SANATOGEN
*9)
CORRESPONDENTIE
Wat zullen wij eten
De Paaschhaas is gereed!
VicksVa-tro-mol
37
Ute inlaid: S blauw. 13 wit, 3(1 blauw,
13 wit, 8 blauw.
Usnaald6 binnw. 17 wit, 2(i hlauw,
17 wit, (i iilauw.
!)9e naald: 3 blauw, 21 wit, 22 blauw,
21 wit, 4 blauw
100e naald: 2 blauw, 25 wit, 18 blauw,
25 wit. 2 blauw.
lOle naald: 20 wit, 14 blauw, 29 wit.
We breien nu verder boven alle st. inet
de witte wol.
Voor de armsgaten kanten we aan het
begin van de 103e en 104e naald 4 st.
en aan het begin van de 105e, 106e,
107e en 108e naald 1 st. af.
Bij de 127e naald kanten we de mid
delste 18' st. af. Boven de laatste 21 st.
van deze naald breien we nu eerst den
linkerschouder. Voor den hals kanten we
aan het begin van de 129e naald 2 st. en
aan het begin van de 131e naald 1 st.
af. Voor den schouder kanten we aan het
begin van de 132e en 134e naald 9 st. af.
Boven de overige 21 st. van de 127e
naald breien we den rechterschouder op
dezelfde, doch tegengestelde wijze. Voor
den hals kanten we dus aan het begin
van de 128e naald 2 st. en aan het begin
van de 130e naald 1 st. af. Voor den
schouder kanten we aan liet begin van
ile 131e en I33e naald 9 st. af.
Het voorpand breien we hetzelfde als
het rugpand tot en met de 124e naald,
alleen breien we nu knoopsgaatjes in
het middenstukje. Hiervoor kanten we
bij de 3e naald hiervan de 3e en 4e, 12e
en 13e en de 21e en 22e st. af. Bij de 4e
naald zetten we deze st. er dan weer
bij op.
Bij de 125e naald kanten we de mid
delste 18 st. af. Boven de laatste 21 st.
van deze naald breien we dan. eerst den
rechterschouder. Voor den hals kanten
we aan het begin van de 127e, 129e en
131e naald 1 st. af. Voor den schouder
kanten we aan het begin van de 132e en
134e naald 9 st. af.
Boven de overige 21 st. van de 125e
naald breien we den linkerschouder op
dezelfde doch tegengestelde wijze.
Het mouwtje. \Ve breien dit geheel met
_ile witte wol; zetten 35 st. op en breien
hierboven eerst 4 naalden in patroon.
Daarna breien we steeds in tricotsteek,
terwijl we bij de 5e naald 2 st. breien uit
den 3en tot en met den 33en st. We heb-
ben dan 66 st. op de naald.
Voor den hop kanten we aan het begin
van de 23e en 24e naald 5 st. af. aan het
begin van de 25e tot en met 38e naald
2 st. en aan het begin van de 39e en
40e naald 5 st. Bij de 41e naald kanten
we ten slotte de overige st. af.
De ceintuur. We zetten 9 st. op (met,
de witte wol) en breien hierboven steeds
in patroon. Wanneer we ong. 50 cm.
gebreid hebben, kanten we bij een
heengaande naald de middelste 3 st. af.
deze 3 st. zetten we er dan bij de vol
gende naald weer bij op. We krijgen
dus een knoopsgaatje. We breien daarna
nog 6 naalden en kanten dan af.
We persen nu de verschillende deelen
luchtig onder een vochtigen doek op en
naaien ze in elkaar. Van de schoudertjes
naaien we slechts 2 cm. (aan den kant
van het mouwtje) dicht. .Met de witte
wol haken we nu één toer vasten om
de halsuitsnijding en de sclioudersplitjes,
terwijl we tegelijkertijd 2 lussen haken
op de schouders van het voorpand. Op de
schouders van het achterpand naaien we
dan de knoopjes. De pijpjes naaien we
aan elkaar en op het middenstukje van
het achterpand naaien we 3 knoopjes op
een hoogte van ong. 3 cm. tegenover de
knoopsgaatjes van het voorpand. Op het
ceintuurtje naaien we eveneens een
knoopje. Op het witte pasje borduren we
ten slotte met de blauwe wol de nopjes,
zooals de foto duidelijk laat zien.
