niet geparfumeerde crèmes, dit wel aaugenaam ruiken, maar niet genezen Onovertroffen als hnidgenezeud middel bij brandwonden, schaafwonden, schrab huid. open huid, kloven en wintervoeten. A Ifk'PQ'q Een oude juffrouw in Dedemsvaart Was beroemd om haar heerlijke moccataart. Ze zei: „Mijn succes Komt door Buisman's G.S. Zoon busje in huis, dat is goud waard!" Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag: Zaterdag Tomatensoep. Kip met rijst. Doperwten. Appeltaart. Koninginnesoep. Varkensfricandeau. Wittekool. Aardappelen. Koud vleesch. Andijvie. Griesmeelvla. Kop bouillon. Gestoofde poulet. Gesmoorde uien. Saucijsjes. Roodekool. Aardappelen. Gebakken grutjes. Gebakken schol. Warme bietensla. Aardappelen. Vermicellipap. Krabbetjes. Spruitjes met kas tanjes. Aardappelen. Fruit. Per pot van -1 Cr. f 0.62 pot van 00 Gr. f 1.0 (AyrvèV Reeeptenbaekje wordt op aanvraag gratis gezonden door de fabrielc te Zwartsluis. Wie weet wat Rheumattek is, uit barre ervaring, die weet óók dat deze ver schrikkelijke kwaal, met zijn chagrijnige, steeds weerkcerende pijnen, een mensch zijn heele leven vergalt. Dagen en nachten pijn in lijf en leden en als de pijnen eens een oogenblik afnemen, dan is dat om straks zoo ongelegen mogelijk weer terug te keeren in heviger kracht. Rheumatiek is een sloopende pijn, die ontstaat omdat schadelijke zuren zich ophoopen en vastzetten in spieren en spier weefsels, nu hier dan daar. Rheumatiek uit zich in vele vormen, maar de oorzaak is altijd onzuiver bloed, zooals de gevolgen altijd snerpende pijnen zijn. Die pijnen te verzachten, die oorzaak weg te nemen, dat is de taak van Kruschen Salts. De zes minerale zouten waaruit dit heilzaam preparaat is samengesteld, bestrijden Uw kwaal in zijn oorzaak: ze zuiveren hei bloed. Dat wordt vrijgemaakt van Kruschen zal U goed doen en weer de bewegingen. En ge zult zoo dankbaar de onmetelijke ellende die Uw kwaal die pij 11 verwekkende, schadelijke zuren. op volmaakt natuurlijke wijze. De wonderlijk weldadige uitwerking van Kruschen Salts, regelmatig gebruikt, is een gevolg van de verhoogde actie die daardoor uitgaat van Uw lever, nieren en ingewanden. Naarmate die weer tot verjongde actie komen en dat kan niet uitblijven met Kruschen Salts! zuiveren en filteren ze weer net als vroe ger, alle schadelijke zuren uit Uw bloed. Tot nu toe zetten die zich vast en veroor zaakten Uw pijn maar dan worden ze afgevoerd langs natuurlijken weg, zooais dat hoort in ieder normaal gezond gestel. Volg toch het voorbeeld van die dui zenden en duizenden dankbare gebruikers van Kruschen Salts. Begin er óók mee! lederen morgen bij het opstaan de beroem de kleine dosis, zoovéél als er op een cent gaat. oude maken vrij van pijn, vrij in Uw zijnVoor Uwe wondere redding van anders nog ten gevolge zal hebben. is verkrijgbaar bij apothekers en drogisten u f 0.40, f 0.7.1 en f 1.60 (extra groot pak), rubnkanten: K. Griffiths Hughes Ltd., Manchester (Engeland). Opgericht 1756.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37