W ARME VOORGERECHTJES Waf z u Hen we eten „Het is verwonderlijk, hoe frisch, zacht en fijn mijn huid is geworden", zegt LADY RUSSELL OF LIVERPOOL. HOE de CINEMA GLIMLACH WORDT VERKREGEN 37 Wc nemen nu uun weerskanten van den liicl tic lussen ti|» (aan ietleren kant tuig. |(i) en vei'daelen deze lussen plus de at. van tien hiel over 2 naaldendit worden dan de kleine naalden. We be ginnen nu aan den voel. Ie UterIe naald: recht; 2e naald: 2 r., een overhaling. en de naald verder r. uitbreieu; 3e naald: de naald r. uit- breien tot op 4 at. na. dan 2 st. r. te zaïneu breien en nog 2 r. 2e toer: recht overbreien. Deze t wee toeren herhalen we nu voortdurend tot we ten slotte nog 56 st. over hebben. Boven deze 56 st. breien we daarna 38 toereu recht en beginnen dan met den teen. Op de groote naald minderen we als volgt: 2 r., een over haling, de naald r. uitbreien tot op 4 st. na, dan 2 st. r. te zanten breien en nog 2 r. Op de twee kleine naalden minderen we op dezelfde manier als bij den voet is beschreven. (Dus bij de le kleine naald aan het begin en bij de 2e kleine naald aan het einde van de naald). We breien steeds 1 toer over zonder minderen. Op deze wijze gaan we. door, tot we in totaal nog 28 st. over hebben. Daarna minde ren we bij iederen toer tot er nog 6 st. over zijn. We draaien dan de sok om en kanten deze 6 st. twee aan twee te zaïnen af. Het tweede sokje breien we op dezelf de wijze. GEVULDE BROODJES (4 PERSONEN) 4 harde broodjes, 200 gr. rookspek. 1 a 2 eetlepels tomatenpuree. I liter melk of bouillon, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, zout, peper, een scheutje bouillonaroma, 1 eetlepel fijn gehakte peterselie. Snijd van de broodjes de kapjes af en hol ze daarna uit. Snijd het rookspek in blokjes. Smelt de helft van de boter, voeg de bloem er bij en onder goed roeren de melk of den bouillon. Laat de saus even doorkoken. Roer er ver volgens de tomatenpuree doorheen en maak de saus op smaak met zout en peper. Vermeng de blokjes spek met de saus en vul met dit mengsel de brood jes. Smelt de rest van de boter en be smeer de broodjes aan den buitenkant. Zet de besmeerde dekseltjes er op en laat de broodjes in den oven bruin en knappend worden. Presenteer ze op een schotel, die met een vingerdoekje bedekt is. BROODJES MET HAM EN KAAS (4 PERSONEN) 4 sneetjes casinobrood, 4 plakken ham, 4 plakken kaas, boter om te hakken, een papje van bloem en water, paneermeel. Rooster de sneetjes casinobrood licht bruin en knappend. Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de plak ken haui. Leg op ieder sneetje brood een plakje ham. Haal de plakken kaas, die niet te dun moeten zijn, door het papje van bloem en water en vervolgens door paneermeel en bak ze in de koeken pan aan beide zijden vlug bruin. Leg ze op de plakjes ham. Bestrooi de broodjes desverkiezende met wat fijngehakte peterselie en geef ze als warm tusschen- gerecht. SCHELPEN MET El ER RAGOUT (4 PERSONEN) 4 hardgekookte eieren, liter melk, '2 lepels boter, 2 V2 lepel bloem, zout, peper, een scheutje bouillouaroma, I eet lepel fijngehakte peterselie, paneermeel. Pel de, eieren en hak ze in stukjes. Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem er bij en onder goed roereu de melk. Laat de saus onder voortdurend roeren doorkoken. Maak ze vervolgens op smaak met zout, peper en een scheut je bouillonaroma. Roer de fijngehakte peterselie en de stukjes ei er door. Doe de massa over in beboterde schelpen, strooi er wat paneermeel over en leg er hier en daar een klontje boter op. Laat de schelpen in den oven bruin worden. RIJSTCROQUETTEN (4 PERSONEN) 250 gr. gaargekookte rijst, 1 ui, stukje selderijknol, fijngehakte peter selie, 2 eetlepels tomatenpurée, een scheutje soja, 25 gr. boter, 1 ei, paneer meel, frituurvet. Smelt de boter, snijd den ui en het stukje selderijkuol zeer fijn en fruit de stukjes in de boter gaar; voeg ver volgens de tomatenpuree, de rijst, de fijngehakte peterselie en de soja toe- Vorm van de massa croquetten en rol ze door paneermeel. Haal ze daarna door het losgeklopte ei, laat ze plm. 10 min. liggen en wentel ze nogmaals door paneermeel. Bak de croquetten in heet frituurvet bruin. Laat ze op grauw papier uitlekken en presenteer ze warm. GEVULDE AARDAPPELBAKJES (4 PERSONEN) 1 kg. koude gekookte aardappelen, 50 gr. boter, 1 eierdooier, 150 gr. resten vleesch, 2 dl. bouillon, 1 lepel boter, 2 lepels bloem, zout, peper, nootmus kaat, een scheutje bouillonaroma, fri tuurvet. Maak de aardappelen fijn en vermeng ze met de gesmolten boter, den eier dooier, zout. peper en nootmuskaat. Vorm er rondjes van, ter grootte en dikte van een pasteitje. Bak ze in heet frituurvet bruin. Hol ze daarna uit. Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem er bij en onder goed roeren den bouillon. Laat de saus even doorkoken. Snijd liet vleesch in blokjes en roer het door de saus. Maak den ragout op smaak met zout, peper én een scheutje bouillon aroma. Vul met dezen ragout de aard appelbakjes. Presenteer ze warm in plaats van pasteitjes. Zondag: Gevulde broodjes. Lamsbout. Worteltjes. Aardappelen. Blanc manger. Maandag: Koud vleesch. Savoyekool. Aardappelen. Griesmeelvla. Dingdag: Groentesoep. Haché. Gestoofde peertjes. Aardappelen. Woensdag: Brusselsch lof met kaas. Aardappelen. Wentelteefjes. DonderdagSaucijsjes. Roodekool. Aardappelen. Chocoladevla. Vrijdag: Gebakken schol. Sla. Aardappelen. Rijstpap. Zaterdag: Magere aardappelsoep. Macaroni met. kren ten en rozijnen. LADY RUSSELL, echtgenoote van Lord Russell of Liverpool, zegt „Ik gebruik Pond's Creams sinds langen tijd zij zijn uitstekend. Zij hebben inderdaad mijn huid prachtig verbeterd en haar fijner, zach ter en frisscher gemaakt. Bovendien hebben zij de kleine plooitjes verwijderd, die zich steeds dreigender begonnen te vormen". ANALYSE der gelaatstrekken van Lady Russell. - Hoog en blank zonder de minste rimpelvor ming; geen vermoeide teint. SS. Oogen. Amandelvormig met lange gebogen wimpers. Diep liggend, maar zonder kraaie- pootjes. 3. Neus. Fijn gemodelleerd zonder grove poriën of meeëters. tMond. - Edel met prachtig gevormde lippen geen scherpe trekken. Kin. Ferm en rond, ivoor blanke huid; gelijkmatige poriën. Geen onreinheden of meeëters. Lady Russell schrijft haar prach tige vlekkelooze huid toe aan het geregeld gebruik van Pond's Creams. Wat Pond's Cre ams voor haar deden, zullen zij ook voor U doen: Uw teint wordt levendiger, zachter en mooier. Wijde poriën sluiten zich, en Uw huid straalt met een frissche natuurlijke kleur. Onrein heden en meeëters zijn verdwenen, evenals ieder spoor van rimpels of plooien. Door het geregeld gebruik van Pond's Creams wordt Uw huid zacht als satijn en krijgt zij een fraaie teint. Neem iederen avond Pond's Cold Cream om Uw huid te teinigen en des morgens Pond's Vanishing Cream om haar over dag te beschermen en als basis voor Uw poe der. U zult verwonderd zijn, hoeveel aantrekkelij ker Uw huid in korten tijd Begin slechts met een centimeter Kolynos op een drogen borstel te doen. Spoedig zult U 't verschil zien. Uwe tanden zullen schitteren als die der cinemasterren. laat KOLTNOS Uw GLIMLACH dotn SCHITTEREN

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37