s WAT ZULLEN WE ETEN? Het gezonde en heerlijke H-O of Quakerhet ideale ontbijt voor uw heele gezin Niet elk pak havermout is echter H-O of Quaker GRATIS 37 139e en 140e naald 2 st. en aan het O D D C C D O KJ Pi C N] T I F begin van de 141e, 142e, 143een 144e v-v-/|xr,kLJrv-/|>'1-''-lN< «t naald 1 st Boven 'de overige 86 st. Mevr. TK s. te Eillegersberg. Den breien we door tot het armsgat ong. kraag Van een gummi regenjas kunt u 14 om. hoog^ is. Daarna beginnen we afnemen met een doekje met sop en met het mbreien van den hals. Hiervoor daarna met soboou water afwrijven. Ge. breien we b j een heengaande (dus on- ruikt u niet te veel vocht om te voor- even) naald 43 st. en keeren dan om. komen dat er kringen in hef goed achter- Boi en deze 43 st. breien we eerst den blijven. Is de kraag alleen vet, dan kunt linkerschouder. u bot g0ed eveneens afnemen met wat Aan den hahkant kanten we achter- warm zand of warme zemelen. Het vet eenvolgeus 5 st.,,3 st., 2 maal 2 st. en Wordt door de warmte vloeibaar en 3 maal 1 st, af. Boven de overige 28 st. Wordt opgezogen. breieu we door tot het armsgat ruim j?en waterproof 18 om. hoog is. Dan kanten we voor gerust persen, den schouder (dus aan den kant van het armsgat) aan het begin van 4 opeen regenjas kunt u Mevr. S. te Zeist. IT maakt de schaat- volgende heengaande (dus oneven) naai- 8en voor het opbergen goed scho0n en den 7 st. af. Den rechterschouder breien we op dezelfde, doch tegengestelde wijze. DE MOUWEN wrijft ze vervolgens in met vaseline. Do schoenen poetst u met een goede schoencrème. Zoowel de schoenen als de schaatsen bergt u op een droge plaats op. Mevr. D. S. te Berkhout. De kauwgom- beginnen aan den kop en breien vlekken op de wollenjaponwrijftu af met steeds in streeppatroon. een doekjo met benzine. Weest u voor- l\e zetten 14 st. op. De le naald zichtig, dat er geen kringen in het goed breien we dus: 2 av., 4 r., 2 av. achterblijven. Gebruikt u daarom een- anaf herhalen. B.j de volgende naai- zelfde stukje goed als dat waarvan de den breien we steeds r. boven r. en av. jurk gemaakt is. Onder de vlek legt u een boven av. De bijgemaakte st. worden dubbelgevouwen does, zoodat de ben- vanzelfsprekend in het patroon op- zine en het vuil hierin kunnen diingen. genomen. Aan het einde van de le en 2e naald Mej. (j, K. te Utrecht. De likeurvlek zetteü we er 3 st. hij op (20 st,), aan kunt u met een doekje mot alcohol af hel, einde van de 3e tot en met 12e naald wrijven. Wanneer de vlekken oud zijn, z st. (40 st.), aau het einde van de 13e verwarmt u den alcohol eerst au bain tot, en met de 18e naald 1 st. (46 st.), marie.Met warmen alcohol moet u echter aan het einde van de 19e en 20e naald voorzichtig zijn, want er bestaan zijde- 2 st. (50 st.), aan het einde van de 21e SOorten die in alcohol oplossen. In dat en 2ze naald 1 st. (52 st.), aan het einde geval zou het middel erger zijn dan de van de „3e en 24e naald 2 st. (56 st.), kwaal, want er zou een .gat in de jurk aan het einde van de 25e en 26e naald achterblijven. 1 st. (58 st.), aan het einde van de 27e en 28e naald 2st. (62 st.). aan het einde Mevr. W. te Amsterdam. TTw ivoren van de 29e en 30e naald 1st. (64 st.), colUer kunt u voorzichtig schoonmaken aan het einde van de 31e en 32e naald mefc m,lk. Een m6rlg3el van gei;jkedeelen st. (68 sj. aan het einde van de 33e 3piritus en water is eveneens geschikt, en 34e naald 1 st. (70 st.), aan het einde Wanneer het ivoor geel geworden is, van de 3oe tot en met de 44e naald 1st. kunt u het de vo]gende w;ize wit (80 st.), aan het einde van de 45e