H-O of Quahet*
De sinaasappel,
een gezonde vrucht
Wat zullen we eten
l
i
l
t
t
E
is het gezondste ontbijt, dal l 1 geven kunt
voedzaam en heerlijk van smaak
vail (ie 206e naald 20 st. af, aan het
begin van de, 208e naald 10 st., aan het
begin van de 210e naald 5 st. en aan
liet begin van de 212e naald I st., ter
wijl we de overige 6 st. bij de 213e naald
ineens afkanten (voor den schouder).
Het tweede dekstukje breien we nu op
dezelfde doch tegengestelde wijze. We
beginnen dus aan het begin van de 207e
naald met afkanten. i
Voor het kraagje zetten we met zwarte
wol 92 st. op en breien hierboven als
volgt
le naald: recht.
2e naald: 3 r., omslaan. Vanaf de
gelieele naald door herhalen, eindigen
met 2 r.
Se naald: lr.,* den steek vóór den
omslag afhalen en daarbij tegelijkertijd
den omslag van de naald laten glijden,
2 r. Vanaf de gelieele naald door
herhalen, eindigen met 3 r.
4e naald: 3 av., 1 st. afhalen, 2 av.
Vanaf de geheele naald door herhalen.
Eindigen met 1 av.
Se naald: recht en de afgehaalde ste
ken nu weer afhalen zonder te breien.
He naald: als de 4e.
We herhalen nu deze 6 naalden ver
der voortdurend. De 7e naald is dus
gelijk aan de le naald enz.
Hebben we in totaal 60 naalden ge
breid, dan kanten we af (de kraag
wordt dubbel aangezet).
We persen nu de verschillende deelen
van het jasje luchtig onder een voch-
tigen doek op en zetten ze in elkaar.
Bij het innaaien van het dekstukje
van de revers denken we er aan, dat
dit tot aan den boord doorloopt.
Tot slot worden de drukknoopjes
voor de sluiting en de acht, groote
knoopen aangenaaid.
SINAASAPPELCOMPOTE
(4 PERSONEN)
6 sinaasappelen, suiker naar smaak,
wat gehakte of gemalen noten, desver-
kiezende een scheutje marasquin of
cognac.
Schil de vruchten en verwijder zorg
vuldig alle witte velletjes. Snijd den
sinaasappel met een roestvrij mesje of
vruchtenmesje in dunne, dwarse, schijf
jes en leg hiervan een laagje in een gla
zen schotel. Strooi op dit laagje een
lepel suiker, leg er weer een laagje si
naasappelschijfjes op, enz. Strooi tns-
scben de lagen wat gehakte of gemalen
noten en maak de compote desverkie-
zende geuriger met marasquin of cognac.
SINAASAPPELVLA
(4 PERSONEN)
Het sap van 4 sinaasappelen, 1 ci
troen, een glas witten wijn. 3 eieren, 4
eetlepels suiker.
Vermeng het vruchtensap met den
wijn. Roer de dooiers met de suiker
schuimig, giet de vloeistof er ouder
voortdurend roeren bij. Laat de vla
onder roeren op een zacht vuurtje of
au bain marie binden en blijf goed roe
ren om schiften te voorkomen. Klop
vervolgens het eiwit zeer stijf en schep
het van hef vuur af door de gedeeltelijk
afgekoelde vla. Schep de luchtige massa
over in glazen of schaaltjes en garneer
de vla met partjes sinaasappel. l)ien liet
gerechtje direct op om zakken van het
eiwit te voorkomen.
SINAASAPPELVLA
(4 PERSONEN)
3 sinaasappelen, 1 banaan, een paar
schijfjes ananas, suiker naar smaak, een
scheutje rum.
Schil de sinaasappelen en verwijder
de witte velletjes zorgvuldig. Snijd ze in
schijfjes, schil de banaan en snijd ze in
plakjes. Leg een laag vruchten in een
glazen schaal, strooi er wat suiker over.
Vul de schaal op deze wijze en druppel
er wat rum over. Laat het slaatje een
paar uur staan om den smaak te laten
doortrekken. Garneer het desverkiezen-
de met geslagen room of geef er koffie
room bij.
SINAASAPPELPUDDING
(4 PERSONEN)
Het sap van 4 sinaasappelen, 3 eieren,
een stukje geraspte sinaasappelschil. 2
afgestreken eetlepels maizena, 75 gr.
suiker, droge biscuits of wafels.
