Uit ons Menu rW/>rnrlrmf tandpasta iüfl Voor het visite-uur nrTTT..... X* nivlO vJ Will TUBE 25 ct. - GROOTE TUBE 45 ct. VicksVa-tro-nol 105. Japon van dunne stof, opgezet voorpand met figuren, hals met teruggeslagen jabot, ✓oorbaan met plooien, Benoodigde stof: 3 m van 130 cm. breed T/an alle in deze rubriek afgebeelde ge- v nummerde kostuums, die ontleend zijn aan het modealbum „Winterweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prüs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewonschte 106 maatnumnier. Bestellingen kunnen ge schieden bij uw agent of bezorger; door 1 girostorting op No. 293631: door toezen ding van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het PATRONENKANTOOR „PANORA" NASSAUPLEÏN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. 106. Deux-pièces var effen stof, gegarneerd met fluweel, ruimte aan aiile en schouder, rug met rugstuk. Benoodig de stof3 m. van 1 30 cm. breed. 107. Deux-pièces van zijde, hals gegarneerd met wit vest, voorpand met ruimte, klokkend schootje, tweebaansrok. Benoodigde stof 4.50 m. van 1 30 cm. breed. 108 Eenvoudige japon van wollen stof. /oor- en rugpand met figuren, klokkende voorbaan, hooge hals, lange mouw. Be noodigde stof: 3 m. van 130 cm. breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40 - 42 - 44 - 46 39 De reinigende werking van een tandpasta wordt niet bepaald door 1 I het zeepgehalte of de schuimontwikkeling, maar door de werkzaam- I I heid van de poetsende deeltjes, die zich in de tandpasta bevinden. I Chlorodont tandpasta wordt zoowel schuimend als niet-schuimend I geleverd. Maar beide tandpasta's bevatten microscopisch fijne poet- sende bestanddeeltjes, die de tanden grondig reinigen. I Wij garandeeren, dat deze poetsende bestanddeeltjes, niettegen- staande de sterk reinigende werking het teere tand-email niet beschadigen. I Omdat de niet-schuimende Chlorodont-tandpasta geen zeep bevat komt de heerlijke, verfrisschende pepermuntsmaak volkomen tot 1 zijn recht. 1 POULET IN PIKANTE SAUS (4 PERSONEN) 400 gr. runderpoulet. 45 gr. boter, 1 ui, 1 laurierblad, 1 peperkorrel, stukje foelie, 40 gr. bloem, y2 liter bouillon, zout, desverkiezende een scheutje bouillon-aroma. Zet het poulet op met het wa ter en het zout en kook het vleesch gaar in onge veer 20 minuten. Smelt de boter, voeg de verschillende kruiden en den gesnip- perden ui er bij en laat alles te zamen lichtbruin fruiten. Voeg er dan de bloem bij en brand deze onder voortdurend roeren b 'u'n. Zeef den bouillon (van het poulet) en giet dezen onder voortdurend roeren bij de boter en zeef ze daarna. Maak ze op smaak met een scheutje bouillonaroma en roer er het vleesch doorheen. Laat alles nog even nastoven. PIKANT MACARONISCHOTELTJE (4 PERSONEN) 200 gr. macaroni, 400 gr. soepvleeseh, 3/4 liter water, 1 ui, 1 stukje foelie, zout, 2 eetlepels tomatenpuree, paneer meel, 50 gr. boter. Kook het soepvleeseh gaar in water waaraan het zout, de ui en de foelie zijn toegevoegd. Voeg er na ongeveer y2 uur de in stukjes gebroken macaroni bij en kook alles nog ongtvrer l/2 uur. Ver wijder den ui en de foelie en roer door het mengsel de tomatenpurée en de helft van de boter. Doe de massa in een met boter besmeerd vuurvast schoteltje en strooi er paneermeel over. Leg er hier en daar een klontje boter op en laat den inhoud van het schoteltje in een warmen oven bruin worden. GESTOOFDE ZOUTEVISCH (4 PERSONEN) iy2 pond zoutevisch, 50 gr. boter, paneermeel, het sap van y2 citroen, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, desver kiezende 1 ui. Wasch de visch en week ze daarna een nacht in ruim water. Zet ze den vol genden dag met versch water op en laat ze aan de kook komen. Zet de pan ver volgens op een zacht vuurtje, zoodat de visch niet kookt maar trekt, gedurende 1 1 uur. Verwijder vervolgens de graten. Smelt de boter, voeg den gesnipperden uit- erbij en daarna de visch en het citroensap. Laat de visch nog ongeveer 15 minuten stoven. Giet er vervolgens een scheutje water bij en strooi er paneermeel doorheen, zoodat de saus dik wordt. Laat de massa nog 5 minuten stoven en roer er vlak voor het presen teeren de fijngehakte peterselie door. - WARM VRUCHTEN SCHOTELTJE (4 PERSONEN) 50 gr. gedroogde abrikozen, 50 gr. gedr. pruimen, 50 gr. krenten en rozijnen, 3/4 liter melk, 1 pakje vanillesuiker, 2 eieren, 45 gr. maizena, 100 gr. suiker. Week de gedroogde vruchten een nacht en zet ze den volgenden dag op met het weekwater en kook ze gaar. Maak de vruchten met suiker op smaak. Kook de melk met de vanillesuiker. Roer de eierdooiers met de suiker en de maizena tot 'n glad papje. Giet een gedeelte van de kokende melk er bij en voeg daarna alles bij elkaar. Kook de vla onder voort durend roeren door. Leg de vruchten in een vuurvast schoteltje en giet hierover de vanillevla. Klop het eiwit zeer stijf en roer er wat suiker door. Leg het eiwit schuim op het schoteltje en laat het in een heeten oven bruin en gaar worden. DANK U MAMMIE, NU IS MIJN I HOOFD- VERKOUDHEID AL VEEL BETER! JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN, DAN VOORKOM JE VELE VERKOUDHEDEN! ^nb^'tabSen van infecties in neus en keel waar de meeste ver koud heden ontstaan. Gebruik hcu Som vele verkoudheden V Java Wafel Een fijn wafel tje met heerlijke crème - vulling. Bijzonder cro- quant en zeer licht, dus voor- deelig 27£ ct p. half pd Bonne Mère Lekker en voedzaam door hoog eigehalte. Gezond voor kinderen en héérlijk in pud dingen en vla's. 15 cent per ons ,Wat heeft ze altijd heerlijke biscuits bij de thee!" Prettig, niet waar, als men dat van U zeggen kan. Zorgt er daarom voor, dat U geregeld Victoria B-scuits in huis hebt, want die zijn altijd heerlijk van smaak, lekker bros en knappend. Een ware tractatie voor uw visite. Vraagt ze uw winkelier Jongetje Een eenvoudig, lekker biscuit je, waar U gul van kunt uitdeelen. 17| cent p. half pond Brusselsche Kermis De eenige echte, sinds 35 jaar populair door smaak en kwaliteit. 22£ cent per half pond

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 39