UIT ONS MENU
Rok
en
ELBEO
31
Van alle in deze rubriek afgebeelde
genummerde costnums, die ont
leend zijn aan het mode-album
„Wlnterweelde", zijn patronen ver
krijgbaar tegen den prijs van 50 ets.
voor complets, 35 ets. voor man
tels en japonnen en 20 ets. voor
rokken, blouses, kleine avondjasjes
en kinderkleeding. Bü bestelling
vooral opgeven het gewenschte
maatnummer. Bestellingen kunnen
geschieden bij uw agent of bezor
ger; door girostorting op No. 293631;
door toezending van het bedrag
per postwissel of in postzegels aan bet
PATBONEN KANTOOR
„PAN O RA", NAS SA UPLEIN1,
HA A RLE M
waarbij 5 ets. extra voor toezending
per post verschuldigd is. Men kan ech
ter de patronen ook afhalen aan het
bureau van dit blad.
1708
1698. Lichte blouse
met Ingezet voorpand,
hals met kraagje, sluit
met knoopen en
knoopsgaten, wordt
met ruimte aan de
ceintuur gezet, welke
voor gestrikt Is.
1699. Blouse van
effen zijde, ruim voor
pand, dat met blesjes
gegarneerd Is, lange
mouw, gladde rug.
Benoodlgde stof voor
blouses 2 m 2.25
m van 90 cm breed
1 707. Rok met Inge
zette banen, voor een
^elnlg opgeknipt, rits
sluiting midden
achter. Benoodlg
de stof1.60 m
van1 40 cm breed.
blouse
1708. Rok van
lichte stof, ruimte
aan de voorbaan,
welke een plooi
heeft, aan de bo
venzijde met ruim
te verwerkt. Be
noodlgde stof
1 m van 140
cm breed.
Verkrijgbaar in de
maten 40-42-44-
46-48.
PIKANTE UIENSOEP uit- Voeg er vervolgeus de kruiden en
(4 PERSONEN) den gesnipperden ui bij en laat alles
samen lichtbruin fruiten. Voeg er dan
y2 pond kleine uitjes, 25 gram boter, on(|er g()e(| roeren het water bij en de
zout, peper, wat suiker, 11/2 liter water, aar(jappeien; (lje in plakken zijn gesne-
wat bloem of maïzena, 1 kruidnagel, den jjaab ze 0p een zacht vuur zoo lang
1 stukje Spaansche peper, 1 laurierblad. gmoren b)t ze gaar zjjn. Maak ze op
Smelt de boter, voeg er de kruiden gmaak ,net zout en peper en roer er wat
bij en laat alles samen ongeveer 5 fjjn(,e]iakt,e peterselie door.
minuten fruiten. Schil intusschen de
uitjes en voeg ze in hun geheel met de HUTS POT
suiker bij de boter, laat ze lichtbruin SCHAPFNVLFFSCH
fruiten. Giet dan het water er bij en Mtl 111NVK,Jr
laat de soep ongeveer 3 kwartier zacht- <4 personen)
jes trekken. Verwijder de kruiden en 400 gram schapenvleesch, 1V, kg
hind de soep met wat aangemengde aardappelen, 1 kg wortelen, zout, peper,
bloem of maïzena. Maak ze op smaak 4^ gram vet, 1 groote ui, j liter water,
met zout en peper. Voeg er desverkie- Smelt het vet, voeg er het vleesch bij
zende wat bouillonaroma bij. en iaa(, het zachtjes hraden. Voeg er,
zoodra het bruin is, de wortelen, de
ROODEKOOL aardappelen en de uien aan toe en
(4 PERSONEN) - Hter water. Strooi er wat zout en peper
1 kleine roodekool, een paar uien, een op en laat den stamppot zachtjes gaar
paar zure appels, een scheutje azijn, koken. Neem vervolgens het vleesch er
zout, peper, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, uit, stamp de massa door elkaar en voeg
1 eetlepel rijst, 25 gram vet. er als het noodig is nog wat zout en
Snijd de roodekool zeer fijn. Smelt peper bij. Snijd het vleesch in stukken,
't vet, voeg er de roodekool bij. de rijst dien den stamppot op in een dekschaal
en de gesneden uien. Giet er zooveel en leg er de stukken vleesch op.
water bij tot de kool ongeveer voor de
helft onder staat. Voeg er wat zout en R IJ ST OMELET
peper hij en kook de kool ongeveer y.(4 personen)
uur. Voeg er dan de kruiden, de rijst en 25() gram gekookte rijgt, 2 eieren, 25
de appels aan toe en laat de kool nog m hloem, 25 gram suiker, wat ge-
ongeveer 1 uur koken. Maak de groente te citroenschil> boter of vet om te
daarna met wat suiker en azijn op bakken
smaak. Verwijder de kruiden. Roer de dooier8 met de suiker en de
geraspte citroenschil schuimig, voeg er
AARDAPPELEN MET SPEK vervoigeng de bloem en de rijst bij en
(4 personen) roer anes tot een glad papje. Klop de
200 gram spek, 1 eetlepel bloem, zout, eiwitten stijf en schep ze luchtig door
peper, peterselie, laurierblad, 1 ui, de massa. Smelt wat vet of boter in een
liter water, een scheutje bouillonaroma, koekenpan en bak van het mengsel 'n
2 kg aardappelen. omelet. Schuif ze zoodra ze gaar en
Snijd het spek in blokjes en bak het lichtbruin is uit de pan op een verwarm-
in een pan met dikken bodem zachtjes den schotel en strooi er wat suiker over.
Uw beenen lijken slank wanneer U kousen draagt, die
goed strak zitten. Hoe beter een kous sluit, des te slanker
lijkt het been, daar zich dan noch aan den enkel, noch
onder de knie plooitjes kunnen vormen. Het elastische
weefsel omsluit het been en geeft het den mooien slanken
vorm. Dit doen evenwel uitsluitend kousen met een
buitengewone elasticiteit, zooals b. v. de Elbeo - kous.
Deze kous wordt juist daarom door slanke dames bij
voorkeur gekocht, omdat zij den slanken vorm der beenen
zoo fraai doet uitkomen. Strijk eens met Uw vingertoppen
van de enkel omhoog tot de kuit: Uw kous moet zóó
strak zitten, dat U den indruk krijgt over de huid te strijken.
Zóó is het bij de Elbeo-kous.
Waarom maakt deze kous Uw
beenen slank?