Wit
Anker
dIbbelm^n
<2
Het bereiden
NU ER WEINIG VLEESCH IS
DE WANT Met de korenblauwe
^reiden van jus zonder vleesch
EENVOUDIGE HUI op den bodem van de pan heeft vastge-
PIKANTE JUS
Wat zullen we eten
SOJAJUS
KERRIEJUS
WIT ANKER
schuurt niet,
maar
ABSORBEERT alle vuil!
29
Wanneer we in totaal 17 cm gebreid heb
ben, minderen we regelmatig, tot de ge-
wenschte hoogte bereikt is, waarna we
de overige st. op een draadje rijgen,
dit stevig aantrekken en het aan den
binnenkant afhechten. Den rand slaan
we terug, terwijl we bovenop een
pomponnetje naaien.
wol zetten we, verdeeld
over 4 naalden, 40 st. op en breien
hierboven eerst 35 toeren steeds afwis
selend 1 r., 1 av. (r. boven r. en av.
boven av.), waarna we verder breien
in tricotsteek, dus alle naalden recht.
Wanneer we in totaal 55 toeren gebreid
hebben, zetten we er aan he't einde van
den toer 8 nieuwe st. bij op en breien dan
boven deze 8 st. en de laatste 8 st. van
den toer den duim. We breien dan van
zelfsprekend weer in de rondte, tot de
duim bijna lang genoeg is, waarna we
bij de volgende toeren sterk minderen
en daarna de overige st. op een draadje
rijgen, dit stevig aantrekken en het aan
den binnenkant afhechten.
Nu nemen we uit de 8 bijgemaakte
st. 8 lussen op en breien weer verder
boven alle st. in de rondte voor de
hand. Wanneer we zoover zijn, dat we
het topje van den pink bereikt hebben,
breien we bij iederen 2en toer aan het
begin van de le, aan het einde van de
2e, aan het begin van de 3e en aan het
einde van de 4e naald 2 st. te zamen;
dit doen we tot de gewenschte lengte
bereikt is, waarna we de st. van de le
en 2e naald op één naald zetten, evenals
die van de 3e en 4e naald. Ten slotte
kanten we de st. dan twee aan twee te
zaïnen af.
De tweede want, breien we op dezelfde,
doch tegengestelde wijze, zoodat we nu
den duim breien boven de eerste 8 st.
van den 55en toer en de 8 bijgemaakte
st. Ten slotte persen we beide wantjes
luchtigjes onder een vochtigen doek op
I - - zet. Giet er dan het water bij en roer zoo
HU U IJJ U o lang in het mengsel tot het kleverig
50 gram boter, 2 tomaten of 2 eet- van den bodem der pan loslaat,
lepels tomatenpurée, 2l/2 dl water of oeS er nu heb bouillonblokje en de
groentebouillon, nootmuskaat, kruid- berrie aan 'oe> 'aat de jus 5 minuten
nagel, kerrie, soja, 1 bouillonblokje, wat doorkoken, zeef ze en bind ze, voordat
bouillonaroina. ze wordt opgediend, met een weinig
Smelt de boter. Snipper het uitje en aai"dappelmeel.
fruit dit in de gesmolten boter. Voeg er VPPPT V PKGI4P II TC
dan hot water of den groentebouillon VtuCl aKlSLhll JUc>
met de kruiden, het bouillonblokje 50 gram boter, 1 uitje, ]/2 selderij knol.
en de tomatenpuree aan toe en laat de 1 eetlepel soja of vegetarische bouillon-
jus 5 minuten doorkoken. Maak ze op pasta, zout, een scheutje melk met
smaak af met een scheutje soja en wat vellen.
bouillonaroma. Zeef ze voor het opdienen Smelt de boter en voeg er den ge
en bind ze desverkiezende nog met wat, schilden en goed gewasschen fijn ge-
snipperden ui en den selderijknol bij.
Laat de boter met ui en selderijknol
aardappelmeel.
50 gram boter, 1 tomaat of een eet
lepel tomatenpurée, 1 preitje, 2 takjes
selderij, 2 takjes peterselie, 1 laurier
dienen.
bruin worden en zorg, dat de groenten
geheel gaar zijn. Voeg er dan de soja of
bouillonpasta bij en roer er tevens de
melk met de velletjes doorheen. Laat
blad, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel, 'lp*' ,nenKHe' even doorkoken en zoo
I bouillonblokje, 2V2 dl water of groen- brui" ™°gelijk worden. Voeg nog een
tebouillon. scheutje water bij de jus, wanneer ze
Smelt de boter, voeg er de tomaat, het moeht zijn. Zeef ze voor het op
preitje,de peterselie en de selderij bij.
Laat al deze groenten-mooi bruin smoren.
Voeg er dan het water of den groente
bouillon bij en tevens het bouillonblokje
en de kruiden. Laat de jus 5 minuten
«loorkoken, zeef ze en bind ze desver
kiezende met wat aardappelmeel.
50 gram boter, 2 '1' water of groente
bouillon, 2 eetlepels soja, zout naar
smaak.
Smelt de boter en laat ze mooi bruin
braden. Voeg er het water of den groen
tebouillon bij en roer er dan de soja
doorheen. Laat de jus even doorkoken,
maak ze op smaak af met het zout.
Bind ze, indien ze niet dik genoeg is,
met aardappelmeel of bloem.
Zondag
Maandag:
Dinsdag
Woensdag:
50 gram boter, I theelepeltje kerrie, 1
bouillonblokje, 2% dl water of groente
bouillon, 1 uitje, 1 dl melk en, indien
mogelijk, wat velletjes van de melk.
Smelt de boter en laat het fijn gesnip
perde uitje in de gesmolten boter mooi
bruin braden. Giet er de melk met de
velletjes bij en laat het mengsel brui-
neeren, zoodat de jus het uiterlijk
krijgt van biefstukjus, hetgeen vooral
te zien is aan het kleverig laagje, dat zich
Donderdag
Vrijdag:
Zaterdag
Roastbeef.
Bloemkool.
Aardappelen.
Caramelvla.
Bloemkoolsoep.
Gegratineerd groente-
schoteltje met aard
appelen.
Boerenkool met. groene
erwten.
Fruit.
Havermoutlapjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Maizenavla.
Aardappelsoep.
Drie in de pan.
Rijst met kaas en uien.
Gebakken beschuit.
Broodgeliakt.
Wittekool.
Aardappelen.
Lammetjespap.
Vernieuwingen zijn in dezen tijd moeilijk: bederf
dus niet, wat U hebt. Ga niet te werk met tra-
ditioneele schuurpoeders. Schuren is krassen en op
den duur gaat ieder glazuur er aan!
HOLLE, ABSORBEERENDE DEELTJES
leder korreltje Wit Anker is hol. Het neemt vuil en kwalijke
geuren in zich op. Wit Anker neemt alle onreinheid ge
vaarloos en snel met zich mee.
FIJNERE VERDEELING
Een mespuntje Wit Anker bevat duizenden korreltjes, zoo
microscopisch klein, dat zij het vermogen missen om ook
maar het minst te krassen, leder korreltje is ten overvloede
vrij van scherpe kantjes. Het vuil wordt snel, veilig en
grondig losgewerkt I
HET V 0 L HA AKTE REINIGINGSMIDDEL
.-.in veilige
Wit Anker" kan .do s ieep
reiniging, voor vele spaort U
volledig verv°"£ is vr.|!
eepbonnenl