CREME Uit ons Menu Neen, nAKKERfJE ROKKEN EN BLOUSES r" j jiik hoofdpij"- De Neder/andsche Pijns filler Onderhuidsche werking. onderhuid sche werking 31 1719 1716. Rok met klokkende voorbaan, achter glad. Be- noodlgde stof: 2 xde lengte van den rok van 90cm breed. 1717 Rok van effen stof, voorbaan met plooien onder een glad stuk uitgezet, knoopgarneerlng Benoodlgde stof: 2 x de lengte van den rok van 130 cm breed. 1718. Eenvoudige blouse met schouder en rugstuk, hals met kraag en kleine revers, uit met knoopen en knoopsgaten, korte mouw met plooitjes. 1719. Zijden blouse met Ingezette geplis- seerde blezen, sluit met f knoopen en knoops gaten, lange mouw. Benoo dlgde stof voor blouses 1.75 m tot 2.25 m van 90 cm breed. Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het mode-album „Winter- weelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor com plets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij be stelling vooral opgeven het gewenschte maatnuinmer. Bestellingen kunnen ge schieden bij uw agent of bezorgerdoor girostorting op No. 293631; door toe zending van het bedrag per postwissel of in postzegels (s.v.p. niet van 6 cent) aan het PATRON ENK A NTOOR „PAN O RA", NA SS AU PLEIN 1, HAARLEM waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. VERKRIJGAAR IN DE MATEN 40- 42 - 44 -46-48 SELDERUSOEP (4 PERSONEN) y2 liter melk, liter water, 2 bouil lonblokjes, y2 selderijknol, wat selderij- groen, 25 gram boter, 35 gram bloem, zout, desverkiezende wat geraspte kaas en een scheutje bouillonaroma, Zet het water op met het zout. Schil den selderijknol, snijd hem in blokjes. Wasch de groente en kook ze in het water in ongeveer 20 minuten gaar. Wrijf de massa door een zeef. Verwarm de vloeistof weer, voeg er de bouillon blokjes en de melk bij. Laat de bouillon blokjes oplossen. Smelt daarna de boter, voeg de bloem er aan toe en roer dit tot een glad papje. Giet er dan onder voort durend roeren de heete vloeistof bij en laat de soep doorkoken. Strooi er het fijngehakte selderijgroen door en laat de soep nog even doorkoken. Maak ze desverkiezende verder af met wat ge raspte kaas en wat bouillonaroma. ,JJ^APPELRAND MET GROENTERAGOUT <4 PERSONEN) 2 kg aardappelen, 1 kg groente, die de tijd van het jaar oplevert, zooals: wortelen, spruitjes, savoyekool. selderij- knol, ui e.d., zout, peper, nootmuskaat, een scheutje melk, 35 gram boter, 25 gram bloem, wat bouillonaroma, een, scheutje melk. Schil en wasch de aardappelen, kook ze gaar in weinig water met zout. Stamp ze, zoodra ze gaar zijn, tot puree. Maak deze op smaak met zout, peper, nootmuskaat, een scheutje melk en wat boter. Klop de puree luchtig. Druk ze in een met water omgespoelden verwarm den rijstrand en stort hem direct op een verwarmden schotel. Giet in de opening den groenteragoüt. Smelt hiervoor de rest van de boter, voeg er de gesnipperde en gewasschen groenten bij, laat ze ongeveer 10 minuten fruiten. Voeg er dan ongeveer %-% liter water bij en laat de massa 20 tot 25 minuten koken. Maak de bloem aan met een scheutje water en bind 't vocht. Maak den ragoüt op smaak met zout, een scheutje bouil lonaroma en een scheutje melk. GESMOORDE KOOLRAAP (4 PERSONEN) 1 kg koolraap, 25 gram boter, zout, 1 theelepel suiker, wat nootmuskaat, wat aardappelmeel of aardappelsago. Schil de koolraap en snijd de groente in snippers. Smelt de boter, voeg de snippers erbij en laat ze even fruiten. Strooi er wat zout, suiker en noot muskaat op en laat de groente verder met een deksel op de pan ongeveer 25 minuten smoren. Bind het losgekomen vocht met 't aangemengde aardappel meel of de sago. GEMENGDE W1NTERSLA (4 PERSONEN) 4 struikjes Brusselscli lof, 2 groote winterwortelen, 2 gekookte bieten, 1 sel derijknol, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels azijn, zout, peper, mosterd, 1 gekookte aardappel. Snipper de groenten fijn en wasch ze in ruim water. Schaaf de gekookte biet. Vermeng de olie met den azijn, het zout, de peper en den mosterd. Maak de ge kookte aardappelen fijn en roer deze door het sausje. Schep de groente door elkaar en vermeng ze met het sausje. Laat het slaatje een tijd staan om de smaken goed door te laten trekken. Dien de sla op in een slabak of glazen schaal. SCHOTELTJE VAN BESCHUIT. BESSENSAP EN APPELEN (4 PERSONEN) 4 beschuiten, 2 dl bessensap, 1 dl water, een stukje citroenschil, 35 gram suiker, wat aardappelmeel of aardappel sago, 2 zoete appelen. Zet het bessensap met het water, het stukje citroenschil en de suiker op. Voeg er de geschilde en in stukjes gesneden appelen bij, laat ze koken tot ze zacht zijn. Laat daarna de beschuiten in de vloeistof trekken tot ze geheel door trokken zijn. Leg ze. voorzichtig in een schoteltje, bind de overgebleven vloei stof met het aardappelmeel of de sago en giet het mengsel over de beschuiten. Presenteer het schoteltje warm of koud naar verkiezing. „oor bea "don Joop' Ge ,o„a°rb. LTIES" verdrijven dadel I ierpii„en, "AKKERTJES tische pM.nen, denpl|„( migra'"e.' '„periodieke P'lne^oortS( gr.ep- Zenuwp.|nen, P tte kou, maar bovend.enj^^ De ervaring heeft geleerd, dat teere plaatsen, zooals de zachte huid van de oogleden niet gemasseerd mogen worden, want daardoor zouden zij uitzetten en dus meer rimpels vertoonen. llier toont Creme Mouson haar huidverzorgende kracht. Het is voldoende de Creme Mouson op<$eze teere plaatsen slechts een weinig aan te tippen. Direct werkt de Creme Mouson op de huid in en begint van binnenuit te werken. Dat is de beroemde onderhuidsche werking. In enkele minuten is de Creme Mouson verdwenen. Uw huid is glad en mat geworden. Op een harde hnidhecftCrcme Mouson dezelfde uitwerking b. v. op Uw handen. Natuurlijk moet U de Creme Mouson hier dikker aan brengen, kraehti» inwrijven en langer laten inwerken. I cult met vreugde opwerken, dat deze harde huid hij het inwrijven steeds zarh- ter <-h seepekr wordt met I raagt ook het heerlijk geurende en verfrisschende Mouson Lavender with the mailcoach'.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 31