nourilax Het NIEUWE middel tegen verstopping! UIT ONS MENU De reuk moge „anders" en o'-yj ZT op LAPJES VAN ERWTEN PU REE BIETENSOEP W A I ZULLEN WE ETEN? VISCIIGOULASIl POSTELEIN STROOPSAUS CORRESPONDENT!E V i 29 DE MOUW Met naalden nr. 2% zetten we 50 st. up en breien hierboven eerst 28 naalden steeds afwisselend 2 r., 2 av.daarna breien we verder op naalden nr. liften wel op dezelfde wijze als is beschreven bij het rugpand, terwijl we bij de 29e naald uit ieder van de middelste 44 st. 2 st. breien (94 st.). Uit den eersten en laatsten st. van de 33e, 37e, 41e, 45e. 49e, 53e, 57e, 61e, 65e, 69e en 73e naald breien we 2 st. (116 st.). Voor den kop kanten we aan het begin van de 79e en 80e naald 4 st. af, aan het begin van de 81e en 82e naald 3 st. en aan het be gin van iedere volgende naald 2 st., tot we nog 22 st. overhebben; daarna kanten we aan liet begin van de 2 vol gende naalden 3 st. af. waarna we de overige 16 st. bij de dan volgende naald in ééns afkanten. We naaien de verschillende dee.len in elkaar (niet persen), terwijl we in den kop van de mouw de ruimte verwer ken. Langs liet splitje haken we één toer vasten, terwijl we aan één kant 5 lusjes maken en hiertegenover de knoop jes naaien. (4 PERSONEN) 1 liter water, 2 bouillonblokjes, 2 on gekookte bieten, een stukje boter, zout, peper, een scheutje zure melk. Verwijder de schil van de bieten en schaaf ze daarna zeer fijn. Smelt de boter, voeg er de bieten bij en laat ze ongeveer 20 minuten smoren. Giet dan een scheutje van het water er bij en laat de bieten geheel gaar worden. Voeg er vervolgens de rest. van het vocht aan toe en laat de soep nog ongeveer 1 kwartier doorkoken. Voeg er dan de bouillonblokjes bij en laat ze oplossen. Maak de soep met zout en peper op smaak en voeg er vlak voor het presen teeren het scheutje zure melk bij. Zondag Roastbeef. Postelein. Aardappelen. Custard met rabar ber. aandag Posteleinsoep. Lapjes van erwten- puree. Gesmoorde uien. Aardappelen. Dinsdag: Schotel van andijvie met aardappelen. Grutjes met stroop- sans. Woensdag Viscligoulash met rijst. Yoghurt. Donderdag Bietensoep. Gesmoorde worteltjes. Hartige gort pudding. Vrijdag: Garnalenragoftt. Sla. Aardappelen. Karnemelksehc pap. Zaterdag: Stevige kool ra a isi iep met verschillende groenten. Pannekoek. (4 PERSONEN) y2 pond groene of splitorwte.il. 1 ei, een scheutje melk, zout, peper, 2-3 eet lepels bloem, paneermeel, boter of vet om te bakken. Week de groene erwten een nacht in ruim water en kook ze den volgenden dag in het weekwater gaar. (Spliterwten behoeft men niet te weeken). Laat ze in een vergiet uitlekken en maal ze, vervolgens door een molen of wrijf ze door een zeef. Vermeng de puree met het ei, de melk, zout, peper en de bloem en meng alles door elkaar tot een samen hangende massa. Vorm er lapjes van en wentel ze door paneermeel, bak ze in de heete boter of bet vet bruin. (4 PERSONEN) 112 pond versclie viseh, 1 pond uien, zout, l eetlepel paprika, boter of vet. Smelt het vet of de boter en laat hierin de gewasschen en gesnipperde uien goudgeel fruiten. Voeg er dan de visch bij, die van de graten en liet vel is ontdaan en strooi er zout over. Voeg er de paprika bij en laat de visch even bakken. Giet er dan een scheutje water aan toe en laat de visch ongeveer 3 kwartier smoren. Geef bij den goulash gekookte rijst. (4 PERSONEN) 1 y2 kg postelein, zout, 25 gram boter, des verkiezen de wat bloem. Verwijder van de postelein de wortel tjes en bruine blaadjes, waseli de groente in ruim water tot liet zand geheel ver dwenen is. Laat ze op een vergiet uit lekken. Zet ze vervolgens droog met zout op en laat de groente gaar koken in ongeveer uur- Uaat ze vervolgens op een vergiet uitlekken en bewaar het kookvocht voor het maken van soep. Stoof de groente in de boter gedurende ongeveer 5 minuten. Strooi er, als de postelein veel vocht loslaat, wat bloem door. 3 dl water, 10 gram boter, wal aange mengde aardappelsago, 4 eetlepels keu kenstroop. Breng liet water met de boter aan de kook. Bind liet vocht onder roeren niet de aangemengde aardappelsago. Neem liet papje van het vuur en voeg ei onder voortdurend roeren de keukenstroop bij. Geef de saus bij grutjes, broodpud ding of trommelkoek. Mevr. G. te DordrechtWanneer uw roodkoperen geyser niet gevernist is. kunt u bet metaal schuren met Brus- selsche aarde en wat azijn. 1' spoelt direct na liet schuren, want azijn kan liet metaal doen verkleuren. Mevr. ff. v. 11". Ie Botterdam1' kunt liet tafelkleed in een lauw sop wassclien. liet is aan te raden om liet eerst te weeken in water met een scheut azijn, de kleuren worden gefixeerd, zoodat u tijdens bet: wassclien minder kans van doorloopen hebt. I' spoelt eveneens in water niet azijn. 1" drukt liet goed tussclion doeken zoo droog mogelijk en laat liet daarna liggend drogen. x Avonds een paar Nourilax tablet jes. s morgens een normale stoel gang. Het /.achtwerkende, onfeilbare laxeermiddel. 1.5 stuks .3.5' et. .50 stuks 07 et. FabrikanteN.V. Nourypharma, Deventer V oieuivc oplos; noo, het ErcUl tr»»; ÏÏtóen is he te»h s „,cts .1 t \an de kwaliteit so0rten (en daar komt g^ande^r precies dexeHded e Ui W dc xoor dan ook /^.alueitl oorlogst schoeuen -/0rgen zijn teker zoo g^ bruiken -r beroemd door Het cn die den levens- mUw schoenen duur ■BH No 256

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29