Voor zware figuren l PANORA Maakzelf uw hoestsiroop 7 Lijdt er bij U iemand aan rheumatiek? oo klaar met 'n Kant-en-Klaar DAT SMAAKT NAAR MEER! 31 1619. Eenvoudige japon van gewerkte stof, plooitjes op schouder en rug, vierkante hals, lange wijde mouw. Ben. stof: 2.75 m van 140 cm oreed. 1620. Japon van effen stof, aangezette rok, met geplooide voor- en achterbaan, in de taille ingezette stukken van fluweel, knoopgarneering. Ben. stof: 3 m van 140 cm breed. 1621. Japon van geruite stof met effen garneering aan hals en voorpand, sluiting met knoopen en knoopsgaten. Ben. stof: 2.75 m van 140 cm breed. 1623. Japon van effen stof met kanten schouder- en rug stuk, garneering van zijden biezen. Ben. stof 2.75 m van 1 40 cm breed. Verkrijgbaar in de maten 42-44-46-48 Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde costuums, die ont leend zijn aan het mode-album „Wln- terweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor com- plets, 35 ets. voor mantels en japonnen en "0 ets voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleedinB. Bü bestelling vooral opgeven 't eewensehte maatnummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezor ger; door girostorting op No. 293631 door toezending van het bedrag per postwissel of in s!>«antor jjPANORA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. Een nieuw recept. In een kwart liter heet water lost U een eet lepel suiker op. Na afkoeling voegt V hieraan toe 30 gram Vervus (dubbel gecon centreerd), die U bh eiken apotheker ot drogist kunt verkrij gen. Even goed door roeren en Uw hoest siroop is gereed. Eenvoudige ban het niet! Dosis volwasseneneen eetlepel r kinderen van 8 tot 12 jaareen dessertlepel3 tot 8 jaareen theelepel. Na de voornaamste maaltijden en voor het naar bed gaan. Om niet te vergeten 30 gram 1 ervus dubbel geconcentreerd) in huis te halen, bevelen wij U aan dit recept uit te knippen. CORRESPONDENTIE Mevr. 6. te Heiloo. Uw eerste vraag bewijst, dat u het kweeken van planten niet onder de knie hebt. U zoudt eens moeten lezen, wat de algemeene regelen zijn voor het verzorgen van kamer planten in huis. Twee fouten bemerken wij al in uw vraag; ,,Ik geef ze regenwa ter" en „om de 2 a 3 weken wat pokon." Waarom dat regenwater! En waarom die regelmaat van dat voeden? Is er dan geen rusttijd voor uw planten! Is dat gietwater wel lauwwarm? Natuurlijk zijn er verschillende boek werkjes in den handel, die het verzor gen van bloemen en planten behande len. Om een volledig inzicht te krijgen, kunt u zich het beste tot een grooten boekhandel wenden, die u er ver schillende kan laten zien. Het zou in deze rubriek te ver voeren u de meest gangbare werkjes op te noemen. Tin kunt u schoonmaken door het te schuren, met fijn tinzand en soda water. Denkt u er om het metaal steeds in één richting af te schuren om het achterblijven van krassen te voorko men. Na het schuren poetst u het tin met wat poetsextract op. Mevr. W. te Amsterdam. Wij raden u aan het vet op te koken met een scheutje sodawater. Daarna zeeft u het vet en kookt het nog een paar maal met een scheutje water op. Mevr. L. Tl. 8. te Doorn. Wij raden u aan gebroken voorwerpen te plakken met zuiver waterglas, dus zonder toe voeging van water of kandij. Zoodra de breuk met waterglas is ingesmeerd, zet u de andere breuk er op en maakt u het voorwerp vast met een elastiekje of touwtje. U laat het voorwerp eenigen tijd drogen. Mej. M. d. O. te Amersfoort. Aardap- peltaait bereidt u op de volgende wijze: 600 gram aardappelen, 2 afgestreken eetlepels bloem of gemalen rijst, 2 eierdooiers, 30 gram boter, 200 gram suiker, 2 eetlepels melk. een mespuntje kaneel of een paar druppels