ZEEUWSCHE
TUINDERS
grijpen hun kans
He
De komkommer rijpt bij een temperatuur van GO d
70 graden C. onder de schaduwrijke bladeren van
de plant
hier de rationeelste methoden toegepast om in
snelle opeenvolging zooveel mogelijk oogsten van
allerlei producten in één seizoen te behalen van den
zelfden grond, uit dezelfde kassen.
Op het oogenblik is het in de kassen de tijd van
de komkommers. In de kassen hebben die geen ver
traging ondervonden van den guren wind der laatste
maanden; de zon heeft de vruchten onder de glazen
bedekking snel gerijpt. En dag na dag kan er een
gedeelte worden geplukt en aan de veiling verkocht,
waar een behoorlijke prijs gemaakt wordt.
Nog is een tuinderij in Zeeland een zeldzaamheid,
maar het zou ons toch niet verbazen, als de mooie
kansen, die dit bedrijf in onzen tijd biedt, niet velen
zouden doen overgaan tot deze cultuur.
(Eigen opnamen)
De eerste dagen is de opbrengst van een kas nog wel niet
zoo groot.
Maar op den duur komen alle hens aan dek!
|et tuindersbedrijf, de groentekweekerij,
heeft in Zeeland nooit een bijzonder
groote vlucht genomen andere takken van
bodemgebruik waren hier nu eenmaal meer
ingeburgerd. En toch waren er gronden te
over, die zich voor de tuinderij uitmuntend
leenen. Geleerd door de ervaringen elders
heeft in de latere jaren op die gronden het
tuindersbedrijf vasteren voet in ons gewest
gekregen. En nu de overproductie van
vroegere jaren de wereld uit is, nu de
groentekweekerij verzekerd kan zijn van
volledigen afzet harer producten, nu heb-
ben ook de Zeeuwsche tuinders nieuwen
l)e oogst van welgevormde vruchten wordt voorzichtig moed gevat. En in het kader van den
verpakt. algemeenen productieslag worden nu ook
Natuurlijk vragen de planten voortdurende zorg wil er een werkelijk voordeelige oogst bereikt worden.
M
.-7
Een aardig overzicht op een deel van het
bedrijf eener Walchersch-e tuinderijwaar
op het oogenblik de komkommers rijpen
in de kassen.