SANATOGEN *9) CORRESPONDENTIE Wat zullen wij eten De Paaschhaas is gereed! VicksVa-tro-mol 37 Ute inlaid: S blauw. 13 wit, 3(1 blauw, 13 wit, 8 blauw. Usnaald6 binnw. 17 wit, 2(i hlauw, 17 wit, (i iilauw. !)9e naald: 3 blauw, 21 wit, 22 blauw, 21 wit, 4 blauw 100e naald: 2 blauw, 25 wit, 18 blauw, 25 wit. 2 blauw. lOle naald: 20 wit, 14 blauw, 29 wit. We breien nu verder boven alle st. inet de witte wol. Voor de armsgaten kanten we aan het begin van de 103e en 104e naald 4 st. en aan het begin van de 105e, 106e, 107e en 108e naald 1 st. af. Bij de 127e naald kanten we de mid delste 18' st. af. Boven de laatste 21 st. van deze naald breien we nu eerst den linkerschouder. Voor den hals kanten we aan het begin van de 129e naald 2 st. en aan het begin van de 131e naald 1 st. af. Voor den schouder kanten we aan het begin van de 132e en 134e naald 9 st. af. Boven de overige 21 st. van de 127e naald breien we den rechterschouder op dezelfde, doch tegengestelde wijze. Voor den hals kanten we dus aan het begin van de 128e naald 2 st. en aan het begin van de 130e naald 1 st. af. Voor den schouder kanten we aan liet begin van ile 131e en I33e naald 9 st. af. Het voorpand breien we hetzelfde als het rugpand tot en met de 124e naald, alleen breien we nu knoopsgaatjes in het middenstukje. Hiervoor kanten we bij de 3e naald hiervan de 3e en 4e, 12e en 13e en de 21e en 22e st. af. Bij de 4e naald zetten we deze st. er dan weer bij op. Bij de 125e naald kanten we de mid delste 18 st. af. Boven de laatste 21 st. van deze naald breien we dan. eerst den rechterschouder. Voor den hals kanten we aan het begin van de 127e, 129e en 131e naald 1 st. af. Voor den schouder kanten we aan het begin van de 132e en 134e naald 9 st. af. Boven de overige 21 st. van de 125e naald breien we den linkerschouder op dezelfde doch tegengestelde wijze. Het mouwtje. \Ve breien dit geheel met _ile witte wol; zetten 35 st. op en breien hierboven eerst 4 naalden in patroon. Daarna breien we steeds in tricotsteek, terwijl we bij de 5e naald 2 st. breien uit den 3en tot en met den 33en st. We heb- ben dan 66 st. op de naald. Voor den hop kanten we aan het begin van de 23e en 24e naald 5 st. af. aan het begin van de 25e tot en met 38e naald 2 st. en aan het begin van de 39e en 40e naald 5 st. Bij de 41e naald kanten we ten slotte de overige st. af. De ceintuur. We zetten 9 st. op (met, de witte wol) en breien hierboven steeds in patroon. Wanneer we ong. 50 cm. gebreid hebben, kanten we bij een heengaande naald de middelste 3 st. af. deze 3 st. zetten we er dan bij de vol gende naald weer bij op. We krijgen dus een knoopsgaatje. We breien daarna nog 6 naalden en kanten dan af. We persen nu de verschillende deelen luchtig onder een vochtigen doek op en naaien ze in elkaar. Van de schoudertjes naaien we slechts 2 cm. (aan den kant van het mouwtje) dicht. .Met de witte wol haken we nu één toer vasten om de halsuitsnijding en de sclioudersplitjes, terwijl we tegelijkertijd 2 lussen haken op de schouders van het voorpand. Op de schouders van het achterpand naaien we dan de knoopjes. De pijpjes naaien we aan elkaar en op het middenstukje van het achterpand naaien we 3 knoopjes op een hoogte van ong. 3 cm. tegenover de knoopsgaatjes van het voorpand. Op het ceintuurtje naaien we eveneens een knoopje. Op het witte pasje borduren we ten slotte met de blauwe wol de nopjes, zooals de foto duidelijk laat zien. Meer. Z. te Uotterdam. Voor het stijven van boorden wordt glausstijfsel ge bruikt. neemt 2 dl. lauw water op 1 pakje stijfsel en voegt er een paar druppels glycerine bij. Door de glyce rine glijdt, het ijzer beter