Roer de eierdooiers met de suiker
schuimig. Voeg er de maizena en het
sinaasappelsap bij en laat dit mengsel
met de geraspte schil op een zacht vuur
onder goed roeren binden en doorkoken.
Neem de pan van het vuur en roer er
dan het grootste gedeelte van het stijf
geklopte eiwit door. Giet den pudding
in een met koud water oingespoelden
vorm. Laat hem bekoelen en stijf wor
den. Stort den pudding op een glazen
schotel en garneer hem met wafels,
biscuits en stijf geslagen eiwit.
SINAASAPPELLIMONADE
6 sinaasappelen, 2 mandarijnen, 1
citroen, 1 kg. suiker, 25 gr. citroenzuur.
Borstel de sinaasappelen goed af.
Rasp van twee sinaasappelen de schil.
I'ers de vruchten uit, zeef het sap en
giet er zooveel water bij tot er in het ge
heel S dl. vocht verkregen is. Voeg de
geraspte schillen bij de suiker. Voeg
hierbij het citroenzuur en giet er het
vocht overheen. Dek de kom, waarin
het vocht staat, toe. Roer af en toe tot
alle suiker is opgelost. Giet de stroop
door een doek van katoen en flanel of
neteldoek en doe de stroop in goed
schoongemaakte flesschen. Sluit de
flesschen met uitgekookte kurken en lak
ze daarna volkomen dicht.
j
l Zomlag:
Kerriesoep.
Kalfsoesters.
Brusselsch lof.
i
Aardappelen. S
Sinaasappelvla.
j Maandag:
Varkensschijf. 5
Wittekool.
Aardappelen.
Chocoladepudding. j
E Dinsdag:
Kop bouillon. j
Koud vleesch.
Gestoofde bieten. 1
t
Aardappelen.
Woensdag:
Haché. 5
Gesmoorde uien. j
Aardappelen. 5
l
Drie in de pan.
E Donderdag:
Saucijsjes. 5
l
Snijboonen met witte j
boonenen aardappelen. 1
Griesmeelvla. j
E Vrijdag:
Watergruwel. 5
Gekookte schelviseh.
Wortelen.
Aardappelen.
E Zaterdag:
Krabbetjes. 1
Roodekool. j
Aardappelen. 5
i ,l
Broodschoteltje.
ZE KREEG HIER OOK ELKEN
OCHTEND ZOON VOEDZAAM
BORD
WAT ZIET ANNIE ER
UITSTEKEND UIT, VEEL
FLINKER
Gezonder
krijg IK HET
THUIS OOK MOEDER:
VIND QUAKER A
ZOO LEKKER
QUAKER
Want H-O en Quaker zijn rijk aan Vitamine Bi. liet edele
element van gezonde voeding. Dagelijks moet het lichaam
Vitamine Bi krijgen, want het kan er geen voorraad van
maken. H-O en Quaker zijn bovendien rijk aan eiwit voor
stevige spieren en weefsels: rijk aan belangrijke minerale
stoffen, ijzer en phosphorus, voor krachtig bloed: kracht-
voedsel. dat niet dik, maar sterk en onvermoeibaar maakt.
Bij het ontbijt, of als nagerecht, altijd
Ismaakt H-O of Quaker even heerlijk. Dit
7 -LlJ tien keer geroosterd havermout wordt,
volgens een speciaal procédé, gemaakt
van de beste zongerijpte haver ter w ereld.
Dat is de reden, dat alleen bij H-O en
Quaker de volle voedingswaarde en
de heerlijke smaak voor L' behouden
blijven.
Klaar in een
paar minuten
Xiet elk pak havermout Is eeliter
H-O of Quaker
Sta er dus op. dat men U het origineele pak geeft. Dan
alleen kunt U er zeker van zijn. de onveranderde, ge
waarborgde kwaliteit te ontvangen. Het lekkere H-O of
Quaker bespaart U tijd en geld en uw geheele gezin
smult er van. Denk
er aanKoop van
daag nog een pak
bij uw kruidenier.
GRATIS beschikbaar
zoolang de
voorraad strekt „Het
Meesterboek der Toover-
kunst' voor 2 Quaker of
H-O mannetjes. Knip ze
uit de OuakerH-O of
Kwix pakken en zend ze
gefrankeerd, met uw
adres,aan Quaker, afd 6.
Postbus 905, Rotterdam.
NEERLANDS POPULAIRE, ZUINIGE ONTBIJT!