Wit Anker dIbbelm^n <2 Het bereiden NU ER WEINIG VLEESCH IS DE WANT Met de korenblauwe ^reiden van jus zonder vleesch EENVOUDIGE HUI op den bodem van de pan heeft vastge- PIKANTE JUS Wat zullen we eten SOJAJUS KERRIEJUS WIT ANKER schuurt niet, maar ABSORBEERT alle vuil! 29 Wanneer we in totaal 17 cm gebreid heb ben, minderen we regelmatig, tot de ge- wenschte hoogte bereikt is, waarna we de overige st. op een draadje rijgen, dit stevig aantrekken en het aan den binnenkant afhechten. Den rand slaan we terug, terwijl we bovenop een pomponnetje naaien. wol zetten we, verdeeld over 4 naalden, 40 st. op en breien hierboven eerst 35 toeren steeds afwis selend 1 r., 1 av. (r. boven r. en av. boven av.), waarna we verder breien in tricotsteek, dus alle naalden recht. Wanneer we in totaal 55 toeren gebreid hebben, zetten we er aan he't einde van den toer 8 nieuwe st. bij op en breien dan boven deze 8 st. en de laatste 8 st. van den toer den duim. We breien dan van zelfsprekend weer in de rondte, tot de duim bijna lang genoeg is, waarna we bij de volgende toeren sterk minderen en daarna de overige st. op een draadje rijgen, dit stevig aantrekken en het aan den binnenkant afhechten. Nu nemen we uit de 8 bijgemaakte st. 8 lussen op en breien weer verder boven alle st. in de rondte voor de hand. Wanneer we zoover zijn, dat we het topje van den pink bereikt hebben, breien we bij iederen 2en toer aan het begin van de le, aan het einde van de 2e, aan het begin van de 3e en aan het einde van de 4e naald 2 st. te zamen; dit doen we tot de gewenschte lengte bereikt is, waarna we de st. van de le en 2e naald op één naald zetten, evenals die van de 3e en 4e naald. Ten slotte kanten we de st. dan twee aan twee te zaïnen af. De tweede want, breien we op dezelfde, doch tegengestelde wijze, zoodat we nu den duim breien boven de eerste 8 st. van den 55en toer en de 8 bijgemaakte st. Ten slotte persen we beide wantjes luchtigjes onder een vochtigen doek op I - - zet. Giet er dan het water bij en roer zoo HU U IJJ U o lang in het mengsel tot het kleverig 50 gram boter, 2 tomaten of 2 eet- van den bodem der pan loslaat, lepels tomatenpurée, 2l/2 dl water of oeS er nu heb bouillonblokje en de groentebouillon, nootmuskaat, kruid- berrie aan 'oe> 'aat de jus 5 minuten nagel, kerrie, soja, 1 bouillonblokje, wat doorkoken, zeef ze en bind ze, voordat bouillonaroina. ze wordt opgediend, met een weinig Smelt de boter. Snipper het uitje en aai"dappelmeel. fruit dit in de gesmolten boter. Voeg er VPPPT V PKGI4P II TC dan hot water of den groentebouillon VtuCl aKlSLhll JUc> met de kruiden, het bouillonblokje 50 gram boter, 1 uitje, ]/2 selderij knol. en de tomatenpuree aan toe en laat de 1 eetlepel soja of vegetarische bouillon- jus 5 minuten doorkoken. Maak ze op pasta, zout, een scheutje melk met smaak af met een scheutje soja en wat vellen. bouillonaroma. Zeef ze voor het opdienen Smelt de boter en voeg er den ge en bind ze desverkiezende nog met wat, schilden en goed gewasschen fijn ge- snipperden ui en den selderijknol bij. Laat de boter met ui en selderijknol aardappelmeel. 50 gram boter, 1 tomaat of een eet lepel tomatenpurée, 1 preitje, 2 takjes selderij, 2 takjes peterselie, 1 laurier dienen. bruin worden en zorg, dat de groenten geheel gaar zijn. Voeg er dan de soja of bouillonpasta bij en roer er tevens de melk met de velletjes doorheen. Laat blad, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel, 'lp*' ,nenKHe' even doorkoken en zoo I bouillonblokje, 2V2 dl water of groen- brui" ™°gelijk worden. Voeg nog een tebouillon. scheutje water bij de jus, wanneer ze Smelt de boter, voeg er de tomaat, het moeht zijn. Zeef ze voor het op preitje,de peterselie en de selderij bij. Laat al deze groenten-mooi bruin smoren. Voeg er dan het water of den groente bouillon bij en tevens het bouillonblokje en de kruiden. Laat de jus 5 minuten «loorkoken, zeef ze en bind ze desver kiezende met wat aardappelmeel. 50 gram boter, 2 '1' water of groente bouillon, 2 eetlepels soja, zout naar smaak. Smelt de boter en laat ze mooi bruin braden. Voeg er het water of den groen tebouillon bij en roer er dan de soja doorheen. Laat de jus even doorkoken, maak ze op smaak af met het zout. Bind ze, indien ze niet dik genoeg is, met aardappelmeel of bloem. Zondag Maandag: Dinsdag Woensdag: 50 gram boter, I theelepeltje kerrie, 1 bouillonblokje, 2% dl water of groente bouillon, 1 uitje, 1 dl melk en, indien mogelijk, wat velletjes van de melk. Smelt de boter en laat het fijn gesnip perde uitje in de gesmolten boter mooi bruin braden. Giet er de melk met de velletjes bij en laat het mengsel brui- neeren, zoodat de jus het uiterlijk krijgt van biefstukjus, hetgeen vooral te zien is aan het kleverig laagje, dat zich Donderdag Vrijdag: Zaterdag Roastbeef. Bloemkool. Aardappelen. Caramelvla. Bloemkoolsoep. Gegratineerd groente- schoteltje met aard appelen. Boerenkool met. groene erwten. Fruit. Havermoutlapjes. Andijvie. Aardappelen. Maizenavla. Aardappelsoep. Drie in de pan. Rijst met kaas en uien. Gebakken beschuit. Broodgeliakt. Wittekool. Aardappelen. Lammetjespap. Vernieuwingen zijn in dezen tijd moeilijk: bederf dus niet, wat U hebt. Ga niet te werk met tra- ditioneele schuurpoeders. Schuren is krassen en op den duur gaat ieder glazuur er aan! HOLLE, ABSORBEERENDE DEELTJES leder korreltje Wit Anker is hol. Het neemt vuil en kwalijke geuren in zich op. Wit Anker neemt alle onreinheid ge vaarloos en snel met zich mee. FIJNERE VERDEELING Een mespuntje Wit Anker bevat duizenden korreltjes, zoo microscopisch klein, dat zij het vermogen missen om ook maar het minst te krassen, leder korreltje is ten overvloede vrij van scherpe kantjes. Het vuil wordt snel, veilig en grondig losgewerkt I HET V 0 L HA AKTE REINIGINGSMIDDEL .-.in veilige Wit Anker" kan .do s ieep reiniging, voor vele spaort U volledig verv°"£ is vr.|! eepbonnenl

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29