OSUMATIEK KRUSCHEN SALTS iifi - Een hartig hapje bij de boterham W»P er,° 9CSUÏ\W VoduCt 1—miii r y "5»>--;r£«ur"„o ^fdR^V0^veVdheden Vicks Va-tro-nol Motief buitenrand De kleuren, die telkens moeten wor den toegepast, zijn door de verschillende cijfers aangegeven. Van desplijtzijde wordt 'ri heele draad gebruikt; is het linnen nogal fijn, dan kan men ook met een halven draad volstaan. Behalve als tuintafelkleed kan dit handwerk ook als dekservet dienst doen, doch in dit geval zouden wij onzen leze ressen willen aanraden, de groote motie ven (die het meest naar het midden staan) te laten vervallen. Wanneer het, kleed af is, wordt het borduurwerk aan den verkeerden kant met een heet ijzer gestreken. ROEREIEREN MET PETERSELIE (4 PERSONEN) 4 eieren, 4 eetlepels melk, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, boter. Klop de eieren los, voeg er vervolgens de melk, zout en peper bij en roer alles goed door elkaar. Schep er daarna de fijngehakte peterselie door. Smelt de boter, voeg de eiermassa er bij en roer zoolang in de pan tot de eieren gestold zijn. Presenteer de roereieren op een ver warmd schoteltjé en geef er desver- kiezende driehoekjes geroosterd of ge bakken brood bij. KAASOMELET (4 PERSONEN) 4 eieren, zout, peper, 50 gr. geraspte kaas, 2 eetlepels melk, boter. Klop de eieren los en vermeng ze met de melk, zout, peper en geraspte kaas. Smelt de boter in de koekenpan, giet er 'n gedeelte van het beslag in en laat de omelet op een zacht vuurtje gaar worden. Rol ze op en schuif ze op een verwarmden schotel. Garneer de omelet met een paar takjes peterselie of met wat krulandijvie. BOKKINGMAYONNAISE (4 PERSONEN) 4 bokkingen, een paar eetlepels mayonnaise, 1 ui, l augurkje, een paar takjes peterselie, bouillonaroma, roode biet, desverkiezende l hardgekookt ei. Verwijder de graat, het vel en den kop van de viscli, snijd het vischvleesch in kleine stukjes. Snipper ui en augurkje hak de peterselie en een gedeelte van de biet fijn. Schep dit mengsel samen met de viscli en een gedeelte van het fijngehakte ei door de mayonnaise. Maak het mengsel op smaak met wat bouillonaroma. Doe het hapje over in een glazen schaaltje, garneer het met, stukjes biet en hardgekookt, ei. HARINGSLAATIE (4 PERSONEN) 3 haringen, 5 koude gekookte aard appelen, een paar eetlepels mayonnaise, zure biet, uitjes en augurkjes, I hard gekookt ei, zoiit, peper, een scheutje azijn. Maak de haringen zorgvuldig schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak de aardappelen, biet,, uitjes en augurkjes en het hardgekookte ei in kleine stukjes en vermeng alles met de stukjes haring. Schep de mayonnaise er door en maak het slaatje op smaak met zout, peper en een scheutje azijn. Leg het op een scho tel en giet er desverkiezende nog wat mayonnaise overheen. Garneer het sla- tje met stukjes ei, biet, uitjes en au gurkjes. Strooi er desverkiezende nog wat gehakte peterselie over. Wat zuil en we eten Zondag Maandag: Dinsdag: Woensdag Verm icellisoep Roastbeef. Andijvie. Aardappelen. Vruchtensla. Koud vleesch. Gestoofde prei. Aardappelen. Rijstebrij. Varkenslapjes. Spruitjes. Aardappelen. Broodschoteltje. Groentesoep. Zuurkoolschotel. xondercre