PBNA
Vasenol
fre
0
NU da fiandaandanpioeg!
ZOMERJURKJES VOOR ONZE MEISJES
0
CORRESPONDENTIE
ARNHEM
'""SIS*
Crème de Liqueur
blokjes.
DROSTE
BONBONS
Op de vethoudendheid der
verzorgingsmiddelen voor de
huid van het kind komt het op
de eerste plaats aan.
Het gebruik van Vasenol-pre-
paraten maakt orgaanverwante,
biologische verzorging der
teerste, méést-bevattelijke huid
op iederen leeftijd mogelijk.
31
131 1
In bove
1309. Genopt jurkje, gegarneerd met een effen biesje,
korte taille. Verkrijgbaar In bovenwijdte 60-64. Ben. stof:
1.50 m van 90 cm breed.
309 V V
- 3 TV, f 1310
1 312
1 120
Verkrijgb
70 cm breed
Verkrijgbaar in boven
1310. Gewerkt jurkje, vler
kante hals, ruimte In het voor
pand, korte, gladde mouw
Verkrijgbaar In bovenwijdte 64-
68. Benoodlgde stof: 1.75 m
van 90 cm breed,
gewerkte stof, voorkanten gegarneerd met bles,
vijdte 76-80. Benoodlgde stof: 2.25 m van 90 cm breed.
1 31 2. Overgooler, rokje van stof, met galgen, genopte blouse met wijde korte
wijdte 72-76-80. Ben. stof: rokje eenmaal de lengte van 140 cm breed; voor blouse 1.50 r
1 320. Geruite jurk, ruime hals en voorpand, het geheel gegarneerd met effen strookje
wijdte 76-80. Benoodlgde stof: 2.25 m geruit van 90 cm breed.
"\7an alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het
mode-album „Zomerpracht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets.
voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondiasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het goNvensehte maatnummer.
Besteliingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631;
door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan net
PAÏEONENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
Mevr. G. te Amsterdam. Een goed
recept voor het bakken van wittebrood
is het volgende:
iy2 pond bloem, 45 g gist, 75 g vet
of boter, een snufje zout, 3 dl lauwe
melk.
Vermeng de gist met een gedeelte
van de lauwe melk. Doe de bloem in
een kom, maak in 't midden 'n kuiltje
en giet er de gist in. Roer er wat bloem
door, strooi er dan wat bloem over en
laat het „zetsel" onder een voebtigen
doek op een lauwe plaats ongeveer 15
minuten rijzen. Voeg er daarna de rest
van de ruelk, het gesmolten en grooten-
deels afgekoelde vet of de boter en bet
zout bij en kneed alles tot een glad deeg.
Wrijf een broodbus in met olie of boter
en vul ze daarna rnet het deeg. Laat het
deeg onder een voehtigen doek op een
lauwwarme plaats ongeveer 1 uur rijzen.
Bak bet brood vervolgens in een heeten
oven bruin en gaar in ongeveer 1 uur.
Neem het brood direct uit den oven en
bestrijk het met water.
Voor het bereiden van calce hebt u
noodig
200 g zelfrijzend bakmeel, 100 g
suiker, 100 g boter, 1 ei, 3/4 dl melk,
een snufje zout.
Roer de boter met de suiker tot room,
voeg er daarna het ei en scheutje voor
scheutje de melk bij onder voortdurend
roeren. Strooi er dan de bloem door, die
vermengd is met het zout. Besmeer een
cakevorm met boter en strooi er wat
bloem over. Doe bet deeg hierin en bak
de cake in een matig warmen oven in
ongeveer 1 uur gaar en goudbruin.
Mevr. II. J. J. R. te Scheveningen.
U kunt tuinboonen evenals andere boo-
nen in het zout inmaken. U kunt ze
echter ook drogen.
Bouw nu aan Uw technische
ontwikkeling met de degelijke
schriftelijke lessen van:
tAaaq. iailelooe
T ffiMJiectui
kan in goed schoonge
maakte flesschen worden gedaan, de
flesscken worden daarna met een kurk
afgesloten en gelakt. Het bessensap
blijft dan goed.
Boovenlcruid kan ook in het zout wor
den ingemaakt, maar het is meer aan te
raden om bet te drogen. U legt. het op
een papier op een lauwe plaats op de
kachel of in de zon en laat het onder af
en toe keeren zoolang liggen tot het hard
en droog is. Het wordt in een jampotje
bewaard.
Zuurkool wordt op de volgende wijze
ingemaakt
Gebruik half witte en half savoyekool
en op 8 kooien ongeveer 100 g zout,
verder wat jeneverbessen en peperkor
rels.
Verwijder de buitenste leelijke bladen
van de kool en snipper ze daarna fijn.
Maak een steenen pot zeer goed schoon
met sodawater, spoel met schoon water
en strooi op den bodem een laag zout,
leg hierop een laag kool en druk deze
stevig aan, strooi er dan een paar peper
korrels en jeneverbessen in en weer 'n
laagje zout. Druk de kool stevig aan tot
pekel wordt gevormd. Vul den pot op
deze wijze laag om laag. Leg boven op
de kool een sclioonen doek, daarop een
plankje en dan een steen. Controleer de
inmaak geregeld en maak het doekje,
't plankje en den steen geregeld schoon.
Mevr. J. d. R. te Drunen. De vetvlek
ken in den cocoslooper zullen moeilijk te
verwijderen zijn. Vet dringt diep in de
vezel van het weefsel. Probeert u den
looper eens af te nemen met zeepsop,
waaraan u een scheut tetra hebt toege
voegd. Na het afsoppen spoelt u na met
water en een scheut azijn om alle zeep-
resten te verwijderen.
I/I
od oranje-b^u dotven zqn. b
to ..rkleufd oi iAn„et ..a's
spOCt modeschoentje ,e
houden doot ze _«g d
nieuw ho het spectaa -ddev
en
Heerlijke likeur-crème, in
Droste's pittige choco
lade gevat. Vijf verschil
lende likeursmaken in vijf
kleuren stanniool.
Prijs 35 ct. per om.
ALTIJD WELKOM!
NEDERLANDSCH FABRIKAAT
Uitsluitend verkrijgbaar bij de schoenbranche
Wond-en Kinder-
Poeder
Baby-Crème/Pasta
Crème
C. F. VAN DIJL ZOON. DORDRECHT