W ARME
VOORGERECHTJES
Waf z u Hen we eten
„Het is verwonderlijk, hoe frisch,
zacht en fijn mijn huid is geworden",
zegt LADY RUSSELL OF LIVERPOOL.
HOE de CINEMA GLIMLACH
WORDT VERKREGEN
37
Wc nemen nu uun weerskanten van
den liicl tic lussen ti|» (aan ietleren kant
tuig. |(i) en vei'daelen deze lussen plus
de at. van tien hiel over 2 naaldendit
worden dan de kleine naalden. We be
ginnen nu aan den voel.
Ie UterIe naald: recht; 2e naald: 2
r., een overhaling. en de naald verder
r. uitbreieu; 3e naald: de naald r. uit-
breien tot op 4 at. na. dan 2 st. r. te
zaïneu breien en nog 2 r.
2e toer: recht overbreien.
Deze t wee toeren herhalen we nu
voortdurend tot we ten slotte nog 56 st.
over hebben. Boven deze 56 st. breien
we daarna 38 toereu recht en beginnen
dan met den teen. Op de groote naald
minderen we als volgt: 2 r., een over
haling, de naald r. uitbreien tot op 4 st.
na, dan 2 st. r. te zanten breien en nog
2 r. Op de twee kleine naalden minderen
we op dezelfde manier als bij den voet
is beschreven. (Dus bij de le kleine naald
aan het begin en bij de 2e kleine naald
aan het einde van de naald). We breien
steeds 1 toer over zonder minderen. Op
deze wijze gaan we. door, tot we in totaal
nog 28 st. over hebben. Daarna minde
ren we bij iederen toer tot er nog 6 st.
over zijn. We draaien dan de sok om
en kanten deze 6 st. twee aan twee
te zaïnen af.
Het tweede sokje breien we op dezelf
de wijze.
GEVULDE BROODJES
(4 PERSONEN)
4 harde broodjes, 200 gr. rookspek.
1 a 2 eetlepels tomatenpuree. I liter
melk of bouillon, 2 eetlepels boter,
2 eetlepels bloem, zout, peper, een
scheutje bouillonaroma, 1 eetlepel fijn
gehakte peterselie.
Snijd van de broodjes de kapjes af
en hol ze daarna uit. Snijd het rookspek
in blokjes. Smelt de helft van de boter,
voeg de bloem er bij en onder goed
roeren de melk of den bouillon. Laat
de saus even doorkoken. Roer er ver
volgens de tomatenpuree doorheen en
maak de saus op smaak met zout en
peper. Vermeng de blokjes spek met de
saus en vul met dit mengsel de brood
jes. Smelt de rest van de boter en be
smeer de broodjes aan den buitenkant.
Zet de besmeerde dekseltjes er op en
laat de broodjes in den oven bruin en
knappend worden. Presenteer ze op
een schotel, die met een vingerdoekje
bedekt is.
BROODJES MET HAM EN KAAS
(4 PERSONEN)
4 sneetjes casinobrood, 4 plakken
ham, 4 plakken kaas, boter om te
hakken, een papje van bloem en water,
paneermeel.
Rooster de sneetjes casinobrood licht
bruin en knappend. Smelt wat boter
in een koekenpan en bak hierin de plak
ken haui. Leg op ieder sneetje brood
een plakje ham. Haal de plakken kaas,
die niet te dun moeten zijn, door het
papje van bloem en water en vervolgens
door paneermeel en bak ze in de koeken
pan aan beide zijden vlug bruin. Leg ze
op de plakjes ham. Bestrooi de broodjes
desverkiezende met wat fijngehakte
peterselie en geef ze als warm tusschen-
gerecht.
SCHELPEN MET El ER RAGOUT
(4 PERSONEN)
4 hardgekookte eieren, liter melk,
'2 lepels boter, 2 V2 lepel bloem, zout,
peper, een scheutje bouillouaroma, I eet
lepel fijngehakte peterselie, paneermeel.
Pel de, eieren en hak ze in stukjes.
Smelt voor de saus de boter, voeg de
bloem er bij en onder goed roereu de
melk. Laat de saus onder voortdurend
roeren doorkoken. Maak ze vervolgens
op smaak met zout, peper en een scheut
je bouillonaroma. Roer de fijngehakte
peterselie en de stukjes ei er door. Doe
de massa over in beboterde schelpen,
strooi er wat paneermeel over en leg er
hier en daar een klontje boter op. Laat
de schelpen in den oven bruin worden.
