KRUSCHEN Schoonmaak mMschoonmaak! V»e Wat zullen wij eten en CORRESPONDENTIE Al* v.»4e »\S<5 Maak rlo gekleurde eieren als volgt.: Doe met de rest van de melk, de suiker, vanillesuiker, gelatine en amandelessence hetzelfde als boven beschreven werd. Verdeel liet mengsel in vijf (leelen, kleur een deel blauw, een deel rood, een deel geel, een deel groen (blauw met geel), een deel oranje (geel met rood). Giet al deze gekleurde blancmangers in elk der eierschalen, laat deze stijf worden, maak de eierschalen stek en vul er den rand mee. die op'een schotel is gestort. AARDAPPELRAND MET VER SCHILLENDE GROENTEN <4 PERSONEN) 1V2 kg aardappelen, zout. peper, nootmuskaat, 1 dl melk, desverkiezend wat boter, paneermeel, verschillende groenten, bijvoorbeeld: bloemkool, wor teltjes en doperwten of spinazie en worteltjes. Kook de geschilde aardappelen op de gewone wijze in water met zout gaar. Maak ze daarna fijn in een zeef of met een pureeknijper en vermeng ze met peper, nootmuskaat, melk en gesmolten boter. Klop de massa op het vuur tot een luchtige puree. Besmeer een rijstrand met wat boter, strooi er een dun laagje paneermeel in. druk de puree er in en laat ze even in den oven opstijven. Stort den rand daarna op een verwarmden schotel en vul hem met de groenten, die op de gewone wijze gestoofd zijn. VULTAART 75 gram boter, 125 gram suiker, 125 gram aardappelmeel, 125 gram bloem, 1 ei. olm. 1G melk, 1 eetlepel citroensap, wat geraspte citroenschil, wat appelmoes of jam. wat poeder suiker. Roer het ei met de suiker tot een schuimige massa en laat de boter in- tusschen smelten. Voeg de zooveel mogelijk afgekoelde boter bij de schui mige massa en roer er tevens de beide meelsoorten, die te zamen gezeefd zijn, de melk, het citroensap en de geraspte citroenschil doorheen. Roer het mengsel met een houten lepel flink door elkaar zoodat het luchtig wordt en breng het daarna over in een met boter of slaolie be streken en met wat bloem bestrooi den springvorm. Bak den koek in een matig warmen oven in plm. 55 minuten gaar en lichtbruin, snijd hem na be koeling in lagen en bestrijk deze met jam of appelmoes. Leg de lagen weer op elkaar en bestrooi ze met poedersuiker. Mevr. A. de Or. te AmsterdamT)< plaatselijke distributiedienst zal u beter dan wij kunnen inlichten over deze aan gelegenheid. Wendt u zich dus tot deze instantie. Mej. L. M. te Eindhoven. Vliegenvuil is inderdaad vaak zeer moeilijk te ver wijderen. Voor wat de lijsten van de schilderijen betreft, kunt u het beste gebruik maken van een doorgesneden ui. Het zijden kapje kunt u beter even in zijn geheel een waschbeurt geven in een lauw sopje. Aan liet laatste spoel water voegt u een scheutje azijn toe. Voor het waterdicht maken van stof fen is een zeer goed middel in den han del. Als u bij een drogist informeert, zal hij u er zeker aan kunnen helpen. Mevr. G. te Halfweg. Kieren in water glas kunnen ongeveer een jaar bewaard worden. Vaak blijven ze ook langer goed. Het beste doet u, af en toe eens een steekproef te nemen: dat is altijd het veiligste. Wanneer het waterglas erg dik wordt en scheuren gaat ver- toonen, is het in ieder geval zaak, de eieren spoedig op te gaan gebruiken. Mej. K. de B. te Arnhem. Het recept voor gortsoep luidt als volgt: 10') gram gort, 1 V, liter water, een ui, een stukje foelie, een wortel, enkele spruitjes, een stukje bloemkool, een stukje selderijknol. wat: 8eld.erijgroen. peterselie, zout, een scheutje bouillon- aroma en een kluitje boter. Wasch de gort en laat ze een nacht in liet water weeken. Zet ze den volgenden dag met het. weekwater, den gesnip perde!! ui. de foelie, de gesnipperde groenten, het zout en het stukje boter op en laat de soep gedurende plm. 1 L, tot 2 uur zachtjes koken. Verwijder vervolgens de foelie uit de soep en roer er het fijngehakte en gewasschen selde rijgroen door. Laat de soep nog even vijf minuten doorkoken. Maak ze ver volgens op smaak met een scheutje bouillonaroma en roer er vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie door. N.B. Dit recept is bestemd voor vier volwassen personen. Wat uw vraag over het eikenhouten kastje betreft, o.i. is dit geen werkje wat u zelf kunt opknappen. Wij raden u aan. dit liever aan een vakman over te laten. Mevr. K. M. te Den Haag. Wrijft u den kraag en de manchetten eens at met een doekje met tetra. Gebruikt u niet te veel vlekkenmiddel tegelijk, om het achterblijven van kringen te voor komen. o n cl 0 g N1 a a ndii! 1 i n. s <1 Poulet. Worteltjes. Aardappelen. Custard Gevulde uien. Aardappelen. Havermoutpap. Voedzame aardappel soep. Drie in de pan. 'o e n s u a g V r ij d Z. a I e r d a g Viscligeliakt. Ciestoolde Lieten. Aardappelen. Griesmeelvla. Groentesoep. Capucijners met niet Aardappelen. Gebakken kaas. Sla. Aardappelen Brood schoteltje. Hutspot. Rijstebrij. Bij apothekers en drogisten 1.47 - 0.76 - 0.41 onder voortdu rende controle van scheikun- dige-apotheker WORDT EEN Als het schoonmaak is, kijkt de Nederlandsche huisvrouw niet op een beetje zeep! Maar ditmaal zal zij er erg zuinig mee moeten zijn. Toch wil elke rechtgeaarde Nederlandsche huisvrouw schoon maken. Gelukkig, dat VIM er is! Vim kan meer in de huishouding doen, dan menigeen weet. U zal verbaasd staan, voor hoeveel doeleinden VIM U helpt. Hier naast ziet U enkele voorbeelden. Laat deze schoonmaak daarom een VIM-schoonmaak worden! Dan spaart U zeep, tijd en geld. Bovendien is Vim overal zonder bon verkrijgbaar. Gebruik dus: Vim kan zeep uitstekend ver vangen, o.a. bij het reinigen van: aardewerk hekken badschoenen jampotten bloemvazen karaffen bloembakken kozijnen cactuspotjes Keulsche potten deurknoppen klompen dienbladen kastplanken drempels kachelzeiltjes emmers kastranden gasslangen lepelrekken goudvisschenkom lakmeubelen hakmessen tafelzeiltjes, enz. Heeft U al eens geprobeerd hoe uitstekend Vim is voor het wasschen van vuile handen? RADIO.N N.V. VLAARDING1ÏN-ROTTERDAM KLEURECHT IET OP HET HANDELSMERK! HET SCHAAKBORD!

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29