s
WAT ZULLEN WE
ETEN?
Het gezonde en heerlijke
H-O of Quakerhet ideale
ontbijt voor uw heele gezin
Niet elk pak havermout is echter
H-O of Quaker
GRATIS
37
139e en 140e naald 2 st. en aan het O D D C C D O KJ Pi C N] T I F
begin van de 141e, 142e, 143een 144e v-v-/|xr,kLJrv-/|>'1-''-lN< «t
naald 1 st Boven 'de overige 86 st. Mevr. TK s. te Eillegersberg. Den
breien we door tot het armsgat ong. kraag Van een gummi regenjas kunt u
14 om. hoog^ is. Daarna beginnen we afnemen met een doekje met sop en
met het mbreien van den hals. Hiervoor daarna met soboou water afwrijven. Ge.
breien we b j een heengaande (dus on- ruikt u niet te veel vocht om te voor-
even) naald 43 st. en keeren dan om. komen dat er kringen in hef goed achter-
Boi en deze 43 st. breien we eerst den blijven. Is de kraag alleen vet, dan kunt
linkerschouder. u bot g0ed eveneens afnemen met wat
Aan den hahkant kanten we achter- warm zand of warme zemelen. Het vet
eenvolgeus 5 st.,,3 st., 2 maal 2 st. en Wordt door de warmte vloeibaar en
3 maal 1 st, af. Boven de overige 28 st. Wordt opgezogen.
breieu we door tot het armsgat ruim j?en waterproof
18 om. hoog is. Dan kanten we voor gerust persen,
den schouder (dus aan den kant van
het armsgat) aan het begin van 4 opeen
regenjas kunt u
Mevr. S. te Zeist. IT maakt de schaat-
volgende heengaande (dus oneven) naai- 8en voor het opbergen goed scho0n en
den 7 st. af. Den rechterschouder breien
we op dezelfde, doch tegengestelde
wijze.
DE MOUWEN
wrijft ze vervolgens in met vaseline.
Do schoenen poetst u met een goede
schoencrème. Zoowel de schoenen als de
schaatsen bergt u op een droge plaats op.
Mevr. D. S. te Berkhout. De kauwgom-
beginnen aan den kop en breien vlekken op de wollenjaponwrijftu af met
steeds in streeppatroon. een doekjo met benzine. Weest u voor-
l\e zetten 14 st. op. De le naald zichtig, dat er geen kringen in het goed
breien we dus: 2 av., 4 r., 2 av. achterblijven. Gebruikt u daarom een-
anaf herhalen. B.j de volgende naai- zelfde stukje goed als dat waarvan de
den breien we steeds r. boven r. en av. jurk gemaakt is. Onder de vlek legt u een
boven av. De bijgemaakte st. worden dubbelgevouwen does, zoodat de ben-
vanzelfsprekend in het patroon op- zine en het vuil hierin kunnen diingen.
genomen.
Aan het einde van de le en 2e naald Mej. (j, K. te Utrecht. De likeurvlek
zetteü we er 3 st. hij op (20 st,), aan kunt u met een doekje mot alcohol af
hel, einde van de 3e tot en met 12e naald wrijven. Wanneer de vlekken oud zijn,
z st. (40 st.), aau het einde van de 13e verwarmt u den alcohol eerst au bain
tot, en met de 18e naald 1 st. (46 st.), marie.Met warmen alcohol moet u echter
aan het einde van de 19e en 20e naald voorzichtig zijn, want er bestaan zijde-
2 st. (50 st.), aan het einde van de 21e SOorten die in alcohol oplossen. In dat
en 2ze naald 1 st. (52 st.), aan het einde geval zou het middel erger zijn dan de
van de „3e en 24e naald 2 st. (56 st.), kwaal, want er zou een .gat in de jurk
aan het einde van de 25e en 26e naald achterblijven.
1 st. (58 st.), aan het einde van de 27e
en 28e naald 2st. (62 st.). aan het einde Mevr. W. te Amsterdam. TTw ivoren
van de 29e en 30e naald 1st. (64 st.), colUer kunt u voorzichtig schoonmaken
aan het einde van de 31e en 32e naald mefc m,lk. Een m6rlg3el van gei;jkedeelen
st. (68 sj. aan het einde van de 33e 3piritus en water is eveneens geschikt,
en 34e naald 1 st. (70 st.), aan het einde Wanneer het ivoor geel geworden is,
van de 3oe tot en met de 44e naald 1st. kunt u het de vo]gende w;ize wit
(80 st.), aan het einde van de 45e tot kr:jgen: maak het ivoor vochtig met
en met de 60e naald 2 st. (92 st.), aan watsrstof-superosvde 3% en laat het
het einde van de 51e en 52e naald 3 st. buiten als het kan in de zon drog0n c
8 'v wrijft het ivoor met een wollen doek op.
