nourilax
Het NIEUWE middel
tegen verstopping!
UIT ONS MENU
De
reuk moge
„anders"
en o'-yj
ZT op
LAPJES
VAN ERWTEN PU REE
BIETENSOEP
W A I
ZULLEN WE
ETEN?
VISCIIGOULASIl
POSTELEIN
STROOPSAUS
CORRESPONDENT!E
V
i
29
DE MOUW
Met naalden nr. 2% zetten we 50 st.
up en breien hierboven eerst 28 naalden
steeds afwisselend 2 r., 2 av.daarna
breien we verder op naalden nr. liften
wel op dezelfde wijze als is beschreven
bij het rugpand, terwijl we bij de 29e
naald uit ieder van de middelste 44 st.
2 st. breien (94 st.). Uit den eersten en
laatsten st. van de 33e, 37e, 41e, 45e.
49e, 53e, 57e, 61e, 65e, 69e en 73e naald
breien we 2 st. (116 st.). Voor den kop
kanten we aan het begin van de 79e
en 80e naald 4 st. af, aan het begin van
de 81e en 82e naald 3 st. en aan het be
gin van iedere volgende naald 2 st., tot
we nog 22 st. overhebben; daarna
kanten we aan liet begin van de 2 vol
gende naalden 3 st. af. waarna we de
overige 16 st. bij de dan volgende naald
in ééns afkanten.
We naaien de verschillende dee.len in
elkaar (niet persen), terwijl we in den
kop van de mouw de ruimte verwer
ken. Langs liet splitje haken we één
toer vasten, terwijl we aan één kant 5
lusjes maken en hiertegenover de knoop
jes naaien.
(4 PERSONEN)
1 liter water, 2 bouillonblokjes, 2 on
gekookte bieten, een stukje boter, zout,
peper, een scheutje zure melk.
Verwijder de schil van de bieten en
schaaf ze daarna zeer fijn. Smelt de
boter, voeg er de bieten bij en laat ze
ongeveer 20 minuten smoren. Giet dan
een scheutje van het water er bij en
laat de bieten geheel gaar worden.
Voeg er vervolgens de rest. van het vocht
aan toe en laat de soep nog ongeveer
1 kwartier doorkoken. Voeg er dan de
bouillonblokjes bij en laat ze oplossen.
Maak de soep met zout en peper op
smaak en voeg er vlak voor het presen
teeren het scheutje zure melk bij.
Zondag
Roastbeef.
Postelein.
Aardappelen.
Custard met rabar
ber.
aandag
Posteleinsoep.
Lapjes van erwten-
puree.
Gesmoorde uien.
Aardappelen.
Dinsdag:
Schotel van andijvie
met aardappelen.
Grutjes met stroop-
sans.
Woensdag
Viscligoulash met rijst.
Yoghurt.
Donderdag
Bietensoep.
Gesmoorde worteltjes.
Hartige gort pudding.
Vrijdag:
Garnalenragoftt.
Sla.
Aardappelen.
Karnemelksehc pap.
Zaterdag:
Stevige kool ra a isi iep
met verschillende
groenten.
Pannekoek.
(4 PERSONEN)
y2 pond groene of splitorwte.il. 1 ei,
een scheutje melk, zout, peper, 2-3 eet
lepels bloem, paneermeel, boter of vet
om te bakken.
Week de groene erwten een nacht in
ruim water en kook ze den volgenden
dag in het weekwater gaar. (Spliterwten
behoeft men niet te weeken). Laat
ze in een vergiet uitlekken en maal ze,
vervolgens door een molen of wrijf ze
door een zeef. Vermeng de puree met
het ei, de melk, zout, peper en de bloem
en meng alles door elkaar tot een samen
hangende massa. Vorm er lapjes van en
wentel ze door paneermeel, bak ze in de
heete boter of bet vet bruin.
(4 PERSONEN)
112 pond versclie viseh, 1 pond uien,
zout, l eetlepel paprika, boter of vet.
Smelt het vet of de boter en laat
hierin de gewasschen en gesnipperde
uien goudgeel fruiten. Voeg er dan de
visch bij, die van de graten en liet vel
is ontdaan en strooi er zout over. Voeg
er de paprika bij en laat de visch
even bakken. Giet er dan een scheutje
water aan toe en laat de visch ongeveer
3 kwartier smoren. Geef bij den goulash
gekookte rijst.
(4 PERSONEN)
1 y2 kg postelein, zout, 25 gram boter,
des verkiezen de wat bloem.
Verwijder van de postelein de wortel
tjes en bruine blaadjes, waseli de groente
in ruim water tot liet zand geheel ver
dwenen is. Laat ze op een vergiet uit
lekken. Zet ze vervolgens droog met
zout op en laat de groente gaar koken
in ongeveer uur- Uaat ze vervolgens
op een vergiet uitlekken en bewaar het
kookvocht voor het maken van soep.
Stoof de groente in de boter gedurende
ongeveer 5 minuten. Strooi er, als de
postelein veel vocht loslaat, wat bloem
door.
3 dl water, 10 gram boter, wal aange
mengde aardappelsago, 4 eetlepels keu
kenstroop.
Breng liet water met de boter aan de
kook. Bind liet vocht onder roeren niet
de aangemengde aardappelsago. Neem
liet papje van het vuur en voeg ei onder
voortdurend roeren de keukenstroop
bij. Geef de saus bij grutjes, broodpud
ding of trommelkoek.
Mevr. G. te DordrechtWanneer uw
roodkoperen geyser niet gevernist is.
kunt u bet metaal schuren met Brus-
selsche aarde en wat azijn. 1' spoelt
direct na liet schuren, want azijn kan
liet metaal doen verkleuren.
Mevr. ff. v. 11". Ie Botterdam1' kunt
liet tafelkleed in een lauw sop wassclien.
liet is aan te raden om liet eerst te
weeken in water met een scheut azijn,
de kleuren worden gefixeerd, zoodat u
tijdens bet: wassclien minder kans van
doorloopen hebt. I' spoelt eveneens in
water niet azijn. 1" drukt liet goed
tussclion doeken zoo droog mogelijk en
laat liet daarna liggend drogen.
x Avonds een paar Nourilax tablet
jes. s morgens een normale stoel
gang. Het /.achtwerkende, onfeilbare
laxeermiddel. 1.5 stuks .3.5' et. .50
stuks 07 et.
FabrikanteN.V. Nourypharma, Deventer
V oieuivc oplos;
noo, het ErcUl tr»»;
ÏÏtóen is he te»h s „,cts .1
t \an de kwaliteit so0rten
(en daar komt g^ande^r
precies dexeHded e Ui W dc xoor
dan ook /^.alueitl
oorlogst schoeuen -/0rgen
zijn
teker zoo g^
bruiken -r beroemd door
Het cn die den levens-
mUw schoenen
duur
■BH
No 256