r;
KALOBBRMA
r.
Uit ons Menu
ONZE MEISKES IN DEN ZOMER
e jaat
acht.
van uw
aan
aan
Qiitermaim
c izza/z//'z)zz
13S3 1363
1351. Deux-
pièces van effen
stof, rugstuk, korte
mouw, klokkend
rokje. Verkrijg
baar in boven
wijdte 76 80.
1 352. Effen jurk
je met fantasie
bolero, voorbanen
met plooien, korte
wijde mouw. Ver
krijgbaar in boven
wijdte 68-72.
1 353. Jurkje van
gestreept linnen,
hoog-opgezette
rok, het geheel
met wit gegar-
eerd. Verkrijgbaar
bovenwijdte 68-72.
1 363. Genopt jurkje,
ingehaald voorpand
en ingehaalde rok,
wijde mouw. Verkrijg
baar in bovenwijdte
68-72.
an alle in deze rubriek afgebeelde genummerde costuumB, die ont-
leend zijn aan 't modealbum „Zomerpracht", zijn patronen ver
krijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor oomplets, 35 ets. voor man
tels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes
en kinderkleeding. B(J bestelling vooral opgeven het gewenschte moat-
nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger;
door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per
postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het
PATRONENKANTOOR „PANORA"
NASSAUPLEIN 1, HA'ARLEM
waarbij 5 ets. extra voor de toezending per post verschuldigd is. Men
kan echter de patronen ook afhalon aan het bureau van dit blad.
LINZENSOEP
<4 PERSONEN)
1 y2 1 water, 250 g linzen, zout, peper,
prei, wat selderijgroen, 75 g spek,
bouillonaroma.
Week de linzen een nacht in het water.
Snijd daarna het spek in hlokjes, voeg
er de gesnipperde prei bij en laat alles
samen ongeveer 10 minuten smoren.
Voeg er dan de linzen met het week-
water aan toe en kook de soep ongeveer
2 uur op een zacht vuur. Maak de soep
daarna op smaak met zout, peper en
fijn gehakte selderij en voeg er desver-
kiezende wat bciAdunaroma bij.
VARKENSTONG
(4 PERSONEN)
1 varkenstong, zout, 1 ui, 1 laurier
blad, een toefje peterselie.
Zet de tong in ruim water en borstel
ze schoon. Wrijf ze met zout af en waseh
ze daarna nogmaals in schoon water.
Zet het vleesch in ruim koud water op
met den ui, het laurierblad en de peter
selie. Kook de tong gaar in 1% uur.
Neem ze uit het kookvocht en trek er
het vel vlug af, verwijder het keelstuk
en de beentjes en snijd de tong in
plakjes. Leg ze in den vorm op een
verwaymlen schotel en geef er een zure
saus bij.
SLAKROPJES MET GEHAKT
(4 PERSONEN)
4 kroppen sla, 350 g varkensgehakt,
een paar sneetjes oud brood, zout,
peper, nootmuskaat, 20 g boter, 1% dl
restjes jus, paneermeel.
Wasch de sla zorgvuldig en kook de
kropjes vervolgens in hun geheel gaar.
Laat de sla daarna op een vergiet uit
lekken. Maak het gehakt aan met het
brood, dat in heet water geweekt en
daarna uitgedrukt is, het zout, de pe
per en de nootmuskaat. Vorm er daarna
vier balletjes van en kook deze in het
groentewater gedurende ongeveer y2
uur. Maak de kropjes sla voorzichtig
op en leg in ieder kropje een gehaktbal.
Dek het vleesch af met de blaadjes.
Leg de sla in een vuurvasten schotel,
giet er de jus over. Strooi er dan paneer
meel op en leg er hier en daar een kluitje
boter op. Laat het schoteltje in den
oven bruin en gaar worden.
SPIEGELEIEREN MET
TOMATEN
(4 PERSONEN)
4 eieren, 8 tomaten, zout, peper, 35 g
boter.
Wasch de tomaten en snijd ze in
plakken. Bestrooi ze met zout en peper.
Smelt de boter, leg de tomatenplak-
jes in de pan en bak ze aan één kant
gaar. Keer ze om en breek er vervolgens
de eieren op. Bestrooi ze met zout en
peper en laat ze met deksel op de pan
op een zacht pitje gaar worden. Schuif
de eieren met de tomaten op een ver
warmden schotel en geef ze met ge
bakken aardappelen of als warm hapje
bij de boterham.
HAVERMOUT MET PRUIMEN
(4 PERSONEN)
11 water, 100 g havermout, oen snufje
zout, 1 citroenschilletje, 25 g suiker,
75 g pruimen.
Week de pruimen een nacht in het
water. Zet ze daarna op met het week-
water, het citroenschilletje en het zout.
Kook ze ongeveer 1 kwartier en voeg er
dan de havermout aan toe met de sui
ker. Kook alles samen nog 1 kwartier
onder af en toe roeren, presenteer het
nagerecht koud of warm naar verkie-
Dit zijn de plekken, waar de gevolgen van een slechte functionneenng der
huidklieren en onvoldoende voeding van het huidweefsel zich het eerste
openbaren. Uitgezette poriën, heel kleine rimpeltjes bij de mond en oog
hoeken en bij de neuswortel, onreine en slappe huid zijn daarvan de eerste
kenteekenen. Voorkomt te juister tijd dit gemis aan schoonheid door toe
passing van een rationeele huidverzorging, die de natuurlijke functies van
Uw huid ondersteunt en completeert. De Kaloderma-Schoonheidsprepa
raten zijn samengesteld op basis van de laatste biologisch-cosmetische on
derzoekingen. Na een kortstondig gebruik zult U constateeren, dat zij Uw
huid weer elastisch, soepel en frisch maken. Als U iets naders over de ver
bluffende werking van deze preparaten wilt weten, vult U dan onderstaande
coupon eens in. U krijgt dan kosteloos een proefpakket toegezonden en bo
vendien ons boekje „Kaloderma-Schoonheidspreparaten waarin alles
staat, wat de dames van de hedendaagsche huidverzorging moeten weten.
CLE AK 81 H G C R F. A M
Doozen; F. .75 en Potten; F. 2.—
ACTIVE CREAM
Tuben F. —.50 en F. 1. - Potten: F. 2.—
SKIN
Flacons: F.
T O
1.35
NIC
n F. 2.—
FINISHING CREAM
Tuben: F. —.50 en F. 1.— Potten: F. 2.—
(EI NIEUWE WIC NAAR
NIEUWE irlOONIIIl
COUPON:
en en renden «an de firma E.M. Schlösser, Pontbu» C.370, Amsterdam, Hoofdagentschap der
l en boekje Kaloderma-Sdioon-
r porto en verpakkingskosten.
S.v.p. uitknippen en renden aan de firma E.M. Sdilösser, Po»tbu» C.370, Am>t<
Firma F. Wolff Sohn, Karlsruhe. Gelieve mij gratis een proefpakket en
hcidspreparaten tc renden. Ingesloten vindt U 35 cent» in postrcgcla voor p
NAAM:
ADRES:
S.V. P. DUIDELIJK SCHRIJVEN
STERK
ELASTISCH
KLEURECHT
Let op het
handelsmerk:
IIet schaakbord
GOtarmann Co.
Gutach - Br* liga u