Anker UIT ONS MENU Wit thans onmogelijk. WAT ZULLEN WE ETEN? Wit Anker ABSORBEERT alle vuil J&BDELM kN 29 laatsten st. van iedere 3e naald 2 st. breien. Wanneer we in totaal 18-20 cm gebreid hebben, kanten we voor den kop aan het begin van de 6 volgende naal den 4 st. af, aan het begin van de 4 daar op volgende naalden 3 st. en aan het be gin van de 4 dan volgende naalden 2 st. Aan het begin van iedere volgende naald breien we 2 st. te zamen, tot we nog 42 st. over hebben, waarna we aan het begin van de 6 volgende naal den 3 st. afkanten en bij de daarop volgende naald ten slotte alle st. afkanten. Voor hel strikje zetten we 300 st. op en breien hierboven 20 naalden in Iricotsteek, waarna we afkanten. We persen de verschillende deelen luchtig onder een' voelitigen doek op en naaien of slikken ze in elkaar. In den kop van de mouw maken we twee plooien. Voor het onderbelegje ha ken we langs den linkerkant van het splitje 6 toeren- vasten, terwijl we om omkrullen te voorkomen langs den rechterkant van het splitje één toer vasten haken. Voor ieder knoopovertrekje zetten we 8 st. op en breien hierboven 12 naalden in tricotsteek, waarna we afkanten. We maken dan de knoopjes en naaien deze op het onderbelegje tegenover de knoopsgaten, die we eventueel kunnen festonneeren. Het strikje naaien we langs den hals en wel zoodanig, dat het midden precies middenachter komt, zoodat we dus aan den voorkant de beide uiteinden later kunnen strikken; ook moeten we er op letten, dat de av. kant van het reepje boven komt. GORTSOEP (4 PERSONEN) 2 liter water, 1 ui, 1 wortel, stukje savoyekool, enkele spruitjes, stukje selderijknol, selderijgroen, peterselie, zout, 100 gram gort, scheutje bouillon aroma, stukje boter. Wasch de gort en week ze in de helft van het water. Zet de fijngesneden groenten op met de rest van het water en het zout en laat hiervan een geurigen bouillon trekken. Wrijf de groente door een zeef en zet de soep met de gort en het weekwater op en laat ze ongeveer 2 uur koken. Voeg er dan het gesnipper de selderijgroen en <le peterselie bij. Maak de soep op smaak met eeif scheut je bouillonaroma en voeg er vlak voor liet presenteeren en kluitje boter aan toe. RIJSTGEHAKT (4 PERSONEN) 400 gram gekookte rijst, 1 ui, een scheutje soja of bouillonaroma, zout, peper, wat bloem, een scheutje melk, boter of vet, paneermeel. Fruit liet gesnipperde uitje in wat boter, voeg het bij de gekookte rijst, maak de massa op smaak met zout, peper en een scheutje bouillonaroma of soja. Voeg wat melk toe en roer er wat bloem door. Vorm van de massa bal letjes, rol ze door paneermeel en bak ze in het heete vet of de heete boter bruin en gaar. Geef het rijstgehakt in plaats van vleeseh. BOONENPUREE MET TOMAAT (4 PERSONEN) 1 pond bruine boonen, wat peter selie, selderijgroen, 1 gesnipperde ui. zout, peper, een scheutje melk of kook- s nat, 3 eetlepels tomatenpuree, wat bouillonaroma. Wasch de bruine boonen en week ze een nacht in ruim water. Kook ze den volgenden dag met het weekwater ge durende 2 tot 214 uur. Maal de boonen daarna door een vleeschmolen en ver meng de puree met den gesnipperden ui, de fijngehakte peterselie en het selderij groen, wat melk of kookvocht en de tomatenpuree. Maak de puree op smaak met zout, peper en wat bouillonaroma. SLA VAN SPRUITJES (4 PERSONEN) 114 pond spruitjes, 1 ui, zout, peper, wat mosterd, 2 eetlepels slaolie, 4 eet lepels azijn, 1 gekookte aardappel. Verwijder de dorre blaadjes van de spruitjes en snijd ze vervolgens heel fijn. Wasch ze in ruim water en laat ze in een vergiet uitlekken. Vermeng intus- schen de olie met den azijn, het zout, de peper en den mosterd en roer er den fijngewreven aardappel door. Snip per den ui en schep dezen met de fijn gesneden spruitjes door het slasausje. Laat de sla een tijdje staan om den smaak van het sausje goed door te laten trekken. Dien de sla in een slabak of een glazen schaal op. APPELSCHUIM (4 PERSONEN) 1 kg moesappelen, 100 gram suiker, 1 dl ongesuikerde gecondenseerde melk, wat aardappelmeel. Snijd de appelen in partjes, wasch ze en zet ze met het aanhangende water op. Kook ze tot moes en wrijf dit door een fijne zeef. Maak het moes op smaak met suiker en bind het moes als het noodig is met wat aangemengd aardap pelmeel, laat liet daarna geheel afkoe len. Klop intusschen de gecondenseerde melk stijf en schep deze vlak voor het presenteeren door het moes om zakken van de melk te voorkomen. Koastbeef. Bloemkool. Aardappelen. Appelschuim. Zondag Maandag: Dinsda Woensdag Donderdag Vrijdag. Zaterdag Bloemkoolsoep. Stamppot savoyekool. Rijstgehakt. Boonenpuree met tomaat. Aardappelen. Groentepannekoek. Aardappelen. Maïzenavla. Gortsoep. Aardappelrand met verschillende groenten. Gebakken kaas. Sla van spruitjes. Aardappelen. Havermontpudding. Stevige aardappelsoep. Wentelteefjes. Alle traditioneele „schuurmiddelen" nemen steeds een laagje glazuur of metaal weg. „Wit Anker" reinigt vol gens een geheel ander principe. Alle vuil wordt op geslorpt, geabsorbeerd. De veilige manier van reinigen. Het behoud van uw gootsteen, uw bad en fonteintjes, uw potten en pannen I Absorbeerende werking „Wit Anker" bevat kleine, holle deeltjes, die het vuil in zich opnemen. De eenige veilige manier van reinigen. Fijnere verdeeling „Wit Anker" valt bij bevochtiging uiteen in microscopisch kleine korreltjes, zonder één scherp kantje. De korreltjes zijn ieder door een zeepvliesje omgeven, „gesmeerde" werking! HET VOLMAAKTE REINIGINGSMIDDEL L M_A A K T E R E I N I G I «in ve'tbge xeepbonnen* -

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29