ZEEUWSCHE TUINDERS grijpen hun kans He De komkommer rijpt bij een temperatuur van GO d 70 graden C. onder de schaduwrijke bladeren van de plant hier de rationeelste methoden toegepast om in snelle opeenvolging zooveel mogelijk oogsten van allerlei producten in één seizoen te behalen van den zelfden grond, uit dezelfde kassen. Op het oogenblik is het in de kassen de tijd van de komkommers. In de kassen hebben die geen ver traging ondervonden van den guren wind der laatste maanden; de zon heeft de vruchten onder de glazen bedekking snel gerijpt. En dag na dag kan er een gedeelte worden geplukt en aan de veiling verkocht, waar een behoorlijke prijs gemaakt wordt. Nog is een tuinderij in Zeeland een zeldzaamheid, maar het zou ons toch niet verbazen, als de mooie kansen, die dit bedrijf in onzen tijd biedt, niet velen zouden doen overgaan tot deze cultuur. (Eigen opnamen) De eerste dagen is de opbrengst van een kas nog wel niet zoo groot. Maar op den duur komen alle hens aan dek! |et tuindersbedrijf, de groentekweekerij, heeft in Zeeland nooit een bijzonder groote vlucht genomen andere takken van bodemgebruik waren hier nu eenmaal meer ingeburgerd. En toch waren er gronden te over, die zich voor de tuinderij uitmuntend leenen. Geleerd door de ervaringen elders heeft in de latere jaren op die gronden het tuindersbedrijf vasteren voet in ons gewest gekregen. En nu de overproductie van vroegere jaren de wereld uit is, nu de groentekweekerij verzekerd kan zijn van volledigen afzet harer producten, nu heb- ben ook de Zeeuwsche tuinders nieuwen l)e oogst van welgevormde vruchten wordt voorzichtig moed gevat. En in het kader van den verpakt. algemeenen productieslag worden nu ook Natuurlijk vragen de planten voortdurende zorg wil er een werkelijk voordeelige oogst bereikt worden. M .-7 Een aardig overzicht op een deel van het bedrijf eener Walchersch-e tuinderijwaar op het oogenblik de komkommers rijpen in de kassen.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 12