#*•5; Uit ons Menu i1 «i nAe^^ GEKLEEDE JURKJES GECONCENTREERD— daarom ECONOMISCH n e c Wat zijn dat een lekkere Biscuits I" door de*c DU 39 1 80, Kanten ja pon .ge garneerd met biezen, hooge hals met strik, sluiting met knoopsgaten. Benoodigde kantstof: 4 m van 90 cm. breed. 181. Japon van wollen crêpe- georgette met kanten boven stuk, de banen van de japon zijn met punten op het kanten bovenstuk bevestigd, de ja pon <an met en zonder ceintuur ge dragen worden. Benoodigde stof: 3 m. van 90 cm. breed. 182. Fluweelen japon met kanten bovenstuk, versierd met applique van fluweel, lan ge wijde mouw. Benoodigde stof: 4 m. van 90 cm. breed. 1 83. Japon van zijde met in gezet kanistuk, rugstuk,ruime -ug, aangeknipte ceintuur ange mouw. Benoodigde stof: 4 m. van 90 cm. breed afgebeelde genummer de kostuums, die ontleend zijn aan het modealbnm „Winterweelde", zijn pa tronen rekrijgbaar tegen den prils van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor man tels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderklee- ding. Bij bestelling voor al opgeven het gewenschte maat nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door giro-storting op No. 293631: door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan bet PATRONENKANTOOR ,.PANORA" NASSAUPLEIN 1. HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per po3t verschuldigd Is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan bet bureau van dit blad. TOMATENSOEP (4 PERSONEN) l1/, liter water, 1 prei, 1 ui, 1 selderij- knol, een paar eetlepels tomatenpurée, 45 gr. boter, 40 gr. bloera, 1 kruidnagel, 1 laurierblad, zout, een scheutje melk, fijngehakte peterselie. Smelt de boter, voeg hierbij de fijngesnipperde prei, ui en solderijkuol met den kruidnagel, het laurierblad en de tomatenpurée. Laat dit. mengsel ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje smoren. Voeg er dan de bloem aan toe en onder goed roe ren het water. Laat de soep onder voort durend roeren doorkoken. Verwijder vervolgens het laurierblad en den kruid nagel. maak de soep op smaak met zout en melk. Roer er vlak voor bet presen teeren de fijngehakte peterselie door. HONGAARSCHE GOULASCH (4 PERSONEN) 500 gr. rundvleeseh (schoudervleesch), 25 gr. reuzel, 1 eetlepel tomatenpurée, 2 uien, een scheutje azijn, 1 theelepel pa prika. 500 gr. aardappelen, zout, peper. Snijd het vleesch in blokjes. Snipper den ui, voeg het vleesch en den ui bij het gesmolten vet en laat dit samen onder af en toe omroeren bruin worden. Voeg er vervolgens do tomatenpurée, azijn, peper en zout hij. Giet er tevens, als het noodig is, nog een scheutje water hij. Laat de goulasch ongeveer 2 uur stoven. Voeg daarna de geschilde en in stukjes gesneden aard appelen toe en laat het mengsel nog y2 uur nastoven. Maak het vleesch tot slot, als het noodig is, met wat zout en peper op smaak. STAMPPOT VAN UIEN (4 PERSONEN) 750 gr. aardappelen, 150 gr. rijst, 1 kg. uien, zout, peper, 400 gr. versche worst. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, maak de uien schoon en snijd ze in schijven, wasch de rijst en zet alles samen met zooveel water op dat de massa bijna onder staat. Leg de worst er op en strooi het zout er over. Kook den stamppot gaar in ongeveer y. uur k 3 kwartier. Neem de worst uit de pan en stamp alles door elkaar. Maak den stamppot op smaak met peper. Doe hem over in een verwarmde dekschaal en leg de worst, die in stukken gesneden is, er op. STAMPPOT VAN CHINEESCHE KOOL (4 PERSONEN) 2 struiken Chineesche kool, iy2 kg. aardappelen, 75 gr. vet, zont, peper. Snijd de kool in stokjes en wasch de groenten in mim water schoon. Zet ze vervolgens met het aanhangende water op en laat ze in ongeveer y2 nnr gaar koken. Laat ze op een vergiet uitlekken. Schil de aardappelen, snijd ze in stuk ken en zet ze samen met de groente, het zout en een bodem water op. Kook alles samen nog ongeveer 3 kwartier. Stamp alles door elkaar en maak den stamppot op smaak met vet, zout en peper. Giet er desverkiezende nog een scheutje melk door. Geef bij den stamp- pot vet varkens vleesch. MACARONISOUFFLÉ (4 PERSONEN) 75 gr. macaroni, y2 liter melk, 75 gr. I suiker, 3 eieren, wat geraspte citroen schil, een snufje zont, een klontje boter. Breek de macaroni in stukjes en wasch ze. Breng de melk met het zout eu het klontje, bol er aan de kook en voeg er, zoodra ze kookt, de macaroni aan toe. Kook de pap ongeveer 1 uur. Roer de eierdooiers met de suiker en do geraspte citroenschil tot een gladde massa en schep ze door de macaronipap. Klop het eiwit zeer stijf en schep het luchtig door de massa. Doe het mengsel in een vuurvast schoteltje en laat de soufflé in een heeten oven gaar en bruin worden. Kolynos is economisch, omdat het ge concentreerd is een centimeter op een drogen borstel is voldoende. Probeer Kolynoshet reinigt beter, vlugger en is onschadelijk. Laai KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Java Wafel Bonne Mere Brusselsche Kennis Hoort U dat graag? Presenteert dan Victoria Biscuits. Elke soort heeft haar eigen fijnen smaak het resultaat van een uiterst zorgvuldige fabricage. Brusselsche Kermis. De eenige echte, sinds 35 jaar populair door smaak en kwaliteit. 22| cent per half pond Java Wafel. Een fijn wafeltje met heerlijke crême-vulling. Bijzonder croquant en zeer licht, dus voordeelig. 27| cent per half pond Jongetje. Een eenvoudig, lekker biscuitje, waar U gul van kunt uitdeelen. 17| c. p. half pd Bonne Mère. Lekker en voedzaam door hoog eigehalte. Gezond voor kinderen en heerlijk in puddingen en vla's. 15 cent-per ons VvcVptd

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 41