Uit ons menu Waarom moet lingerie zitten als een f Waf zullen we eten/ CORRESPONDENTIE T^\E eerste voorwaarde, die men aan een badpak stelt is wel, dat het goed strak om het lichaam sluit. Preeies zoo moet U Uw lingerie kiezen. Juvena lingerie is zeldzaam elas tisch. Opbloesen of plooien is hij deze lingerie onmogelijk. Uw kleediug zit daardoor volmaakt 011 Iterispelijk. Bij het afgebeelde Juvena-model valt de bekoorlijke tegenstelling tusschen verticale en horizontale liewerking sterk op. Door de onder breking van de bustehouder krijgt de verticale lijn van liet geheel een bijzonder effect. Onder den bustehouder en aan de kanten is elastisch materiaal ingewerkt, en met fijnen siersteek af gedekt. Juvena sluit daardoor volmaakt glad om Uw lichaam. 37 Zondag: Witte soep. Kalfsfricandeau. Sla van spinazie. Aardappelen. Rabarberpudding niet roomsaus. Maandag: Koud vleesoli. Savoyekool. Aardappelen. Drie in de pan. Dinsdag: Kop bouillon. Krabbetjes. Appelmoes. Aardappelen. Woensdag: Gesmoord vleesch. Worteltjes. Aardappelen. Ghoeoladevla. Donderdag: Gestoofde niertjes. Koolraap. Aardappelen. Fruit. Vrijdag: Magere witteboonen- soep. Rijst met garna len en tomaten. Zaterdag Varkenscoteletten. Gestoofde bieten. Aardappelen. Maïzenavla. RIJST MET GARNALEN EN TOMATEN (I PERSONEN) 200 g rijst, een paar uien, 40 g boter, 150 g garnalen, zout, peper, een paar eetlepels tomatenpuree, paneermeel. Smelt de boter, fruit hierin den ge- snipperden ui. Voeg de rijst er aan toe en giet er 1J 1 water bij. Kook de rijst op een zacht vuur gaar in ongeveer 20 minuten. Roer er dan de tomaten puree, de gewasschen garnalen, het zout en de peper door. Doe de massa over in een vuurvasten schotel, strooi er paneermeel over, leg er hier en daar een klontje boter op en laat den scho tel in den oven bruin worden. GESMOORD VLEESCH (4 PERSONEN) 400 g rundvleesch, 40 g lioter of vet, zout, peper, laurierblad, kruidnagel, bloem, een scheutje azijn. Bestrooi het vleesch met peper en zout. Smelt de boter, voeg hierbij de verschillende kruiden en laat deze even fruiten. Wentel het vleesch door bloem en bak het in de heete boter bruin. Voeg er dan ongeveer water en den azijn aan toe en laat het vleesch onge veer *4 mlr «moren. Bind als het noo- dig is de jus nog met wat aangemengde bloem. Verwijder voor het presenteeren de verschil lende kruiden. RABARBERPUDDING MET ROOMSAUS (4 PERSONEN) 114 kg rabarber, 200 g suiker, het sap van citroen, 15 g gelatine. 'Voor de saus: l/4 1 kookroom, een snufje zout. 50 g suiker, 1 eierdooier, I eetlepel maïzena. Kook de rabarber tot moes, maak het op smaak met suiker en het citroensap. Week de gelatine in koud water, knijp ze uit en los ze in het lieete moes, dat Aan alle abonné's. Brieven dienen steeds vergezeld te gaan van volledigen naam en adres. Anonieme brieven ko men niet voor beantwoording in aan merking. Is er haast bij de beant woording, dan gelieve men een postzegel in te sluiten. Juvena lingerie wordt in bijna alle goede zaken verkocht. Waar niet, vrage men het adres van den dichtstbyzijnden leverancier aan Jos. Könings, Kon. Wilhelminalaan 475, te Voorburg. Wilt U s.v.p. Uw naam en adres in blokletters schrijven T van het vuur genomen is, op. Koel de massa zooveel af tot ze geleiachtig begint te worden. Doe den pudding dan over in een met koud water om- gespoelden vorm en laat hem geheel koud worden. Stort hem daarna op een glazen schotel en giet er wat roomsaus omheen. Presenteerde rest van de saus er apart bij. Breng voor de saus den room met het zout aan de kook. Roer den eier dooier met de suiker tot 'n gladde massa. Voeg de maïzena er bij, voeg een scheutje van den kokenden room onder goed roeren er aan toe. Voeg het papje bij de rest van den roont en laat de saus onder goed roeren doorkoken. Koel ze onder af en toe roeren af. SLA MET SPINAZIE MET EIERSAUS 2 kg spinazie, zout, 2 eetlepels sla olie, 4 eetlepels azijn, een mespuntje mosterd, peper, hardgekookte eieren. Waseh de spinazie in ruim water en verwijder de zaadjes. Laat de groente zeer goed uitlekken. Maak 2 hard gekookte eieren fijn. vermeng ze met de slaolie, den azijn, de mosterd, het zout en de peper. Roer de massa tot een dik sausje. Schep de spinazie er door. Doe de groente over in een glazen schaal en garneer de sla met plakjes hardgekookt ei. Mevr. A. H. te Zaadvoort. V kunt het rokje het beste wassehen. Wanneer de vlek erg groot is, is ontvlekken haast niet mogelijk. Gebruikt u hiervoor een aftreksel van houtzeep. U neemt onge veer een handvol houtzeep en zet deze op met ruim water. Zoodra de vloeistof kookt, neemt u ze van het vuur en zeeft ze. U voegt er vervolgens -zooveel water bij tot het sop lauw is; daarna klopt u het schuimig. Voor het wassehen neemt u de maat van het rokje. IJ knijpt het kleedingstuk door liet sop. Geef het voor de helderheid een tweede sop en spoel het goed in ruim lauw water. Voor het strijken vocht u het goed in, rekt het op maat en strijkt het aan den linkerkant. Mevr. K. v. d. Ii. te Botterdam. Wan neer de bruid in het wit gekleed is, dient de bruidegom jacquet met lioogen hoed te dragen. Een zilvergrijs plastron staat hierbij gekleeder dan een gewone das in grijze kleur. Op een officieele receptie hooren de dames, zoowel als de recipieerenden, haar handschoenen aan te houden. Mej. 't Z. te Delft. In deze kwestie kunnen wij u niet van advies dienen. Ze hoort bij een deskundige thuis. Mej. de Gr. te Amsterdam. V heeft gelijk. Uw a.s. echtgenoot liehoort niet te trouwen in donker colliertcostuum met Imogen hoed. Dit is niet coinme il faut. De hooge hoed wordt gedragen bij het jacquet. Wil uw a.s. echtgenoot zich dit om redenen van practischen aan! niet aanschaffen, dan kan hij liet beste een slappen hoed of een bolhoed dragen.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 37