Het moderne „Tafelij
dek je" ie Den B osck
Het menu wordt druk gelezen
De ingrediënten voor den maaltijd worden in de keuken gereed gemaakt.
Vele pannetjes met smakelijken inhoud staan klaar.
De mensch leeft niet van muziek alleen.
In onze jeugd lazen we, met belangstelling en spanning, van den hongerigen
man, die over tooverkracht beschikte en die zóó maar commandeerde:
„Tafeltje, dek je!"
En, zie, opeens stónd het tafeltje gedekt niet alleen, maar er bevond
zich op het heldere linnen een verscheidenheid van fijne spijzen, die er voor
't grijpen waren!
Zoo eenvoudig en voordeelig gaat het in Den Boscli
wel niet toe, maar 't begint toch al aardig op het
sprookje te lijken. Een bekende firma in Brabants
hoofdstad verstrekt namelijk, tegen een minimum
prijs, een maaltijd-kant-en-klaar, zooals zij het
noemt.
De klant behoeft slechts wat klein geld, een panne
tje en een vleesclibon mee te brengen en ontvangt
dan een flink rantsoen (van 1 kg) uitstekend warm
eten, rijk aan vetgehalte en vitamine.
Voor moeder de vrouw mag dit een heele oplossing
genoemd worden in haar vele moeilijkheden. Het
wordt haar op deze wijze wel gemakkelijk gemaakt!
Bekwame koks denken en koken voor haar en
bereiden het eten smakelijk en goed.
Het is te begrijpen, dat er groote belangstelling
bestaat voor dit up-to-date initiatief van den ener
gieken Bosschenaar, zooals onze foto's ook duidelijk
toonen. Op éón daarvan zien we het menu, dat
ons, op deze koude dagen, het water in den
mond doet komen.
..Hier is nw maaltijd, kant en klaar fKicen opnamen)