KALODE.RMA
met I
Uj eï Let eetite de
7:
cm ge
mouwen
en
tlat men van DEZEj
kan a
van een vtouw
eten.
GM?maims^Mdaiziu)£r
ADRES:
11 1 7. Japon van ge
bloemde zijde, geplooid
schouder- en rugstuk,
wit vest, lange mouw,
rok met voor- en'achter
baan. Ben. stof4 m
van 90 cm breed.
1118. Japon van zijden
diagonaal, hooge hals,
voorpand met appiiqué,
ingehaalde taille. Ben.
stof4 m van 90 cm
breed.
1119. Japon van ge
werkte zijde, voorpand
gegarneerd met smock-
werk, lange mouw, rug
met puntstuk, ceintuur
met grooten strik. Ben.
stof: 4.25 m van 90 cm
breed.
1 120. Japon van gebloemde
crêpe de chine, gegarneerd met
zijden biezen, lange wijde mouw,
ruimte op de rechterheup. Ben.
stof: 4 m van 90 cm breed.
VERKRIJGBAAR IN DE
MATEN 42-44-46-48.
alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het
mode-album „Zomerpracht", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets.
voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondtasjes en kinderkleeding. Bii bestelling vooral opgeven het gewenschte maatnummer.
Besteliingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. -93b.il,
door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. met van 6 cent) aan net
PATRONEN KANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLKIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
SLA VAN SPFRZIEBOONEN
EN KOMKOMMERS
(4 PERSONEN)
200 g gekookte sperzieboonen, 1 y2
komkommer, zout, peper, 2 eetlepels
slaolie, 4 eetlepels azijn, wat fijngehakte
peterselie. Schil de komkommers en
snijd ze in fijne plakjes. Bestrooi ze met
zout, zet ze in een vergiet en laat ze
onder een bordje, waarop weer een
zwaar voorwerp geplaatst is, uitlekken.
Vermeng de plakjes vervolgens met de
koude boontjes, strooi er wat peper op
en giet er de olie en den azijn op. Laat
de sla een tijdje staan, zoodat de smaken
goed kunnen doortrekken. Doe de massa
over in een slabak en strooi er de fijn
gehakte peterselie op.
APPELSNEEUW
(4 PERSONEN)
4 appelen, 2 eiwitten, suiker naar
smaak.
Schil de appelen en rasp ze daarna op
een fijne rasp. Voeg er de suiker bsj en
klop de massa luchtig. Klop vervolgens
het eiwit zeer stijf en schep het luchtig
door de appelmassa. Dien de appel-
sneeuw direct op in een glazen schaal
of in platte glazen. Presenteer er desver-
kiezende een biscuitje bij of strooi op
de sneeuw wat gestampte beschuit.
DOORGEWREVEN GROENTE
SOEP (4 PERSONEN)
Wortelen, selderij, peterselie, prei,
uien en tomaten, samen ongeveer 300 g,
50 g rijst, zout, peper, een scheutje
bouillonaroma, 20 g boter, 1 eierdooier,
1 y2 liter water.
Snijd de groenten in kleine stukken en
waseh ze in ruim water. Laat ze even
uitlekken. Smelt de boter, voeg de
groenten en de gewasschen rijst er bij en
e n u laat deze ingrediënten ongeveer 10
minuten fruiten. Voeg er dan het water
bij en laat de soep ongeveer 1 uur zacht
jes trekken. Zeef ze daarna en wrijf de
groente en de rijst door de zeef. Maak
de soep op smaak met zout. peper en een
scheutje bouillonaroma. Roer den dooier
los, giet een gedeelte van de warme soep
er bij, roer het papje goed door om
schiften te voorkomen. Voeg het dan b;j
de heete soep onder voortdurend roeren.
Dien de soep daarna onmiddellijk op.
PIKANTE STOOFSLA
(4 PERSONEN)
4 kropjes sla, zout, peper, notemus-
kaat, een paar worteltjes, wat uien, een
tuiltje groene kruiden, wat bloem of
maizena, 15 g boter.
Wasch de kropjes sla zorgvuldig
schoon en laat ze in 'n vergiet uitlekken.
Smelt de boter, voeg er de gesnipperde
groenten en kruiden bij en laat deze
ongeveer 5 minuten smoren. Voeg er dan
de kropjes sla aan toe en bestrooi ze
met zout, peper en notemuskaat. Laat
de sla ongeveer y2 uur op eeu zacht
vuurtje gaar worden. Bind het losge
komen vocht met wat aangemengde
bloem of maïzena.
GEVULDE TOMATEN
(4 PERSONEN)
8 tomaten, zout, peper, 1 ui, 50 g
geraspte kaas, 35 g boter, peterselie,
selderijgroen, 160 g gaargekookte rijst,
1 ei.
Snijd de dekseltjes van de tomaten af
en hol de tomaten uit. Bestrooi ze met
zout en peper. Vermeng het moes met
de rijst, de geraspte kaas, het ei,
de gehakte peterselie en het selderij-
groen. Vul met dit mengsel de tomaten.
Zet de tomaten in een vuurvast scho
teltje, leg op iedere tomaat een kluitje
boter en giet in het vuurvast schoteltje
een bodempje water. Laat de tomaten
in den oven gaar worden.
Het zou juister zijn om te zeggen, dat op deze plaatsen de catastrofale ge
volgen van een verwaarloosde Iiuidverzorging op de meest opvallende wijze
merkbaar worden. Een rimpelige huid in de hals en bij de kin is het gevolg
van een algemeene verslapping van het huidweefsel, die dikwijls vroegtijdig
optreedt ten gevolge van ontbrekende of onjuiste huidverzorging en die er
jaren ouder doet uitzien.Voorkomt te juister tijd dit gevreesde verschijnsel
door toepassing van een rationeele huidverzorging, die de natuurlijke functies
van de huid ondersteunt en completeert. De Kaloderma-Schoonheidsprepa-
raten zijn samengesteld op grond van de laatste biologisch - cosmetische
onderzoekingen. Na kort gebruik zult U bemerken, dat zij Uw huid weer
elastisch, soepel en frisch maken. Als U iets naders over de verbluffende wer
king van deze nieuwe preparaten wilt weten, vult U dan onderstaande cou
pon even in. U krijgt dan kosteloos een proefpakket toegezonden en boven
dien ons boekje „Kaloderma-Schoonheidspreparaten", waarin alles
staat, wat de dames van de hedendaagsche huidverzorging moeten weten.
CLKAHSIIie CREAM
Doozen: F. .75 en Potten: F. 2.
ACTIVE CREAM
Tuben' F. —.50 en F. 1. - Potten: F. 2.—
FINISHING CREAM
Tuben: F. .50 en F. 1.— Potten: F. 2.
S.v.p. uitknippen en eenden aan de firma E.M. Sdilösser, Postbus C.370, Amsterdam, Hoofdagent schap der
Firma F. Wolft Sofan, Karlsruhe. - Gelieve mij gratis een proefpakket en boekje Kaloderma - Schoon-
Iteidspreparaten te eenden. Ingesloten vindt U 35 cents in postsegels voor porto en verpakkingskosten.
S.V. P. DUIDELIJK SCHRIJVEN
De trek proef bewijst de kwaliteit van
Men rekt een zijden draad en een andere tegelijker
tijd steeds meer en meer uittotdat ten slotte één
draad breekt en dat is altijd ^de andere
ICT OP HET HANDELSMERK: HET SCHAAKROROt