UIT ONS MENU Rok en ELBEO 31 Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde costnums, die ont leend zijn aan het mode-album „Wlnterweelde", zijn patronen ver krijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor man tels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bü bestelling vooral opgeven het gewenschte maatnummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezor ger; door girostorting op No. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan bet PATBONEN KANTOOR „PAN O RA", NAS SA UPLEIN1, HA A RLE M waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan ech ter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. 1708 1698. Lichte blouse met Ingezet voorpand, hals met kraagje, sluit met knoopen en knoopsgaten, wordt met ruimte aan de ceintuur gezet, welke voor gestrikt Is. 1699. Blouse van effen zijde, ruim voor pand, dat met blesjes gegarneerd Is, lange mouw, gladde rug. Benoodlgde stof voor blouses 2 m 2.25 m van 90 cm breed 1 707. Rok met Inge zette banen, voor een ^elnlg opgeknipt, rits sluiting midden achter. Benoodlg de stof1.60 m van1 40 cm breed. blouse 1708. Rok van lichte stof, ruimte aan de voorbaan, welke een plooi heeft, aan de bo venzijde met ruim te verwerkt. Be noodlgde stof 1 m van 140 cm breed. Verkrijgbaar in de maten 40-42-44- 46-48. PIKANTE UIENSOEP uit- Voeg er vervolgeus de kruiden en (4 PERSONEN) den gesnipperden ui bij en laat alles samen lichtbruin fruiten. Voeg er dan y2 pond kleine uitjes, 25 gram boter, on(|er g()e(| roeren het water bij en de zout, peper, wat suiker, 11/2 liter water, aar(jappeien; (lje in plakken zijn gesne- wat bloem of maïzena, 1 kruidnagel, den jjaab ze 0p een zacht vuur zoo lang 1 stukje Spaansche peper, 1 laurierblad. gmoren b)t ze gaar zjjn. Maak ze op Smelt de boter, voeg er de kruiden gmaak ,net zout en peper en roer er wat bij en laat alles samen ongeveer 5 fjjn(,e]iakt,e peterselie door. minuten fruiten. Schil intusschen de uitjes en voeg ze in hun geheel met de HUTS POT suiker bij de boter, laat ze lichtbruin SCHAPFNVLFFSCH fruiten. Giet dan het water er bij en Mtl 111NVK,Jr laat de soep ongeveer 3 kwartier zacht- <4 personen) jes trekken. Verwijder de kruiden en 400 gram schapenvleesch, 1V, kg hind de soep met wat aangemengde aardappelen, 1 kg wortelen, zout, peper, bloem of maïzena. Maak ze op smaak 4^ gram vet, 1 groote ui, j liter water, met zout en peper. Voeg er desverkie- Smelt het vet, voeg er het vleesch bij zende wat bouillonaroma bij. en iaa(, het zachtjes hraden. Voeg er, zoodra het bruin is, de wortelen, de ROODEKOOL aardappelen en de uien aan toe en (4 PERSONEN) - Hter water. Strooi er wat zout en peper 1 kleine roodekool, een paar uien, een op en laat den stamppot zachtjes gaar paar zure appels, een scheutje azijn, koken. Neem vervolgens het vleesch er zout, peper, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, uit, stamp de massa door elkaar en voeg 1 eetlepel rijst, 25 gram vet. er als het noodig is nog wat zout en Snijd de roodekool zeer fijn. Smelt peper bij. Snijd het vleesch in stukken, 't vet, voeg er de roodekool bij. de rijst dien den stamppot op in een dekschaal en de gesneden uien. Giet er zooveel en leg er de stukken vleesch op. water bij tot de kool ongeveer voor de helft onder staat. Voeg er wat zout en R IJ ST OMELET peper hij en kook de kool ongeveer y.(4 personen) uur. Voeg er dan de kruiden, de rijst en 25() gram gekookte rijgt, 2 eieren, 25 de appels aan toe en laat de kool nog m hloem, 25 gram suiker, wat ge- ongeveer 1 uur koken. Maak de groente te citroenschil> boter of vet om te daarna met wat suiker en azijn op bakken smaak. Verwijder de kruiden. Roer de dooier8 met de suiker en de geraspte citroenschil schuimig, voeg er AARDAPPELEN MET SPEK vervoigeng de bloem en de rijst bij en (4 personen) roer anes tot een glad papje. Klop de 200 gram spek, 1 eetlepel bloem, zout, eiwitten stijf en schep ze luchtig door peper, peterselie, laurierblad, 1 ui, de massa. Smelt wat vet of boter in een liter water, een scheutje bouillonaroma, koekenpan en bak van het mengsel 'n 2 kg aardappelen. omelet. Schuif ze zoodra ze gaar en Snijd het spek in blokjes en bak het lichtbruin is uit de pan op een verwarm- in een pan met dikken bodem zachtjes den schotel en strooi er wat suiker over. Uw beenen lijken slank wanneer U kousen draagt, die goed strak zitten. Hoe beter een kous sluit, des te slanker lijkt het been, daar zich dan noch aan den enkel, noch onder de knie plooitjes kunnen vormen. Het elastische weefsel omsluit het been en geeft het den mooien slanken vorm. Dit doen evenwel uitsluitend kousen met een buitengewone elasticiteit, zooals b. v. de Elbeo - kous. Deze kous wordt juist daarom door slanke dames bij voorkeur gekocht, omdat zij den slanken vorm der beenen zoo fraai doet uitkomen. Strijk eens met Uw vingertoppen van de enkel omhoog tot de kuit: Uw kous moet zóó strak zitten, dat U den indruk krijgt over de huid te strijken. Zóó is het bij de Elbeo-kous. Waarom maakt deze kous Uw beenen slank?

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1940 | | pagina 31