VIM VALT BUITEN DE ZEEPDISTRIBUTIE EEN GOEDKOOPE MAAR SMAKELIJKE GROENTE user* IS OVERAL ZONDER BON VERKRIJGBAAR! GESTOOFDE BIETEN IN EEN MELKSAUSJE GESTOOFDE BIETEN MET UI BIETENSLA MET ANDIJVIE BIETENNESTJES MET A ARDAPPELENPUR ÉE HUZARENSLA MET ROODE BIET WAT ZULLEN WE ETEN? Ik weet niet, hoe ik die smerige keukentafel moet schoonkrijgen. Met zeep moet ik zuinig zijn en scherpe schuurmiddelen gebruik ik nooit! W y/ A VIM, HET „AUTOMATISCHE" REINIGINGSMIDDEL, SPAART ZEEP EN GELD DOOR ZIJN VEILIGE WERKING. ;f\avf i 31 (4 PERSONEN) (i kleine bieten, 35 g boter, een snufje suiker, 1 dl molk, wat aardappelmeel of aardappelsago, zout, peper. Wasch de bieten en kook ze in water met zout tot de huid gemakkelijk van de bieten loslaat. Wrijf het huidje er af on schaaf do bieten vervolgens op een komkommerschaaf in tamelijk dikke plakken. Doe ze in een pan. Voeg er de boter bij en verwarm ze op een zacht vuurtje. Strooi er wat peper op. Voeg er even voor het opdienen de melk bij en het schepje suiker en bind het sausje met wat aangemengd aardappel meel of sago. (4 PERSONEN) (i kleine bieten, 1 ui. 1 dl azijn, 45 g boter, een paar kruidnagelen, wat sago en suiker. Snijd de bieten, die van de huid ont daan zijn, in plakjes. Snipper den ui en kook hem in den azijn, waaraan een scheutje water en de boter is toege voegd, gaar. Voeg er de kruidnagelen bij en wat suiker en bind het mengsel met wat aangemengde sago. Voeg bij dit sausje de in plakjes gesneden biet en laat ze ongeveer 25 minuten in het sausje stoven. (4 PERSONEN) 3 kleine bieten, I a 2 struiken andij vie, azijn, olie, zout, peper, een schepje suiker. Snijd de gekookte bieten in plakken. Vermeng den azijn mot de olie, hot zout, de peper en het schepje suiker. Voeg er de plakjes biet aan toe en laat ze eenige uren in de marinade trekken. Maak de andijvie schoon, wasch ze en snijd ze in zeer fijne reepjes. Leg de plakjes biet in een vergiet om ze te laten uitdruipen en leg ze vervolgens in het midden van een glazen schaal. Vermeng de andijvie met wat azijn en slaolie naar smaak en leg deze sla in een krans om de bieten heen. (loef het gerecht bijwijze van groente met gebakken spek of spek vet, waarin kleine dobbelsteentjes spek zijn gedaan. (4 PERSONEN) 4 niet te kleine bieten, aardappel - puree van 1 y2 pond aardappelen, wat gehakte peterselio. Kook de bieten gaar, wrijf het huidje er af, snijd er daarna het dekseltje af en hol de bieten uit en droog ze vervol gens tusschen poreus papier. Vul ze met aardappelpuree door middel van een gebaksspuit eh geef deze bietennestjes als hors d'oeuvre of gebruik ze ter gar neering van schotels. Plaats ze echter op het laatste moment op den schotel, daar het sap anders de overige gerechten rood of rose zal kleuren. In plaats van met aardap pelpuree kan men ze ook met 'n slaatje, fijngehakte eieren of iets dergelijks vullen. (4 PERSONEN) 200 g vleeschresten, 2 kleine gekookte bieten, 6 koude gekookte aardappelen, 1 zure appel, 1 kropje, sla, 2 eetlepels olie, azijn, 1 hardgekookt ei, uitjes, augurkjes. Hak of maal het vleesch fijn. Snijd de bieten in dobbelsteentjes, snipper de appelen, snijd de sla in fijne reepjes, maak de aardappelen en de hardge kookte eieren fijn en snijd de augurkjes en uitjes fijn. Vermeng alle ingediënten met elkaar, maar houd van de bieten iets achter voor garneering. Roer er den azijn, de olie, peper en zout doorheen. Log deze massa op een schotel en zorg, dat het midden hooger is dan de kanten. Garneer de sla met dobbelsteentjes biet. S Zondag Roastbeef. Gestoofde tomaten. Aardappelen. Chocoladevla. 5 .11 aandag Tomatensoep. Koud vleesch. 1 Savoyekool. t Aardappelen. Dinsdag Havermoutlapjes. f Gestoofde sla. I Aardappelen. Fruit. 1 W oensdag Saucijsjes. Roodokool. Aardappelen. Gebakken beschuit. 5 j Donderdag Groentesoep. Gestoofde niertjes. Worteltjes. Aardappelen. j Vrijdag Harde eieren. Bietensla met an- j dijvie j Aardappelen. Karnemelkschepap. Zaterdag Aardappelsoep. Drie in dc pan. De elegante vrouw wenscht altijd smaakvol gekleed te zijn. Daarom kiest zij de bekende kous, welke haar nooit teleurstelt. De voornaamste eigenschappen van dejfJD) kous zijn, dat zij volmaakt om het been sluit en zeer solide is. FRIEDRICH TAUSCHER Kousenfabriek Oberlungwitz/Sa. 10 Vertegenwoordiger; I I M. PARREN, Baarnscheweg 33, Den Dolder Maar kind, neem dan Vim! Dat laat geen krasje achter en maakt het houtwerk schoon en helder. Vim is een uitkomst in deze tijd! tV*1 l

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31