w
de.overvette" Rénso
bee-vac
Uit
M
ons
IS BESLIST IDEAAL
VOORDE WASMACHINE!
GENEESMIDDELEN
EN GENEESWIJZEN
Overgangs
pakjes
KINDEREN HEBBEN
deze
BESCHERMING N00DIG
fesUAè
39
1 25. Mantelcostuum van
effen stof, aangezette
schoot, bontgarneering,
•ok van twee banen. Be-
- oodigde stof: 3 m. van
1 40 cm. breed.
1 26. Los mantelcostuum
van effen stof, gegarneerd
met biezen, bontkraagje
en revers, rok met voor
baan. Benoodigde stof
3 m. van 1 40 cm. breed.
1 27. Getailleerd mantel
costuum. gegarneerd met
-bontcol en rand, rug met
overslag, tweebaansrok.
Benoodigde stof: 2.75
m. van 140 cm. breed.
1 28. Mantelcostuum van
effen stof, wijd model, ge
garneerd met biezen, re
vers en kraagje van bont,
tweebaansrok. Benoodig
de stof: 3 m. van 140
cm. breed.
VERKRIJGBAAR IN DE
MATEN 40,42,44, 46
125
Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die
ontleend zijn tuin liet mode-album „Winterweelde", zijn patro
nen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35
ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses,
kleine avondjasjes en kinderkleeding. Hij bestelling vooral op
geven het gewenschte maatnumnier. Bestellingen kunnen ge-
1 sehieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No.
293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in
postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het
P A TRON F. X K A NTOOR „PANORA" NASSAUPLKIN 1. HAARLE M
waarbij 5 ets. extra voor de toezending per ]>ost verschuldigd is. Men kan echter de patronen
ook afhalen aan het bureau van dit blad.
ZALMBROODJES
(4 PERSONEN)
Laat alles samen bruin bakken. Snijd de
enu kaas in blokjes. Scliep deze door de
aardappelen en presenteer het gerecht
direct daarna om het smelten van de
kaas te voorkomen.
blikje zalm. 4 sneetjes casinobrood,
2 dl. melk, 1 lepel boter, 2 lepels bloem,
fijngehakte peterselie, zout, peper.
Rooster de sneetjes brood lichtbruin
en knappend. Maak het blikje zalm
open en laat de viseh daarna in het blik
in kokend water warm worden. Ver
wijder vervolgens de graten en leg op
ieder sneetje brood een paar stukjes
viseh. Smelt de boter, voeg de bloem er
bij en. onder goed roeren, de melk. Laat
het sausje doorkoken en maak het ver
volgens op smaak met zout en jieper.
Roer de peterselie er door en giet over
ieder sneetje een gedeelte van de saus.
Dien de broodjes direct daarna warm op.
MAGERE VERMICELLISOEP
(4 PERSONEN)
1 '/j liter water, 1 ui, 'n stukje prei,
35 gr. vermicelli, 30 gr. lioter, 25 gr.
bloem, zout, bouillonaroma, 'n stukje
foelie, fijngehakte peterselie.
Breng het water met het zout, den ui,
de prei, foelie en vermicelli aan de kook
en laat de soep ongeveer 54 m,r koken.
Verwijder vervolgens der foelie. Smelt
de lader, voeg de bloem er bij enonder
goed roeren, de soep. Laat alles samen
goed doorkoken. Maak de soep op smaak
met zout, peper en bouillonaroma. Roer
er voor het preseuteeren de gehakte
peterselie door.
GEBAKKEN KAAS MET
AARDAPPELEN EN UIEN
(4 PERSONEN)
154 kg. aardappelen, 500 gr. uien,
200 gr. kaas, boter of vet om te bakken.
Snipper de uien fijn en laat ze in de
boter even fruiten. Snijd de aardappelen
in plakken en voeg ze aan de uien toe.
Zij hebben Kolynos noodig Het
reinigt de tanden beter en onscha
delijk en het vernietigt kiemen, die
de tanden aantasten en bederf
veroorzaken.
Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
PIKANT SCHOTELTJE VAN RESTJES
VLEESCH
(4 PERSONEN)
400 gr. vleeschresten, liter bouillon.
45 gr. boter, 40 gr. bloem, 2 eetlepels
tomatenpuree, 1 ui, zout, peper, paneer-
meel.
Smelt de boter, voeg den gesnipperden
ui erbij en laat dezen lichtbruin fruiten.
Voeg er dan de bloem bij, fruit deze
roerende lichtbruin. Giet den bouillon
er bij en laat de saus onder roeren binden
en gaar worden. Maak het sausje met
tomatenpuree, zout en pei>er op smaak,
llak het vleescli fijn en roer liet door de
saus. Doe de massa in een vuurvast
schoteltje, strooi er paneermeel over,
leg er hier en daar een klontje boter op
en laat den inhoud van het schoteltje
in een heeten oven bruin worden.
GEMBERVLA
(4 PERSONEN)
liter melk. 50 gr. maïzena. 45 gr.
suiker, I ei, wat gemberstroop, blokjes
gember, een snufje zout, I pakje vanille
suiker.
Breng de melk met, liet. zout en de
vanillesuiker aan de kook. Roer liet ei
met de suiker door elkaar, voeg de maï
zena er bij en roer alles tot een glad
papje. Giet een klein gedeelte van de
kokende melk er bij en voeg daarna alles
bij elkaar. Laat de vla onder voort-
dureud roeren doorkoken en binden.
Voeg er dan de gemberstroop en de
stukjes gember bij. Laat de vla afkoelen
onder af en toe omroeren om het vormen
van een vel te voorkomen. Giet de vla
in een glazen schaal en gameer het ge
recht, met stukjes gember.
NIET VERHOOGDE PRIJS SLECHTS 12^ ct. PER PAK
Annonces betreffende
worden in dit blad slechts opgenomen,
indien zij vooraf voorzien zijn van het
stempel „Geen bezwaar" tegen de
plaatsing, afgfegeven door de Commis
sie van Controle op de Aanprijzing
van Geneesmiddelenen Geneeswijzen,
waarvan het Secretariaat is gevestigd:
SEGBROEKLAAN 33 - 's-GRAVENHAGE