r
Vasenol
(O
CORRESPONDENTIE
Wat zullen
we
eten
«1
Het badpak met Cachet
is n
5720/244 badcostuum rijk geborduurd
F. 8.-. Vraagt gratis toezending van
het nieuwe prospectus bij de "Venus"
propaganda afdeeling Rotterdam W 346,
duidelijk adres s.v.p.
Sneller droog door Impregnol
32
1
1
1
1
1
1
SR
i
i
l
1
I
1 64
31
115e naald:
2 av., 2 r.,
2 av., om
slaan, 2 st. r. to
zamen breien.
Vanaf steeds
herhalen.
116e naald:
recht.
117e naald
averecht.
Deze laatste
2 naalden her
halen we nu
voortdurend.
Bij de 133e
naald kanten
we alle st. af.
Het rugpand
breien we ge
heel op dezelf
de wijze als
het voorpand.
De schouder -
bandjes. We
zetten 12 st. op (breinaalden nr. 2%)
en breien hierboven alle naalden recht.
Heeft het bandje de vereischte lengte
bereikt, dan kanten we af.
De ceintuur. Met de donkergroene
wol en naalden nr. 2 y2 zetten we 275 st.
op en breien hierboven 10 naalden
recht, daarna kanten we af.
We persen nu de verschillende deelen
2 av., 2 st. av. te zamen breien, 2 r. luchtig onder een voehtigen doek op en
Vanaf steeds herhalen. naaien ze in elkaar. De schouder-
64e naald: steeds afwisselend 4 r., bandjes naaien we op het voorpand,
2 av. terwijl we ze op het achterpand be-
99e naald: 2 st. av. te zamen vestigen door middel van 4 knoopen.
breien, 2 st. av. te zamen breien, 2 r. Aan ieder bandje maken we dus 2
Vanaf steeds herhalen. lussen. De ceintuur rijgen we door
100e naald: steeds afwisselend 2 r., den gaatjestoer en strikken deze van
2 av. voren.
DE ROK
Het voorpand. We beginnen aan den
onderkant, gebruiken naalden nr. 2 y2,
zetten 142 st. op en breien hierboven
als volgt:
le naald: stéeds afwisselend 6 av.,
2 r. (eindigen met 6 av.).
2e en alle volgende niet genoemde naal
den: r. boven r. en av. boven av.
63e naald: 2 st. av. te zamen breien.
Mevr. van S. te Ouijk. Schrlvischlever
wordt meestal in gekookten vorm op
gediend. De bereiding geschiedt op
de volgende wijze
Verwijder voorzichtig de galblaas uit
de lever, wasch haar zorgvuldig en kook
haar in 7 h 10 minuten gaar. Dien haar
op met sneetjes roggebrood, zout, peper
en mosterd of maak de lever fijn, ver
meng haar met de genoemde ingre
diënten en strijk het smeerseltje op
stukjes roggebrood uit.
Mevr. L. van H. te Reek. U hebt veel
te veel zout aan de kooien toegevoegd,
waardoor het gistingsproces uitbleef en
er dus ook geen zure smaak ontstond.
Op 10 kooien rekent, men niet meer
dan plm. 100 gram zout.
Wanneer men gefiltreerde koffie zet,
rekent men 30 gram koffie op 2 y2 a 3 dl
water.
Op 1 liter kokend water rekent men
ongeveer 10 gram thee. Nadat er van die
thee de noodige kopjes geschonken zijn,
moet echter onmiddellijk weer kokend
water worden bijgesohonken, zonder
dat men er nog thee bijvoegt.
Restjes gekookte roode kool kunnen
als sla worden opgediend. Daartoe zet u
ze eenigen tijd in een marinade van
slaolie, azijn, zout en peper en desverkie-
zend een stukje fijn gesnipperden ui en
een laurierblad.
Ook kunt u de kool laag om laag met
aardappelpuree en appelmoes in een
vuurvast, schoteltje doen, over de bo
venste laag, die uit puree moet bestaan,
wat paneermeel strooien en hier en daar
een klontje boter leggen, waarna u het
schoteltje even in den oven zet en er een
bruin korstje op laat komen.
3Ievr. V. te Amsterdam. Een manches
ter pak kunt u wassclien in een lauw
sop van houtzeep. U weekt het goed in
zoutwater en slaat het daarna door het
sop. IJ wascht het dus niet over de hand,
om te voorkomen, dat de polen van het
weefsel pletten. Voor de helderheid geefl
u een tweede sop en daarna spoelt u in
schoon water. U wringt het goed niet,
maar haalt het druipnat uit het sop en
spoelwater en hangt het, druipnat op om
te drogen. Na het drogen en persen
borstelt u het goed met een stevigen
borstel op.
Zondag
Posteleinsoep.
Gebakken lever.
Appelmoes.
Aardappelen.
Vanillevla.
Maandag: Krabbetjes.
Komkommersla.
Aardappelen.
Lam m etjespap
Dinsdag: Fricadel.
Raapstelen.
Aardappelen.
Griesmeelpudding
met citroen.
Woensdag: Kop bouillon.
Poulet.
Snijboonen (uitblik).
Aardappelen.
VonderdagVarkenslapjes.
Rabarber.
Aardappelen.
Macaroni met kren
ten en rozijnen.
Vrijdag: Melksoep.
Rijst met kerriesaus.
Sla.
Zaterdag: Gebakken spek.
Bruine boonen.
Aardappelen.
Fruit.
door regelmatig gebruik van Jk
Voet-Poeder
IMP. FA. C. F. VAN DIJL ZOON - DORDRECHT