#*•5;
Uit ons Menu
i1
«i nAe^^
GEKLEEDE
JURKJES
GECONCENTREERD—
daarom ECONOMISCH
n e c
Wat zijn dat een
lekkere Biscuits I"
door
de*c
DU
39
1 80, Kanten ja pon .ge
garneerd met biezen,
hooge hals met strik,
sluiting met knoopsgaten.
Benoodigde kantstof: 4 m
van 90 cm. breed.
181. Japon van wollen crêpe-
georgette met kanten boven
stuk, de banen van de japon
zijn met punten op het kanten
bovenstuk bevestigd, de ja pon
<an met en zonder ceintuur ge
dragen worden. Benoodigde
stof: 3 m. van 90 cm. breed.
182. Fluweelen japon met
kanten bovenstuk, versierd
met applique van fluweel, lan
ge wijde mouw. Benoodigde
stof: 4 m. van 90 cm. breed.
1 83. Japon van zijde met in
gezet kanistuk, rugstuk,ruime
-ug, aangeknipte ceintuur
ange mouw. Benoodigde
stof: 4 m. van 90 cm. breed
afgebeelde genummer
de kostuums, die ontleend
zijn aan het modealbnm
„Winterweelde", zijn pa
tronen rekrijgbaar tegen
den prils van 50 ets. voor
complets, 35 ets. voor man
tels en japonnen en 20 ets.
voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderklee-
ding. Bij bestelling voor
al opgeven het gewenschte maat nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw
agent of bezorger; door giro-storting op No. 293631: door toezending van het bedrag
per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan bet
PATRONENKANTOOR ,.PANORA" NASSAUPLEIN 1. HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per po3t verschuldigd Is. Men kan echter de patronen
ook afhalen aan bet bureau van dit blad.
TOMATENSOEP
(4 PERSONEN)
l1/, liter water, 1 prei, 1 ui, 1 selderij-
knol, een paar eetlepels tomatenpurée,
45 gr. boter, 40 gr. bloera, 1 kruidnagel,
1 laurierblad, zout, een scheutje melk,
fijngehakte peterselie. Smelt de boter,
voeg hierbij de fijngesnipperde prei, ui
en solderijkuol met den kruidnagel,
het laurierblad en de tomatenpurée.
Laat dit. mengsel ongeveer 15 minuten
op een zacht vuurtje smoren. Voeg er
dan de bloem aan toe en onder goed roe
ren het water. Laat de soep onder voort
durend roeren doorkoken. Verwijder
vervolgens het laurierblad en den kruid
nagel. maak de soep op smaak met zout
en melk. Roer er vlak voor bet presen
teeren de fijngehakte peterselie door.
HONGAARSCHE GOULASCH
(4 PERSONEN)
500 gr. rundvleeseh (schoudervleesch),
25 gr. reuzel, 1 eetlepel tomatenpurée,
2 uien, een scheutje azijn, 1 theelepel pa
prika. 500 gr. aardappelen, zout, peper.
Snijd het vleesch in blokjes. Snipper
den ui, voeg het vleesch en den ui bij
het gesmolten vet en laat dit samen
onder af en toe omroeren bruin worden.
Voeg er vervolgens do tomatenpurée,
azijn, peper en zout hij.
Giet er tevens, als het noodig is, nog
een scheutje water hij. Laat de goulasch
ongeveer 2 uur stoven. Voeg daarna de
geschilde en in stukjes gesneden aard
appelen toe en laat het mengsel nog y2
uur nastoven. Maak het vleesch tot
slot, als het noodig is, met wat zout en
peper op smaak.
STAMPPOT VAN UIEN
(4 PERSONEN)
750 gr. aardappelen, 150 gr. rijst, 1 kg.
uien, zout, peper, 400 gr. versche worst.
Schil de aardappelen en snijd ze in
stukken, maak de uien schoon en snijd
ze in schijven, wasch de rijst en zet
alles samen met zooveel water op dat
de massa bijna onder staat. Leg de
worst er op en strooi het zout er over.
Kook den stamppot gaar in ongeveer y.
uur k 3 kwartier.
Neem de worst uit de pan en stamp
alles door elkaar. Maak den stamppot
op smaak met peper. Doe hem over in
een verwarmde dekschaal en leg de
worst, die in stukken gesneden is, er op.
STAMPPOT VAN CHINEESCHE
KOOL
(4 PERSONEN)
2 struiken Chineesche kool, iy2 kg.
aardappelen, 75 gr. vet, zont, peper.
Snijd de kool in stokjes en wasch de
groenten in mim water schoon. Zet ze
vervolgens met het aanhangende water
op en laat ze in ongeveer y2 nnr gaar
koken. Laat ze op een vergiet uitlekken.
Schil de aardappelen, snijd ze in stuk
ken en zet ze samen met de groente,
het zout en een bodem water op. Kook
alles samen nog ongeveer 3 kwartier.
Stamp alles door elkaar en maak den
stamppot op smaak met vet, zout en
peper. Giet er desverkiezende nog een
scheutje melk door. Geef bij den stamp-
pot vet varkens vleesch.
MACARONISOUFFLÉ
(4 PERSONEN)
75 gr. macaroni, y2 liter melk, 75 gr. I
suiker, 3 eieren, wat geraspte citroen
schil, een snufje zont, een klontje boter.
Breek de macaroni in stukjes en wasch
ze. Breng de melk met het zout eu het
klontje, bol er aan de kook en voeg er,
zoodra ze kookt, de macaroni aan toe.
Kook de pap ongeveer 1 uur. Roer de
eierdooiers met de suiker en do geraspte
citroenschil tot een gladde massa en
schep ze door de macaronipap. Klop
het eiwit zeer stijf en schep het luchtig
door de massa. Doe het mengsel in een
vuurvast schoteltje en laat de soufflé in
een heeten oven gaar en bruin worden.
Kolynos is economisch, omdat het ge
concentreerd is een centimeter op
een drogen borstel is voldoende.
Probeer Kolynoshet reinigt beter,
vlugger en is onschadelijk.
Laai KOLYNOS Uw
GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Java Wafel
Bonne Mere
Brusselsche Kennis
Hoort U dat graag? Presenteert dan
Victoria Biscuits. Elke soort heeft haar
eigen fijnen smaak het resultaat van
een uiterst zorgvuldige fabricage.
Brusselsche Kermis. De eenige echte, sinds
35 jaar populair door smaak en kwaliteit.
22| cent per half pond
Java Wafel. Een fijn wafeltje met heerlijke
crême-vulling. Bijzonder croquant en zeer licht,
dus voordeelig. 27| cent per half pond
Jongetje. Een eenvoudig, lekker biscuitje,
waar U gul van kunt uitdeelen. 17| c. p. half pd
Bonne Mère. Lekker en voedzaam door hoog
eigehalte. Gezond voor kinderen en heerlijk
in puddingen en vla's. 15 cent-per ons
VvcVptd