RIJSTCROQUETTEN
(4 PERSONEN)
250 gr. gaargekookte rijst, 1 ui,
stukje selderijknol, fijngehakte peter
selie, 2 eetlepels tomatenpurée, een
scheutje soja, 25 gr. boter, 1 ei, paneer
meel, frituurvet.
Smelt de boter, snijd den ui en het
stukje selderijkuol zeer fijn en fruit de
stukjes in de boter gaar; voeg ver
volgens de tomatenpuree, de rijst, de
fijngehakte peterselie en de soja toe-
Vorm van de massa croquetten en rol
ze door paneermeel. Haal ze daarna
door het losgeklopte ei, laat ze plm.
10 min. liggen en wentel ze nogmaals
door paneermeel. Bak de croquetten in
heet frituurvet bruin. Laat ze op grauw
papier uitlekken en presenteer ze warm.
GEVULDE
AARDAPPELBAKJES
(4 PERSONEN)
1 kg. koude gekookte aardappelen,
50 gr. boter, 1 eierdooier, 150 gr. resten
vleesch, 2 dl. bouillon, 1 lepel boter,
2 lepels bloem, zout, peper, nootmus
kaat, een scheutje bouillonaroma, fri
tuurvet.
Maak de aardappelen fijn en vermeng
ze met de gesmolten boter, den eier
dooier, zout. peper en nootmuskaat.
Vorm er rondjes van, ter grootte en
dikte van een pasteitje. Bak ze in heet
frituurvet bruin. Hol ze daarna uit.
Smelt voor de saus de boter, voeg de
bloem er bij en onder goed roeren den
bouillon. Laat de saus even doorkoken.
Snijd liet vleesch in blokjes en roer het
door de saus. Maak den ragout op smaak
met zout, peper én een scheutje bouillon
aroma. Vul met dezen ragout de aard
appelbakjes. Presenteer ze warm in
plaats van pasteitjes.
Zondag: Gevulde broodjes.
Lamsbout.
Worteltjes.
Aardappelen.
Blanc manger.
Maandag: Koud vleesch.
Savoyekool.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Dingdag: Groentesoep.
Haché.
Gestoofde peertjes.
Aardappelen.
Woensdag: Brusselsch lof met
kaas.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
DonderdagSaucijsjes.
Roodekool.
Aardappelen.
Chocoladevla.
Vrijdag: Gebakken schol.
Sla.
Aardappelen.
Rijstpap.
Zaterdag: Magere aardappelsoep.
Macaroni met. kren
ten en rozijnen.
LADY RUSSELL, echtgenoote van Lord
Russell of Liverpool, zegt
„Ik gebruik Pond's Creams sinds langen tijd
zij zijn uitstekend. Zij hebben inderdaad mijn
huid prachtig verbeterd en haar fijner, zach
ter en frisscher gemaakt. Bovendien hebben
zij de kleine plooitjes verwijderd, die zich
steeds dreigender begonnen te vormen".
ANALYSE der gelaatstrekken van Lady Russell.
- Hoog en blank
zonder de minste rimpelvor
ming; geen vermoeide teint.
SS. Oogen. Amandelvormig met
lange gebogen wimpers. Diep
liggend, maar zonder kraaie-
pootjes.
3. Neus. Fijn gemodelleerd
zonder grove poriën of meeëters.
tMond. - Edel met prachtig
gevormde lippen geen scherpe
trekken.
Kin. Ferm en rond, ivoor
blanke huid; gelijkmatige
poriën. Geen onreinheden of
meeëters.
Lady Russell schrijft haar prach
tige vlekkelooze huid toe aan het
geregeld gebruik van Pond's Creams.
Wat Pond's Cre ams voor haar
deden, zullen zij ook voor U doen:
Uw teint wordt levendiger, zachter
en mooier. Wijde poriën sluiten
zich, en Uw huid straalt met een
frissche natuurlijke kleur. Onrein
heden en meeëters zijn verdwenen,
evenals ieder spoor van rimpels
of plooien.
Door het geregeld gebruik van
Pond's Creams wordt Uw huid
zacht als satijn en krijgt zij een
fraaie teint. Neem iederen avond
Pond's Cold Cream om Uw huid
te teinigen en des morgens Pond's
Vanishing Cream om haar over
dag te beschermen en als basis
voor Uw poe
der. U zult
verwonderd
zijn, hoeveel
aantrekkelij
ker Uw huid
in korten tijd
Begin slechts met een centimeter
Kolynos op een drogen borstel te doen.
Spoedig zult U 't verschil zien.
Uwe tanden zullen schitteren als
die der cinemasterren.
laat KOLTNOS Uw GLIMLACH
dotn SCHITTEREN