CREME MOU
ON
CINZANO
tfzLTpCuM iSQODCQ
STAMPPOTTEN ZONDER VLEESCH
HUTSPOT MET RIJST
BOERENKOOL MET
GROENE ERWTEN
STAMPPOT
VAN ANDIJVIE MET RIJST
STAMPPOT VAN SAVOYE-
KOOL MET HAVERMOUT
STAMPPOT VAN ZUUR
KOOL MET GORT
Wat zullen we eten
CORRESPONDENT!E
DAT SMAAKT NAAR MEER!
onderhuid
sche
werking
29
(4 PERSONEN)
154 kg wortelen, 250 gram uien, 800
gram aardappelen, 250 gram rijst, 50
gram vet of boter, zout, 1 54 liter water,
een restje jus of bouillonaroma.
Schil en snipper de wortelen. Zet ze
op met het water en het zout. Voeg er
na 54 uur de goed schoongeborstelde en
in stukken gesneden aardappelen, de
rijst en de gesnipperde uien bij en laat
alles samen nog 54 uur koken. Voeg ver
volgens het vet bij de massa, stamp alles
door elkaar en inaak den stamppot ver
der op smaak met het restje jus of met
een scheutje bouillonaroma.
(4 PERSONEN)
4 struiken boerenkool, 800 gram
aardappelen, 350 gram groene erwten,
zout, een restje jus of bouillonaroma,
40 gram vet.
Week de erwteu een nacht in ruim
water, zet ze den volgenden dag met
het weekwater op en kook ze gedurende
154 uur- Voeg er dan de fijngesneden,
gewasschen Tboerenkool en de geborstel
de en fijngesneden aardappelen bij.
Laat den stamppot nog 54 uur koken.
Maak het mengsel op smaak met zout
en het restje jus of bouillonaroma. Voeg
het vet er bij en stamp de massa door
elkaar.
(4 PERSONEN)
1 kg andijvie uit het zout, 800 gram
aardappelen, 200 gram rijst, 50 gram
vet, nootmuskaat, wat bouillonaroma of
een restje jus.
Wasch de andijvie in ruim water en
zet ze vervolgens met ruim water op.
Breng ze aan de kook, giet ze af en zet
ze met nieuw water op. Kook de groente
ongeveer 54 uur- Voeg er dan de schoon
geborstelde en in stukken gesneden
aardappelen en de gewassehen rijst bij
en laat alles samen nog ongeveer 54 uur
koken. Stamp de massa door elkaar,
maak den stamppot op smaak met noot
muskaat, wat bouillonaroma of wat jus.
(4 PERSONEN)
1 savoyekool, 800 gram aardappelen,
200 gram havermout, zout, een restje
jus, 40 gram vet.
Maak de kool schoon, snipper ze
en kook ze met ruim water en zout
ongeveer 54 uur- Voeg er dan de schoon
geborstelde en in stukjes gesneden
aardappelen, de havermout, het vet en
het zout bij en kook de massa nog 54
uur tot 3 kwartier. Stamp alles door
elkaar en maak den stamppot op smaak
met een restje jus.
(4 PERSONEN)
1 kg zuurkool, 1 kg aardappelen, 200
gram gort, 50 gram vet, een restje jus,
zout, peper.
Week de gort een nacht in ruim water.
Zet ze den volgenden dag met het week
water en wat zout op. Kook ze onge
veer 1 uur. Voeg er dan de zuurkool, de
gewassehen en gesnipperde aardappe
len en het vet bij en kook de massa
ongeveer 54 uur tot 3 kwartier. Stamp
de massa door elkaar en maak den
stamppot met peper en een restje jus
op smaak.
Zondag
Maandag
Woensdag:
Duitsche biefstuk.
Brusselsch lof.
Aardappelen.
Custard.
Stamppot van andijvie
met rijst.
Griesmeelpudding.
Macaronisoep.
Aardappelrand met
groenten.
Havermoutkoekjes.
