Vasenol Uit ons Men u Een vlotte Vasenoter^rPa Vasenol 29 zamen breien, 14 av., 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 3e naald: 1 st. afhalen, 2 r., om slaan, 2 st. r. te zamen breien, 3 r., 2 st. r. te zamen breien, omslaan, 4 r., omslaan, een overhaling, 5 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 4e naald: als de 2e naald. ■5e naald: 1 st. afhalen, 2 r., om slaan, 2 st. r. te zamen breien, 2 r., 2 st. r. te zamen breien, omslaan, 1 r., 2 st. r. te zamen breien, 2 maal om slaan, een overhaling, 1 r., omslaan, een overhaling, 4 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. de naald: 1 st. afhalen, 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 6 av., 1 r., 7 av., 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 7e naald: 1 st. afhalen, 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r., 2 st. r. te zamen breien, omslaan, 8 r., omslaan, een overhaling, 3 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 8e naald: Als de 2e naald. 9e naald: 1 st. afhalen, 2 r., omslaan, 2 maal 2 st. r. te zamen breien, om slaan, 1 r., 2 st. r. te zamen breien, 2 maal omslaan, een overhaling, 2 st. r. te zamen breien, 2 maal omslaan, een overhaling, 1 r., omslaan, een overha ling, 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamon breien, 1 r. 10e naald: 1 st. afhalen, 2 r., om slaan, 2 st. r. te zamen breien, 4 av., 1 r., 3 av., 1 r., 5 av., 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 11e naald: 1 st. afhalen, 2 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 2 r., omslaan, een overhaling, 6 r., 2 st. r. te zamen breien, omslaan, 4 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 12e naald: Als de 2e naald. 13e naald: 1 st. afhalen, 2 r., om slaan, 2 st. r. te zamen breien, 3 r., omslaan, een overhaling, 2 st. r. te zamen breien, 2 maal omslaan, een overhaling, 2 st. r. te zamen breien^ omslaan, 5 r., omslaan, 2 st. r. te za men breien, 1 r. 14e naald: Als de 6e naald. 15e naald: 1 st. afhalen, 2 r., om slaan, 2 st. r. te zamen breien, 4 r., om slaan, een overhaling, 2 r., 2 st. r. te zamen breien, omslaan, 6 r., omslaan, 2 st. r. te zamen breien, 1 r. 16e naald: Als de 2e naald. Deze 16 naalden vormen het patroon en we herhalen ze dus steeds, tot we de gewensohte lengte bereikt hebben. TOMATENSOEP MET BLOEMKOOL (4 PERSONEN) 154 1 bloemkool water, y2 blikje to matenpuree, 1 ui, stukjes gekookte bloemkool, zout, peper, een scheutje bouillonaroma, 20 gr boter, een paar aardappelen. Smelt de boter, voeg er den gesnipperden ui bij en laat dezen even fruiten, voeg er dan de tomaten puree, de in stukjes gesneden aardappe len en het bloemkoolnat bij. Laat de soep ongeveqr y2 uur koken. Wrijf de soep vervolgens door een zeef. Voeg er de stukjes bloemkool bij en maak de soep op smaak met zout, peper en een scheutje bouillonaroma, PIKANT RUNDVLEESCH MET AARDAPPELPUREE (4 PERSONEN) 400 gr rundvleesoh, een paar sjalot ten, wat peterselie, 1 laurierblad, 1 peper korrel, maïzena of aardappelmeel, 1 y2 kg aardappelen, zout, peper, nootmus kaat, een scheutje melk, 40 g boter. Snijd het rundvleesch in plakken, be strooi het vleesch met zout. Smelt de boter, voeg er de gesnipperde sjalotten, de peterselie, het laurierblad en de peperkorrel bij en laat dit mengsel onge veer 5 minuten fruiten. Voeg er dan het. vleesch bij en braad het aan beide kan ten bruin. Maak de jus af met een scheut je water en laat het vleesch ongeveer 25 minuten stoven. Kook de aardappelen, maak ze fijn en vermeng ze met het scheutje melk, zout, peper en nootmus kaat. Klop de puree luchtig. Leg de