Uit ons Menu
rW/>rnrlrmf tandpasta
iüfl
Voor het
visite-uur
nrTTT.....
X* nivlO vJ Will TUBE 25 ct. - GROOTE TUBE 45 ct.
VicksVa-tro-nol
105. Japon van dunne
stof, opgezet voorpand
met figuren, hals met
teruggeslagen jabot,
✓oorbaan met plooien,
Benoodigde stof: 3 m
van 130 cm. breed
T/an alle in deze rubriek afgebeelde ge-
v nummerde kostuums, die ontleend zijn
aan het modealbum „Winterweelde", zijn
patronen verkrijgbaar tegen den prüs van
50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels
en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses,
kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij
bestelling vooral opgeven het gewonschte
106 maatnumnier. Bestellingen kunnen ge
schieden bij uw agent of bezorger; door
1 girostorting op No. 293631: door toezen
ding van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het
PATRONENKANTOOR „PANORA" NASSAUPLEÏN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen
ook afhalen aan het bureau van dit blad.
106. Deux-pièces var
effen stof, gegarneerd
met fluweel, ruimte aan
aiile en schouder, rug
met rugstuk. Benoodig
de stof3 m. van 1 30
cm. breed.
107. Deux-pièces van
zijde, hals gegarneerd
met wit vest, voorpand
met ruimte, klokkend
schootje, tweebaansrok. Benoodigde stof
4.50 m. van 1 30 cm. breed.
108 Eenvoudige japon van wollen stof.
/oor- en rugpand met figuren, klokkende
voorbaan, hooge hals, lange mouw. Be
noodigde stof: 3 m. van 130 cm. breed.
VERKRIJGBAAR IN DE MATEN
40 - 42 - 44 - 46
39
De reinigende werking van een tandpasta wordt niet bepaald door 1
I het zeepgehalte of de schuimontwikkeling, maar door de werkzaam- I
I heid van de poetsende deeltjes, die zich in de tandpasta bevinden.
I Chlorodont tandpasta wordt zoowel schuimend als niet-schuimend
I geleverd. Maar beide tandpasta's bevatten microscopisch fijne poet-
sende bestanddeeltjes, die de tanden grondig reinigen.
I Wij garandeeren, dat deze poetsende bestanddeeltjes, niettegen-
staande de sterk reinigende werking het teere tand-email niet
beschadigen.
I Omdat de niet-schuimende Chlorodont-tandpasta geen zeep bevat
komt de heerlijke, verfrisschende pepermuntsmaak volkomen tot
1 zijn recht. 1
POULET IN PIKANTE SAUS
(4 PERSONEN)
400 gr. runderpoulet. 45 gr. boter,
1 ui, 1 laurierblad, 1 peperkorrel, stukje
foelie, 40 gr. bloem, y2 liter bouillon,
zout, desverkiezende een scheutje
bouillon-aroma.
Zet het poulet op met het wa ter en het
zout en kook het vleesch gaar in onge
veer 20 minuten. Smelt de boter, voeg de
verschillende kruiden en den gesnip-
perden ui er bij en laat alles te zamen
lichtbruin fruiten. Voeg er dan de bloem
bij en brand deze onder voortdurend
roeren b 'u'n. Zeef den bouillon (van het
poulet) en giet dezen onder voortdurend
roeren bij de boter en zeef ze daarna.
Maak ze op smaak met een scheutje
bouillonaroma en roer er het vleesch
doorheen. Laat alles nog even nastoven.
PIKANT
MACARONISCHOTELTJE
(4 PERSONEN)
200 gr. macaroni, 400 gr. soepvleeseh,
3/4 liter water, 1 ui, 1 stukje foelie,
zout, 2 eetlepels tomatenpuree, paneer
meel, 50 gr. boter.
Kook het soepvleeseh gaar in water
waaraan het zout, de ui en de foelie zijn
toegevoegd. Voeg er na ongeveer y2 uur
de in stukjes gebroken macaroni bij
en kook alles nog ongtvrer l/2 uur. Ver
wijder den ui en de foelie en roer door
het mengsel de tomatenpurée en de
helft van de boter. Doe de massa in een
met boter besmeerd vuurvast schoteltje
en strooi er paneermeel over. Leg er
hier en daar een klontje boter op en
laat den inhoud van het schoteltje in
een warmen oven bruin worden.
GESTOOFDE ZOUTEVISCH
(4 PERSONEN)
iy2 pond zoutevisch, 50 gr. boter,
paneermeel, het sap van y2 citroen, 1
eetlepel fijngehakte peterselie, desver
kiezende 1 ui.
Wasch de visch en week ze daarna
een nacht in ruim water. Zet ze den vol
genden dag met versch water op en laat
ze aan de kook komen. Zet de pan ver
volgens op een zacht vuurtje, zoodat de
visch niet kookt maar trekt, gedurende 1
1 uur. Verwijder vervolgens de graten.
Smelt de boter, voeg den gesnipperden
uit- erbij en daarna de visch en het
citroensap. Laat de visch nog ongeveer
15 minuten stoven. Giet er vervolgens
een scheutje water bij en strooi er
paneermeel doorheen, zoodat de saus
dik wordt. Laat de massa nog 5 minuten
stoven en roer er vlak voor het presen
teeren de fijngehakte peterselie door. -
WARM VRUCHTEN
SCHOTELTJE
(4 PERSONEN)
50 gr. gedroogde abrikozen, 50 gr.
gedr. pruimen, 50 gr. krenten en rozijnen,
3/4 liter melk, 1 pakje vanillesuiker,
2 eieren, 45 gr. maizena, 100 gr. suiker.
Week de gedroogde vruchten een
nacht en zet ze den volgenden dag op
met het weekwater en kook ze gaar. Maak
de vruchten met suiker op smaak. Kook
de melk met de vanillesuiker. Roer de
eierdooiers met de suiker en de maizena
tot 'n glad papje. Giet een gedeelte van
de kokende melk er bij en voeg daarna
alles bij elkaar. Kook de vla onder voort
durend roeren door. Leg de vruchten in
een vuurvast schoteltje en giet hierover
de vanillevla. Klop het eiwit zeer stijf
en roer er wat suiker door. Leg het eiwit
schuim op het schoteltje en laat het in
een heeten oven bruin en gaar worden.
DANK U MAMMIE,
NU IS MIJN
I HOOFD-
VERKOUDHEID
AL VEEL BETER!
JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN
VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN,
DAN VOORKOM JE VELE
VERKOUDHEDEN!
^nb^'tabSen van infecties in neus
en keel waar de meeste ver koud
heden ontstaan. Gebruik hcu
Som vele verkoudheden V
Java Wafel
Een fijn wafel
tje met heerlijke
crème - vulling.
Bijzonder cro-
quant en zeer
licht, dus voor-
deelig
27£ ct p. half pd
Bonne Mère
Lekker en voedzaam
door hoog eigehalte.
Gezond voor kinderen
en héérlijk in pud
dingen en vla's.
15 cent per ons
,Wat heeft ze altijd heerlijke
biscuits bij de thee!"
Prettig, niet waar, als men dat van U
zeggen kan. Zorgt er daarom voor, dat
U geregeld Victoria B-scuits in huis hebt,
want die zijn altijd heerlijk van smaak,
lekker bros en knappend. Een ware
tractatie voor uw visite. Vraagt ze uw
winkelier
Jongetje
Een eenvoudig, lekker
biscuit je, waar U gul
van kunt uitdeelen.
17| cent p. half pond
Brusselsche Kermis
De eenige echte, sinds
35 jaar populair door
smaak en kwaliteit.
22£ cent per half pond