OSUMATIEK
KRUSCHEN SALTS
iifi
-
Een hartig hapje
bij de boterham
W»P er,° 9CSUÏ\W VoduCt
1—miii r y
"5»>--;r£«ur"„o
^fdR^V0^veVdheden
Vicks
Va-tro-nol
Motief buitenrand
De kleuren, die telkens moeten wor
den toegepast, zijn door de verschillende
cijfers aangegeven.
Van desplijtzijde wordt 'ri heele draad
gebruikt; is het linnen nogal fijn, dan
kan men ook met een halven draad
volstaan.
Behalve als tuintafelkleed kan dit
handwerk ook als dekservet dienst doen,
doch in dit geval zouden wij onzen leze
ressen willen aanraden, de groote motie
ven (die het meest naar het midden
staan) te laten vervallen.
Wanneer het, kleed af is, wordt het
borduurwerk aan den verkeerden kant
met een heet ijzer gestreken.
ROEREIEREN MET
PETERSELIE
(4 PERSONEN)
4 eieren, 4 eetlepels melk, zout, peper,
1 eetlepel fijngehakte peterselie, boter.
Klop de eieren los, voeg er vervolgens
de melk, zout en peper bij en roer alles
goed door elkaar. Schep er daarna de
fijngehakte peterselie door. Smelt de
boter, voeg de eiermassa er bij en roer
zoolang in de pan tot de eieren gestold
zijn. Presenteer de roereieren op een ver
warmd schoteltjé en geef er desver-
kiezende driehoekjes geroosterd of ge
bakken brood bij.
KAASOMELET
(4 PERSONEN)
4 eieren, zout, peper, 50 gr. geraspte
kaas, 2 eetlepels melk, boter. Klop de
eieren los en vermeng ze met de melk,
zout, peper en geraspte kaas. Smelt de
boter in de koekenpan, giet er 'n gedeelte
van het beslag in en laat de omelet op
een zacht vuurtje gaar worden. Rol ze
op en schuif ze op een verwarmden
schotel. Garneer de omelet met een paar
takjes peterselie of met wat krulandijvie.
BOKKINGMAYONNAISE
(4 PERSONEN)
4 bokkingen, een paar eetlepels
mayonnaise, 1 ui, l augurkje, een paar
takjes peterselie, bouillonaroma, roode
biet, desverkiezende l hardgekookt ei.
Verwijder de graat, het vel en den kop
van de viscli, snijd het vischvleesch in
kleine stukjes. Snipper ui en augurkje
hak de peterselie en een gedeelte van
de biet fijn. Schep dit mengsel samen
met de viscli en een gedeelte van het
fijngehakte ei door de mayonnaise.
Maak het mengsel op smaak met wat
bouillonaroma. Doe het hapje over in
een glazen schaaltje, garneer het met,
stukjes biet en hardgekookt, ei.
HARINGSLAATIE
(4 PERSONEN)
3 haringen, 5 koude gekookte aard
appelen, een paar eetlepels mayonnaise,
zure biet, uitjes en augurkjes, I hard
gekookt ei, zoiit, peper, een scheutje
azijn. Maak de haringen zorgvuldig
schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak
de aardappelen, biet,, uitjes en augurkjes
en het hardgekookte ei in kleine stukjes
en vermeng alles met de stukjes haring.
Schep de mayonnaise er door en maak
het slaatje op smaak met zout, peper en
een scheutje azijn. Leg het op een scho
tel en giet er desverkiezende nog wat
mayonnaise overheen. Garneer het sla-
tje met stukjes ei, biet, uitjes en au
gurkjes. Strooi er desverkiezende nog
wat gehakte peterselie over.
Wat zuil en we eten
Zondag
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag
Verm icellisoep
Roastbeef.
Andijvie.
Aardappelen.
Vruchtensla.
Koud vleesch.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Rijstebrij.
Varkenslapjes.
Spruitjes.
Aardappelen.
Broodschoteltje.
Groentesoep.
Zuurkoolschotel.
xondercre
UflA Ea»st vieb"1'
Ul„ locV» dC. *00rV)
te creêere«.
de O«or. oOCOR
VÖ.OU V en
•yerVrV te-.nl feeVoorW-
37
Zend ons 25 ets.
aan postzegels
en U ontvangt
een etui met
3 tuben van de
3 voornaamste
kleuren.
i blancV>e. P«
1 naturel!'
