KALODE.RMA met I Uj eï Let eetite de 7: cm ge mouwen en tlat men van DEZEj kan a van een vtouw eten. GM?maims^Mdaiziu)£r ADRES: 11 1 7. Japon van ge bloemde zijde, geplooid schouder- en rugstuk, wit vest, lange mouw, rok met voor- en'achter baan. Ben. stof4 m van 90 cm breed. 1118. Japon van zijden diagonaal, hooge hals, voorpand met appiiqué, ingehaalde taille. Ben. stof4 m van 90 cm breed. 1119. Japon van ge werkte zijde, voorpand gegarneerd met smock- werk, lange mouw, rug met puntstuk, ceintuur met grooten strik. Ben. stof: 4.25 m van 90 cm breed. 1 120. Japon van gebloemde crêpe de chine, gegarneerd met zijden biezen, lange wijde mouw, ruimte op de rechterheup. Ben. stof: 4 m van 90 cm breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 42-44-46-48. alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het mode-album „Zomerpracht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondtasjes en kinderkleeding. Bii bestelling vooral opgeven het gewenschte maatnummer. Besteliingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. -93b.il, door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. met van 6 cent) aan net PATRONEN KANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLKIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. SLA VAN SPFRZIEBOONEN EN KOMKOMMERS (4 PERSONEN) 200 g gekookte sperzieboonen, 1 y2 komkommer, zout, peper, 2 eetlepels slaolie, 4 eetlepels azijn, wat fijngehakte peterselie. Schil de komkommers en snijd ze in fijne plakjes. Bestrooi ze met zout, zet ze in een vergiet en laat ze onder een bordje, waarop weer een zwaar voorwerp geplaatst is, uitlekken. Vermeng de plakjes vervolgens met de koude boontjes, strooi er wat peper op en giet er de olie en den azijn op. Laat de sla een tijdje staan, zoodat de smaken goed kunnen doortrekken. Doe de massa over in een slabak en strooi er de fijn gehakte peterselie op. APPELSNEEUW (4 PERSONEN) 4 appelen, 2 eiwitten, suiker naar smaak. Schil de appelen en rasp ze daarna op een fijne rasp. Voeg er de suiker bsj en klop de massa luchtig. Klop vervolgens het eiwit zeer stijf en schep het luchtig door de appelmassa. Dien de appel- sneeuw direct op in een glazen schaal of in platte glazen. Presenteer er desver- kiezende een biscuitje bij of strooi op de sneeuw wat gestampte beschuit. DOORGEWREVEN GROENTE SOEP (4 PERSONEN) Wortelen, selderij, peterselie, prei, uien en tomaten, samen ongeveer 300 g, 50 g rijst, zout, peper, een scheutje bouillonaroma, 20 g boter, 1 eierdooier, 1 y2 liter water. Snijd de groenten in kleine stukken en waseh ze in ruim water. Laat ze even uitlekken. Smelt de boter, voeg de groenten en de gewasschen rijst er bij en e n u laat deze ingrediënten ongeveer 10 minuten fruiten. Voeg er dan het water bij en laat de soep ongeveer 1 uur zacht jes trekken. Zeef ze daarna en wrijf de groente en de rijst door de zeef. Maak de soep op smaak met zout. peper en een scheutje bouillonaroma. Roer den dooier los, giet een gedeelte van de warme soep er bij, roer het papje goed door om schiften te voorkomen. Voeg het dan b;j de heete soep onder voortdurend roeren. Dien de soep daarna onmiddellijk op. PIKANTE STOOFSLA (4 PERSONEN) 4 kropjes sla, zout, peper, notemus- kaat, een paar worteltjes, wat uien, een tuiltje groene kruiden, wat bloem of maizena, 15 g boter. Wasch de kropjes sla zorgvuldig schoon en laat ze in 'n vergiet uitlekken. Smelt de boter, voeg er de gesnipperde groenten en kruiden bij en laat deze ongeveer 5 minuten smoren. Voeg er dan de kropjes sla aan toe en bestrooi ze met zout, peper en notemuskaat. Laat de sla ongeveer y2 uur op eeu zacht vuurtje gaar worden. Bind het losge komen vocht met wat aangemengde bloem of maïzena. GEVULDE TOMATEN (4 PERSONEN) 8 tomaten, zout, peper, 1 ui, 50 g geraspte kaas, 35 g boter, peterselie, selderijgroen, 160 g gaargekookte rijst, 1 ei. Snijd de dekseltjes van de tomaten af en hol de tomaten uit. Bestrooi ze met zout en peper. Vermeng het moes met de rijst, de geraspte kaas, het ei, de gehakte peterselie en het selderij- groen. Vul met dit mengsel de tomaten. Zet de tomaten in een vuurvast scho teltje, leg op iedere tomaat een kluitje boter en giet in het vuurvast schoteltje een bodempje water. Laat de tomaten in den oven gaar worden. Het zou juister zijn om te zeggen, dat op deze plaatsen de catastrofale ge volgen van een verwaarloosde Iiuidverzorging op de meest opvallende wijze merkbaar worden. Een rimpelige huid in de hals en bij de kin is het gevolg van een algemeene verslapping van het huidweefsel, die dikwijls vroegtijdig optreedt ten gevolge van ontbrekende of onjuiste huidverzorging en die er jaren ouder doet uitzien.Voorkomt te juister tijd dit gevreesde verschijnsel door toepassing van een rationeele huidverzorging, die de natuurlijke functies van de huid ondersteunt en completeert. De Kaloderma-Schoonheidsprepa- raten zijn samengesteld op grond van de laatste biologisch - cosmetische onderzoekingen. Na kort gebruik zult U bemerken, dat zij Uw huid weer elastisch, soepel en frisch maken. Als U iets naders over de verbluffende wer king van deze nieuwe preparaten wilt weten, vult U dan onderstaande cou pon even in. U krijgt dan kosteloos een proefpakket toegezonden en boven dien ons boekje „Kaloderma-Schoonheidspreparaten", waarin alles staat, wat de dames van de hedendaagsche huidverzorging moeten weten. CLKAHSIIie CREAM Doozen: F. .75 en Potten: F. 2. ACTIVE CREAM Tuben' F. —.50 en F. 1. - Potten: F. 2.— FINISHING CREAM Tuben: F. .50 en F. 1.— Potten: F. 2. S.v.p. uitknippen en eenden aan de firma E.M. Sdilösser, Postbus C.370, Amsterdam, Hoofdagent schap der Firma F. Wolft Sofan, Karlsruhe. - Gelieve mij gratis een proefpakket en boekje Kaloderma - Schoon- Iteidspreparaten te eenden. Ingesloten vindt U 35 cents in postsegels voor porto en verpakkingskosten. S.V. P. DUIDELIJK SCHRIJVEN De trek proef bewijst de kwaliteit van Men rekt een zijden draad en een andere tegelijker tijd steeds meer en meer uittotdat ten slotte één draad breekt en dat is altijd ^de andere ICT OP HET HANDELSMERK: HET SCHAAKROROt

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31