PBNA Vasenol fre 0 NU da fiandaandanpioeg! ZOMERJURKJES VOOR ONZE MEISJES 0 CORRESPONDENTIE ARNHEM '""SIS* Crème de Liqueur blokjes. DROSTE BONBONS Op de vethoudendheid der verzorgingsmiddelen voor de huid van het kind komt het op de eerste plaats aan. Het gebruik van Vasenol-pre- paraten maakt orgaanverwante, biologische verzorging der teerste, méést-bevattelijke huid op iederen leeftijd mogelijk. 31 131 1 In bove 1309. Genopt jurkje, gegarneerd met een effen biesje, korte taille. Verkrijgbaar In bovenwijdte 60-64. Ben. stof: 1.50 m van 90 cm breed. 309 V V - 3 TV, f 1310 1 312 1 120 Verkrijgb 70 cm breed Verkrijgbaar in boven 1310. Gewerkt jurkje, vler kante hals, ruimte In het voor pand, korte, gladde mouw Verkrijgbaar In bovenwijdte 64- 68. Benoodlgde stof: 1.75 m van 90 cm breed, gewerkte stof, voorkanten gegarneerd met bles, vijdte 76-80. Benoodlgde stof: 2.25 m van 90 cm breed. 1 31 2. Overgooler, rokje van stof, met galgen, genopte blouse met wijde korte wijdte 72-76-80. Ben. stof: rokje eenmaal de lengte van 140 cm breed; voor blouse 1.50 r 1 320. Geruite jurk, ruime hals en voorpand, het geheel gegarneerd met effen strookje wijdte 76-80. Benoodlgde stof: 2.25 m geruit van 90 cm breed. "\7an alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het mode-album „Zomerpracht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondiasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het goNvensehte maatnummer. Besteliingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan net PAÏEONENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. Mevr. G. te Amsterdam. Een goed recept voor het bakken van wittebrood is het volgende: iy2 pond bloem, 45 g gist, 75 g vet of boter, een snufje zout, 3 dl lauwe melk. Vermeng de gist met een gedeelte van de lauwe melk. Doe de bloem in een kom, maak in 't midden 'n kuiltje en giet er de gist in. Roer er wat bloem door, strooi er dan wat bloem over en laat het „zetsel" onder een voebtigen doek op een lauwe plaats ongeveer 15 minuten rijzen. Voeg er daarna de rest van de ruelk, het gesmolten en grooten- deels afgekoelde vet of de boter en bet zout bij en kneed alles tot een glad deeg. Wrijf een broodbus in met olie of boter en vul ze daarna rnet het deeg. Laat het deeg onder een voehtigen doek op een lauwwarme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Bak bet brood vervolgens in een heeten oven bruin en gaar in ongeveer 1 uur. Neem het brood direct uit den oven en bestrijk het met water. Voor het bereiden van calce hebt u noodig 200 g zelfrijzend bakmeel, 100 g suiker, 100 g boter, 1 ei, 3/4 dl melk, een snufje zout. Roer de boter met de suiker tot room, voeg er daarna het ei en scheutje voor scheutje de melk bij onder voortdurend roeren. Strooi er dan de bloem door, die vermengd is met het zout. Besmeer een cakevorm met boter en strooi er wat bloem over. Doe bet deeg hierin en bak de cake in een matig warmen oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin. Mevr. II. J. J. R. te Scheveningen. U kunt tuinboonen evenals andere boo- nen in het zout inmaken. U kunt ze echter ook drogen. Bouw nu aan Uw technische ontwikkeling met de degelijke schriftelijke lessen van: tAaaq. iailelooe T ffiMJiectui kan in goed schoonge maakte flesschen worden gedaan, de flesscken worden daarna met een kurk afgesloten en gelakt. Het bessensap blijft dan goed. Boovenlcruid kan ook in het zout wor den ingemaakt, maar het is meer aan te raden om bet te drogen. U legt. het op een papier op een lauwe plaats op de kachel of in de zon en laat het onder af en toe keeren zoolang liggen tot het hard en droog is. Het wordt in een jampotje bewaard. Zuurkool wordt op de volgende wijze ingemaakt Gebruik half witte en half savoyekool en op 8 kooien ongeveer 100 g zout, verder wat jeneverbessen en peperkor rels. Verwijder de buitenste leelijke bladen van de kool en snipper ze daarna fijn. Maak een steenen pot zeer goed schoon met sodawater, spoel met schoon water en strooi op den bodem een laag zout, leg hierop een laag kool en druk deze stevig aan, strooi er dan een paar peper korrels en jeneverbessen in en weer 'n laagje zout. Druk de kool stevig aan tot pekel wordt gevormd. Vul den pot op deze wijze laag om laag. Leg boven op de kool een sclioonen doek, daarop een plankje en dan een steen. Controleer de inmaak geregeld en maak het doekje, 't plankje en den steen geregeld schoon. Mevr. J. d. R. te Drunen. De vetvlek ken in den cocoslooper zullen moeilijk te verwijderen zijn. Vet dringt diep in de vezel van het weefsel. Probeert u den looper eens af te nemen met zeepsop, waaraan u een scheut tetra hebt toege voegd. Na het afsoppen spoelt u na met water en een scheut azijn om alle zeep- resten te verwijderen. I/I od oranje-b^u dotven zqn. b to ..rkleufd oi iAn„et ..a's spOCt modeschoentje ,e houden doot ze _«g d nieuw ho het spectaa -ddev en Heerlijke likeur-crème, in Droste's pittige choco lade gevat. Vijf verschil lende likeursmaken in vijf kleuren stanniool. Prijs 35 ct. per om. ALTIJD WELKOM! NEDERLANDSCH FABRIKAAT Uitsluitend verkrijgbaar bij de schoenbranche Wond-en Kinder- Poeder Baby-Crème/Pasta Crème C. F. VAN DIJL ZOON. DORDRECHT

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31