KRUSCHEN
Schoonmaak
mMschoonmaak!
V»e
Wat zullen wij eten
en
CORRESPONDENTIE
Al*
v.»4e »\S<5
Maak rlo gekleurde eieren als volgt.:
Doe met de rest van de melk,
de suiker, vanillesuiker, gelatine en
amandelessence hetzelfde als boven
beschreven werd. Verdeel liet mengsel
in vijf (leelen, kleur een deel blauw,
een deel rood, een deel geel, een deel
groen (blauw met geel), een deel oranje
(geel met rood).
Giet al deze gekleurde blancmangers
in elk der eierschalen, laat deze stijf
worden, maak de eierschalen stek en
vul er den rand mee. die op'een schotel
is gestort.
AARDAPPELRAND MET VER
SCHILLENDE GROENTEN
<4 PERSONEN)
1V2 kg aardappelen, zout. peper,
nootmuskaat, 1 dl melk, desverkiezend
wat boter, paneermeel, verschillende
groenten, bijvoorbeeld: bloemkool, wor
teltjes en doperwten of spinazie en
worteltjes.
Kook de geschilde aardappelen op
de gewone wijze in water met zout
gaar. Maak ze daarna fijn in een zeef
of met een pureeknijper en vermeng
ze met peper, nootmuskaat, melk en
gesmolten boter. Klop de massa op
het vuur tot een luchtige puree.
Besmeer een rijstrand met wat boter,
strooi er een dun laagje paneermeel in.
druk de puree er in en laat ze even in
den oven opstijven. Stort den rand
daarna op een verwarmden schotel en
vul hem met de groenten, die op de
gewone wijze gestoofd zijn.
VULTAART
75 gram boter, 125 gram suiker, 125
gram aardappelmeel, 125 gram bloem,
1 ei. olm. 1G melk, 1 eetlepel
citroensap, wat geraspte citroenschil,
wat appelmoes of jam. wat poeder
suiker.
Roer het ei met de suiker tot een
schuimige massa en laat de boter in-
tusschen smelten. Voeg de zooveel
mogelijk afgekoelde boter bij de schui
mige massa en roer er tevens de beide
meelsoorten, die te zamen gezeefd zijn,
de melk, het citroensap en de geraspte
citroenschil doorheen.
Roer het mengsel met een houten
lepel flink door elkaar zoodat het
luchtig wordt en breng het daarna
over in een met boter of slaolie be
streken en met wat bloem bestrooi
den springvorm. Bak den koek in een
matig warmen oven in plm. 55 minuten
gaar en lichtbruin, snijd hem na be
koeling in lagen en bestrijk deze
met jam of appelmoes. Leg de lagen
weer op elkaar en bestrooi ze met
poedersuiker.
Mevr. A. de Or. te AmsterdamT)<
plaatselijke distributiedienst zal u beter
dan wij kunnen inlichten over deze aan
gelegenheid. Wendt u zich dus tot deze
instantie.
Mej. L. M. te Eindhoven. Vliegenvuil
is inderdaad vaak zeer moeilijk te ver
wijderen. Voor wat de lijsten van de
schilderijen betreft, kunt u het beste
gebruik maken van een doorgesneden
ui. Het zijden kapje kunt u beter even
in zijn geheel een waschbeurt geven in
een lauw sopje. Aan liet laatste spoel
water voegt u een scheutje azijn toe.
Voor het waterdicht maken van stof
fen is een zeer goed middel in den han
del. Als u bij een drogist informeert,
zal hij u er zeker aan kunnen helpen.
Mevr. G. te Halfweg. Kieren in water
glas kunnen ongeveer een jaar bewaard
worden. Vaak blijven ze ook langer
goed. Het beste doet u, af en toe eens
een steekproef te nemen: dat is altijd
het veiligste. Wanneer het waterglas
erg dik wordt en scheuren gaat ver-
toonen, is het in ieder geval zaak, de
eieren spoedig op te gaan gebruiken.
Mej. K. de B. te Arnhem. Het recept
voor gortsoep luidt als volgt:
10') gram gort, 1 V, liter water, een
ui, een stukje foelie, een wortel, enkele
spruitjes, een stukje bloemkool, een
stukje selderijknol. wat: 8eld.erijgroen.
peterselie, zout, een scheutje bouillon-
aroma en een kluitje boter.
Wasch de gort en laat ze een nacht in
liet water weeken. Zet ze den volgenden
dag met het. weekwater, den gesnip
perde!! ui. de foelie, de gesnipperde
groenten, het zout en het stukje boter
op en laat de soep gedurende plm.
1 L, tot 2 uur zachtjes koken. Verwijder
vervolgens de foelie uit de soep en roer
er het fijngehakte en gewasschen selde
rijgroen door. Laat de soep nog even
vijf minuten doorkoken. Maak ze ver
volgens op smaak met een scheutje
bouillonaroma en roer er vlak voor het
opdienen de fijngehakte peterselie door.
N.B. Dit recept is bestemd voor vier
volwassen personen.
Wat uw vraag over het eikenhouten
kastje betreft, o.i. is dit geen werkje
wat u zelf kunt opknappen. Wij raden
u aan. dit liever aan een vakman over
te laten.
Mevr. K. M. te Den Haag. Wrijft
u den kraag en de manchetten eens at
met een doekje met tetra. Gebruikt u
niet te veel vlekkenmiddel tegelijk, om
het achterblijven van kringen te voor
komen.
o n cl 0 g
N1 a a ndii!
1 i n. s <1
Poulet.
Worteltjes.
Aardappelen.
Custard
Gevulde uien.
Aardappelen.
Havermoutpap.
Voedzame aardappel
soep.
Drie in de pan.
'o e n s u a g
V r ij d
Z. a I e r d a g
Viscligeliakt.
Ciestoolde Lieten.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Groentesoep.
Capucijners met niet
Aardappelen.
Gebakken kaas.
Sla. Aardappelen
Brood schoteltje.
Hutspot. Rijstebrij.
Bij apothekers en drogisten
1.47 - 0.76 - 0.41
onder voortdu
rende controle
van scheikun-
dige-apotheker
WORDT EEN
Als het schoonmaak is, kijkt de
Nederlandsche huisvrouw niet op
een beetje zeep! Maar ditmaal
zal zij er erg zuinig mee moeten
zijn. Toch wil elke rechtgeaarde
Nederlandsche huisvrouw schoon
maken. Gelukkig, dat VIM er is!
Vim kan meer in de huishouding
doen, dan menigeen weet. U zal
verbaasd staan, voor hoeveel
doeleinden VIM U helpt. Hier
naast ziet U enkele voorbeelden.
Laat deze schoonmaak daarom
een VIM-schoonmaak worden!
Dan spaart U zeep, tijd en geld.
Bovendien is Vim overal zonder
bon verkrijgbaar. Gebruik dus:
Vim kan zeep
uitstekend ver
vangen, o.a. bij het reinigen van:
aardewerk
hekken
badschoenen
jampotten
bloemvazen
karaffen
bloembakken
kozijnen
cactuspotjes
Keulsche potten
deurknoppen
klompen
dienbladen
kastplanken
drempels
kachelzeiltjes
emmers
kastranden
gasslangen
lepelrekken
goudvisschenkom
lakmeubelen
hakmessen
tafelzeiltjes, enz.
Heeft U al eens geprobeerd
hoe uitstekend Vim is voor het
wasschen van vuile handen?
RADIO.N N.V. VLAARDING1ÏN-ROTTERDAM
KLEURECHT
IET OP HET HANDELSMERK! HET SCHAAKBORD!