r; KALOBBRMA r. Uit ons Menu ONZE MEISKES IN DEN ZOMER e jaat acht. van uw aan aan Qiitermaim c izza/z//'z)zz 13S3 1363 1351. Deux- pièces van effen stof, rugstuk, korte mouw, klokkend rokje. Verkrijg baar in boven wijdte 76 80. 1 352. Effen jurk je met fantasie bolero, voorbanen met plooien, korte wijde mouw. Ver krijgbaar in boven wijdte 68-72. 1 353. Jurkje van gestreept linnen, hoog-opgezette rok, het geheel met wit gegar- eerd. Verkrijgbaar bovenwijdte 68-72. 1 363. Genopt jurkje, ingehaald voorpand en ingehaalde rok, wijde mouw. Verkrijg baar in bovenwijdte 68-72. an alle in deze rubriek afgebeelde genummerde costuumB, die ont- leend zijn aan 't modealbum „Zomerpracht", zijn patronen ver krijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor oomplets, 35 ets. voor man tels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. B(J bestelling vooral opgeven het gewenschte moat- nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het PATRONENKANTOOR „PANORA" NASSAUPLEIN 1, HA'ARLEM waarbij 5 ets. extra voor de toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalon aan het bureau van dit blad. LINZENSOEP <4 PERSONEN) 1 y2 1 water, 250 g linzen, zout, peper, prei, wat selderijgroen, 75 g spek, bouillonaroma. Week de linzen een nacht in het water. Snijd daarna het spek in hlokjes, voeg er de gesnipperde prei bij en laat alles samen ongeveer 10 minuten smoren. Voeg er dan de linzen met het week- water aan toe en kook de soep ongeveer 2 uur op een zacht vuur. Maak de soep daarna op smaak met zout, peper en fijn gehakte selderij en voeg er desver- kiezende wat bciAdunaroma bij. VARKENSTONG (4 PERSONEN) 1 varkenstong, zout, 1 ui, 1 laurier blad, een toefje peterselie. Zet de tong in ruim water en borstel ze schoon. Wrijf ze met zout af en waseh ze daarna nogmaals in schoon water. Zet het vleesch in ruim koud water op met den ui, het laurierblad en de peter selie. Kook de tong gaar in 1% uur. Neem ze uit het kookvocht en trek er het vel vlug af, verwijder het keelstuk en de beentjes en snijd de tong in plakjes. Leg ze in den vorm op een verwaymlen schotel en geef er een zure saus bij. SLAKROPJES MET GEHAKT (4 PERSONEN) 4 kroppen sla, 350 g varkensgehakt, een paar sneetjes oud brood, zout, peper, nootmuskaat, 20 g boter, 1% dl restjes jus, paneermeel. Wasch de sla zorgvuldig en kook de kropjes vervolgens in hun geheel gaar. Laat de sla daarna op een vergiet uit lekken. Maak het gehakt aan met het brood, dat in heet water geweekt en daarna uitgedrukt is, het zout, de pe per en de nootmuskaat. Vorm er daarna vier balletjes van en kook deze in het groentewater gedurende ongeveer y2 uur. Maak de kropjes sla voorzichtig op en leg in ieder kropje een gehaktbal. Dek het vleesch af met de blaadjes. Leg de sla in een vuurvasten schotel, giet er de jus over. Strooi er dan paneer meel op en leg er hier en daar een kluitje boter op. Laat het schoteltje in den oven bruin en gaar worden. SPIEGELEIEREN MET TOMATEN (4 PERSONEN) 4 eieren, 8 tomaten, zout, peper, 35 g boter. Wasch de tomaten en snijd ze in plakken. Bestrooi ze met zout en peper. Smelt de boter, leg de tomatenplak- jes in de pan en bak ze aan één kant gaar. Keer ze om en breek er vervolgens de eieren op. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze met deksel op de pan op een zacht pitje gaar worden. Schuif de eieren met de tomaten op een ver warmden schotel en geef ze met ge bakken aardappelen of als warm hapje bij de boterham. HAVERMOUT MET PRUIMEN (4 PERSONEN) 11 water, 100 g havermout, oen snufje zout, 1 citroenschilletje, 25 g suiker, 75 g pruimen. Week de pruimen een nacht in het water. Zet ze daarna op met het week- water, het citroenschilletje en het zout. Kook ze ongeveer 1 kwartier en voeg er dan de havermout aan toe met de sui ker. Kook alles samen nog 1 kwartier onder af en toe roeren, presenteer het nagerecht koud of warm naar verkie- Dit zijn de plekken, waar de gevolgen van een slechte functionneenng der huidklieren en onvoldoende voeding van het huidweefsel zich het eerste openbaren. Uitgezette poriën, heel kleine rimpeltjes bij de mond en oog hoeken en bij de neuswortel, onreine en slappe huid zijn daarvan de eerste kenteekenen. Voorkomt te juister tijd dit gemis aan schoonheid door toe passing van een rationeele huidverzorging, die de natuurlijke functies van Uw huid ondersteunt en completeert. De Kaloderma-Schoonheidsprepa raten zijn samengesteld op basis van de laatste biologisch-cosmetische on derzoekingen. Na een kortstondig gebruik zult U constateeren, dat zij Uw huid weer elastisch, soepel en frisch maken. Als U iets naders over de ver bluffende werking van deze preparaten wilt weten, vult U dan onderstaande coupon eens in. U krijgt dan kosteloos een proefpakket toegezonden en bo vendien ons boekje „Kaloderma-Schoonheidspreparaten waarin alles staat, wat de dames van de hedendaagsche huidverzorging moeten weten. CLE AK 81 H G C R F. A M Doozen; F. .75 en Potten; F. 2.— ACTIVE CREAM Tuben F. —.50 en F. 1. - Potten: F. 2.— SKIN Flacons: F. T O 1.35 NIC n F. 2.— FINISHING CREAM Tuben: F. —.50 en F. 1.— Potten: F. 2.— (EI NIEUWE WIC NAAR NIEUWE irlOONIIIl COUPON: en en renden «an de firma E.M. Schlösser, Pontbu» C.370, Amsterdam, Hoofdagentschap der l en boekje Kaloderma-Sdioon- r porto en verpakkingskosten. S.v.p. uitknippen en renden aan de firma E.M. Sdilösser, Po»tbu» C.370, Am>t< Firma F. Wolff Sohn, Karlsruhe. Gelieve mij gratis een proefpakket en hcidspreparaten tc renden. Ingesloten vindt U 35 cent» in postrcgcla voor p NAAM: ADRES: S.V. P. DUIDELIJK SCHRIJVEN STERK ELASTISCH KLEURECHT Let op het handelsmerk: IIet schaakbord GOtarmann Co. Gutach - Br* liga u

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31