CREME MOU ON CINZANO tfzLTpCuM iSQODCQ STAMPPOTTEN ZONDER VLEESCH HUTSPOT MET RIJST BOERENKOOL MET GROENE ERWTEN STAMPPOT VAN ANDIJVIE MET RIJST STAMPPOT VAN SAVOYE- KOOL MET HAVERMOUT STAMPPOT VAN ZUUR KOOL MET GORT Wat zullen we eten CORRESPONDENT!E DAT SMAAKT NAAR MEER! onderhuid sche werking 29 (4 PERSONEN) 154 kg wortelen, 250 gram uien, 800 gram aardappelen, 250 gram rijst, 50 gram vet of boter, zout, 1 54 liter water, een restje jus of bouillonaroma. Schil en snipper de wortelen. Zet ze op met het water en het zout. Voeg er na 54 uur de goed schoongeborstelde en in stukken gesneden aardappelen, de rijst en de gesnipperde uien bij en laat alles samen nog 54 uur koken. Voeg ver volgens het vet bij de massa, stamp alles door elkaar en inaak den stamppot ver der op smaak met het restje jus of met een scheutje bouillonaroma. (4 PERSONEN) 4 struiken boerenkool, 800 gram aardappelen, 350 gram groene erwten, zout, een restje jus of bouillonaroma, 40 gram vet. Week de erwteu een nacht in ruim water, zet ze den volgenden dag met het weekwater op en kook ze gedurende 154 uur- Voeg er dan de fijngesneden, gewasschen Tboerenkool en de geborstel de en fijngesneden aardappelen bij. Laat den stamppot nog 54 uur koken. Maak het mengsel op smaak met zout en het restje jus of bouillonaroma. Voeg het vet er bij en stamp de massa door elkaar. (4 PERSONEN) 1 kg andijvie uit het zout, 800 gram aardappelen, 200 gram rijst, 50 gram vet, nootmuskaat, wat bouillonaroma of een restje jus. Wasch de andijvie in ruim water en zet ze vervolgens met ruim water op. Breng ze aan de kook, giet ze af en zet ze met nieuw water op. Kook de groente ongeveer 54 uur- Voeg er dan de schoon geborstelde en in stukken gesneden aardappelen en de gewassehen rijst bij en laat alles samen nog ongeveer 54 uur koken. Stamp de massa door elkaar, maak den stamppot op smaak met noot muskaat, wat bouillonaroma of wat jus. (4 PERSONEN) 1 savoyekool, 800 gram aardappelen, 200 gram havermout, zout, een restje jus, 40 gram vet. Maak de kool schoon, snipper ze en kook ze met ruim water en zout ongeveer 54 uur- Voeg er dan de schoon geborstelde en in stukjes gesneden aardappelen, de havermout, het vet en het zout bij en kook de massa nog 54 uur tot 3 kwartier. Stamp alles door elkaar en maak den stamppot op smaak met een restje jus. (4 PERSONEN) 1 kg zuurkool, 1 kg aardappelen, 200 gram gort, 50 gram vet, een restje jus, zout, peper. Week de gort een nacht in ruim water. Zet ze den volgenden dag met het week water en wat zout op. Kook ze onge veer 1 uur. Voeg er dan de zuurkool, de gewassehen en gesnipperde aardappe len en het vet bij en kook de massa ongeveer 54 uur tot 3 kwartier. Stamp de massa door elkaar en maak den stamppot met peper en een restje jus op smaak. Zondag Maandag Woensdag: Duitsche biefstuk. Brusselsch lof. Aardappelen. Custard. Stamppot van andijvie met rijst. Griesmeelpudding. Macaronisoep. Aardappelrand met groenten. Havermoutkoekjes. Savoyekool. Aardappelen. Yoghurt. Donderdag: Gebakken kaas. Gestoofde prei. Aardappelen. Sagopap. Vrijdag: Stevige aardappelsoep. Drie in de pan. Zaterdag: Stamppot van boeren kool met groene erwten. Mevr. T. A. te Bergen op Zoom. U kunt de konijnen inderdaad braden en daarna onder vetzetten. Het vleesch kan niet zoo lang bewaard worden, wanneer het been in het vleesch blijft. Zet. u het ontbeend vleesch geheel onder het vet en zorgt u vooral, dat geen druppel water bij het vet komt, dan kunt u het wel ongeveer een maand of vier goed hou den. U kunt het vleesch ook braden, van het been ontdoen en daarna steri- liseeren. Wanneer u het op deze wijze conserveert, kunt u het, wanneer het op een koele plaats wordt bewaard, wel meer dan een jaar goed houden. Mej. O. te Den Hulst (Ov.) Wij raden u aan bij een drogist een goed insecten- doodend middel te vragen. Huismiddel tjes helpen over het algemeen niet. Mevr. J. A. M. te Dordrecht. U kunt de witte vlekken op de haardkachel verwijderen door het email in te wrijven met zwarte was of met olie. U moet dit werkje geregeld herhalen, 11a de eerste maal zult u waarschijnlijk nog niet het gewenschte resultaat zien. Mevr. M. H. te St. Panera?. In geen geval moogt u uw cactussen nu planten Dat moet in het voorjaar geschieden, doch in ieder geval na den bloei. Cac tussen, die nog niet gebloeid hebben, moeten dus nog even wachten op hun nieuwe diner. De samenstelling van het grondmengsel is: 2 deelen bladaarde. 2 deelen tuinaarde, 1 deel fijne klei, die eerst gedroogd werd, 1 deel rivierzand (scherp zand) en wat kalk. Bij een goeden bloemist kunt u de eerste twee wel Krijgen, klei hebt u zelf wel te St. Pancras en bij een metselaar krijgt u zand en kalk. Dus in geen geval boscliaarde gebruiken en ook niet de cactussen in zuivere klei zetten. TERMöUTH is de stad van de operaIn het Scala van Milaan te zingen is het hoogste wat een operazanger zich kan droomen. En wat Milaan is in het land van de opera, is Turijn in het land van den wijn Reeds meer dan een eeuw lang heeft CINZANO den roem van Turijn uitge dragen over de geheele wereld. Het puikje van den Italiaanschen wijn, bereid vol gens het unieke CINZANO-recept Zorg er voor dat U steeds CINZANO- Vermouth-Torino in huis hebt. Een glas CINZANO doet U goed, speciaal in deze tijdenMaar denk er aan, alles wat Ver mouth heet, is nog geen CINZANO. Vraag daarom de echte prys Jt. 1.7! p. Luerjtescb. VERMOUTH TORIHO Vraagt ook het heerlijk geurende en verfrisschende \fouson Lavender .with the mailcoach" 4VI De huidverzorgende eigenschappen malton Creme Mouson tot een uitnemend middel voor de handen. Wrijft U eens wat Creme Mouson in op de ruwe rug van Uw hand, do door het werk go-j .rongen vingertoppon en de bij het huiswerk of bij het tuinieren opge dane eeltplekken in Uw handpalm. U zult versteld staan hoe grondig Creme Mouson de gesprongen huid sluit, de harde en ruwe huid verzacht en verfraait. t Möuton is in alle goede zaken verkrijgbaai Hierin ligt do" bijzonder vlugge en zekere werking van Creme Mouson. De geprepareerde stoffen met onderhuidsrhe werking van Creme Mouson maken de huid niet vettig, maar dringen in de huid. -9 met

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29