Indanihren
Uit
M
f'
m
De zon
tegemoet
o n s
Wat
:uli
eten
CORRESPONDENT!E
Qzllermaims
oAaa/z/jA
ie-
OT
Cs
29
I'ikniitc Kapucijnoi'soep
(4 PERSONEN)
aan het sausje toe. Leg het Brusselsch
e n u lof laag om laag met (lo rest van dc
kaas op een verwarmden schotel, giet
er de saus over en presenteer den schotel
daarna onmiddellijk.
2 liter water, 400 gram kapucijners,
250 gram uien, oen stukje prei, stukje
wortel, zout, 25 gram boter, een thee-
lepeltje kerrie, een scheutje melk.
Wasch de kapucijners en week ze
een nacht in het water. Zet zo den vol
genden dag met het weekwater op en
laat ze ongeveer 2 tot 2 y2 uur koken.
Wrijf ze vervolgens desverkiezende
door oen zeef. Smelt de boter, voeg er
de gewassclien en gesnipperde groenten
en de kerrie hij, laat dit mengsel onge
veer 15 minuten fruiten. Giet er dan
de soep bij en laat ze nog even koken.
Maak ze op smaak met zout en een
scheutje melk.
Gehakt van havermout
(4 PERSONEN)
100 gram havermout, 3 dl melk, zout,
peper, een scheutje bouillonaroma of
soja, 1 fijngesnipperd uitje, 1 eetlepel
tomatenpuree, paneermeel, boter of vet.
Breng de melk aan de kook en strooi
er de havermout door. Laat het papje
zoo lang koken tot het geheel gebonden
is. Maak het vervolgens op smaak met
zout, peper, bouillonaroma en tomaten
puree. Boer er het gesnipperd uitje
door. Vorm van deze massa kleine
balletjes, rol ze door paneermeel en
bak ze bruin in de boter of het vet.
Brusselsch loï met kaassaus
(4 PERSONEN)
1 kg Brusselsch lof, zout, y2 liter
melk, 15 gram boter, 35 gram bloem,
100 gram geraspte kaas.
Maak de stronkjes goed schoon en
wasch ze zorgvuldig in ruim water.
Kook ze met zoo weinig mogelijk water
en zout gaar en laat ze op een vergiet
uitlekken. Smelt voor de saus de boter,
voeg er de melk hij en laat ze aan de
kook komen. Maak de bloem aan met
een scheutje melk en giet het papje
roerende bij de kokende vloeistof. Roer
een gedeelte van de kaas door de saus
en voeg als het noodig is nog wat zout
Stamppot van raapstelen
(4 PERSONEN)
1 y2 kg aardappelen, 6 bosjes raap
stelen, zout, wat vet of boter of een
restje jus, een scheutje melk.
Schil de aardappelen en snijd ze in
stukken, wasch do raapstelen in ruim
water en verwijder de worteltjes. Zet
de aardappelen met de raapstelen en
weinig water en zout op en kook de
massa ongeveer drie kwartier. Stamp
de massa daarna door elkaar, voeg er
het vet of de boter bij en do melk of
giet er een restje jus door.
Watci'jjruwcl met aurdappclsajjo
(4 PERSONEN)
y2 liter water, y2 liter bessensap, 1
citroenschilletje, 75 gram suiker, 45
gram aardappelsago.
Breng het water met het bessensap
en hot citroenschilletje aan de kook,
laat er de suiker in oplossen. Voeg er
zoodra de vloeistof kookt de aardappel
sago aan toe en laat de watergruwel
onder af en toe roeren ongeveer tien
minuten koken. Verwijder voor het
presenteeren het citroenschilletje.
Zondag
en wij
Kalfslapjes.
Bloemkool.
Aardappelen.
Griesmeelpudding.
Maandag: Bloemkoolsoep.
Brusselsch lof met kaas-
saus.
Aardappelen.
Dinsdag: Schotel van roodekool
met rijst.
Watergruwel met aard
appelsago.
WoensdagGehakt van havermout. j
Stamppot van raap- j
stelen.
Maïzena vla.
DonderdagPikante kapucijnersoep.
Drie in de pan.
Vrijdag: Gortrand met verschil-
lende groenten.
Lammetjespap.
Zaterdag: Macaroni met kerrie en j
gesmoorde uien.
Hangop. j
Mevr. -v. B. te Tilburg. U kunt de
Egyptisch linnen regenjas wasschen
in een lauw sopje van huishoudzeep,
daarna spoelt u in lauw water. Vervol
gens moet het goed weer waterdicht
gemaakt worden. Hiervoor is een uit
stekend middel in den handel, waarmee
u zeer goede resultaten bereikt. L" kunt
het goed ook op de volgende wijze
waterdicht maken. Los 2 ons, aluin op
in Y, liter warm water, los 2 ons lood-
aeetaat eveneens op in 3/4 liter warm
water. Voeg deze beide oplossingen bij el
kaar en laat de vloeistof 'n nacht staan.
Giet den volgenden dag de heldere vloei
stof af. maar zorg, dat niets van het be
zinksel meekomt. Dit kan n.l. vlekken
op het goed veroorzaken, die haast niet
meer te verwijderen zijn. 'U voegt bij
de oplossing 5 liter water (koud), legt
het vochtige goed er in en laat, het onder
af en toe omkeerèn 24 uur staan. Daar
na hangt u het druipnat op om te dro
gen. Gebruik voor het waterdicht ma
ken een gave email teil.
Mevr. J. S. te Amsterdam. Wij
gelooven niet, dat een tent, die geolied
is, waterdicht gemaakt kan worden.
Stoomt u het satijn eens boven den
damp van kokend water en strijkt u-
het goed daarna boven den damp van
kokend water.
De broeaat-blouse kunt u weer op
knappen door liet brocaat af te wrijven
met een papje van talkpoeder en te tra.
Zoodra de tetra verdampt is, borstelt u
het poeder weg.
Mevr. J. v. A. te Zaamslag. Waar
schijnlijk zult u de kralen kunnen op
knappen door ze af te borstelen met een
lauw sopje.
Mej. V. te Tilburg. Waarschijnlijk is
de verf door het sop iets aangetast.
Neemt u de deur nog eens regelmatig af
inet een lauw sopje en vervolgens met
water niet een scheutje azijn. Zet u het
hout. anders eens in de was.
STERK
ELASTISCH
KLEURECHT
Let op het
handelsmerk:
Het schaakbord!
Mevr. De Wijs te Raad zegt:
Hij geniet van het zonlicht en vliegt
het vroolijk tegemoet! Hij behoeft niet
te vreezen, zijn kleurig veerenkleed te be
derven. Ook U behoeft niet elke zonne
straal angstvallig te weren; ook U kunt
zonder vrees voor bederf van Uw aardige
japonnetje, van Uw nieuwe gordijnen of van
de kussens op Uw tuinbank volop van de
zon genieten, wanneer U maar Indanthren
kiest, want Indanthren-geverfde stoffen
- óók kunstzijde of celwol - zijn on
overtroffen zonecht, waschecht en weer-
echt. Noch veelvuldig wasschen, noch
het felle zonlicht zullen de mooie
kleuren bederven; zij behouden
altijd hun prachtige frissche tint.
De kwaliteit van
Indanthren blijft
altijd gelijk.want
de vergevorderde
kle urst o ff en-
industrie is ge
heel onafhanke
lijk van den aan
voer van overzee.
GRATIS: Zendt deze bon oj schr,ï' J^t^en franco het Raai
Sustlee4r'deAboekie TkLEUrTn HUIS EN KLEUR IN KLEED ING
NAAM
ADRES:
WOONPL
P. 3