De centrale keuken le Den Bosch Lekker eten op de knipkaart! D knipkaarten van den kapper, de badinrichting enz. zijn thans uitgebreid tot die, waarop men dagelijks lekker eten kan! Een aardig kok-duo. gevestigd, alles tot gemak van den klant. Onze foto's „vertellen" voorts van de resultaten, die bemoedigend mogen heeten. Meer en meer laat men de aanvankelijk ge opperde bezwaren varen en met een blijmoedig gezicht haalt men zijn warmen maaltijd, kant en klaar en voor weinig geld. op den knipbon! De heei l ijke stamppol wordt in gamellen geschept eoor 'l vervoer naar de uiUedlokalen. Men brengt zijn bonnetjes maar mee (vier vleesch- bonnen en een Kalven vet- of boterbon) en men ontvangt in de Bossche centrale keuken een knip kaart, op vertoon waarvan men dagkaarten kan bekomen voor een heerlijken, warmen maaltijd. De kleine pottekijker. liet menu is afwisselend genoeg en het eten wordt deskundig en hygiënisch bereid. „Aan een zorgvuldige en smakelijke bereiding zal de grootst mogelijke zorg be steed worden," zoo lezen we o.m. in de gedrukte aanbeveling. Tevens wordt er met Idem op gewezen, dat do instelling van de centrale keuken geen zaak is van armenzorg en liefdadigheid, maar een maatregel om een behoorlijke voedsel voorziening der geheele bevolking te waarborgen. In deze mededeeling ligt dus het hoofddoel van de centrale keuken opge- sloton. De porties zijn flink: 1.2 liter. Ze zien er smakelijk uit en geuren dikwijls om het water in den mond te doen loopen. Ongetwij feld zal de smaak ook uitstekend zijn. De houders van vetkaarten betalen de helft van die der boter- kaarten, zoodat de maat schappelijke rechtvaardig heid goed werd betracht. Alle werkdagen wordt er gekooktZondags even wel niet. Op diverse plaatsen dei- stad zijn uitdeellokalen Klanten om de uitdeeltafd. (Eigen opnamen) Zij huilen soms maar niet van verdriet hij het uienschillen. en groolen auto wordt hel eten snel naar de diverse lokalen verroerd.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 20