Anker
UIT ONS MENU
Wit
thans onmogelijk.
WAT ZULLEN WE
ETEN?
Wit Anker
ABSORBEERT
alle vuil
J&BDELM
kN
29
laatsten st. van iedere 3e naald 2 st.
breien. Wanneer we in totaal 18-20 cm
gebreid hebben, kanten we voor den kop
aan het begin van de 6 volgende naal
den 4 st. af, aan het begin van de 4 daar
op volgende naalden 3 st. en aan het be
gin van de 4 dan volgende naalden 2 st.
Aan het begin van iedere volgende
naald breien we 2 st. te zamen, tot we
nog 42 st. over hebben, waarna we
aan het begin van de 6 volgende naal
den 3 st. afkanten en bij de daarop
volgende naald ten slotte alle st.
afkanten.
Voor hel strikje zetten we 300 st.
op en breien hierboven 20 naalden in
Iricotsteek, waarna we afkanten.
We persen de verschillende deelen
luchtig onder een' voelitigen doek op
en naaien of slikken ze in elkaar.
In den kop van de mouw maken we
twee plooien. Voor het onderbelegje ha
ken we langs den linkerkant van het
splitje 6 toeren- vasten, terwijl we om
omkrullen te voorkomen langs den
rechterkant van het splitje één toer
vasten haken.
Voor ieder knoopovertrekje zetten we
8 st. op en breien hierboven 12 naalden
in tricotsteek, waarna we afkanten. We
maken dan de knoopjes en naaien deze
op het onderbelegje tegenover de
knoopsgaten, die we eventueel kunnen
festonneeren. Het strikje naaien we
langs den hals en wel zoodanig, dat het
midden precies middenachter komt,
zoodat we dus aan den voorkant de beide
uiteinden later kunnen strikken; ook
moeten we er op letten, dat de av.
kant van het reepje boven komt.
GORTSOEP
(4 PERSONEN)
2 liter water, 1 ui, 1 wortel, stukje
savoyekool, enkele spruitjes, stukje
selderijknol, selderijgroen, peterselie,
zout, 100 gram gort, scheutje bouillon
aroma, stukje boter.
Wasch de gort en week ze in de helft
van het water. Zet de fijngesneden
groenten op met de rest van het water
en het zout en laat hiervan een geurigen
bouillon trekken. Wrijf de groente door
een zeef en zet de soep met de gort en
het weekwater op en laat ze ongeveer
2 uur koken. Voeg er dan het gesnipper
de selderijgroen en <le peterselie bij.
Maak de soep op smaak met eeif scheut
je bouillonaroma en voeg er vlak voor
liet presenteeren en kluitje boter aan
toe.
RIJSTGEHAKT
(4 PERSONEN)
400 gram gekookte rijst, 1 ui, een
scheutje soja of bouillonaroma, zout,
peper, wat bloem, een scheutje melk,
boter of vet, paneermeel.
Fruit liet gesnipperde uitje in wat
boter, voeg het bij de gekookte rijst,
maak de massa op smaak met zout,
peper en een scheutje bouillonaroma of
soja. Voeg wat melk toe en roer er wat
bloem door. Vorm van de massa bal
letjes, rol ze door paneermeel en bak ze
in het heete vet of de heete boter bruin
en gaar. Geef het rijstgehakt in plaats
van vleeseh.
BOONENPUREE MET TOMAAT
(4 PERSONEN)
1 pond bruine boonen, wat peter
selie, selderijgroen, 1 gesnipperde ui.
zout, peper, een scheutje melk of kook-
s nat, 3 eetlepels tomatenpuree, wat
bouillonaroma.
Wasch de bruine boonen en week ze
een nacht in ruim water. Kook ze den
volgenden dag met het weekwater ge
durende 2 tot 214 uur. Maal de boonen
daarna door een vleeschmolen en ver
meng de puree met den gesnipperden ui,
de fijngehakte peterselie en het selderij
groen, wat melk of kookvocht en de
tomatenpuree.
Maak de puree op smaak met zout,
peper en wat bouillonaroma.
SLA VAN SPRUITJES
(4 PERSONEN)
114 pond spruitjes, 1 ui, zout, peper,
wat mosterd, 2 eetlepels slaolie, 4 eet
lepels azijn, 1 gekookte aardappel.
Verwijder de dorre blaadjes van de
spruitjes en snijd ze vervolgens heel
fijn.
Wasch ze in ruim water en laat ze in
een vergiet uitlekken. Vermeng intus-
schen de olie met den azijn, het zout,
de peper en den mosterd en roer er
den fijngewreven aardappel door. Snip
per den ui en schep dezen met de fijn
gesneden spruitjes door het slasausje.
Laat de sla een tijdje staan om den
smaak van het sausje goed door te
laten trekken. Dien de sla in een slabak
of een glazen schaal op.
APPELSCHUIM
(4 PERSONEN)
1 kg moesappelen, 100 gram suiker,
1 dl ongesuikerde gecondenseerde melk,
wat aardappelmeel.
Snijd de appelen in partjes, wasch ze
en zet ze met het aanhangende water
op. Kook ze tot moes en wrijf dit door
een fijne zeef. Maak het moes op smaak
met suiker en bind het moes als het
noodig is met wat aangemengd aardap
pelmeel, laat liet daarna geheel afkoe
len. Klop intusschen de gecondenseerde
melk stijf en schep deze vlak voor het
presenteeren door het moes om zakken
van de melk te voorkomen.
Koastbeef.
Bloemkool.
Aardappelen.
Appelschuim.
Zondag
Maandag:
Dinsda
Woensdag
Donderdag
Vrijdag.
Zaterdag
Bloemkoolsoep.
Stamppot savoyekool.
Rijstgehakt.
Boonenpuree met
tomaat.
Aardappelen.
Groentepannekoek.
Aardappelen.
Maïzenavla.
Gortsoep.
Aardappelrand met
verschillende groenten.
Gebakken kaas.
Sla van spruitjes.
Aardappelen.
Havermontpudding.
Stevige aardappelsoep.
Wentelteefjes.
Alle traditioneele „schuurmiddelen" nemen steeds een
laagje glazuur of metaal weg. „Wit Anker" reinigt vol
gens een geheel ander principe. Alle vuil wordt op
geslorpt, geabsorbeerd. De veilige manier van reinigen.
Het behoud van uw gootsteen, uw bad en fonteintjes,
uw potten en pannen I
Absorbeerende werking
„Wit Anker" bevat kleine, holle deeltjes, die het vuil in zich
opnemen. De eenige veilige manier van reinigen.
Fijnere verdeeling
„Wit Anker" valt bij bevochtiging uiteen in microscopisch kleine
korreltjes, zonder één scherp kantje. De korreltjes zijn ieder door
een zeepvliesje omgeven, „gesmeerde" werking!
HET VOLMAAKTE REINIGINGSMIDDEL
L M_A A K T E R E I N I G I
«in ve'tbge
xeepbonnen* -