Savoyekool.
Aardappelen.
Yoghurt.
Donderdag: Gebakken kaas.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Sagopap.
Vrijdag: Stevige aardappelsoep.
Drie in de pan.
Zaterdag: Stamppot van boeren
kool met groene
erwten.
Mevr. T. A. te Bergen op Zoom. U
kunt de konijnen inderdaad braden en
daarna onder vetzetten. Het vleesch kan
niet zoo lang bewaard worden, wanneer
het been in het vleesch blijft. Zet. u het
ontbeend vleesch geheel onder het vet en
zorgt u vooral, dat geen druppel water
bij het vet komt, dan kunt u het wel
ongeveer een maand of vier goed hou
den. U kunt het vleesch ook braden,
van het been ontdoen en daarna steri-
liseeren. Wanneer u het op deze wijze
conserveert, kunt u het, wanneer het op
een koele plaats wordt bewaard, wel
meer dan een jaar goed houden.
Mej. O. te Den Hulst (Ov.) Wij raden u
aan bij een drogist een goed insecten-
doodend middel te vragen. Huismiddel
tjes helpen over het algemeen niet.
Mevr. J. A. M. te Dordrecht. U kunt
de witte vlekken op de haardkachel
verwijderen door het email in te
wrijven met zwarte was of met olie. U
moet dit werkje geregeld herhalen, 11a
de eerste maal zult u waarschijnlijk
nog niet het gewenschte resultaat zien.
Mevr. M. H. te St. Panera?. In geen
geval moogt u uw cactussen nu planten
Dat moet in het voorjaar geschieden,
doch in ieder geval na den bloei. Cac
tussen, die nog niet gebloeid hebben,
moeten dus nog even wachten op hun
nieuwe diner. De samenstelling van het
grondmengsel is: 2 deelen bladaarde.
2 deelen tuinaarde, 1 deel fijne klei, die
eerst gedroogd werd, 1 deel rivierzand
(scherp zand) en wat kalk. Bij een
goeden bloemist kunt u de eerste twee
wel Krijgen, klei hebt u zelf wel te
St. Pancras en bij een metselaar krijgt
u zand en kalk. Dus in geen geval
boscliaarde gebruiken en ook niet de
cactussen in zuivere klei zetten.
TERMöUTH
is de stad van de operaIn het Scala
van Milaan te zingen is het hoogste wat
een operazanger zich kan droomen.
En wat Milaan is in het land van de
opera, is Turijn in het land van den wijn
Reeds meer dan een eeuw lang heeft
CINZANO den roem van Turijn uitge
dragen over de geheele wereld. Het puikje
van den Italiaanschen wijn, bereid vol
gens het unieke CINZANO-recept
Zorg er voor dat U steeds CINZANO-
Vermouth-Torino in huis hebt. Een glas
CINZANO doet U goed, speciaal in deze
tijdenMaar denk er aan, alles wat Ver
mouth heet, is nog geen CINZANO. Vraag
daarom de echte
prys Jt. 1.7! p. Luerjtescb. VERMOUTH TORIHO
Vraagt ook het heerlijk geurende en verfrisschende
\fouson Lavender .with the mailcoach"
4VI
De huidverzorgende eigenschappen malton
Creme Mouson tot een uitnemend middel
voor de handen. Wrijft U eens wat Creme
Mouson in op de ruwe rug van Uw hand, do
door het werk go-j .rongen vingertoppon en
de bij het huiswerk of bij het tuinieren opge
dane eeltplekken in Uw handpalm. U zult
versteld staan hoe grondig Creme Mouson de
gesprongen huid sluit, de harde en ruwe huid
verzacht en verfraait.
t Möuton is in alle goede zaken verkrijgbaai
Hierin ligt do" bijzonder vlugge en zekere werking
van Creme Mouson. De geprepareerde stoffen met
onderhuidsrhe werking van Creme Mouson maken
de huid niet vettig, maar dringen in de huid.
-9
met