Uit
ons menu
Waarom moet lingerie
zitten als een f
Waf zullen we eten/
CORRESPONDENTIE
T^\E eerste voorwaarde, die men aan een
badpak stelt is wel, dat het goed strak
om het lichaam sluit. Preeies zoo moet U Uw
lingerie kiezen. Juvena lingerie is zeldzaam elas
tisch. Opbloesen of plooien is hij deze lingerie
onmogelijk. Uw kleediug zit daardoor volmaakt
011 Iterispelijk. Bij het afgebeelde Juvena-model valt
de bekoorlijke tegenstelling tusschen verticale en
horizontale liewerking sterk op. Door de onder
breking van de bustehouder krijgt de verticale
lijn van liet geheel een bijzonder effect. Onder
den bustehouder en aan de kanten is elastisch
materiaal ingewerkt, en met fijnen siersteek af
gedekt. Juvena sluit daardoor volmaakt glad om
Uw lichaam.
37
Zondag: Witte soep.
Kalfsfricandeau.
Sla van spinazie.
Aardappelen.
Rabarberpudding niet
roomsaus.
Maandag: Koud vleesoli.
Savoyekool.
Aardappelen.
Drie in de pan.
Dinsdag: Kop bouillon.
Krabbetjes.
Appelmoes.
Aardappelen.
Woensdag: Gesmoord vleesch.
Worteltjes.
Aardappelen.
Ghoeoladevla.
Donderdag: Gestoofde niertjes.
Koolraap.
Aardappelen.
Fruit.
Vrijdag: Magere witteboonen-
soep. Rijst met garna
len en tomaten.
Zaterdag
Varkenscoteletten.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Maïzenavla.
RIJST MET GARNALEN EN
TOMATEN
(I PERSONEN)
200 g rijst, een paar uien, 40 g boter,
150 g garnalen, zout, peper, een paar
eetlepels tomatenpuree, paneermeel.
Smelt de boter, fruit hierin den ge-
snipperden ui. Voeg de rijst er aan toe
en giet er 1J 1 water bij. Kook de rijst
op een zacht vuur gaar in ongeveer
20 minuten. Roer er dan de tomaten
puree, de gewasschen garnalen, het
zout en de peper door. Doe de massa
over in een vuurvasten schotel, strooi
er paneermeel over, leg er hier en daar
een klontje boter op en laat den scho
tel in den oven bruin worden.
GESMOORD VLEESCH
(4 PERSONEN)
400 g rundvleesch, 40 g lioter of vet,
zout, peper, laurierblad, kruidnagel,
bloem, een scheutje azijn.
Bestrooi het vleesch met peper en
zout. Smelt de boter, voeg hierbij de
verschillende kruiden en laat deze even
fruiten. Wentel het vleesch door bloem
en bak het in de heete boter bruin.
Voeg er dan ongeveer water en den
azijn aan toe en laat het vleesch onge
veer *4 mlr «moren. Bind als het noo-
dig is de jus nog met wat aangemengde
bloem. Verwijder voor het presenteeren
de verschil lende kruiden.
RABARBERPUDDING MET
ROOMSAUS
(4 PERSONEN)
114 kg rabarber, 200 g suiker, het
sap van citroen, 15 g gelatine.
'Voor de saus: l/4 1 kookroom, een
snufje zout. 50 g suiker, 1 eierdooier,
I eetlepel maïzena.
Kook de rabarber tot moes, maak het
op smaak met suiker en het citroensap.
Week de gelatine in koud water, knijp
ze uit en los ze in het lieete moes, dat
Aan alle abonné's. Brieven dienen
steeds vergezeld te gaan van volledigen
naam en adres. Anonieme brieven ko
men niet voor beantwoording in aan
merking. Is er haast bij de beant
woording, dan gelieve men een postzegel
in te sluiten.
Juvena lingerie wordt in bijna alle goede
zaken verkocht. Waar niet, vrage men het
adres van den dichtstbyzijnden leverancier
aan Jos. Könings, Kon. Wilhelminalaan 475,
te Voorburg. Wilt U s.v.p. Uw naam en adres
in blokletters schrijven T
van het vuur genomen is, op. Koel
de massa zooveel af tot ze geleiachtig
begint te worden. Doe den pudding
dan over in een met koud water om-
gespoelden vorm en laat hem geheel
koud worden. Stort hem daarna op een
glazen schotel en giet er wat roomsaus
omheen. Presenteerde rest van de saus
er apart bij.
Breng voor de saus den room met
het zout aan de kook. Roer den eier
dooier met de suiker tot 'n gladde massa.
Voeg de maïzena er bij, voeg een
scheutje van den kokenden room onder
goed roeren er aan toe. Voeg het papje
bij de rest van den roont en laat de saus
onder goed roeren doorkoken. Koel ze
onder af en toe roeren af.
SLA MET SPINAZIE MET
EIERSAUS
2 kg spinazie, zout, 2 eetlepels sla
olie, 4 eetlepels azijn, een mespuntje
mosterd, peper, hardgekookte eieren.
Waseh de spinazie in ruim water en
verwijder de zaadjes. Laat de groente
zeer goed uitlekken. Maak 2 hard
gekookte eieren fijn. vermeng ze met de
slaolie, den azijn, de mosterd, het zout en
de peper. Roer de massa tot een dik
sausje. Schep de spinazie er door. Doe
de groente over in een glazen schaal en
garneer de sla met plakjes hardgekookt
ei.
Mevr. A. H. te Zaadvoort. V kunt het
rokje het beste wassehen. Wanneer de
vlek erg groot is, is ontvlekken haast
niet mogelijk. Gebruikt u hiervoor een
aftreksel van houtzeep. U neemt onge
veer een handvol houtzeep en zet deze
op met ruim water. Zoodra de vloeistof
kookt, neemt u ze van het vuur en zeeft
ze. U voegt er vervolgens -zooveel water
bij tot het sop lauw is; daarna klopt u
het schuimig. Voor het wassehen neemt
u de maat van het rokje. IJ knijpt het
kleedingstuk door liet sop. Geef het
voor de helderheid een tweede sop en
spoel het goed in ruim lauw water.
Voor het strijken vocht u het goed in,
rekt het op maat en strijkt het aan den
linkerkant.
Mevr. K. v. d. Ii. te Botterdam. Wan
neer de bruid in het wit gekleed is, dient
de bruidegom jacquet met lioogen hoed
te dragen. Een zilvergrijs plastron staat
hierbij gekleeder dan een gewone das
in grijze kleur.
Op een officieele receptie hooren de
dames, zoowel als de recipieerenden,
haar handschoenen aan te houden.
Mej. 't Z. te Delft. In deze kwestie
kunnen wij u niet van advies dienen.
Ze hoort bij een deskundige thuis.
Mej. de Gr. te Amsterdam. V heeft
gelijk. Uw a.s. echtgenoot liehoort niet
te trouwen in donker colliertcostuum
met Imogen hoed. Dit is niet coinme il
faut. De hooge hoed wordt gedragen bij
het jacquet. Wil uw a.s. echtgenoot zich
dit om redenen van practischen aan!
niet aanschaffen, dan kan hij liet beste
een slappen hoed of een bolhoed dragen.