i BLUE BAND f f .C fOC* Als het zwemseizoen nadert UIT ONS MENU Cf/tierniaim- r AacuzijAcx 'f. ylfiM BI „HEELEMAAL GEEN GEHEIM jzegt zijn Moeder. „HET If EXTRA ENER BUJF B/J BLUE BAND- BLUE BAND BEGT GECONCENTREERD— daarom ECONOMISCH 05H v B 39 POULET MET ZURE SAUS (4 PERSONEN) 400 g poulet, y2 liter water, zout, peper, 25 g boter, 20 g bloem, liet sap van y2 citroen, 1 ei. Breng bet water met het zout aan de kook en voeg er dan het vleesch aan toe. Laat het ongeveer 20 minuten koken. Zeef den bouillon, smelt de boter voor de saus, voeg er de bloem bij en onder goed roeren den bouillon. Laat de saus doorkoken. Klop het ei los en giet een gedeelte van de saus bij het ei, voeg daarna alles bij elkaar en laat het ei binden, maar zorg dat de saus niet meer kookt. Breng haar ver volgens op smaak met het citroensap en de peper. Schep het vleesch er door en laat alles samen nog even warm worden. GEVULDE EIEREN (4 PERSONEN) 6 eieren, een paar eetlepels mayon naise, peterselie, zout, peper, wat kerrie, een paar blaadjes sla. Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Snijd ze daarna doormidden en wrijf den eierdooier door een zeef, of maak hem met een vork fijn. Vermeng hem met wat mayonnaise en maak het mengseltje op smaak met zout, peper en wat kerrie. Spuit de holten van het eiwit vol met het pikante mengsel en garneer de eieren met een peterselieblaadje. Wasch de sla en schik ze op een schotel. Zet de eieren hierop en leg nog een toefje peterselie op den schotel. 1057. Strandjurk van gestreept katoen, korte mouw, breede ceintuur. Ben. stof: 3.50 m van 70 cm. breed. 1058; Strandjurk van gewerkt katoen, mouw met schouder- pat, V-hals, sluiting met cein tuur. Ben. stof: 3.50 m van 70 cm breed. 1060. Gebloemde strandjurk, kraag en revers van linnen, rugstuk. Ben. stof: 4 m van 70 cm breed. 1061. Strandjurk van gestreept linnen, voorpand verwerkt met strepen in verschillende rich tingen. Ben. stof4 m van 70 cm breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40-42-44-46. Yan alle in deze rubriek af gebeelde genummerde kos tuums, die ontleend zijn aan 't modealbum „Zomerpracht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschte maatnummer. Bestellingen kunnen geschie den bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631; door toezending van tiet bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het PATRONENKANTOOR „PANORA"— NASSAU- PLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor de toezending per post verschul digd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. CHOCOLADE VLA MET NOTEN EN EIWITSCHUIM (4 PERSONEN) 3/4 liter melk, 60 g maïzena, 50 g cacao, 74 g suiker, een snufje zout, 50 g gepelde walnoten, 2 eiwitten. Breng de melk met het zout aan de kook, vermeng de maizena met de cacao en de suiker en giet er wat koude melk bij. Roer het mengsel tot een glad papje. Giet dit onder goed roeren bij de koken de melk en laat de vla onder voort durend roeren doorkoken. Neem de vla van het vuur, roer er de gemalen wal noten doorheen. Doe de vla in een glazen schaal en garneer ze, als ze afgekoeld is, met het eiwitschuim. Klop hierover het eiwit stijf met suiker. Schep met een lepel een gedeelte er uit en laat dit in warme (niet kokende!) melk gaar worden. GESTOOFDE SCHELVISCH (4 PERSONEN) l kg schelvisch, 35 g boter, zout, peper, het sap van y2 citroen, 1 ui, paneermeel. Smelt de boter en voeg er den ge- snipperden ui bij en leg er de schelvisch, die zorgvuldig is schoongemaakt en in mooten is gesneden, in. Laat alles samen ongeveer 10 minuten smoren. Doe de massa over in een vuurvast schoteltje, giet er het citroensap en een scheutje water bij, strooi er wat zout en peper over. Bestrooi de visch met paneermeel, leg hier en daar een kluitje boter en een paar schijfjes citroen en laat den inhoud van liet. schoteltje in den oven bruin en gaar worden. STERK ELASTISCH KLEURECHT Let op het handelsmerk: liet schaakbord Blue Band bij ontbijt, boterham en middagmaal, dat beteekent 3 x per dag extra energie-voeding. Zóó moet je de kinderen ge zond houden. Het is makkelijk genoeg, omdat ze zooveel van Blue Band houden. En het is zoo licht verleerbaar. Wij bevinden ons allemaal best bij Blue Band. Blue Band houdt ons fit, omdat het energie-voeding is. Ziet UBlue Band bevat ook Vitaminen A en D. En de doctoren zeggen, dat die Vitaminen onmisbaar zijn om weer stand te bieden aan ziekten en om stevige beenderen en een krachtig gebit te vormen. Dus hoe méér Blue Band we eten, hoe beter! Kolynos is economisch, omdat het ge concentreerd is een centimeter op een drogen borstel is voldoende. Probeer Kolynoshet reinigt beter, vlugger en is onschadelijk. Loof KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 39