tot kr:jgen: maak het ivoor vochtig met en met de 60e naald 2 st. (92 st.), aan watsrstof-superosvde 3% en laat het het einde van de 51e en 52e naald 3 st. buiten als het kan in de zon drog0n c 8 'v wrijft het ivoor met een wollen doek op. Aan het begin en einde van de 57e, 61e, 65e, 69e, 75e, 81e, 87e, 93e, 99e, 105e, 111e, 117e, 123e, 129e, 137e 145e 153e. 161e, 169e, 177e, 185e, 193e, 201e, 209e, 217e en 225e naald breien we 2 st. te zamen. Boven de overgebleven 46 st. breien we door tot de mouw een lengte heeft van ong. 61 cm. Dan kanten we af. We persen nu de verschillende deelen luchtig onder een voehtigen doek op en naaien ze in elkaar. Voor het kraagje nemen we de st. (ong. 86) rondom den hals op (van splitje tot splitje). De eerste en laatste 4 st. breien we steeds in ribbelpatroon (dus bij alle naalden reeht), de overige st. breien we in trieotsteek (alle heen gaande naalden r., alle teruggaande naalden av.). We moeten er op letten, dat, wanneer het kraagje teruggeslagen is, de av. kant boven komt. Bij de 3e naald breien we uit iederen 8en st. 2 St., bij de 7e naald uit iederen 9en st., bij de 11e naald uit iederen lOen st., bij de 15e naald uit iederen Hen st., bij de 19e naald uit iederen 12en st., en bij de 23e naald uit iederen 13en st. Daarna breien we nog 6 naalden in rihbelpatroon en kanten dan af. Langs het splitje haken we een toer vasten, terwijl we aan den rechter kant 2 lusjes makeu. We naaien de knoopen aan en persen ten slotte het kraagje nog luchtig onder een voehtigen doek op. Zondag: Witte soep. Biefstuk. Brusselsch lof. Aardappelen. Macaronisoufflé. Maandag: Koud vleesch. Bloemkool. Aardappelen. Maïzenavla. Dinsdag: Bloemkoolsoep. Krabbetjes. Stamppot van Chinee- sche kool. Woensdag: Hongaarsche gonlasch. Appelmoes. Aardappelen. Rijstebrij. Donderdag: Uienstamppot met versehe worst. Wentelteefjes. Vrijdag: Tomatensoep. Gekookte schelvisch. Worteltjes. Zaterdag: Zuurkoolschotel. Havermoutpap. NATUURLUK GEEF IK M'JN KINDEREN ELKEN DAG ZOO'N LEKKER WARM „GELOOF ME: DAT VOED ZAME QUAKER ONTBIJT GEEFT ME ENERGIE VOOR DEN HEELEN DAG J BORD QUAKER VOOR 1 ZE NAAR SCHOOL GAAN.'" Klaar in een paar minuten Want H-0 en Quaker zijn rijk aan Vitamine Bi, het edele element van gezonde voeding. Dagelijks moet het lichaam Vitamine Bi krijgen, want het kan er geen voorraad van maken. 1 I-O en Quaker zijn bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels; rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzeren phosphorus, voor krach tig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar sterk en onvermoeibaar maakt. Bij het ontbijt, of als nagerecht, altijd smaakt H-() of Quaker even heerlijk. Dit tien keer geroosterd havermout wordt, volgens een speciaal procédé, gemaakt van de beste zongerijpte haver ter wereld. Dat is de reden, dat alleen bij H-O en Quaker de volle voedings waarde en de heerlijke smaak voor l) behouden blijven. Sta er dus op. dat men U het origineele pak geeft. Dan alleen kunt U er zeker van zijn, de on veranderde gewaar borgde kwaliteit te ontvangen. Het lek kere H-O of Quaker bespaart U tijd en geld en uw geheele gezin smult er van. Denk er aan: Koop vandaag nog een pak bij uw kruidenier. zoolang de voorraad strekt „Het Meest er- boek der Tooverkunst" voor 2 Quaker of H-O mannetjes. Knip ze uit de Quaker, H-O of Kwix pakken en zend ze ge frankeerd, met Uw adres, aan Quaker, afd. A, Postbus 905, Rotterdam. Aan één adres niet meer dan 2 boeken. N E E R L A N D S POPULAIRE. ZUINIGE ONTBIJT!

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 39