Aan het begin en einde van de 57e,
61e, 65e, 69e, 75e, 81e, 87e, 93e, 99e, 105e,
111e, 117e, 123e, 129e, 137e 145e 153e.
161e, 169e, 177e, 185e, 193e, 201e, 209e,
217e en 225e naald breien we 2 st. te
zamen.
Boven de overgebleven 46 st. breien
we door tot de mouw een lengte heeft
van ong. 61 cm. Dan kanten we af.
We persen nu de verschillende deelen
luchtig onder een voehtigen doek op
en naaien ze in elkaar.
Voor het kraagje nemen we de st.
(ong. 86) rondom den hals op (van
splitje tot splitje). De eerste en laatste
4 st. breien we steeds in ribbelpatroon
(dus bij alle naalden reeht), de overige
st. breien we in trieotsteek (alle heen
gaande naalden r., alle teruggaande
naalden av.). We moeten er op letten,
dat, wanneer het kraagje teruggeslagen
is, de av. kant boven komt.
Bij de 3e naald breien we uit iederen
8en st. 2 St., bij de 7e naald uit iederen
9en st., bij de 11e naald uit iederen
lOen st., bij de 15e naald uit iederen
Hen st., bij de 19e naald uit iederen
12en st., en bij de 23e naald uit iederen
13en st. Daarna breien we nog 6
naalden in rihbelpatroon en kanten
dan af.
Langs het splitje haken we een toer
vasten, terwijl we aan den rechter
kant 2 lusjes makeu. We naaien de
knoopen aan en persen ten slotte het
kraagje nog luchtig onder een voehtigen
doek op.
Zondag: Witte soep.
Biefstuk.
Brusselsch lof.
Aardappelen.
Macaronisoufflé.
Maandag: Koud vleesch.
Bloemkool.
Aardappelen.
Maïzenavla.
Dinsdag: Bloemkoolsoep.
Krabbetjes.
Stamppot van Chinee-
sche kool.
Woensdag: Hongaarsche gonlasch.
Appelmoes.
Aardappelen.
Rijstebrij.
Donderdag: Uienstamppot met
versehe worst.
Wentelteefjes.
Vrijdag: Tomatensoep.
Gekookte schelvisch.
Worteltjes.
Zaterdag:
Zuurkoolschotel.
Havermoutpap.
NATUURLUK GEEF IK
M'JN KINDEREN ELKEN DAG
ZOO'N LEKKER WARM
„GELOOF ME: DAT VOED
ZAME QUAKER ONTBIJT
GEEFT ME ENERGIE VOOR
DEN HEELEN
DAG
J BORD QUAKER VOOR
1 ZE NAAR SCHOOL GAAN.'"
Klaar in een
paar minuten
Want H-0 en Quaker zijn rijk aan Vitamine Bi, het edele
element van gezonde voeding. Dagelijks moet het lichaam
Vitamine Bi krijgen, want het kan er geen voorraad van
maken. 1 I-O en Quaker zijn bovendien rijk aan eiwit voor
stevige spieren en weefsels; rijk aan belangrijke minerale
stoffen, ijzeren phosphorus, voor krach
tig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik,
maar sterk en onvermoeibaar maakt.
Bij het ontbijt, of als nagerecht, altijd
smaakt H-() of Quaker even heerlijk.
Dit tien keer geroosterd havermout
wordt, volgens een speciaal procédé,
gemaakt van de beste zongerijpte haver
ter wereld. Dat is de reden, dat alleen
bij H-O en Quaker de volle voedings
waarde en de heerlijke smaak voor l)
behouden blijven.
Sta er dus op. dat men U het origineele pak geeft. Dan
alleen kunt U er
zeker van zijn, de on
veranderde gewaar
borgde kwaliteit te
ontvangen. Het lek
kere H-O of Quaker
bespaart U tijd en
geld en uw geheele
gezin smult er van.
Denk er aan: Koop
vandaag nog een pak
bij uw kruidenier.
zoolang de
voorraad strekt „Het Meest er-
boek der Tooverkunst" voor
2 Quaker of H-O mannetjes.
Knip ze uit de Quaker, H-O of
Kwix pakken en zend ze ge
frankeerd, met Uw adres, aan
Quaker, afd. A, Postbus 905,
Rotterdam. Aan één adres
niet meer dan 2 boeken.
N E E R L A N D S POPULAIRE. ZUINIGE ONTBIJT!