De centrale keuken
le Den Bosch
Lekker eten op de knipkaart!
D knipkaarten van den kapper, de badinrichting
enz. zijn thans uitgebreid tot die, waarop men
dagelijks lekker eten kan!
Een aardig kok-duo.
gevestigd, alles tot gemak
van den klant.
Onze foto's „vertellen"
voorts van de resultaten,
die bemoedigend mogen
heeten. Meer en meer laat
men de aanvankelijk ge
opperde bezwaren varen en
met een blijmoedig gezicht
haalt men zijn warmen
maaltijd, kant en klaar en
voor weinig geld. op
den knipbon!
De heei l ijke stamppol wordt in gamellen geschept eoor 'l vervoer naar de uiUedlokalen.
Men brengt zijn bonnetjes maar mee (vier vleesch-
bonnen en een Kalven vet- of boterbon) en men
ontvangt in de Bossche centrale keuken een knip
kaart, op vertoon waarvan men dagkaarten kan
bekomen voor een heerlijken, warmen maaltijd.
De kleine pottekijker.
liet menu is afwisselend
genoeg en het eten wordt
deskundig en hygiënisch
bereid.
„Aan een zorgvuldige en
smakelijke bereiding zal de
grootst mogelijke zorg be
steed worden," zoo lezen
we o.m. in de gedrukte
aanbeveling.
Tevens wordt er met
Idem op gewezen, dat do
instelling van de centrale
keuken geen zaak is van
armenzorg en liefdadigheid,
maar een maatregel om
een behoorlijke voedsel
voorziening der geheele
bevolking te waarborgen.
In deze mededeeling ligt
dus het hoofddoel van
de centrale keuken opge-
sloton.
De porties zijn flink: 1.2
liter. Ze zien er smakelijk
uit en geuren dikwijls om
het water in den mond
te doen loopen. Ongetwij
feld zal de smaak ook
uitstekend zijn. De houders
van vetkaarten betalen de
helft van die der boter-
kaarten, zoodat de maat
schappelijke rechtvaardig
heid goed werd betracht.
Alle werkdagen wordt
er gekooktZondags even
wel niet.
Op diverse plaatsen dei-
stad zijn uitdeellokalen
Klanten om de uitdeeltafd.
(Eigen opnamen)
Zij huilen soms maar niet van verdriet hij het uienschillen.
en groolen auto wordt hel eten snel naar de diverse lokalen verroerd.