CREME
Uit ons Menu
Neen, nAKKERfJE
ROKKEN EN BLOUSES
r" j jiik hoofdpij"-
De Neder/andsche Pijns filler
Onderhuidsche werking.
onderhuid
sche
werking
31
1719
1716. Rok met klokkende voorbaan, achter glad. Be-
noodlgde stof: 2 xde lengte van den rok van 90cm breed.
1717 Rok van effen stof, voorbaan met plooien onder
een glad stuk uitgezet, knoopgarneerlng
Benoodlgde stof: 2 x de lengte van den
rok van 130 cm breed.
1718. Eenvoudige blouse met schouder
en rugstuk, hals met kraag en kleine revers,
uit met knoopen en knoopsgaten, korte
mouw met plooitjes.
1719. Zijden blouse
met Ingezette geplis-
seerde blezen, sluit met
f knoopen en knoops
gaten, lange
mouw. Benoo
dlgde stof voor
blouses 1.75 m
tot 2.25 m van
90 cm breed.
Van alle in deze rubriek afgebeelde
genummerde kostuums, die ontleend
zijn aan het mode-album „Winter-
weelde", zijn patronen verkrijgbaar
tegen den prijs van 50 ets. voor com
plets, 35 ets. voor mantels en japonnen
en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding. Bij be
stelling vooral opgeven het gewenschte
maatnuinmer. Bestellingen kunnen ge
schieden bij uw agent of bezorgerdoor
girostorting op No. 293631; door toe
zending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het
PATRON ENK A NTOOR „PAN O RA", NA SS AU PLEIN 1, HAARLEM
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
VERKRIJGAAR IN DE
MATEN
40- 42 - 44 -46-48
SELDERUSOEP
(4 PERSONEN)
y2 liter melk, liter water, 2 bouil
lonblokjes, y2 selderijknol, wat selderij-
groen, 25 gram boter, 35 gram bloem,
zout, desverkiezende wat geraspte kaas
en een scheutje bouillonaroma,
Zet het water op met het zout. Schil
den selderijknol, snijd hem in blokjes.
Wasch de groente en kook ze in het
water in ongeveer 20 minuten gaar.
Wrijf de massa door een zeef. Verwarm
de vloeistof weer, voeg er de bouillon
blokjes en de melk bij. Laat de bouillon
blokjes oplossen. Smelt daarna de boter,
voeg de bloem er aan toe en roer dit tot
een glad papje. Giet er dan onder voort
durend roeren de heete vloeistof bij en
laat de soep doorkoken. Strooi er het
fijngehakte selderijgroen door en laat
de soep nog even doorkoken. Maak ze
desverkiezende verder af met wat ge
raspte kaas en wat bouillonaroma.
,JJ^APPELRAND MET
GROENTERAGOUT
<4 PERSONEN)
2 kg aardappelen, 1 kg groente, die
de tijd van het jaar oplevert, zooals:
wortelen, spruitjes, savoyekool. selderij-
knol, ui e.d., zout, peper, nootmuskaat,
een scheutje melk, 35 gram boter, 25
gram bloem, wat bouillonaroma, een,
scheutje melk.
Schil en wasch de aardappelen, kook
ze gaar in weinig water met zout.
Stamp ze, zoodra ze gaar zijn, tot puree.
Maak deze op smaak met zout, peper,
nootmuskaat, een scheutje melk en wat
boter. Klop de puree luchtig. Druk ze in
een met water omgespoelden verwarm
den rijstrand en stort hem direct op een
verwarmden schotel. Giet in de opening
den groenteragoüt. Smelt hiervoor de
rest van de boter, voeg er de gesnipperde
en gewasschen groenten bij, laat ze
ongeveer 10 minuten fruiten. Voeg er
dan ongeveer %-% liter water bij en
laat de massa 20 tot 25 minuten koken.
Maak de bloem aan met een scheutje
water en bind 't vocht. Maak den ragoüt
op smaak met zout, een scheutje bouil
lonaroma en een scheutje melk.
GESMOORDE KOOLRAAP
(4 PERSONEN)
1 kg koolraap, 25 gram boter, zout,
1 theelepel suiker, wat nootmuskaat, wat
aardappelmeel of aardappelsago.
Schil de koolraap en snijd de groente
in snippers. Smelt de boter, voeg de
snippers erbij en laat ze even fruiten.
Strooi er wat zout, suiker en noot
muskaat op en laat de groente verder
met een deksel op de pan ongeveer 25
minuten smoren. Bind het losgekomen
vocht met 't aangemengde aardappel
meel of de sago.
GEMENGDE W1NTERSLA
(4 PERSONEN)
4 struikjes Brusselscli lof, 2 groote
winterwortelen, 2 gekookte bieten, 1 sel
derijknol, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels
azijn, zout, peper, mosterd, 1 gekookte
aardappel.
Snipper de groenten fijn en wasch ze
in ruim water. Schaaf de gekookte biet.
Vermeng de olie met den azijn, het zout,
de peper en den mosterd. Maak de ge
kookte aardappelen fijn en roer deze
door het sausje. Schep de groente door
elkaar en vermeng ze met het sausje.
Laat het slaatje een tijd staan om de
smaken goed door te laten trekken.
Dien de sla op in een slabak of glazen
schaal.
SCHOTELTJE VAN BESCHUIT.
BESSENSAP EN APPELEN
(4 PERSONEN)
4 beschuiten, 2 dl bessensap, 1 dl
water, een stukje citroenschil, 35 gram
suiker, wat aardappelmeel of aardappel
sago, 2 zoete appelen.
Zet het bessensap met het water, het
stukje citroenschil en de suiker op. Voeg
er de geschilde en in stukjes gesneden
appelen bij, laat ze koken tot ze zacht
zijn. Laat daarna de beschuiten in de
vloeistof trekken tot ze geheel door
trokken zijn. Leg ze. voorzichtig in een
schoteltje, bind de overgebleven vloei
stof met het aardappelmeel of de sago
en giet het mengsel over de beschuiten.
Presenteer het schoteltje warm of koud
naar verkiezing.
„oor bea
"don Joop' Ge ,o„a°rb.
LTIES" verdrijven dadel I ierpii„en,
"AKKERTJES tische pM.nen, denpl|„(
migra'"e.' '„periodieke P'lne^oortS( gr.ep-
Zenuwp.|nen, P tte kou,
maar bovend.enj^^
De ervaring heeft geleerd, dat teere plaatsen, zooals de zachte huid van de oogleden niet
gemasseerd mogen worden, want daardoor zouden zij uitzetten en dus meer rimpels
vertoonen. llier toont Creme Mouson haar huidverzorgende kracht. Het is voldoende
de Creme Mouson op<$eze teere plaatsen slechts een weinig aan te tippen. Direct werkt
de Creme Mouson op de huid in en begint van binnenuit te werken. Dat is de beroemde
onderhuidsche werking. In enkele minuten
is de Creme Mouson verdwenen. Uw huid
is glad en mat geworden.
Op een harde hnidhecftCrcme Mouson dezelfde
uitwerking b. v. op Uw handen. Natuurlijk
moet U de Creme Mouson hier dikker aan
brengen, kraehti» inwrijven en langer laten
inwerken. I cult met vreugde opwerken, dat
deze harde huid hij het inwrijven steeds zarh-
ter <-h seepekr wordt
met
I raagt ook het heerlijk geurende en verfrisschende
Mouson Lavender with the mailcoach'.