VIM VALT BUITEN DE
ZEEPDISTRIBUTIE
EEN GOEDKOOPE MAAR
SMAKELIJKE GROENTE
user*
IS OVERAL ZONDER BON VERKRIJGBAAR!
GESTOOFDE BIETEN IN
EEN MELKSAUSJE
GESTOOFDE BIETEN
MET UI
BIETENSLA MET
ANDIJVIE
BIETENNESTJES MET
A ARDAPPELENPUR ÉE
HUZARENSLA MET
ROODE BIET
WAT ZULLEN WE
ETEN?
Ik weet niet, hoe ik die
smerige keukentafel moet
schoonkrijgen. Met zeep
moet ik zuinig zijn en
scherpe schuurmiddelen
gebruik ik nooit!
W y/ A
VIM, HET „AUTOMATISCHE"
REINIGINGSMIDDEL, SPAART
ZEEP EN GELD DOOR ZIJN
VEILIGE WERKING.
;f\avf i
31
(4 PERSONEN)
(i kleine bieten, 35 g boter, een snufje
suiker, 1 dl molk, wat aardappelmeel of
aardappelsago, zout, peper.
Wasch de bieten en kook ze in water
met zout tot de huid gemakkelijk van
de bieten loslaat. Wrijf het huidje er af
on schaaf do bieten vervolgens op een
komkommerschaaf in tamelijk dikke
plakken. Doe ze in een pan. Voeg er de
boter bij en verwarm ze op een zacht
vuurtje. Strooi er wat peper op. Voeg
er even voor het opdienen de melk bij
en het schepje suiker en bind het
sausje met wat aangemengd aardappel
meel of sago.
(4 PERSONEN)
(i kleine bieten, 1 ui. 1 dl azijn, 45 g
boter, een paar kruidnagelen, wat sago
en suiker.
Snijd de bieten, die van de huid ont
daan zijn, in plakjes. Snipper den ui
en kook hem in den azijn, waaraan een
scheutje water en de boter is toege
voegd, gaar. Voeg er de kruidnagelen
bij en wat suiker en bind het mengsel
met wat aangemengde sago. Voeg bij
dit sausje de in plakjes gesneden biet
en laat ze ongeveer 25 minuten in het
sausje stoven.
(4 PERSONEN)
3 kleine bieten, I a 2 struiken andij
vie, azijn, olie, zout, peper, een schepje
suiker.
Snijd de gekookte bieten in plakken.
Vermeng den azijn mot de olie, hot zout,
de peper en het schepje suiker. Voeg
er de plakjes biet aan toe en laat ze
eenige uren in de marinade trekken.
Maak de andijvie schoon, wasch ze en
snijd ze in zeer fijne reepjes. Leg de
plakjes biet in een vergiet om ze te laten
uitdruipen en leg ze vervolgens in het
midden van een glazen schaal. Vermeng
de andijvie met wat azijn en slaolie naar
smaak en leg deze sla in een krans om
de bieten heen. (loef het gerecht bijwijze
van groente met gebakken spek of spek
vet, waarin kleine dobbelsteentjes spek
zijn gedaan.
(4 PERSONEN)
4 niet te kleine bieten, aardappel -
puree van 1 y2 pond aardappelen, wat
gehakte peterselio.
Kook de bieten gaar, wrijf het huidje
er af, snijd er daarna het dekseltje af
en hol de bieten uit en droog ze vervol
gens tusschen poreus papier. Vul ze met
aardappelpuree door middel van een
gebaksspuit eh geef deze bietennestjes
als hors d'oeuvre of gebruik ze ter gar
neering van schotels.
Plaats ze echter op het laatste
moment op den schotel, daar het sap
anders de overige gerechten rood of rose
zal kleuren. In plaats van met aardap
pelpuree kan men ze ook met 'n slaatje,
fijngehakte eieren of iets dergelijks
vullen.
(4 PERSONEN)
200 g vleeschresten, 2 kleine gekookte
bieten, 6 koude gekookte aardappelen,
1 zure appel, 1 kropje, sla, 2 eetlepels
olie, azijn, 1 hardgekookt ei, uitjes,
augurkjes.
Hak of maal het vleesch fijn. Snijd de
bieten in dobbelsteentjes, snipper de
appelen, snijd de sla in fijne reepjes,
maak de aardappelen en de hardge
kookte eieren fijn en snijd de augurkjes
en uitjes fijn. Vermeng alle ingediënten
met elkaar, maar houd van de bieten
iets achter voor garneering. Roer er den
azijn, de olie, peper en zout doorheen.
Log deze massa op een schotel en zorg,
dat het midden hooger is dan de kanten.
Garneer de sla met dobbelsteentjes biet.
S Zondag
Roastbeef.
Gestoofde tomaten.
Aardappelen.
Chocoladevla.
5 .11 aandag
Tomatensoep.
Koud vleesch. 1
Savoyekool. t
Aardappelen.
Dinsdag
Havermoutlapjes. f
Gestoofde sla. I
Aardappelen.
Fruit. 1
W oensdag
Saucijsjes.
Roodokool.
Aardappelen.
Gebakken beschuit. 5
j Donderdag
Groentesoep.
Gestoofde niertjes.
Worteltjes.
Aardappelen.
j Vrijdag
Harde eieren.
Bietensla met an- j
dijvie j
Aardappelen.
Karnemelkschepap.
Zaterdag
Aardappelsoep.
Drie in dc pan.
De elegante vrouw wenscht
altijd smaakvol gekleed te zijn.
Daarom kiest zij de bekende
kous, welke haar nooit
teleurstelt. De voornaamste
eigenschappen van dejfJD) kous
zijn, dat zij volmaakt om het
been sluit en zeer solide is.
FRIEDRICH TAUSCHER Kousenfabriek Oberlungwitz/Sa. 10
Vertegenwoordiger; I I M. PARREN, Baarnscheweg 33, Den Dolder
Maar kind, neem dan Vim! Dat
laat geen krasje achter en maakt
het houtwerk schoon en helder.
Vim is een uitkomst in deze tijd!
tV*1 l