w de.overvette" Rénso bee-vac Uit M ons IS BESLIST IDEAAL VOORDE WASMACHINE! GENEESMIDDELEN EN GENEESWIJZEN Overgangs pakjes KINDEREN HEBBEN deze BESCHERMING N00DIG fesUAè 39 1 25. Mantelcostuum van effen stof, aangezette schoot, bontgarneering, •ok van twee banen. Be- - oodigde stof: 3 m. van 1 40 cm. breed. 1 26. Los mantelcostuum van effen stof, gegarneerd met biezen, bontkraagje en revers, rok met voor baan. Benoodigde stof 3 m. van 1 40 cm. breed. 1 27. Getailleerd mantel costuum. gegarneerd met -bontcol en rand, rug met overslag, tweebaansrok. Benoodigde stof: 2.75 m. van 140 cm. breed. 1 28. Mantelcostuum van effen stof, wijd model, ge garneerd met biezen, re vers en kraagje van bont, tweebaansrok. Benoodig de stof: 3 m. van 140 cm. breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40,42,44, 46 125 Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn tuin liet mode-album „Winterweelde", zijn patro nen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Hij bestelling vooral op geven het gewenschte maatnumnier. Bestellingen kunnen ge- 1 sehieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het P A TRON F. X K A NTOOR „PANORA" NASSAUPLKIN 1. HAARLE M waarbij 5 ets. extra voor de toezending per ]>ost verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. ZALMBROODJES (4 PERSONEN) Laat alles samen bruin bakken. Snijd de enu kaas in blokjes. Scliep deze door de aardappelen en presenteer het gerecht direct daarna om het smelten van de kaas te voorkomen. blikje zalm. 4 sneetjes casinobrood, 2 dl. melk, 1 lepel boter, 2 lepels bloem, fijngehakte peterselie, zout, peper. Rooster de sneetjes brood lichtbruin en knappend. Maak het blikje zalm open en laat de viseh daarna in het blik in kokend water warm worden. Ver wijder vervolgens de graten en leg op ieder sneetje brood een paar stukjes viseh. Smelt de boter, voeg de bloem er bij en. onder goed roeren, de melk. Laat het sausje doorkoken en maak het ver volgens op smaak met zout en jieper. Roer de peterselie er door en giet over ieder sneetje een gedeelte van de saus. Dien de broodjes direct daarna warm op. MAGERE VERMICELLISOEP (4 PERSONEN) 1 '/j liter water, 1 ui, 'n stukje prei, 35 gr. vermicelli, 30 gr. lioter, 25 gr. bloem, zout, bouillonaroma, 'n stukje foelie, fijngehakte peterselie. Breng het water met het zout, den ui, de prei, foelie en vermicelli aan de kook en laat de soep ongeveer 54 m,r koken. Verwijder vervolgens der foelie. Smelt de lader, voeg de bloem er bij enonder goed roeren, de soep. Laat alles samen goed doorkoken. Maak de soep op smaak met zout, peper en bouillonaroma. Roer er voor het preseuteeren de gehakte peterselie door. GEBAKKEN KAAS MET AARDAPPELEN EN UIEN (4 PERSONEN) 154 kg. aardappelen, 500 gr. uien, 200 gr. kaas, boter of vet om te bakken. Snipper de uien fijn en laat ze in de boter even fruiten. Snijd de aardappelen in plakken en voeg ze aan de uien toe. Zij hebben Kolynos noodig Het reinigt de tanden beter en onscha delijk en het vernietigt kiemen, die de tanden aantasten en bederf veroorzaken. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN PIKANT SCHOTELTJE VAN RESTJES VLEESCH (4 PERSONEN) 400 gr. vleeschresten, liter bouillon. 45 gr. boter, 40 gr. bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 ui, zout, peper, paneer- meel. Smelt de boter, voeg den gesnipperden ui erbij en laat dezen lichtbruin fruiten. Voeg er dan de bloem bij, fruit deze roerende lichtbruin. Giet den bouillon er bij en laat de saus onder roeren binden en gaar worden. Maak het sausje met tomatenpuree, zout en pei>er op smaak, llak het vleescli fijn en roer liet door de saus. Doe de massa in een vuurvast schoteltje, strooi er paneermeel over, leg er hier en daar een klontje boter op en laat den inhoud van het schoteltje in een heeten oven bruin worden. GEMBERVLA (4 PERSONEN) liter melk. 50 gr. maïzena. 45 gr. suiker, I ei, wat gemberstroop, blokjes gember, een snufje zout, I pakje vanille suiker. Breng de melk met, liet. zout en de vanillesuiker aan de kook. Roer liet ei met de suiker door elkaar, voeg de maï zena er bij en roer alles tot een glad papje. Giet een klein gedeelte van de kokende melk er bij en voeg daarna alles bij elkaar. Laat de vla onder voort- dureud roeren doorkoken en binden. Voeg er dan de gemberstroop en de stukjes gember bij. Laat de vla afkoelen onder af en toe omroeren om het vormen van een vel te voorkomen. Giet de vla in een glazen schaal en gameer het ge recht, met stukjes gember. NIET VERHOOGDE PRIJS SLECHTS 12^ ct. PER PAK Annonces betreffende worden in dit blad slechts opgenomen, indien zij vooraf voorzien zijn van het stempel „Geen bezwaar" tegen de plaatsing, afgfegeven door de Commis sie van Controle op de Aanprijzing van Geneesmiddelenen Geneeswijzen, waarvan het Secretariaat is gevestigd: SEGBROEKLAAN 33 - 's-GRAVENHAGE

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 39