i
BLUE BAND
f f .C fOC*
Als het
zwemseizoen
nadert
UIT ONS MENU
Cf/tierniaim-
r AacuzijAcx
'f. ylfiM
BI
„HEELEMAAL GEEN GEHEIM jzegt zijn Moeder.
„HET If EXTRA ENER
BUJF B/J BLUE BAND-
BLUE BAND BEGT
GECONCENTREERD—
daarom ECONOMISCH
05H v
B
39
POULET MET ZURE SAUS
(4 PERSONEN)
400 g poulet, y2 liter water, zout,
peper, 25 g boter, 20 g bloem, liet sap
van y2 citroen, 1 ei.
Breng bet water met het zout aan de
kook en voeg er dan het vleesch aan
toe. Laat het ongeveer 20 minuten
koken. Zeef den bouillon, smelt de
boter voor de saus, voeg er de bloem
bij en onder goed roeren den bouillon.
Laat de saus doorkoken. Klop het ei
los en giet een gedeelte van de saus
bij het ei, voeg daarna alles bij elkaar en
laat het ei binden, maar zorg dat de
saus niet meer kookt. Breng haar ver
volgens op smaak met het citroensap en
de peper. Schep het vleesch er door
en laat alles samen nog even warm
worden.
GEVULDE EIEREN
(4 PERSONEN)
6 eieren, een paar eetlepels mayon
naise, peterselie, zout, peper, wat kerrie,
een paar blaadjes sla.
Kook de eieren hard, pel ze en laat ze
afkoelen. Snijd ze daarna doormidden
en wrijf den eierdooier door een zeef, of
maak hem met een vork fijn. Vermeng
hem met wat mayonnaise en maak het
mengseltje op smaak met zout, peper en
wat kerrie. Spuit de holten van het eiwit
vol met het pikante mengsel en garneer
de eieren met een peterselieblaadje.
Wasch de sla en schik ze op een schotel.
Zet de eieren hierop en leg nog een
toefje peterselie op den schotel.
1057. Strandjurk van gestreept
katoen, korte mouw, breede
ceintuur. Ben. stof: 3.50 m van
70 cm. breed.
1058; Strandjurk van gewerkt
katoen, mouw met schouder-
pat, V-hals, sluiting met cein
tuur. Ben. stof: 3.50 m van
70 cm breed.
1060. Gebloemde strandjurk,
kraag en revers van linnen,
rugstuk. Ben. stof: 4 m van
70 cm breed.
1061. Strandjurk van gestreept
linnen, voorpand verwerkt met
strepen in verschillende rich
tingen. Ben. stof4 m van
70 cm breed.
VERKRIJGBAAR IN DE
MATEN 40-42-44-46.
Yan alle in deze rubriek af
gebeelde genummerde kos
tuums, die ontleend zijn aan
't modealbum „Zomerpracht",
zijn patronen verkrijgbaar
tegen den prijs van 50 ets.
voor complets, 35 ets. voor
mantels en japonnen en 20 ets.
voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding.
Bij bestelling vooral opgeven
het gewenschte maatnummer.
Bestellingen kunnen geschie
den bij uw agent of bezorger;
door girostorting op No.
293631; door toezending van
tiet bedrag per postwissel of
in postzegels (s.v.p. niet van
6 cent) aan het
PATRONENKANTOOR
„PANORA"— NASSAU-
PLEIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor de
toezending per post verschul
digd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het
bureau van dit blad.
CHOCOLADE VLA MET
NOTEN EN EIWITSCHUIM
(4 PERSONEN)
3/4 liter melk, 60 g maïzena, 50 g
cacao, 74 g suiker, een snufje zout, 50
g gepelde walnoten, 2 eiwitten.
Breng de melk met het zout aan de
kook, vermeng de maizena met de cacao
en de suiker en giet er wat koude melk
bij. Roer het mengsel tot een glad papje.
Giet dit onder goed roeren bij de koken
de melk en laat de vla onder voort
durend roeren doorkoken. Neem de vla
van het vuur, roer er de gemalen wal
noten doorheen. Doe de vla in een glazen
schaal en garneer ze, als ze afgekoeld is,
met het eiwitschuim. Klop hierover het
eiwit stijf met suiker.
Schep met een lepel een gedeelte er
uit en laat dit in warme (niet kokende!)
melk gaar worden.
GESTOOFDE SCHELVISCH
(4 PERSONEN)
l kg schelvisch, 35 g boter, zout,
peper, het sap van y2 citroen, 1 ui,
paneermeel.
Smelt de boter en voeg er den ge-
snipperden ui bij en leg er de schelvisch,
die zorgvuldig is schoongemaakt en in
mooten is gesneden, in. Laat alles samen
ongeveer 10 minuten smoren. Doe de
massa over in een vuurvast schoteltje,
giet er het citroensap en een scheutje
water bij, strooi er wat zout en peper
over. Bestrooi de visch met paneermeel,
leg hier en daar een kluitje boter en een
paar schijfjes citroen en laat den inhoud
van liet. schoteltje in den oven bruin en
gaar worden.
STERK
ELASTISCH
KLEURECHT
Let op het
handelsmerk:
liet schaakbord
Blue Band bij ontbijt, boterham en middagmaal, dat beteekent
3 x per dag extra energie-voeding. Zóó moet je de kinderen ge
zond houden. Het is makkelijk genoeg, omdat ze zooveel van Blue
Band houden. En het is zoo licht verleerbaar. Wij bevinden ons
allemaal best bij Blue Band. Blue Band houdt ons fit, omdat het
energie-voeding is. Ziet UBlue Band bevat ook Vitaminen A en D.
En de doctoren zeggen, dat die Vitaminen onmisbaar zijn om weer
stand te bieden aan ziekten en om stevige beenderen en een krachtig
gebit te vormen. Dus hoe méér Blue Band we eten, hoe beter!
Kolynos is economisch, omdat het ge
concentreerd is een centimeter op
een drogen borstel is voldoende.
Probeer Kolynoshet reinigt beter,
vlugger en is onschadelijk.
Loof KOLYNOS Uw
GLIMLACH
doen SCHITTEREN