UflA Ea»st vieb"1' Ul„ locV» dC. *00rV) te creêere«. de O«or. oOCOR VÖ.OU V en •yerVrV te-.nl feeVoorW- 37 Zend ons 25 ets. aan postzegels en U ontvangt een etui met 3 tuben van de 3 voornaamste kleuren. i blancV>e. P« 1 naturel!' >l\e, ocre, Imp. voor Nederland N.V. v. d. Laaken's Handel Mij., Amsterdam, Leidschelcade 98, Tel. 36372 VTiet zonder reden noemt men Rheu- -1-^ matiek een rampspoed, waar onder in ons land ontelbare mannen en vrouwen gebukt gaan. Onbeschrij felijk zijn de pijnen, ondragelijk de lasten, die rheum&tiek al aan de menschheid gebracht heeft. - Want nog afgezien van de pijnen zelf, gaan er zoo velen ten onder aan de gevolgen, worden heele families het slachtoffer, omdat de onmacht tot het verrichten van het dage- lijksch werk, het vaders onmogelijk maakt hun dagtaak te verrichten; worden moeders aan hun stoel of Led gekluisterd, omdat aangetaste ledematen, krachteloos en als het ware verlamd, ieder werk weigeren. Koud, guur weer, regen en wiiid. vochtige woningen en allerlei oor zaken meer, kunnen leiden tot aan vallen van rheumatische pijnen. Maar de grond-oorzaak is altijd onzuiver bloed. - Schadelijke zuren. die niet behoorlijk door het lichaam worden afgevoerd, die zich ophoopen en vastzetten in spieren, spierweef sels en gewrichten, die zijn de eigen lijke oorzaak van Uw snerpende Rheumatische pijnen. Daarom moet ge Kruschen Salts nemen. Dit heilzame middel, dat reeds zoo on noemelijk vele lijders aan Rheuma- tiek van hun pijnen verlost heeft, zal ook Uw bloed kuiveren en zoo doende de oorzaak wegnemen van Uw lasten en pijn. - Kruschen Salts is samengesteld uit minerale zouten, welker aansporende werking op Uw lever, nieren en ingewanden, deze organen tot groot er actie brengt die ze weer doet function- neeren precies zooals vroeger: die ze eigenlijk weer jong maakt en opgewassen tegen hun task: Uw bloed te zuiveren, het vrij te houden van pijnverwekkende zuren en deze af te voeren langs natuurlijken weg. Wees verstandig breek UxeH tilt de ban van pijnen en ongemak, wordt weer de oude. Neem Kruschen Saltslederen morgen bij het opstaan de beroemde kleine hoeveelheid Kruschen, zooveel als er op een cent gaat In Uw eerste kopje thee. 't Is zoo weinig en doet U zoo wonderlijk véél goed. Verkrijgbaar bij apoth. en drog. d O. H>. o.7."» en l.f>o (extra groot pak). Fabr.: R. Griffiths Hughes Ltd., Manchester (Engeland). Opgericht 17;u;. HÈ, DAT LUCHT OP! Y,.ue Vlek* HET HELPT Wb.x.«d^ve*oudY*£ REUSACHTIG BIJ P;\ar aJdige HOOFDVERKOUDHEID!"^ate« ver I ILL»r\l UU\.n I HET HELPT REUSACHTIG BI rtncnvEDifnui ,acbten v,deren de .n, ade>ncrl ..Ho-Ten i-tVa-tw11 ve nieu«e Sen de P»^ de ge**° ^de,ne« 0 nolW1 r_MetV»-^ neUS ver- Hóg stet^* achten om Va-trp-noVfi bestede nog NOG BETER, MENEER SMIT! BIJTIJDS GE BRUIKT VOORKOMT VA-TRO-NOL VELE VERKOUDHEDEN^, «»ectiesin^ontstaan.^vo0t Magere erwtensoep. Kaasoinelet Sla van Brusselsch lof. Aardappelen. Gebakken spek Heete bliksem. Flensjes. rrlii H.-.90 pmr (I.e. Donderdag: Poulet. Koolraap. 5 Aardappelen. Maïzenavla. Vrijdag Zaterdag

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37