poef met Odof
dagefjfs
twee freer,
dan geefi Uw gezondfreid
geen zorgen meer
J
MANTELS
CINZANO
S# ^*4
voor aen zomer
CORRESPONDENTIE
DAT SMAAKT NAAR MEER!
31
114. Mantel van effen stc'
zonder kraag en revers,
aangezette scnoot, het ge
heet gegarneerd met smalle
tres. Ben. stof: 3m van
1 40 cm breed.
1 1 5. Gekleede mantel van
effen stof, sjaalkraag, sluit
met knoopen en knoops
gaten, de kraag is gedeelte
lijk met tres gegarneerd.
Ben. stof: 2.75 m van
1 40 cm breed.
1 1 6. Mantel van effen stof, schouderstuk, ruim bustepand, aangeknipte ceintuur, voorpand
met plooien. Ben. stof: 3 m van 140 cm breed.
117. Swagger met schouder- en rugstuk, wordt open gedragen, groote opgestikte zakken.
Ben. stof: 2.50 m van 140 cm breed.
1 1 8. Gekleede mantel van dunne stof, zonder kraag en revers, bustepand met ruimte,
rug met ruimte, sluiting met ceintuur. Ben. stof3 m van 1 40 cm breed.
VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40-42-44-46.
lederen morgen een paar druppels Odol in het glas water
goed gorgelen en spoelen dat verwijdert niet alleen dien duffen,
onfrisschen smaak in den mond, maar de lang nawerkende invloed
van Odol schenkt energie en
veerkracht gedurende vele uren.
Bovendien is Odol door zijn
sterk desinfecteerende werking
een voorbehoedmiddel tegen
schadelijke bacteriën in de
mondholte de broedplaats
van vele ziekten. Gorgel daarom
ook steeds 's avonds met Odol.
flacon 1.25
V, flacon f 1.95
N. V. ODOL COMPANY AMSTERDAM
Aran alle lu deze rubriek afgebeelde genummerde eostuums, die ontleend zijn aan het
mode-album ..Zomerpracht", zijn patrouen verkrijgbaar tegen den prijs van 52' <;rs.
voor complets, 37 ets. voor mantels en japonnen en 21 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven 't gewonsehte ipanrimmmer.
Bestellingen kunnen geschieden bij nw agent of bezorger; door girostorting op No. 293631
door toezending van hot bedrag per postwissel of in postzegels aan het PATIION17X K A N
TOOR „PAXORA". XASSAUPLKIN 1. HAAKLKM. waarbij 5 ets. extra voor toezending
per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
Mej. v. <1. If te Haarlem. Wij raden
u aan, de vruehtenvlekken in liet zijden
japonnetje voorzichtig af te doppen niet.
wat alcohol. Gaat u vooral voorzichtig
te werk, want er blijven o zoo gemak
kelijk kringen achter en dan zou de
lieele jurk moeten worden gewasschen
Uw tweede vraag kunnen wij niet
beantwoorden. Wendt u zicli hiervoor
tot een deskundige.
Mei. A. v. 11'. te IJmuulen. Als u
een pudding als dessert wilt geven en u
wilt uw rantsoenen eens niet aanspre
ken, waarom maakt u dan niet. gebruik
van de gelatinepiiddingen. die in den
handel zijn! Ze kunnen bovendien met
water worden bereid. Het recept vindt
u o]) de verpakking vermeld.
Mevr. F', r. <1. G. te Jtotterdam. Kerrie
rijst maakt u op de volgende wijze:
V-> pond rijst. '.4 liter bouillon. 50 gram
vet of boter. 1 ui. l/t lepel kerrie, zout.
een restje jus, desverkiezende 250
gram restjes vleeseh. paneermeel. Kook
de rijst in den bouillon gaar. Smelt ver
volgens de boter, voeg den ui en de
kerrie er bij en laat liet mengsel zacht
jes ongeveer 10 minuten fruiten. Giet
bet restje jus er aan toe en desverkie
zende bet restje vleeseh, dat in stukjes
is gesneden. Roer er daarna de rijst
door eii maak de massa op smaak met
wat zout. Dien de rijst in een dekschaal
op of doe de massa in een beboterd
vuurvast schoteltje, strooi een laagje
paneermeel over de massa, leg er bier
en daar een kluitje boter op en laat
bet schoteltje in den oven lichtbruin
worden.
Meer. C. te Utrecht. Wij raden u aan
den zwarten rand van de gang met
zwarte was in te wrijven. U laat de
was een tijdje intrekken en wrijft den
steen daarna goed uit. Het is zeer goed
mogelijk, dat de rand na de. eerste be
werking nog grauw is. maar na eenige
malen inwrijven krijgt de rand een
diepzwarte tint.
mag beroemd zijn om zijn schilder
achtige Folklore, Turijn is beroemd om
zijn prachtige omgeving en fraaie kunst.
Maar als men van Turijn spreekt, denkt
men onmiddellijk aan de beroemde CIS-
Z/fJVO-Vermouth-Torino. Het puikje van
den Italiaanschen wijn, bereid volgens het
aloude CISZASO-recept. U proeft de zon
van het Zuiden, de weelde van de Turjjn-
sche wijngaarden telkens wanneer U een
glas CMSZASO aan Uw lippen brengt.
Maak er een gewoonte van, een glas
CISZASO voor tafel te drinken. Maar let
er op, dat U de echte CISZASO-Vermouth-
Torino krijgt. Alles wat Vermouth heet is
nog geen CISZASO. eisch daarom de echte
Roode en witte Vermouth,
prgs ft. 1.7s p. Literflescb.
VERMOUTH T