puree op een verwarmden schotel, schik het vleesch er op en giet de jus, die met wat aangemengde maïzena of aardappel meel is gebonden, over het vleesch. GESTOOFDE SLA (4 PERSONEN) 4 kropjes sla, een paar uien, een paar worteltjes, zout, peper, nootmuskaat, een toefje peterselie, 1 kruidnagel, 25 g boter. Maak de kropjes sla zorgvuldig schoon, maar laat ze in hun geheel. Zet ze op met water en zout, en kook ze on- geveer 10 minuten. Smelt vervolgens de boter in een pan met dikken bodem, voeg er de gesnipperde uien, worteltjes, peterselie en den kruidnagel bij. Laat alles samen ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg er daarna de sla aan toe en laat alles nog ongeveer 15 minuten stoven. Bind het vocht desverkiozende met wat aangemengde bloem of maïzena. HARTIG RIJSTSCHOTELTJE (4 PERSONEN) 200 g rijst, zout, peper, 150 g geraspt*' kaas, 20 g boter, 20 g bloem, y2 liter water of groentebouillon, paneermeel. Kook de gewasschen rijst in water met zout gaar in ongeveer 20 minuten. Smelt vervolgens de boter, voeg er de bloem bij en laat deze bruin branden. Giet er dan onder goed roeren den groen tebouillon of het water bij en laat de saus onder voortdurend roeren door koken. Schep de rijst door de saus, roer er 3/i gedeelte van de geraspte kaas door. Doe de massa in een vuurvast schoteltje. Vermeng het paneermeel met de rest van de kaas en strooi dit mengsel over de rijst. Leg er hier en daar een kluitje boter op, laat het schoteltje in den oven bruin worden. I WARM SCHOTELTJE MET GELEI (4 PERSONEN) y2 liter melk, 1 ei, een paar eetlepels gelei of jam, 40 g bloem, 40 g suiker, een snufje zout. Breng de melk met het zout aan de kook. Roer den dooier met de suiker, voeg er de bloem bij en roer het tot een glad papje. Giet een gedeelte van de kokende melk bij het papje, voeg het bij de kokende melk en laat de vla onder voortdurend roeren doorkoken en gaar worden. Klop het eiwit stijf en schep het zoodra de vla grootendeels is afgekoeld er door. Giet de helft, van de vla in een vuurvast schoteltje, leg hierop een laag gelei of jam en dek het geheel af met de rest van de vla. Laat het schoteltje in een heeten oven bruin worden. Presenteer het direct uit den oven om zakken te voorkomen. Met Sanatogen waaruU die bestandd verdwi^U noQ bestaat. Hwra zenuwachtign slapeloosheid en kruiken- heden Sanato^n «9^ vanaf fl. 1. Het zenuwsterkend voedsel A WULFING 8. Cos CHEMISCHE PRODUCTEN NV s-GRAVENHAGE U zult veel fietsen van den zomer en met deze japon komt U uitstekend voor den dag. In de voorbanen zit veel ruimte, hetgeen knieën voorkomt en het fietsen vergemakkelijkt. Met behulp van een Kant en Klaar-patroon is deze jurk zeer gemakkelijk zélf te maken. Dunne stof of zijden imprimé zijn wel het meest geschikt. Veel stof is niet noodig; met 3% meter van 90 cm breed of iy2 meter van 140 cm breed komt U goed uit. Zoudt U het knippatroon maar niet meteen bestellen Het is verkrijgbaar in de maten 40-42 44-46 en kost slechts35 cent. Bestellingen kunnen geschieden: bij Uw agent. Uw bezorger of den boekhandeldoor girostorting op no. 293631; door toezen ding oan het bedrag per postwissel of in postzegels aan het PATRONENKANTOOR PANORA Nassauplein 1 - Haarlem No. 1068 „de voor iedere een vreuqde ooeder, wanneer^ 0e --«ohtiQ -,nm moeder, wanneerjiopgroeien 0e zoo prachtig kraamverzorg m0ederiii*eraad betroU*bare ster beval baar d staan -Sen:r-n Oezonden oPO-e. borg voor van bel kind. - sent' 1 0 UnadPf j VUWIIUI Wond- en Kinder-Poeder. -Pasta AÉÉAÉÉAÉÉAÉÉAÉAÉÉÉÉÉAÉAÜÉAAÉAAAAM

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 29