citroenolie. Kook de aardappelen op de gewone wijze gaar. Wrijf ze door een fijne zeef. Vermeng de massa, wanneer ze volko men koud geworden is, met de bloem of het rijstemeel, de eierdooiers, de boter, de suiker en liet smaakje. Kneed alles door elkaar, roer er ten slotte de melk doorheen en schep, er daarna zoo luchtig mogelijk het stijfgeklopte eiwit door. Vul een taartvorm, die met boter bestreken en met bloem bestrooid is met de deegmassa en plaats den vorm in een matig warmen oven. Laat de taart plm. 1 uur bakken fot ze licht geel van kleur is en van den rand van den vorm heeft losgelaten. Stort haar op een rooster. Laat haar uitdampen en bestuif haar des verkiezend met wat poedersuiker. Neem de proef met deze uitstekende liniment, die U zelf kunt maken. Rheumatiek- en spier pijn verdwijnt snel met .lit goede huismiddeltje, liet is heel eenvoudig klaar te maken en niet duur. lienoodigdheden een schoone fleseh, 15 gram Rheumagic-olie, 85 gr. terpentijn. Gebruiksaanwijzing: de bestand- deelen goed door elkaar schudden en de pijnlijke plaatsen betten. De Rheumagic-olie vindt U bij 1 w apothe ker of drogisteen 15 grams-fleschje kost 66 cent. dus met de terpentijn bent U voor drie kwartjes klaar. Haal het in buis en bewaar dit receptje. Indien de benoodigde terpentijn niet verkrijgbaar is, leunt U een zelfde hoe- veelheid brandspiritus gebruiken. No. 1721 voor 20 ct. Van dit model kunt U patronen besteilen in de maten 40-42-4-4-46-48 a 20 ct. plus 5 ct. porto. Deze mooie blouse, een model uit het modeboek Winterweelde '40-41. kunt ook gij in een wip maken. Hiervoor behoeft gij geen knip cursus te volgen of zelf n patroon te vervaardigen. Ook het overtee- kenen en uitraderen is overbodig. Een Kant-en-Klaarpatroon is direct voor het gebruik gereed en wordt binnen 24 uur uit voorraad geleverd. Bestellingen kunnen geschieden hij Uw agent of bezorger; door girostorting op no. '293631 door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het onderstaand adrc- PATRONENKANTOOR NASSAUPLEIN 1 HAARLEM Mevr. C.v. W. te Den Haag. Koffie- extract kunt u op de volgende wijze bereiden250 g fijngemalen koffie, 1 liter kokend water, 250 g suiker, nog plm. liter kokend water. Doe de koffie in een goed gesloten koffiekan en giet er het kokende water op. Laat de koffie minstens twaalf uren zachtjes trekken. Doe de suiker in een ijzeren pannetje, waarin een heel klein beetje water is gedaan. Laat de suiker tot caramel branden en giet er dan, van het vuur, langzaam doch in één scheut, den halven liter kokend water. op. Laat de carameloplossing heel even opkoken, voeg er dan de koffie hij, bréng de massa opnieuw aan de kook en giet de vloei stof door een fijne zeef, zoodat er niets meer van de koffie achterblijft. Bewaar het extract in kleine, goed gesloten fleschjes. mMOJJtB. Wie Napels zegt, denkt aan muzikaal genot, aan schilderachtige visschersjongens en hun minneliedjesWie Turijn (Torino) zegt, denkt aan CINZANO, aan het heerlijk aroma van het onovertroffen apéritief. CINZANO-Vermouth-Torino is gemaakt van den edelsten Italiaanschen wijn, bereid vol gens het aloude CINZANO-recept. Laten wij ons verheugen dat wij den echten CINZANO- Vermouth-Torino nog hebben. CINZANO is goed voor U. U proeft de zon van het Zuiden, de weelde van de wijngaar den rondom Turijn, telkens wanneer U een glas CINZANO aan Uw lippen brengt. Maak er een gewoonte van een glas CINZANO voor tafel te drinken. U hebt een opwekking noodig in deze donkere dagen, maar denk erom, alles wat Vermouth heet is nog geen CINZANOEisch daarom vooral de echte Roodc en witte, prijs fl. i.7s p. Literflescb.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 31