over het goeil en plakt de stijfsel minder. II roert het pakje 0111 en haalt den gewassehen boord erdoor, daarna legt u het goed op een schoonen handdoek en wrijft de stijfsel stevig in de stof. Het is aan te raden den boord nogmaals door de oplossing te halen; voor het droogstrijken ge bruikt u warme ijzers, want het vocht uit het goed moet verdampen en de stijfsel moet gaar worden. II legt, den boord op een strijkplank inet den linker kant naar boven. Het ijzer wordt er voorzichtig opgezet, u strijkt niet, maar plet het goed alleen, waardoor de verschillende lagen linnen op elkaar plakken. Na het pletten wordt de boord drooggestreken. Tusschen het droogstrijken in vouwen we den boord op den naad geregeld dubbel, zoodat de vouw er later gemakkelijk in gestreken kan worden. Wanneer het goed geheel droog is, moeten de punten van den boord niet meer omgebogen kunnen worden. Daarna kunt u het goed glan zen. Hiervoor hebt u een glansijzer noo- ilig, dit is een ijzer met een ronden achterkant. I legt den boord op een harde onderlaag, b.v. een dikke kar tonnen plaat, met daarover een wit la kentje. De boord wordt met den rech terkant naar boven op het glansplankje gelegd, het gedeelte dat geglansd moet worden maakt u met een spons heel even vochtig. Vervolgens neemt u het glansijzer, dat zeer heet moet zijn, en zet den glanskant op den boord, beweegt het ijzer in een snel tempo van boven naar beneden. Als het noodig 'is, maakt uhet goed na eenmaal glanzen nogmaals vochtig en glanst een tweede maal. Voor het ronden gebruikt u een ijzer, dat niet zoo heet is. 17 vouwt den. boord dubbel met den glanzenden kant naar buiten, het ijzer wordt op den linkerkant op een punt van het goed gezet. Daarna trekt u den boord tot op de helft onder het ijzer, terwijl de punt tegelijk iets wordt omgerold. De andere helft van den boord krijgt daarna een beurt. Zondag: Kerriesoep. Roast beef. Doperwten (uit blik Aardappelkoekjes. Caramelvla. Maandag: Koud vleescli. Andijvie. Aardappelen. Gort met rozijnen. Dinsdag: Pikante varkensrolle- Roodekool. tjes. Aardappelen. Griesmeelvla. Woensdag: Kop bouillon. Poulet. Gestoofde sla (uit liet Aardappelen. zout). Donderdag: Gehakt. Bieten. Aardappelen. Fruit. Vrijdag: Magere macaronisoep. Stokvischstamppot. Zaterdag: Krabbetjes. Appelmoes. Aardappelen. Maïzenavla. Sanatogen ge VOOruit- reeds CHad tfe Sanatogen 9 eerder gekend. maar eerder g Q [e A. VOor ener9ie 'euwe u e n<*m o kracbt en M«>-pra vanaf fl. 1.- ^1^ Het zenuwsterkend voedsel. En Droste óók met zijn groote sor teering heerlijke paascheitjes. In de kleine eitjes (30 t/m 40 ct. per ons) reeds meer dan 40 verruk kelijke vullingen. Ook tal van heerlijke smaken in de middelgroote eitjes (35 t/m 40 ct. per ons) en in de groote eitjes (35 t/m 50 ct. per ons). raagt U eens Droste s likeur- houdende eitjes met halfvloeiha vulling (35 t/m 45 ct. per ons). Bijzondere Droste tractaties PAASCHEITJES ALTIJD WELKOM! )e bons voor de plaatje en ons nieuire albu Het W a t e r op bliji 'en geldiq JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN, DAN VOORKOM JE VELE VERKOUDHEDEN! DANK U MAMMIE, NU IS MIJN HOOFD- VERKOUDHEID AL VEEL BETER! c.n feit—Een paar druppels Vicks de orikkding,'"verwijderen het slijm. de, X uczwollen slijmvliezen minderen de gezwollen ,atenmU retetoVtriJUw^eus veutop. is'. Va-tro-nol is speciaal om de.Natuurte he- pen bij het b^trijden van infecties ,n neus keel, treurde meeste rerkouil heden ontstaan. Gebruik het direct als U niest of snuift en voorkom vele verkoudheden. Pen paar 1" ieder neusH»! Prijf fl. -.90 p«r fUeon

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37