Het moderne „Tafelij dek je" ie Den B osck Het menu wordt druk gelezen De ingrediënten voor den maaltijd worden in de keuken gereed gemaakt. Vele pannetjes met smakelijken inhoud staan klaar. De mensch leeft niet van muziek alleen. In onze jeugd lazen we, met belangstelling en spanning, van den hongerigen man, die over tooverkracht beschikte en die zóó maar commandeerde: „Tafeltje, dek je!" En, zie, opeens stónd het tafeltje gedekt niet alleen, maar er bevond zich op het heldere linnen een verscheidenheid van fijne spijzen, die er voor 't grijpen waren! Zoo eenvoudig en voordeelig gaat het in Den Boscli wel niet toe, maar 't begint toch al aardig op het sprookje te lijken. Een bekende firma in Brabants hoofdstad verstrekt namelijk, tegen een minimum prijs, een maaltijd-kant-en-klaar, zooals zij het noemt. De klant behoeft slechts wat klein geld, een panne tje en een vleesclibon mee te brengen en ontvangt dan een flink rantsoen (van 1 kg) uitstekend warm eten, rijk aan vetgehalte en vitamine. Voor moeder de vrouw mag dit een heele oplossing genoemd worden in haar vele moeilijkheden. Het wordt haar op deze wijze wel gemakkelijk gemaakt! Bekwame koks denken en koken voor haar en bereiden het eten smakelijk en goed. Het is te begrijpen, dat er groote belangstelling bestaat voor dit up-to-date initiatief van den ener gieken Bosschenaar, zooals onze foto's ook duidelijk toonen. Op éón daarvan zien we het menu, dat ons, op deze koude dagen, het water in den mond doet komen. ..Hier is nw maaltijd, kant en klaar fKicen opnamen)

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 10