Uit ons Menu ,:/u 2 leuke im kl WAT ZULLEN WE ETEN? yïiterman/ir c Ajaahijd^ I 29 35e; zoodat we dan 30 gaatjes hebben. Haal de snijboonen af, wasch ze en Bij den 36en toer haken we 2 gaatjes snipper ze. Smelt de boter, voeg er den uit het le en 3e gaatje (32 gaatjes), gesnipperden ui bij. voeg er dan de snij- Van den 53en toer haken we 25 gaatjes boonen en liet zout aan toe en laat ze en daarna 8 lossen; dan haken we verder op een zacht vuur ongeveer >/2 uur- in de rondte boven deze 25 gaatjes en smoren. Roer er daarna de, fijngehakte 8 lossenzoodat we verder haken boven peterselie, peperen nootmuskaat, door. 27 gaatjes, tot we in totaal 68 toeren gehaakt hebben, waarna we beginnen met de vingers. Voor den wijsvinger haken we 4 gaatjes van den 69en toer, dan haken we 4 lossen en daarna nog 4 gaatjes boven de laatste 4 gaatjes van den vorigen toer. Boven de 4 GEHAKT OP ITALIAANSCHE WIJZE (4 PERSONEN) 400 g gehakt, (kalfs- en varkens gehakt) zout, peper, nootmuskaat, 2 sneetjes oud brood, 2 sjalotten, peter- lossen komt nu bij den volgenden toer seiie, tomatenpuree, 40 g boter, paneer één gaatje, zoodat we den vinger haken meel. boven 9 gaatjes. Op deze wijze haken Week het oud brood in kokend water, we ongev. 24 toeren (soms iets meer, knijp het daarna uit en voeg het bij het soms iets minder; dit hangt van de vleesch. Snipper de sjalotten en hak de lengte van den vinger af). Bij den peterselie, vermeng deze eveneens met 25en (of volgenden) toer haken we steeds het vleesch en tevens "met de tomaten- afwisselend 2 lossen, 1 vaste; bij den puree, het zout, de peper en de noot- 26en toer steeds afwisselend 1 losse, 1 muskaat. Kneed alles goed door elkaar, vaste; daarna halen we een draad door Vorm van het vleesch kleine ballen en de laatste lusjes, trekken dezen stevig ro[ ze <|oor paneermeel. Smelt de boter, aan en hechten hem aan den binnenkant hak de gehaktballen bruin. Voeg daarna af. een scheutje water aan de jus toe en laat I)en middelvinger haken we boven het het gehakt ongeveer yt uur stoven, bijgemaakte gaatje van den wijsvinger, GEBAKKEN AARDAPPELEN IN DE SCHIL (4 PERSONEN) l y2 kg aardappelen, slaolie, zout. Wascli de rauwe aardappelen in water zeer goed schoon. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Giet een bodem slaolie in de koekenpan, leg de aardappelplakjes erin en bestrooi ze met fijn zout. Bak ze gaar en bruin. Laat ze even uitlekken. CHOCOLADEGRIES (4 PERSONEN) y2 liter melk, Vi liter water, 35 g 4 gaatjes van den bovenkant en 3 gaatjes van den onderkant van den handschoen, terwijl we tussehen de gaatjes van boven- en onderkant 4 lossen haken. We krijgen dan in totaal weer 9 gaatjes en haken hierboven 26 toeren, waarna we den top vormen op dezelfde wijze als bij den wijsvinger. Den ringvinger haken we boven het bijgemaakte gaatje van den middel vinger, 3 gaatjes van den boven- en 3 gaatjes van den onderkant, terwijl we tussehen de gaatjes van boven- en onder kant weer 4 lossen haken. We krijgen dan in totaal 8 gaatjes en haken liier- boven 24 toeren, waarna we den top gnesmeel, een snufje zout, 35 g cacao, vormen op de bekende wijze. 50 g suiker, 1 eiwit. Den pink haken we boven het bijge- Breng de melk met het water en het maakte gaatje van den ringvinger en zout aan de kook. Vermeng de cacao met de overige 6 gaatjes. We krijgen dus de suiker en bet. griesmeel en strooi dit in totaal 7 gaatjes en haken hierboven mengsel door de kokende vloeistof. Laat 18 toeren, waarna den top. den pudding ongeveer tien minuten Den duim haken we boven de over- onder voortdurend roeren doorkoken, gebleven 7 gaatjes van den 52en toer Neem de pan dan van het vuur en laat en de 8 bijgemaakte lossen, zoodat we de vla afkoelen. Klop het eiwit st,-jf en in totaal 9 gaatjes krijgen. We haken schep het luchtig door de afgekoelde vla. hierboven 18 toeren, waarna den top. Doe de massa over in een glazen schaal Vanaf den 19en toer stoppen we nu en garneer ze désverkiezende met wat volgens schema de gaatjes met de z.g. achtergehouden eiwit, linnenstop door (zooals de kousenstop) we moeten de gaatjes 2 maal in beide richtingen doorstoppen. Den linkerhandschoen haken we op dezelfde, doch tegengestelde wijze. We haken nu dus bij den 36en toer 2 gaatjes uit het 28e en 30e gaatje, zoodat de meerderingen voor den duim nu aan den anderen kant vallen. SNIJBOONENSOEP (4 PERSONEN) 250 g gekookte snijboonen, 1 y2 liter water, 45 g boter, 25 g bloem, 50 g vermicelli, zout, peper, bouillonaroma. Smelt de boter, voeg er de bloem bij en roer dit mengsel tot een glad papje. Giet er dan het water bij onder voort durend roeren en laat de soep even door koken. Voeg er daarna de snijboonen en de vermicelli bij en laat de soep nog ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Maak ze daarna op smaak met zout, peper en een/ scheutje bouillonaroma. GESMOORDE SNIJBOONEN (4 PERSONEN) 1 kg snijboonen, 1 ui, 1 eetlepel fijn gehakte peterselie, zout, peper, noot muskaat. 25 g boter. Zondag: Runderlapjes. Snijboonen. Aardappelen. Choeoladegries. Maandag: Snijboonensoep. Krabbetjes. Andijvie. Aardappelen. Dinsdag: Schapenbout. Worteltjes. Aardappelen. Rijstebrij. Woensdag: Koud vleesch. Oapucijners. Aardappelen. Maizenapudding. Donderdag: Groentesoep. Gehakt op It. wijze. Postelein. Gebakken aardappelen. Vrijdag: Harde eieren. Tomatensla. Aardappelen. Gebakken grutjes. Zaterdag: Kop bouillon, Poulet. Gestoofde kruisbessen. Aardappelen. STERK ELASTISCH KLEURECHT Let op hel handelsmerk: Het schaakbord No. 33 Ruime taille, klokkende rokjes, kortom vlotte modellen, welke het zoo goed doen in mat-crêpe of een gebloemd zomerstofje. Vlotte modellen, welke ook gemakkelijk zèlf'te maken zijn. In de maten 40-42-44 - 46 leveren wij U het KNIPPATROON a 15 CENT afgehaald aan onze bureaux). Ingeval /an toezending per post, 5 cent extra voor portokosten. Bestellingen kunnen geschieden hij Uw agent. Uw bezorger of den boekhandeldoor girostorting op no. 29>63f door toezending ran het bedrag per postwissel of in postzegels aan het onderstaand adres Patronenkantoor Panora - Nassauplein 1 - Haarlem No. 34 t

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 29