Vasenol
WAT ZULLEN WE ETEN?
Agfa jota's.pedfi jota's
Bestel het nu
Voor
kleine
meisjes
HET DEFTIGE
31
Mantel»)
van geruite stof,
sluit met één rij
knoopen, wijd mo
del. Ve/krijgba
in bovenwijdte
60-64
engte van 1 40 cm breed
mouw van vO cm breed.
1332. Manteltje
van effen stof, in
gezette panden,
kleine col. Ver
krijgbaar in boven
wijdte 60-64.
1 333. Jurkje van
effen stof, met
schouder- en rug
stuk, klokkende
rok. Verkrijgbaar
In bovenwijdte
60-64.
1334. Jurkje van
effen stof, met
schouder- en rug
stuk, ballonmouw,
Verkrijgbaar in bo
venwijdte 68-72.
1335. Jurkje van gewerkt linnen, gegarneerd met
blezen, aangezet klokkend rokje. Verkrijgbaar in
oovenwijdte 68-72.
1336. Linnen jurk, van twee kleuren, voorbaan met
plooien, korte, wijde mouw. Verkrijgbaar in bovenwijdte
76*80. Benoodigde stof: voor mantels tweemaal de
jurken tweemaal de lengte van de jurk en eenmaal de lengte van de
mode-album „Zomerpraeht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets.
voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewensehte maatnummer.
Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631;
door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het
PATRON EN KANTOOR „PAN O RA", NASSAU PLEIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
HARING MET MOSTERDSAUS
(4 PERSONEN)
8 haringen, 25 g bloem, 20 g boter,
14 liter water, 1 theelepeltje mosterd,
een scheutje melk.
Snijd den buik van de haring open en
verwijder de ingewanden, snijd het vel
aan den rugkant los en trek het voor
zichtig van het vischvleescli af. Ver
wijder daarna de graat en verdeel het
vischvleesch in mootjes. Smelt de boter
en laat het vischvleesch 5 minuten in de
boter smoren, neem de mootjes er daarna
uit en strooi de bloem door de boter.
Giet er vervolgens onder goed roeren het
water bij en laat het sausje doorkoken
tot het gaar en gebonden is. Maak het
op smaak af met den mosterd. Giet er
tot slot een scheutje melk bij om de saus
voller te maken. Scliik de mootjes visch
op een schaaltje en giet de saus er over.
GEHAKT VAN WITTE BOONEN
(4 PERSONEN)
500 g witte boonen, peper, zout, peter
selie, 1 ei, i eetlepel geraspte kaas, 1
eetlepel tomatenpuree, 1 klein uitje,
boter, paneermeel.
Laat de gewassclien witte boonen een
nacht in water weeken en kook ze den
volgenden dag in het weekwater met
wat zout gaar. Maal ze door den vleesch-
molen, waarin een grof mesje is gedaan,
en vermeng de massa met peper, zout,
geknipte peterselie, ei, geraspte kaas,
tomatenpuree en bet fijn gesnipperde
uitje, dat in wat boter is gefruit. Vorm
van deze massa een grooten bal of
kleine ballen. Wentel deze door paneer
meel en braad het gehakt in boter bruin.
Snijd het voor het opdienen in plakken
en geef er een kerriesaus of tomatensaus
bij.
RABARBERSOEP
(4 PERSONEN)
3/t liter water, Yi liter witte of roode
bessenwijn, 2 groote stelen rabarber. 200
g suiker, of 150 g glucose en 50 g suiker.
Maak de rabarber schoon en snijd de
stelen in stukken ter grootte van een
vingerlengte. Breng het water aan de
kook, leg er de stukjes rabarber in en
laat ze gaar worden, doch niet stuk
koken. Voeg er daarna den wijn en de
suiker met de glucose bij, laat alles op
lossen en dien de soep wann als nage
recht. Geef er desverkiezende beschuit
jes bij.
PIKANT RUNDVLEESCH
(4 PERSONEN)
300 g rundvleesch, 150 g spek, 2
uien, zout, peper, laurierblad, y4 liter
water, 25 g bloem.
Snijd het spek in dobbelsteentjes, doe
het in een koekenpan, voeg er de gesnip
perde uien en het laurierblad bij en laat
het spek met een deksel op de pan
zachtjes uithakken. Snijd het vleesch
in kleine stukjes en voeg het bij het
gebakken spek. Haal het vleesch, zoodra
het bruin gebraden is, uit de koekenpan,
strooi er de bloem in en laat deze onder
roeren bruin worden. Giet dan het
water er bij onder goed roeren, strooi
wat zout en peper in het sausje, ver
wijder het laurierblad en voeg het
vleesch er weer bij. Laat den inhoud van
de pan nu plm- M> uur zachtjes koken.
Dien dit vleeschgerecht bij gesmoorde
uien, worteltjes, bieten en aardappelen.
CAPUCIJNERS MET SPEK
(4 PERSONEN)
1 kg capucijners, 200 g spek, zout.
Dop de capucijners en waseh ze.
Breng ze met een bodem water aan de
kook en laat ze in plm. 20 minuten gaar
koken. Snijd het spek in dobbelsteentjes
en bak bet in een koekenpan. Giet het
spekvet met de dobbelsteentjes spek en
desverkiezende het vocht waarin de
capuoijners gekookt zijn over de groente.
Schep alles even om en dien de groente
daarna onmiddellijk op.
Het nieuwste boek van de Kennemer Serie, het 26ste in een reeks buiten
gewoon geslaagde uitgaven, is getiteld
en werd geschreven door de Ame- W'Wflkï
rikaanscheauteur Louise Andrews m^u 1^1
Kent, die op boeiende wijze de
avonturen verhaalt van Diana
Joceleyn, een straatarm meisje, dat
plotseling millionnaire is gewor
den. Diverse leden van de excen
trieke familie Joceleyn hebben
het op haar geld voorzien en
maken onderling de afspraak
haar om de beurt een week lang
het hof te maken. Maar listen
noch bedrog kunnen haar uit
eindelijk misleiden de liefde
wint, omdat ware liefde altijd
sterker is dan alle ondeugden i
ter wereld. Aan de zijde van
den man die haar oprecht J|
liefheeft, verlaat zij dan ook S
het deftigste plein van de def- 9
tigste stad van Amerika om
terug te keeren naar 't een
voudige land van haar af
komst, de uitgestrekte wou
den en de golvende heu
veis van den staat Vermont
De boeken van de Kenne
mer Serie worden uitge
geven tegen 'n ongekend
lagen prijs. Voor 30 ct
kunt U een ingenaaid en
voor f1.— 'n gebonden exemplaar
in linnen prachtband verkrijgen bij onze kantoren,
agenten en bezorgers en bij den boekhandel Franco toezending per post
geschiedt na ontvangst van 40 ct., resp. f 1.1 5, voor een genaaid of een ge
bonden boek aan ons hoofdkantoor te Haarlem. Dit bedrag kunt U overmaken
per postwissel of storten op postrekening 1 42700 van Panorama te Haarlem.
door regelmatig gebruik van
Voet-Poeder