Meer. Z. te Uotterdam. Voor het stijven
van boorden wordt glausstijfsel ge
bruikt. neemt 2 dl. lauw water op 1
pakje stijfsel en voegt er een paar
druppels glycerine bij. Door de glyce
rine glijdt, het ijzer beter over het goeil
en plakt de stijfsel minder. II roert het
pakje 0111 en haalt den gewassehen boord
erdoor, daarna legt u het goed op een
schoonen handdoek en wrijft de stijfsel
stevig in de stof. Het is aan te raden
den boord nogmaals door de oplossing
te halen; voor het droogstrijken ge
bruikt u warme ijzers, want het vocht
uit het goed moet verdampen en de
stijfsel moet gaar worden. II legt, den
boord op een strijkplank inet den linker
kant naar boven. Het ijzer wordt er
voorzichtig opgezet, u strijkt niet,
maar plet het goed alleen, waardoor de
verschillende lagen linnen op elkaar
plakken. Na het pletten wordt de
boord drooggestreken. Tusschen het
droogstrijken in vouwen we den boord
op den naad geregeld dubbel, zoodat de
vouw er later gemakkelijk in gestreken
kan worden. Wanneer het goed geheel
droog is, moeten de punten van den
boord niet meer omgebogen kunnen
worden. Daarna kunt u het goed glan
zen. Hiervoor hebt u een glansijzer noo-
ilig, dit is een ijzer met een ronden
achterkant. I legt den boord op een
harde onderlaag, b.v. een dikke kar
tonnen plaat, met daarover een wit la
kentje. De boord wordt met den rech
terkant naar boven op het glansplankje
gelegd, het gedeelte dat geglansd moet
worden maakt u met een spons heel
even vochtig. Vervolgens neemt u het
glansijzer, dat zeer heet moet zijn, en
zet den glanskant op den boord,
beweegt het ijzer in een snel tempo van
boven naar beneden. Als het noodig
'is, maakt uhet goed na eenmaal glanzen
nogmaals vochtig en glanst een tweede
maal. Voor het ronden gebruikt u een
ijzer, dat niet zoo heet is. 17 vouwt
den. boord dubbel met den glanzenden
kant naar buiten, het ijzer wordt op den
linkerkant op een punt van het goed
gezet. Daarna trekt u den boord tot
op de helft onder het ijzer, terwijl de
punt tegelijk iets wordt omgerold. De
andere helft van den boord krijgt
daarna een beurt.
Zondag: Kerriesoep.
Roast beef.
Doperwten (uit blik
Aardappelkoekjes.
Caramelvla.
Maandag: Koud vleescli.
Andijvie.
Aardappelen.
Gort met rozijnen.
Dinsdag: Pikante varkensrolle-
Roodekool. tjes.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Woensdag: Kop bouillon.
Poulet.
Gestoofde sla (uit liet
Aardappelen. zout).
Donderdag: Gehakt.
Bieten.
Aardappelen.
Fruit.
Vrijdag: Magere macaronisoep.
Stokvischstamppot.
Zaterdag: Krabbetjes.
Appelmoes.
Aardappelen.
Maïzenavla.
Sanatogen ge VOOruit-
reeds CHad tfe Sanatogen
9 eerder gekend.
maar eerder g Q [e A.
VOor
ener9ie 'euwe u
e n<*m o kracbt en
M«>-pra
vanaf
fl. 1.-
^1^ Het zenuwsterkend voedsel.
En Droste óók met zijn groote sor
teering heerlijke paascheitjes.
In de kleine eitjes (30 t/m 40 ct.
per ons) reeds meer dan 40 verruk
kelijke vullingen. Ook tal van heerlijke
smaken in de middelgroote eitjes
(35 t/m 40 ct. per ons) en in de
groote eitjes (35 t/m 50 ct. per ons).
raagt U eens Droste s likeur-
houdende eitjes met halfvloeiha
vulling (35 t/m 45 ct. per ons).
Bijzondere Droste tractaties
PAASCHEITJES
ALTIJD WELKOM!
)e bons voor de plaatje
en ons nieuire albu
Het W a t e r op
bliji 'en geldiq
JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN
VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN,
DAN VOORKOM JE VELE
VERKOUDHEDEN!
DANK U MAMMIE,
NU IS MIJN
HOOFD-
VERKOUDHEID
AL VEEL BETER!
c.n feit—Een paar druppels Vicks
de orikkding,'"verwijderen het slijm.
de, X uczwollen slijmvliezen
minderen de gezwollen
,atenmU retetoVtriJUw^eus veutop. is'.
Va-tro-nol is speciaal om de.Natuurte he-
pen bij het b^trijden van infecties ,n neus
keel, treurde meeste rerkouil
heden ontstaan. Gebruik het
direct als U niest of snuift en
voorkom vele verkoudheden.
Pen paar 1" ieder neusH»!
Prijf fl. -.90 p«r fUeon