Vasenol WAT ZULLEN WE ETEN? Agfa jota's.pedfi jota's Bestel het nu Voor kleine meisjes HET DEFTIGE 31 Mantel») van geruite stof, sluit met één rij knoopen, wijd mo del. Ve/krijgba in bovenwijdte 60-64 engte van 1 40 cm breed mouw van vO cm breed. 1332. Manteltje van effen stof, in gezette panden, kleine col. Ver krijgbaar in boven wijdte 60-64. 1 333. Jurkje van effen stof, met schouder- en rug stuk, klokkende rok. Verkrijgbaar In bovenwijdte 60-64. 1334. Jurkje van effen stof, met schouder- en rug stuk, ballonmouw, Verkrijgbaar in bo venwijdte 68-72. 1335. Jurkje van gewerkt linnen, gegarneerd met blezen, aangezet klokkend rokje. Verkrijgbaar in oovenwijdte 68-72. 1336. Linnen jurk, van twee kleuren, voorbaan met plooien, korte, wijde mouw. Verkrijgbaar in bovenwijdte 76*80. Benoodigde stof: voor mantels tweemaal de jurken tweemaal de lengte van de jurk en eenmaal de lengte van de mode-album „Zomerpraeht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewensehte maatnummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het PATRON EN KANTOOR „PAN O RA", NASSAU PLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. HARING MET MOSTERDSAUS (4 PERSONEN) 8 haringen, 25 g bloem, 20 g boter, 14 liter water, 1 theelepeltje mosterd, een scheutje melk. Snijd den buik van de haring open en verwijder de ingewanden, snijd het vel aan den rugkant los en trek het voor zichtig van het vischvleescli af. Ver wijder daarna de graat en verdeel het vischvleesch in mootjes. Smelt de boter en laat het vischvleesch 5 minuten in de boter smoren, neem de mootjes er daarna uit en strooi de bloem door de boter. Giet er vervolgens onder goed roeren het water bij en laat het sausje doorkoken tot het gaar en gebonden is. Maak het op smaak af met den mosterd. Giet er tot slot een scheutje melk bij om de saus voller te maken. Scliik de mootjes visch op een schaaltje en giet de saus er over. GEHAKT VAN WITTE BOONEN (4 PERSONEN) 500 g witte boonen, peper, zout, peter selie, 1 ei, i eetlepel geraspte kaas, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 klein uitje, boter, paneermeel. Laat de gewassclien witte boonen een nacht in water weeken en kook ze den volgenden dag in het weekwater met wat zout gaar. Maal ze door den vleesch- molen, waarin een grof mesje is gedaan, en vermeng de massa met peper, zout, geknipte peterselie, ei, geraspte kaas, tomatenpuree en bet fijn gesnipperde uitje, dat in wat boter is gefruit. Vorm van deze massa een grooten bal of kleine ballen. Wentel deze door paneer meel en braad het gehakt in boter bruin. Snijd het voor het opdienen in plakken en geef er een kerriesaus of tomatensaus bij. RABARBERSOEP (4 PERSONEN) 3/t liter water, Yi liter witte of roode bessenwijn, 2 groote stelen rabarber. 200 g suiker, of 150 g glucose en 50 g suiker. Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken ter grootte van een vingerlengte. Breng het water aan de kook, leg er de stukjes rabarber in en laat ze gaar worden, doch niet stuk koken. Voeg er daarna den wijn en de suiker met de glucose bij, laat alles op lossen en dien de soep wann als nage recht. Geef er desverkiezende beschuit jes bij. PIKANT RUNDVLEESCH (4 PERSONEN) 300 g rundvleesch, 150 g spek, 2 uien, zout, peper, laurierblad, y4 liter water, 25 g bloem. Snijd het spek in dobbelsteentjes, doe het in een koekenpan, voeg er de gesnip perde uien en het laurierblad bij en laat het spek met een deksel op de pan zachtjes uithakken. Snijd het vleesch in kleine stukjes en voeg het bij het gebakken spek. Haal het vleesch, zoodra het bruin gebraden is, uit de koekenpan, strooi er de bloem in en laat deze onder roeren bruin worden. Giet dan het water er bij onder goed roeren, strooi wat zout en peper in het sausje, ver wijder het laurierblad en voeg het vleesch er weer bij. Laat den inhoud van de pan nu plm- M> uur zachtjes koken. Dien dit vleeschgerecht bij gesmoorde uien, worteltjes, bieten en aardappelen. CAPUCIJNERS MET SPEK (4 PERSONEN) 1 kg capucijners, 200 g spek, zout. Dop de capucijners en waseh ze. Breng ze met een bodem water aan de kook en laat ze in plm. 20 minuten gaar koken. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak bet in een koekenpan. Giet het spekvet met de dobbelsteentjes spek en desverkiezende het vocht waarin de capuoijners gekookt zijn over de groente. Schep alles even om en dien de groente daarna onmiddellijk op. Het nieuwste boek van de Kennemer Serie, het 26ste in een reeks buiten gewoon geslaagde uitgaven, is getiteld en werd geschreven door de Ame- W'Wflkï rikaanscheauteur Louise Andrews m^u 1^1 Kent, die op boeiende wijze de avonturen verhaalt van Diana Joceleyn, een straatarm meisje, dat plotseling millionnaire is gewor den. Diverse leden van de excen trieke familie Joceleyn hebben het op haar geld voorzien en maken onderling de afspraak haar om de beurt een week lang het hof te maken. Maar listen noch bedrog kunnen haar uit eindelijk misleiden de liefde wint, omdat ware liefde altijd sterker is dan alle ondeugden i ter wereld. Aan de zijde van den man die haar oprecht J| liefheeft, verlaat zij dan ook S het deftigste plein van de def- 9 tigste stad van Amerika om terug te keeren naar 't een voudige land van haar af komst, de uitgestrekte wou den en de golvende heu veis van den staat Vermont De boeken van de Kenne mer Serie worden uitge geven tegen 'n ongekend lagen prijs. Voor 30 ct kunt U een ingenaaid en voor f1.— 'n gebonden exemplaar in linnen prachtband verkrijgen bij onze kantoren, agenten en bezorgers en bij den boekhandel Franco toezending per post geschiedt na ontvangst van 40 ct., resp. f 1.1 5, voor een genaaid of een ge bonden boek aan ons hoofdkantoor te Haarlem. Dit bedrag kunt U overmaken per postwissel of storten op postrekening 1 42700 van Panorama te Haarlem. door regelmatig gebruik van Voet-Poeder

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31