r Vasenol (O CORRESPONDENTIE Wat zullen we eten «1 Het badpak met Cachet is n 5720/244 badcostuum rijk geborduurd F. 8.-. Vraagt gratis toezending van het nieuwe prospectus bij de "Venus" propaganda afdeeling Rotterdam W 346, duidelijk adres s.v.p. Sneller droog door Impregnol 32 1 1 1 1 1 1 SR i i l 1 I 1 64 31 115e naald: 2 av., 2 r., 2 av., om slaan, 2 st. r. to zamen breien. Vanaf steeds herhalen. 116e naald: recht. 117e naald averecht. Deze laatste 2 naalden her halen we nu voortdurend. Bij de 133e naald kanten we alle st. af. Het rugpand breien we ge heel op dezelf de wijze als het voorpand. De schouder - bandjes. We zetten 12 st. op (breinaalden nr. 2%) en breien hierboven alle naalden recht. Heeft het bandje de vereischte lengte bereikt, dan kanten we af. De ceintuur. Met de donkergroene wol en naalden nr. 2 y2 zetten we 275 st. op en breien hierboven 10 naalden recht, daarna kanten we af. We persen nu de verschillende deelen 2 av., 2 st. av. te zamen breien, 2 r. luchtig onder een voehtigen doek op en Vanaf steeds herhalen. naaien ze in elkaar. De schouder- 64e naald: steeds afwisselend 4 r., bandjes naaien we op het voorpand, 2 av. terwijl we ze op het achterpand be- 99e naald: 2 st. av. te zamen vestigen door middel van 4 knoopen. breien, 2 st. av. te zamen breien, 2 r. Aan ieder bandje maken we dus 2 Vanaf steeds herhalen. lussen. De ceintuur rijgen we door 100e naald: steeds afwisselend 2 r., den gaatjestoer en strikken deze van 2 av. voren. DE ROK Het voorpand. We beginnen aan den onderkant, gebruiken naalden nr. 2 y2, zetten 142 st. op en breien hierboven als volgt: le naald: stéeds afwisselend 6 av., 2 r. (eindigen met 6 av.). 2e en alle volgende niet genoemde naal den: r. boven r. en av. boven av. 63e naald: 2 st. av. te zamen breien. Mevr. van S. te Ouijk. Schrlvischlever wordt meestal in gekookten vorm op gediend. De bereiding geschiedt op de volgende wijze Verwijder voorzichtig de galblaas uit de lever, wasch haar zorgvuldig en kook haar in 7 h 10 minuten gaar. Dien haar op met sneetjes roggebrood, zout, peper en mosterd of maak de lever fijn, ver meng haar met de genoemde ingre diënten en strijk het smeerseltje op stukjes roggebrood uit. Mevr. L. van H. te Reek. U hebt veel te veel zout aan de kooien toegevoegd, waardoor het gistingsproces uitbleef en er dus ook geen zure smaak ontstond. Op 10 kooien rekent, men niet meer dan plm. 100 gram zout. Wanneer men gefiltreerde koffie zet, rekent men 30 gram koffie op 2 y2 a 3 dl water. Op 1 liter kokend water rekent men ongeveer 10 gram thee. Nadat er van die thee de noodige kopjes geschonken zijn, moet echter onmiddellijk weer kokend water worden bijgesohonken, zonder dat men er nog thee bijvoegt. Restjes gekookte roode kool kunnen als sla worden opgediend. Daartoe zet u ze eenigen tijd in een marinade van slaolie, azijn, zout en peper en desverkie- zend een stukje fijn gesnipperden ui en een laurierblad. Ook kunt u de kool laag om laag met aardappelpuree en appelmoes in een vuurvast, schoteltje doen, over de bo venste laag, die uit puree moet bestaan, wat paneermeel strooien en hier en daar een klontje boter leggen, waarna u het schoteltje even in den oven zet en er een bruin korstje op laat komen. 3Ievr. V. te Amsterdam. Een manches ter pak kunt u wassclien in een lauw sop van houtzeep. U weekt het goed in zoutwater en slaat het daarna door het sop. IJ wascht het dus niet over de hand, om te voorkomen, dat de polen van het weefsel pletten. Voor de helderheid geefl u een tweede sop en daarna spoelt u in schoon water. U wringt het goed niet, maar haalt het druipnat uit het sop en spoelwater en hangt het, druipnat op om te drogen. Na het drogen en persen borstelt u het goed met een stevigen borstel op. Zondag Posteleinsoep. Gebakken lever. Appelmoes. Aardappelen. Vanillevla. Maandag: Krabbetjes. Komkommersla. Aardappelen. Lam m etjespap Dinsdag: Fricadel. Raapstelen. Aardappelen. Griesmeelpudding met citroen. Woensdag: Kop bouillon. Poulet. Snijboonen (uitblik). Aardappelen. VonderdagVarkenslapjes. Rabarber. Aardappelen. Macaroni met kren ten en rozijnen. Vrijdag: Melksoep. Rijst met kerriesaus. Sla. Zaterdag: Gebakken spek. Bruine boonen. Aardappelen. Fruit. door regelmatig gebruik van Jk Voet-Poeder IMP. FA. C. F. VAN DIJL ZOON - DORDRECHT

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31