>l\e,
ocre,
Imp. voor Nederland
N.V. v. d. Laaken's Handel Mij.,
Amsterdam, Leidschelcade 98, Tel. 36372
VTiet zonder reden noemt men Rheu-
-1-^ matiek een rampspoed, waar
onder in ons land ontelbare mannen
en vrouwen gebukt gaan. Onbeschrij
felijk zijn de pijnen, ondragelijk de
lasten, die rheum&tiek al aan de
menschheid gebracht heeft. - Want
nog afgezien van de pijnen zelf,
gaan er zoo velen ten onder aan
de gevolgen, worden heele families
het slachtoffer, omdat de onmacht
tot het verrichten van het dage-
lijksch werk, het vaders onmogelijk
maakt hun dagtaak te verrichten;
worden moeders aan hun stoel of
Led gekluisterd, omdat aangetaste
ledematen, krachteloos en als het
ware verlamd, ieder werk weigeren.
Koud, guur weer, regen en wiiid.
vochtige woningen en allerlei oor
zaken meer, kunnen leiden tot aan
vallen van rheumatische pijnen.
Maar de grond-oorzaak is altijd
onzuiver bloed. - Schadelijke zuren.
die niet behoorlijk door het lichaam
worden afgevoerd, die zich ophoopen
en vastzetten in spieren, spierweef
sels en gewrichten, die zijn de eigen
lijke oorzaak van Uw snerpende
Rheumatische pijnen. Daarom moet
ge Kruschen Salts nemen. Dit
heilzame middel, dat reeds zoo on
noemelijk vele lijders aan Rheuma-
tiek van hun pijnen verlost heeft,
zal ook Uw bloed kuiveren en zoo
doende de oorzaak wegnemen van
Uw lasten en pijn. - Kruschen Salts
is samengesteld uit minerale
zouten, welker aansporende werking
op Uw lever, nieren en ingewanden,
deze organen tot groot er actie
brengt die ze weer doet function-
neeren precies zooals vroeger: die
ze eigenlijk weer jong maakt en
opgewassen tegen hun task: Uw
bloed te zuiveren, het vrij te houden
van pijnverwekkende zuren en deze
af te voeren langs natuurlijken weg.
Wees verstandig breek UxeH tilt de ban van pijnen en ongemak, wordt
weer de oude. Neem Kruschen Saltslederen morgen bij het opstaan de
beroemde kleine hoeveelheid Kruschen, zooveel als er op een cent gaat
In Uw eerste kopje thee. 't Is zoo weinig en doet U zoo wonderlijk véél goed.
Verkrijgbaar bij apoth. en drog. d O. H>. o.7."» en l.f>o (extra groot pak).
Fabr.: R. Griffiths Hughes Ltd., Manchester (Engeland). Opgericht 17;u;.
HÈ, DAT LUCHT OP! Y,.ue Vlek*
HET HELPT Wb.x.«d^ve*oudY*£
REUSACHTIG BIJ P;\ar aJdige
HOOFDVERKOUDHEID!"^ate« ver
I ILL»r\l UU\.n I
HET HELPT
REUSACHTIG BI
rtncnvEDifnui
,acbten v,deren de .n, ade>ncrl
..Ho-Ten i-tVa-tw11 ve
nieu«e
Sen de P»^ de ge**° ^de,ne«
0 nolW1
r_MetV»-^ neUS ver-
Hóg stet^* achten om
Va-trp-noVfi bestede
nog
NOG BETER, MENEER
SMIT! BIJTIJDS GE
BRUIKT VOORKOMT
VA-TRO-NOL VELE
VERKOUDHEDEN^,
«»ectiesin^ontstaan.^vo0t
Magere erwtensoep.
Kaasoinelet
Sla van Brusselsch lof.
Aardappelen.
Gebakken spek
Heete bliksem.
Flensjes.
rrlii H.-.90 pmr (I.e.
Donderdag: Poulet.
Koolraap.
5 Aardappelen.
Maïzenavla.
Vrijdag
Zaterdag